Gönderen Konu: Windows 7 Hakkında ...!  (Okunma sayısı 8742 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Windows 7 Hakkında ...!
« Yanıtla #20 : Ağustos 29, 2009, 19:05:33 »
isteyen olursa ağustos 2010 a kadar kullanıma açık orjinal deneme sürümü bulunmakta (32 bit ultimate ) 1 kopya dvdden 25 kere kurulabiliniyor aynı key ile
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 29, 2009, 19:05:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 29, 2009, 23:20:19 »
isteyen olursa ağustos 2010 a kadar kullanıma açık orjinal deneme sürümü bulunmakta (32 bit ultimate ) 1 kopya dvdden 25 kere kurulabiliniyor aynı key ile
RC sürümünü kurdum, öart 2010'a kadar çalışacakmış sözde.
Bu dediğiniz sürüm garip biraz, çakma falan mı acaba, daha orj türkçe sürümü çıkmadı. Linkleri varsa pm'den paylaşabilirmisiniz lütfen.
Gerçi dil yüklemek sorun değil de.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 30, 2009, 00:09:16 »
RC sürümünü kurdum, öart 2010'a kadar çalışacakmış sözde.
Bu dediğiniz sürüm garip biraz, çakma falan mı acaba, daha orj türkçe sürümü çıkmadı. Linkleri varsa pm'den paylaşabilirmisiniz lütfen.
Gerçi dil yüklemek sorun değil de.....
Şu anda RC orjinal Türrkçe hali ekim ayında piyasada Türkçe dil paketini RC Ultimate varsa yükleyebiliyorsun yoksa yükleyemiyosun :)
Erdinç AKIN
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #23 : Ağustos 30, 2009, 00:40:24 »
Arkadaşlar ben Windows 7 yi kullanmaya başladım bence çok başarılı keşfetmeğe çalışıyorum
Şuan beni en çok etkileyen süper hızlı olması ;)

Bu başlık altında Windows7 kullanmaya başlayan arkadaşlar
kullanmayan lar için farklılıkları ve önerilerini paylaşabilirler.  :-\

aydın bey bu windows 7 yi satınmı aldınız yoksa nettenmi indirdiniz? indirdiğiniz adresi pm den atarsanız sevinirim. yada seviniriz :)
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #24 : Ağustos 30, 2009, 00:51:14 »
ben istiyorum,hani hani nerde ??? :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 30, 2009, 09:24:05 »
http://www.microsoft.com/windows/windows-7/get/download.aspx
Win7 RC sürümü yukarıdaki linkten indirilebiliyor.
Kurulumdan sonra, UPDATE içinden türkçe dil paketini indirip (32 mb), işletim sistemi türkçe oluyor.

Şu anda RC orjinal Türrkçe hali ekim ayında piyasada Türkçe dil paketini RC Ultimate varsa yükleyebiliyorsun yoksa yükleyemiyosun :)
RTM sürümü 22 Ekim'de çıkması bekleniyor.
(Hocam kusura bakma, kurduğun cumlede nokta virgül yok, ne anlatmak istediğini anlamadım.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 30, 2009, 12:35:47 »
ben istiyorum,hani hani nerde ??? :D

Geçerken uğrar bırakırım abi hafta içi olmadı...
Erdinç AKIN
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #27 : Ağustos 30, 2009, 19:38:21 »
Geçerken uğrar bırakırım abi hafta içi olmadı...
beklerim kardeşim.hem tanışmış oluruz.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 30, 2009, 20:35:29 »
7sini 8ini bilmem aşağıda olay özetlenmiş .)

