Gönderen Konu: Windows 7 Hakkında ...!  (Okunma sayısı 8621 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: Windows 7 Hakkında ...!
« Yanıtla #40 : Kasım 23, 2009, 12:56:17 »
Win7 resmi sürümünü bilgisayarına kurup, yoğun kullanan arkadaş var mı aramızda.

http://www.chip.com.tr/konu/windows-7-arka-kapisi-var-mi-yok-mu_16587.html

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 23, 2009, 12:56:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Kasım 23, 2009, 13:09:38 »
Windows işletim sistemlerinin kaynak kodu kapalıdır, Microsoft size yalnızca yazılımın belli şartlar dahilinde kullanım hakkını verir, yazılımın neler yaptığını anlamaya yarayacak kaynak kodu gizlidir, bu nedenle yazılımın sizden habersiz birşey yapıp yapmadığını bilemezsiniz, sırf bu ile windows kullanmamak için yeterli bir neden değil mi?
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 23, 2009, 20:31:06 »
nükleer araştırma yapmıyorsa sorun değil :)
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Kasım 23, 2009, 20:34:39 »
Windows 7 kullanıyorum.Gayet iyi.Denilenler doğru da olsa ne yapılabilir?Kullanmak zorundayız diyebilirim.Linux yaygın değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Kasım 23, 2009, 20:46:33 »
ben de geçtim win7 ye...çok memnunum bilgisayarın gerçek gücünü gösterdiğine inanıyorum 7 ile..ama bu 7nin süper olması sayesinde değili vistanın çok kötü olması yüzünden
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 23, 2009, 21:04:55 »
Bence başarılı bir işletim sistemi, sızma konusuna gelince stratejik bir iş yapmıyorsan microsoft'un sana zararı olmaz. Stratejik iş yapacaksan o zaman microsoft kullanmayabilirsin.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 23, 2009, 21:28:01 »
ben xp kullanıyorum gayet memnunum pc de 4 gb ram var fakat 3.2 gb ram olarak görüyor bunun nedeni ne olabilir acaba bilgisi olan varmı?
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Kasım 23, 2009, 21:47:26 »
Tübitakta falan bu yüzden Pardus kullanıyorlar demek :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 23, 2009, 22:40:21 »
ben xp kullanıyorum gayet memnunum pc de 4 gb ram var fakat 3.2 gb ram olarak görüyor bunun nedeni ne olabilir acaba bilgisi olan varmı?

XP işletim sistemi 3GB üzeri RAM'i desteklemiyor, 4 GB için Vista ya da Windows 7 kurmanız gerek (Microsoft platformları için)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Kasım 23, 2009, 22:48:33 »
Teşekkürler Ali abi bunu bildiğim iyi oldu vista bana karışık geliyo windows 7 güzel olur
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTANIN HİÇ YOLDA KALDIÐINI GÖRDÜN MÜ
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #50 : Kasım 23, 2009, 23:23:36 »
valla yaklaşık 3 aydır kullanıyorum  laptopu bayağı hızlandırdı üstelik driver desteği daha iyi. bence windowsun en beğenilen işletim sistemi olacaktır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 23, 2009, 23:32:02 »
XP işletim sistemi 3GB üzeri RAM'i desteklemiyor, 4 GB için Vista ya da Windows 7 kurmanız gerek (Microsoft platformları için)
x64 xp 4 gb ve üstü ram destekler. 4b ve üstü için Vista yada win7 içinde 64 bit sistem kurulmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Kasım 24, 2009, 05:20:50 »
x64 xp 4 gb ve üstü ram destekler. 4b ve üstü için Vista yada win7 içinde 64 bit sistem kurulmalı.
+1

32 bitlik işletim sistemlerinin RAM üst sınırı 4GB'tır. Diğer bileşenlere de memory space üzerinden erişildiği için 4GB'ın tamamı kullanılamayabilir.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Kasım 24, 2009, 05:43:19 »
3gb ve üzeri ram'i kullanabilmek için 64bit işletim sistemine geçmek gerekiyor.

yalnız 3gb ve üzeri ram kullanmıyorsanız 64bit işletim sistemine geçmeyin çünkü 64bit işletim sistemleri 32bit e göre yaklaşık 400mb daha fazla ram kullanır.

