0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
# rölantide aracınızı ısıtmayın. aracınızı çalıştırdıktan sonra motorum tam yağlamaya geçmesi yaklaşık 15 saniye alır. yani aracınızı çalıştırdıktan 15 saniye sonra motor koruma altına girmiştir ve harekete geçebilirsiniz. ancak unutmayın; aracınız normal çalışma ısısına ulaşana kadar kesinlikle sıkıştırmayın.
paylaşım için teşekkür, bahsettiğiniz konuda,rölantide motoru ısıtma konusunda servis ve bi çoğu insanın görüşü; otomatik jigleli araçlarda jigle devreden çıkana kadar beklememiz(1-2,5 dklık zaman) yada çalıştırdıkdan sonra aynı şekilde 1 müddet bekledikden sonra hareket etmemiz... acaba araç gerçek anlamda 15 saniyede yağlamayı tamamlıyormu yada araçdan araça farkdan dolayımı bu zaman daha kısa...
# aracınızın aerodinamiğini bozan ve araçta gereksiz ağırlık oluşturan herşeyden kurtulun. (evli arkadaşlarımız için söylüyorum; benim bu lafıma istinaden lütfen hanımlarınızı arabadan atmayın, bu size daha fazla masraf çıkaracaktır)
mehmet bey çok güzel ve aydınlatıcı bilgiler verdiniz teşekkürler. sadece bir noktada görüş belirtmek istiyorum. daha doğrusu düzeltme yapmak mı ne diyelim bilmiyorum amabence yokuş aşşağı giderken arabanın hıza uygun vitesle beraber gazdan ayağın tamamen çekilmesi lazım.aracında yol bilgisayarı olan arkdaşlar da beni daha iyi anlar bu konuda
Eğer otomatik vitesli araçta OverDrive fonksiyonu devrede ise Kompressor freni oluşmaz. Cut-Off ise uzun uzaya tartışılmıştı daha önce. Bunları da araç sürücülerinin bilmesinde fayda var.
cok yararlı bilgiler.Paylasım için sagolun
Paylaşım için teşekkürler Mehmet abi çok güzel bilgiler..
Ayrıca konuya ilave olarak, trafik ışıklarında artık bekleme süresi görünmektedir. 25 Saniye ve üzeri bekleme sürelerinde mutlaka kontak kapatılmalıdır. Bu da benzin tasarrufu açısından etkili bir yöntemdir.