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 30, 2009, 20:42:41 »

:D

işte bu yüzden Linux'u seviyorum. Ama genelde Windows kullanıyorum. Anca bu kadar tezatlık olur :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 30, 2009, 20:44:41 »
Bundan daha güzel bir özet olmazdı herhalde :D :D :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 30, 2009, 23:54:10 »
beklerim kardeşim.hem tanışmış oluruz.
Tamam abi olmadı yarın işe giderken uğrar bırakırım.
Erdinç AKIN
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 31, 2009, 21:45:42 »
Şaban abi direk dvdyi tak ve install with update seçeneğini kullan bu sayede tüm driverlarıda bulup hazırlicakdır driver sorunu yaşamicaksın bu sayede. Birde internete girdiğin zaman active now dicek yes de aktifde et sonra bide güncellemeler içinde Türkçe dil paketi olcak onu seç güncelle sonra restart et artık Türkçe.

Türkçe dil paktini yüklicen kısım :
Erdinç AKIN
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 22, 2009, 20:17:31 »
Yaklaşık 15-20 günlük RC 7100 sürekli güncel sürümünü kullandıktan sonra, Win7'den yavaş yavaş soğumaya başladım.
Kronik olarak;
1. SİL(delete) komutu verdikten sonra, dosyayı silememe, uzun süre siliniyormuş gibi gözüküyor sistem, ama sonuç yok.
2. En az 4-5 defa şu ana kadar, denetim masasına girmeye çalıştığımda, denetim masası simgelerinin gözükmemesi, restart sonrası ancak gözükmesi.
3. Bazı programlarda, çok sık olarak vb ve delphi hataları vermesi ve bu hataları restarttan sonra da tekrarlaması.
4. Çok sık olarak, klasörlerde bulunan dosyaların simgelerini tanımsız dosya olarak gösterme.
5. Program içinde dosya aç komutu verildiğinde, klasörlerde hiç dosya yokmuş gibi gözükmesi.
6. Şu ana kadar 2 defa, Bilgisayarım tıklayınca hata penceresi açıp, bilgisayarım içeriğini göstermedi ve restarttan sonra düzeldi.

Sistemde tüm sürücülüler ve Win7 uyumlu Kaspersky  kurulu, virus olma ihtimali yok.
( bu gidişle, sp1'li vista'ya dönmek niyetindeyim.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 22, 2009, 20:44:27 »
Demek ki acele etmemize gerek yok :D  Paylaşım için teşekkürler Levent Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 22, 2009, 22:46:41 »
yeniliklere açık olmak gerektiğini savunurum ama dünya genelindede oylama yapıLmış herhalde bir sitede okumuştum hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz sorusuna en çok cevap verenler xp demiş.xp çok seviliyor bu bir gerçek
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #36 : Eylül 22, 2009, 23:41:30 »

:D

işte bu yüzden Linux'u seviyorum. Ama genelde Windows kullanıyorum. Anca bu kadar tezatlık olur :D

İşte bu yüzden ve bunun gibi bir sürü nedenden ötürü yerli işletim sistemimiz Pardus 2009'u kullanıyorum. Bilgisayarımda windows yok bile. Windows 7 ile getirilmeye çalışılan özellikleri biz Pardus ile zaten kullanıyorduk. Hele de Pardus 2009 da  KDE4 ile 3D masaüstü efektleri ile bilgisayarımızı tamamen kendimize göre ayarlayabiliyoruz. Masaüstünde programcık dediğimiz saatler, takvimler, notluklar, haber kaynağı okuyucuları, cpu ölçerler, hdd metreler ve daha neleri kullanırken,  Masaüstünü küp şekline getirip mausle istediğiniz yöne çevirirken, açık pencereleri kapattığımızda pencere alev alıp kapanırken, simge durumunda küçülttüğümüzde lamba cini gibi görev çubuğuna inerken, ekranda karlar yağdırıp yağmuru sileceklerle silerken, bir pencereyi taşırken pencerenin şeffaflaşmasını ve taşıma sırasında sallanmasını sağlarken, pencerenin birini tutup küp şeklindeki masaüstünün diğer yüzeyine taşıyabilirken, bilgisayardaki görev çubuğu dahil herşeyin temasını değiştirebilirken,  windows daha xp yi güncel tutmaya çalışıyordu.
Şimdi Windows 7 incelemelerini okuyorum da bilmeyenler için ne çok yenilik getirmiş gibi görünüyor. Aslında Pardus kullananlar bu özellikleri zaten kullanıyordu.
 Ama ne yazık ki devletimiz bile hala onca para verip windows kullanmaya devam ediyor.
Bazı kurumlarda Pardus kullanılmaya başlanmış durumda:
Kamu