----

bu arka kapı olayı tamamen ürünü kötülemek için olduğuna inanıyorum. sonuç olarak windows çok ciddi yaygın olarak kullanılan bi işletim sistemi ve yüzbinlerce güvenlik uzmanı sürekli deniyor bunu. bi dalgası olsa kesinlikle ortaya çıkar.

piyasaya çıktığından beri sanırım windows 7 kullanıyorum. ara ara vistalaşsa da çok memlunum. vista'ya da elim mahmum olduğundan geçmiştim yoksa xp den memlundum ben :)

---

pardus zaten tübitak uekae tarafından geliştiriliyor. en güvendikleri işletim sistemi, kendi geliştirdikleri işletim sistemi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Kasım 24, 2009, 16:12:27 »
3gb ve üzeri ram'i kullanabilmek için 64bit işletim sistemine geçmek gerekiyor.

yalnız 3gb ve üzeri ram kullanmıyorsanız 64bit işletim sistemine geçmeyin çünkü 64bit işletim sistemleri 32bit e göre yaklaşık 400mb daha fazla ram kullanır.

----

bu arka kapı olayı tamamen ürünü kötülemek için olduğuna inanıyorum. sonuç olarak windows çok ciddi yaygın olarak kullanılan bi işletim sistemi ve yüzbinlerce güvenlik uzmanı sürekli deniyor bunu. bi dalgası olsa kesinlikle ortaya çıkar.

piyasaya çıktığından beri sanırım windows 7 kullanıyorum. ara ara vistalaşsa da çok memlunum. vista'ya da elim mahmum olduğundan geçmiştim yoksa xp den memlundum ben :)

---

pardus zaten tübitak uekae tarafından geliştiriliyor. en güvendikleri işletim sistemi, kendi geliştirdikleri işletim sistemi :)
arka kapı ne demek. Adam kendi sistemine istese zaten istediği gibi girebilir. Birde benim bilgisayarıma girse neyapacak. Ben kimimki. Haa paraya sıkışmış banka sesabımı patlatacak o başka.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Kasım 24, 2009, 16:23:31 »
Dün bilgisayarıma Windows 7 Ultimate edition kurdum , görüntü ve hız olarak çok iyi birçok yenilik var ancak adsl modem , pc kameram ve ses kartımın driverlarına yüklenmesine izin vermedi çıldırıcam , uyumluluk kısmından xp service pack 2 de çalışıyordu seçeneğini seçiyorum ama kurulumlarında hep hata veriyor, bu akşam tekrar format atıp XP ye dönüş yapıcam valla :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Kasım 24, 2009, 16:27:54 »
o nasıl modem öyle driver gerektiriyor? :P

kamera ve ses kartları genelde driver konusunda hep sınıfta kalıyorlar, bana da ses kartı ve webcamde aynı şey olmuştu vistaya geçerken
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #57 : Kasım 24, 2009, 16:30:37 »
Hani bir reklam vardı. Sıcak kumlardan soğuk sulara atlamak gibi, diyordu... Vista dan sonra Windows 7 kullanmak da işte bunun gibi bişey! :)

Diğer konuya gelince...
Emre Kongar'ın yazısından bir alıntı:
"Dünyanın en zengin adamı geçen hafta sonu Türkiye'deydi...

Giderken cebinde Türk Telekom Genel Müdürlüğü ile yaptığı anlaşma, "Elektronik devlet" projesinden aldığı pay, tek elden yürütülecek bu projenin alt yüklenici firma olma garantisi vardı!

Gates, Türkiye Cumhuriyeti'ni tekeline almış, gitmişti!

Önce Microsoft'u tanıyalım...

Yaklaşık 200 milyar dolarlık dünya yazılım pazarının yüzde 90'ı Bill Gates'in şirketi Microsoft'un kontrolünde. Ancak son yıllarda şirketin başı bir hayli dertte. Önce ABD'de antitekel yasalarına karşı geldiği için mahkûm oldu. 2004'ün Mart ayında bu kez Avrupa Birliği Komisyonu Microsoft'u pazarda haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle suçladı. Şirket 497 milyon Euro rekor cezayı ödemek zorunda kaldı.

Gates niçin Evliya Çelebi gibi ülke ülke dolaşıyor?

