Gönderen Konu: Auris şerit çekme YARDIM!!!  (Okunma sayısı 7943 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Auris şerit çekme YARDIM!!!
« : Ağustos 05, 2009, 21:29:20 »
Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum.Auris sahibiyim.
Auris yazısının i harfinden başlayan ve ön tampon altına kadar devam eden kırmızı bir şerit çekmek istiyorum bunu nasıl yaptırabilirim sizce nasıl olur yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Auris şerit çekme YARDIM!!!
« : Ağustos 05, 2009, 21:29:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris şerit çekme YARDIM!!!
« Yanıtla #1 : Ağustos 05, 2009, 22:16:41 »
Birkan  bey hoş geldiniz, sizi öncelikle tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2009, 08:28:46 »
  Öncelikle kendini Tanışma bölümünde tanıttığın için teşekkürler Birkan.
 O şeritlerden oto aksesuarcılarda (kimilerinde) ve değişik renklerde satılıyor. Kendin alıp çok rahat bir şekilde bu işlemi yapabilirsin bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2009, 08:40:28 »
Bu şerit ve çıkartmalar arabaya ayrı bir hava katıyor.Fakat bazı veletlere batıyo sanırım bunları söküyolar. :)
Ozamanda çok çirkin görünüyor. :)
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2009, 12:55:23 »
  Ah o veletler yokmu o veletler.Fiat'ta çalıştığım dönemde bir müşteriye Doblo satmıştım.Basamak,perde,boya koruma gibi ekstra işlerde yapmıştık.Özellikle merdiven istemiş bende karşı çıkmıştım.Çocuklar aracın üstüne çıkar zarar verirler diye.Aracını teslim aldıktan kısa bir süre sonra gidip bagaj kapısna merdivende ekletmiş.sonrada iki gözüm iki çeşme halinde bana geldi "ben ne yapacağım,sıfır arabanın tavanı yamulmuş" diye.Mahallede veletler merdiven yarımı ile çıkmış Doblo'nun üstünde zıplay zıplaya oynamışlar.... :( :( :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2009, 20:02:35 »
Yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Arabamı o veletlerden uzak tutmak için herşeyi yapıcam çünkü gerçekten benim de hoşuma gidiyor şerit uygulaması :)
Bugün bir reklamcı firmayla görüştüm bir terslik olmazsa yarın şerit uygulamasını yaptırıcam siyah aurise ince bir kırmızı şerit hoş durur diye düşünüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2009, 23:02:53 »
Resimleri merakla bekliyorum valla Birkan yaptırınca koyarsın foruma umarım :) Güzel duruyorsa bende yaptırabilirim, gerçi ben ortaya kalın 2 şerit düşünüyordum ama fazla abartmamak lazım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • BÜYÜK İZMİR BULUŞMASI :)
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 07, 2009, 08:13:24 »
Hadi hayırlısı resimleri merakla bekliyoruz. :)
2002 corolla H/B 1,6 terra   iZMİR / Balçova

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Ağustos 07, 2009, 21:00:43 »
Arkadaşlar bugün şerit uygulamasını yaptırdım resimleri koyuyorum ancak biraz acemiyim bi sorun olursa şimdiden kusura bakmayın.

Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 07, 2009, 22:17:22 »
Siyah ve kırmızı, en sevdiğim renk kombinasyonu :alkis: Başka bir şey söylememe gerek var mı :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 07, 2009, 22:29:22 »
çok estetik durmuş, iyi günlerde kullanın ;) siyah & sarı da güzel ama, kırmızı daha bir gti havası katıyor...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 08, 2009, 00:49:19 »
Güzel olmuş güle güle kullan, bu şediridn 2 mm yanına yarı inceliğinde bir şerit daha çekebilirsen daha estetik durur gibime geliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Ağustos 08, 2009, 14:44:55 »
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar,iyi ki yaptırmışım olumlu tepkiler alıyorum darısı sizin başınıza iyi günler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ağustos 08, 2009, 14:51:21 »
Birkan arkadaşım öncelikle şeridin çok güzel olmuş.Direkt cihazın felsefesini aldım çok asi durmuş.Modifiyenin devamını dilerim kazasız belasız inşallah.