Milli Savunma Bakanlığı
      Radyo Televizyon Üst Kurumu
      ASAL
      Ankara Emniyet Müdürlüğü
      Manisa İl Sağlık Müdürlüğü

Üniversiteler

Adıyaman Üniversitesi
      Ankara Üniversitesi
      Çanakkale 18 Mart Üniversitesi
      Batman Üniversitesi

Aslında en büyük hatamız ise bilgisayar diyince aklımıza windows geliyor. Yani bilgisayarın windows olduğunu sanıyoruz. Oysa Windows sadece işletim sistemi. Pardus, Ubuntu, Kubuntu, Suse, Archlinux vs. 'de işletim sistemi. Yani bilgisayara hangisini kurarsak kuralım bilgisayardan istediğimizi yine alıyoruz.
 En üzücü yön ise  bilgisayar kursu adı altında verilen eğitimlerde Windows öğretiliyor.
Belkide Microsoft'un esaretinden birgün kurtulmayı düşünürüz.
2001 Toyota Corolla Terra 1.6 AC SPC

Yerli ve ücretsiz işletim sistemimiz Pardus 2009

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 22, 2009, 23:42:04 »
Yaa, arkadaşlar, yapmayın, etmeyin. Hemen Windows 7'ye atlamadan önce lisans sözleşmesini bir okuyun, hatta windows 7'nin lisans sözleşmesini de okumanıza gerek yok, windows xp'nin lisans sözleşmesini okuyun. Bilgisayarı kurarken okumadan geçtiğiniz, hemen "kabul ediyorum" butonuna bastığınız sözleşmeyi okuyun biraz zaman ayırıp. Windows'u kullanmakla o sözleşmeyi kabul etmiş oluyorsunuz.
Windows lisans sözleşmesinin aslında nalaer içerdiğiyle ilgili bir çalışmaya nette rastlamıştım, bu linkten ulaşabilirsiniz:

http://web.archive.org/web/20060518123848/http://linuxadvocate.org/articles.php?p=1

şimdi araştırdım, bunu Türkçe'ye de çevirmişler, o da bu linkte :

http://www.cagataycebi.com/free_articles/freedom/eula_facts.html

Burada yazılanları okuyunca böyle bir sözleşmeyi kabul etmekle kendimi kötü hissedeceğim için windows kullanmaktan vazgeçtim uzun zaman önce. Virus barındırması, habire güvenlik açıkları bulundurması falan bir yana sırf bu anlaşmayı kabul etmek zorunda kalmamak için windows kullanmıyorum, para verip satın almak bir ayan, korsanını bile kurup kullanmam, kullananlara da vazgeçmelerini tavsiye ederim.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 30, 2009, 14:27:05 »
Timuçin bey paylaşımına teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #39 : Ekim 04, 2009, 23:07:07 »
Özgür Lisans ve EULA Farkı

GNU GPL özgürdür.Geçtiğimiz günlerde Genel Kamu Lisansı (GPL) Fransa'da mahkemede bir kez daha kazandı. Bu ihlal davasını özel yapan ihlal edilen kodun geliştiricileri tarafından değil, kullanıcılar tarafından açılmasıydı. Bu durum, özel  kullanıcıların da Genel Kamu Lisansı'nın başarılı şekilde haklarının kamunun kendisi tarafından da başarıyla korunabileceğini gösterdi. Pek çok insanın özgür bir lisans ile EULA (Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi) arasındaki farkları bilmediğini göz önüne alarak, fırsattan istifade meseleyi bir kez daha, ama bu sefer grafiklerle açıklamaya karar verdik.