Sorunun yanıtı çok açık:

Linux:

1991 yılında üniversite öğrencisi Linus Torvalds tarafından tamamen hobi olarak geliştirilen Linux'un, bugün dünyada yaklaşık 20 milyon kullanıcısı bulunuyor. Linux kısa zamanda Microsoft'u çileden çıkaracak bir hızla büyümeye başladı.

Peki niçin?

Çünkü Linux, tekel konumundaki Microsoft gibi kapalı kaynak kodları kullanmıyor. Tam anlamıyla bir açık kod yazılımı. Yani geliştirilmeye ve yeni programlar üretmeye müsait. Üstelik ücretsiz. Ayrıca dünyanın birçok ülkesi Microsoft'tan Linux'a geçiş yapmaya başladı bile.

Brezilya lisans ücretlerinin fazlalığından şikâyet ederek devlet dairelerinde Linux'a geçeceğini açıkladı. İtalya, büyük bir kampanya ile ilk 5 yıl içinde 11 milyon Linux tabanlı bilgisayarı okullara dağıtmayı hedefliyor. Finlandiya'da 13 farklı devletin temsilcileri bir araya gelerek kamu kurumlarında yalnızca Linux kullanılmasına ilişkin çalışmaları başlattılar. Almanya, parlamentoda bulunan 150 Windows sunucuyu Linux ile değiştirdi. Ayrıca Teknoloji ve Eğitim Bakanlığı ülkede yapılan tüm Linux konferanslarına sponsorluk sağlıyor. Çin, kamu kurumlarını Linux ile donatıyor.

Örnek çok, dünyanın en az 45 ülkesinde bu yönde değişikliğe gidiliyor... Ve Microsoft fena halde endişeleniyor... Böyle olunca da patron Gates hababam dolaşıyor!

Peki, bu ülkeler niçin Linux'a dönüyor? Buna TUBİDER Başkanı Mansur Karakoç'un akıllıca benzetmesiyle yanıt verelim:

Kapalı kodlu yazılım, içeriğini bilmediğiniz ilacı kullanmaya benzer!

Microsoft, Türkiye'de yaptığı anlaşmalar uyarınca Milli Eğitim Bakanlığı'na düşük bedelli projeler üretecek. Kapalı kodlu yazılımla yapılacak bu projeler gelecekte tamamen Microsoft'a bağımlı kuşaklar yaratacak!

Bitmedi; işletim sistemlerinin güvenilir hale getirilmesi çok zor bir süreç. Kim olduğumuzdan uçaklarımızın nasıl yönetileceğine, silahlarımızın kullanımından, kredi kartı ile yaptığımız alışverişe kadar her şey bilgisayarlar üzerinde duruyor. Ya onlara bir şey olduğunda ne yapacağımızı bilmiyorsak? Ne kadar güvenilirler? Hele hele bu tehlike bizzat yazılımın kendisinden geliyorsa?!!!

Bu nedenle açık kodlu yazılım, aklı başında ülkeler tarafından destekleniyor. Daha dün Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Akgül, TÜBİTAK'ın daha hızlı ve daha güvenli çalışan bir "ulusal işletim sistemi" üzerinde çalıştığını ve desteklenmesi gerektiğini açıkladı

Peki, bu hükümet hangi hakla geleceğimizi bir tekele ihale ediyor???"

Ben de hâlâ Milli Eğitim Bakanlığı'nın 650 bin dizüstü bilgisayar alımında, "f klavye" şartı arayıp aramadığını merak ediyorum.
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Kasım 28, 2009, 00:04:56 »
ben bilgisayar programcılığı okuyorum ve bildiklerim bunlar,Vista deneme amaçlı üretildi vistadaki sorunlar algılanıp 7 de sorunsuz olarak tekrar üretildi yani deneme gibi birşeydi vista. 7 yi kullandım laptobumada kurmayı düşünüyorum ama başka bilgisayarda kullandım tek kafama takılan yer klasör seçeneklerini bulamadım. gizli dosyaları gösteremedim :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Kasım 28, 2009, 09:41:37 »
aynı yerden ayarlanıyor klasör seçenekleri. Ama menüler kalktığı için görememiş olabilirsin ;)

Windows 7'nin Vista üzerine geliştirildiği doğru. Zaten MS hep bunu yapar. 95->98 , 2000->XP, Vista->7
İnsanlar 10'a ayrılır