Geçen yıl bir arkadaşım da böyle bir şerit uygulaması yapmıştı mazdasına 2 hp ek olarak almıştı bu uygulamadan sonra aerodinamik olarak aracı etkiloyormuş.İşini biliyorsun ...
Uykulu gözlerle döndüm autodromdan,
Sana sarı jantlar aldım japon pazarından...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 08, 2009, 14:59:55 »
Geçen yıl bir arkadaşım da böyle bir şerit uygulaması yapmıştı mazdasına 2 hp ek olarak almıştı bu uygulamadan sonra aerodinamik olarak aracı etkiloyormuş.İşini biliyorsun ...
aaaah ah..ne desem şimdi..şeritle hp alınır mı allah aşkına cem yaa.yapmayın böyle şeyler söylemeyin üzülüyorum yaa..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 08, 2009, 15:29:09 »
güle güle kullanın, güzel olmuş
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ağustos 09, 2009, 01:01:07 »
valla türkay olunca oluo, ama şeridin yeri ve ölçüleri çok önemli ,o aerodinamik gizli noktalar yakalanınca bütün rüzgar oraya aktarılıyo, ve bu da dolayısı ile cihaza göre 2-4 hp arasında bi güç katıyo...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ağustos 09, 2009, 01:16:09 »
ya cem dalga mı geçiyorsun :D istersen kasayı komple değiştir, istersen sok rüzgar tüneline aerodinamik bir şaheser yarak bırak 2-4 beygiri yarım beygir alamazsın.. beygir ile aerodinamiğin alakası yok...sabaha kadar yazarım, hiç bir alakası yooook..istersen spoiler tak, istersen şerit çek, istersen difizör tak beygir alamazsıııın :) beygiri motor üretiyor yahu hadi tekerlekten ölçüyorum dersen bir de aktarma girer işin içine, öyle aerodinamik unsurlarla alınmaz beygir..ve öyle gizli nokta falan da yok, rüzgar tünellerinde her çizgi ayrı hesaplanıp uzun uğraşlarla yapılıyor bu araçların kasaları, 2 şerit çekerek aerodinamiyi değiştiremezsin, en basit spoyler gerekir, ön tampon gerekir arkaya difizör gerekir vs vs..ne yaparsan yap hp almayı sağlayamazsın
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ağustos 09, 2009, 01:46:48 »
türkay cım dediklerin doğru bi yerde ama bunlar buzdağının görünen kısmı, sadece tasarımcıların bildiği  ,anlamadığım bi  sürü hesap trafiğiyle belirlenen özel noktalar var,bunları direk üreticiyle iletişim kurup öğrenebiliyosun, o da herkese nasip olmuo benm bildiğim kadarı ile, ve bu şeritler dereyatağı misali doğru noktalrın üzerinden çekildiğinde çağalyan bi dere misali rüzgarı direk ordan almakta,ve bütün başına buyruk rüzgarları kendi bünyesine toplayıp, cihazın sanki önünde hava boşluğu varmışcasına bir etki yaratmaktadır.  beygir almak illa sözlüksel anlamıyla değil, yani araca kattığı güç 2-4 hp eşdeğer,  ama dersen ki olmaz saygı duyarım türkay   ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ağustos 09, 2009, 09:42:50 »
yine olmaz diyorum çünkü şerit ile alınabilcek aerodinami (dediğinin mümkün olduğunu varsayarak konuşuyorum) ancak saliseler farkettirir bunu hissetmezsin bile..takılan spoyler bile (şeridin yanında çok büyük bir aerodinamik fark bu) son hızda 3km kadar anca fark ediyor (genelde yavaşlatıyor, spoyler hızı arttırmaz) şeridin katkısı olduğunu varsaysak bile hissedemezsin