Öncelikle bu davada neler olup bittiğine bir bakalım. Eğitim yazılımları satın alan Yetişkinler için Fransız Mesleki Eğitim Organizasyonları Birliği (AFPA), Edu4 firmasının sattığı uzaktan eğitim yazılımının Genel Kamu Lisansı'na sahip bir VNC istemcisinin kodlarını kullandığı farketti. İşin kötü tarafı, Edu4 VNC istemci yazılımın kaynak kodunu sunmuyordu ve istemci ile ilgili tüm telif hakkı mesajlarını da silmişti.

Bu gibi durumlar biraz irdelendiğinde, genellikle ya cehalet ya da yanlış anlama yüzünden böyle olduğu görülür ve Özgür Yazılım Vakfı ve Yazılım Özgürlüğü Hukuk Bürosu (Software Freedom Law Center) olayı mahkemeye taşımaya gerek kalmadan çözer. Fakat Edu4 ile böyle olmadı. Tekrar tekrar yapılan isteklere rağmen Edu4 kaynak kodu sağlamayı reddetti, dolayısıyla iş mahkemeye taşınmak zorunda kaldı. AFPA 2002 yılında FSF Fransa'nın da yardımıyla Edu4'e dava açtı ve geçtiğimiz günlerde dava Edu4'ün aleyhine sonuçlandı.

Böylece GPL lehine bir dava daha kazanılmış oldu. GPL ihlalleri bugüne kadar birçok ülkede düzenli olarak davalara konu oldu, yani GPL'i ihlal etmek pek akıllıca bir şey değil aslında. Ancak bu durum GPL'in geçerliliğinin değil, telif hakkının geçerliliğinin tasdik edildiği anlamına geliyor.

Klasik Telif Hakkı Modeli

Bu da bizi Windows kullanıcıların program yüklerken genelde okumadan tıkladıkları Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi (EULA) ile GPL ve BSD gibi özgür lisanslar arasındaki farka getiriyor. Bu belgelerin işlevini basit grafiklerle göstererek bu farkı açıklamaya çalışalım.

Aşağıdaki ilk grafiğimiz, klasik telif hakkı (copyright) durumunda geliştirici ve dağıtımcılar ile kullanıcıların haklarını gösteriyor. Telif hakları yargı yetkisinin kullanıldığı yere göre değiştiriyor, ama bu grafik meseleyi çok basitleştirilmiş olarak ele almaya çalışıyor. Gördüğünüz üzere, grafik "kullanıcı" ile "geliştirici/dağıtımcı"yı birbirinden ayırıyor. Her ne kadar bu ikisi sık sık birleşse de, ikisi arasındaki net farkı da kabul etmek lazım. Geliştirici kaynak kodda değişiklik yapmak, kullanıcı ise sadece kullanmak ister, kaynak kodla işi yoktur. Dağıtımcı çalışmayı çok sayıda insana ulaştırmayı ister, kullanıcının ise böyle bir derdi yoktur.

Klasik telif hakkı modeli

Buradaki yeşil çubuk hakları temsil ediyor. Klasik telif hakları (copyright) söz konusu olduğunda, çalışma (iş) üzerinde değişiklik yapmak veya çalışmayı dağıtmak tamamen ürün hak sahibinin elinde olduğu için, onay almamış geliştiricinin ve dağıtımcının hiçbir hakkı yoktur. Kullanıcının ise birkaç hakkı vardır, mesela kişisel amaçlı yedekler yapabilirsiniz. Bu nedenle de yeşil çubuk kullanıcı tarafında daha uzundur.

Genel Kamu Lisansı (GPL) Modeli

Şimdi bir de GPL'e bakalım. Mavi kısımlar kullanıcılara ve geliştirici/dağıtımcılara GPL'in verdiği ek hakları temsil ediyor. Kullanıcı olarak, o işten istediğiniz kadar çok kopya çıkarabilir ve istediğiniz arkadaşınıza verebilirsiniz. Geliştirici/dağıtıcı olarak ise, işi değiştirebilir ve toplu olarak dağıtabilirsiniz, tabii özgün işi değiştirerek ortaya çıkardığınız ürünü de GPL ile lisansladığınız sürece...

Genel Kamu Lisansı modeli

Bu grafikten "GPL ihlali" dendiğinde aslında "telif hakları ihlali"nden bahsedildiğini anlıyoruz. Eğer GPL'in şartlarına uymazsanız (Edu4 davasındaki gibi istenildiğinde kaynak kodunu yayınlamazsanız) size GPL'in sağladığı ek haklardan da feragat etmiş olursunuz. Böyle olunca, klasik telif haklarına dönmüş oluyorsunuz, yani yetkisiz olarak dağıtamıyorsunuz. Diğer bir deyişle, Genel Kamu Lisanslı işin verdiği hakları ihlal ettiğinizde dava edilebilirsiniz!

BSD Lisansı Modeli

Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi'ne geçmeden önce, bir de BSD Lisansı'na bakalım. Gördüğünüz üzere, BSD lisansı GPL'e çok benzer, ama geliştirici/dağıtımcı tarafında ek bir mavi bölge vardır. Bu ek bölge GPL'in "karşılıklı" doğasını oluşturur, "siz alıp değiştirebiliyorsanız başkaları da sizden alıp değiştirebilmeli" kısmıdır. GPL'in copyleft tabir edilen "aynı şekilde sen de paylaşmalısın" şartı, BSD türü lisanslar açısından bakıldığında da GPL bir kısıtlama gibi görünür. BSD lisansı, yazılımın kodunu değiştirerek kullanan kişinin aynı lisansı kullanmasını zorunlu kılmaz, dolayısıyla geliştirici ve dağıtımcılar için daha az kısıtlayıcıdır.

Bir başka deyişle, programınızı BSD lisansı ile yayınladığınızda, karşı tarafa sizin kaynak kodlarınızı kullanma ve değiştirdiği kısmı sizinle paylaşmama hakkını da veriyorsunuz!

BSD Lisansı modeli

Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi (EULA) Modeli

Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi (EULA) ise, grafikten de göreceğiniz üzere, tamamen farklı bir şekilde işler. Özgür lisanslar size normalde sahip olmadığınız haklar tanırken, EULA klasik telif hakları bağlamında sahip olduğunuz hakları elinizden alır (kırmızı bölge). Örneğin Apple, Mac OS X kullanımını "Apple etiketli bilgisayarlar"la kısıtlar. Klasik telif hakları, yazılımı nasıl kullandığınızı önemsemezken, Apple ya da Microsoft size bazı kısıtlamalar getirebilir!

EULA modeli

Bu durum, Son Kullanıcı Lisans Sözleşmeleri (EULA ya da Yazılım Lisans Sözleşmesi ya da avukatların icat ettiği diğer janjanlı ifadeler) ile özgür lisanslar arasındaki en önemli farktır. Biri kısıtlamaları ortadan kaldırırken, diğer yeni kısıtlamalar getirir. GPL ihlali üzerine inşa edilen her türlü dava telif hakları temeline otururken, EULA davaları başka bir sürü dengesiz etkeni de beraberinde getirir: satış sonrası kısıtları, anlaşma şartları, bağlayıcılık, yazılımınızı başkasına devredememeniz, imza, vesaire, vesaire...

Sonuç olarak, Genel Kamu Lisansı (GPL) ile ilgili davalar hep özgür yazılım ve kamu lehine sonuçlanırken; EULA davaları bazen şirketlerin lehine, bazen de EULA'nın aleyhine sonuçlanmıştır. GPL açık seçiktir. Ya kurallarına uyarsınız ya da mahkemede kaybedersiniz!

EULA yani özgür olmayan işletim sistemlerinde kullandığınız Son Kullanıcı Lisans Sözleşmeleri ise bulanıktır. Sonuçtan asla emin olamazsınız.

Alıntı: Özgürlükiçin.com
2001 Toyota Corolla Terra 1.6 AC SPC

Yerli ve ücretsiz işletim sistemimiz Pardus 2009