Gönderen Konu: TAMPONA LOKAL BOYA YAPILABİLİRMİ YADA ÇÖZÜM ÖNERİSİ(fotoğraf var)  (Okunma sayısı 47729 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşkar 2007 corolla sol aracımın ön tamponunu sağ uc kısmında uzunluğu 10 cm eni 2cm buyutunda sürtmeden kaynaklanan boya kalkması oldu böyle kullanmak istemiyorum. sizce ne yapabilirim rötüş yapsam olurmu yada lokal boya yapacak bir yer olursa daha güzel diye düşünüyorum zannedersem servis lokal boya yapmıyor komple boyama taraftarı bende küçük bir yer için bütün tamponu boyamak doğru gelmiyor bana lütfen bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. bu arada ankaradayım bunu halledecek servis yada iyi bir usta varsa bu konudada yardımcı olursanız sevinirim fotoğrafta ekliyorum

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
lokal boya ile hal olur fakat iz kalır yinede önerim güzel bir usta çok güzel bi ayar çeker
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Bence tamponun hepsinin boyanması kotu bir durum degil bence hepsini boyatın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • İŞTE MUTLU SON..
lokal boya ile hal olur fakat iz kalır yinede önerim güzel bir usta çok güzel bi ayar çeker
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 191000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
Tampon zaten plastik olduğu için bence sorun olmaz hepsini boyatın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar benzeri bir durum benim aracımda da var. Arka tamponun kenarları biraz ayrık duruyor. Ama boya gereği yok.. Onu yerine tekrar oturtmak mümkün mü? tahminime göre benden önceki sahibine arkadan birisi dokundurmuş arabaya. Ondan dolayı öyle. Çünkü her iki taraftada var
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
ARkadaşlar yeni konu açmayayım dedim. Rötuş boyasını nerden alabilirim.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Hazım bey ben gecen gun toyandan aldım hiç bir ücret almadılar zaten fiyatıda 11 liraymış :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Sağol Oğuzhan otarafa gidersem alırım. Forum alışveriş merkezinde  .....sizin biri  sürtmüş. bir iki yer istiyor rötuş
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar ben yinede bütün tamponu boyatma taraftarı değilim,siz değerli arkadaşların değerlendirmelerinide göz önüne alarak o bölgeyi lokal boya yaptırcam, ancak ankarada  önerebileceğiniz bir yer varmı yada servis lokal boya yaparmı birde tampondaki çıkıntılar tekrar yerine takabiliniyormu lütfen bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Diğer yetkili servislerden de alabilirsiniz Hazım bey. Geçmiş olsun bu arada en uyuz olduğum şey parkta arabama birinin sürtmesidir anlıyorum sizi  >:( umarım güzel birşekide halledebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar ben yinede bütün tamponu boyatma taraftarı değilim,siz değerli arkadaşların değerlendirmelerinide göz önüne alarak o bölgeyi lokal boya yaptırcam, ancak ankarada  önerebileceğiniz bir yer varmı yada servis lokal boya yaparmı birde tampondaki çıkıntılar tekrar yerine takabiliniyormu lütfen bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  Benden.....İlacın bende..
   Yunus bey öncelikle geçmiş olsun.Fotoğraftan gördüğüm kadarı ile daha önemlisi tampon tutucu tırnağınızda kırılmış.Bunuda yaptırmanız gerekiyor.Boya işine gelecek olursak eğer;eğer boyanız yeni ve temiz ise yama ile kurtarırsınız.Boyanız kirli ise mecburen tamponun komple boyanması gerekebilir.Aracınızı satarsanız karşınıza problem olarak çıkmaz.Bunuda bilmenizi isterim...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
boya tutmaması sorunu artık mazi...sanayi boyacıları kişisel becerileriyle tutturmaya çalışıyor olabilirler ama servisler boya kodunu girdiğinde bilgisayar aracın yaşınıda heasplayarak ona köre boya hazırlıyor, mesela araba 3 yaşındaysa diyelimki 2 damla kahverendi katıyor içine...yaşasın teknoloji....
BU arada arkadaşlar, benim çok başıma geldi (vede geliyor) tampon lokal boyasında "aoto king" çok çok iyi ben izmirdeki için konuşuyorum tabii, buradaki honda servisi bile onlarla anlaşmış, göçük falan onarımı veya boya için tamponları söküp oraya gönderiyor, yoksa kendisi boyasa tüm tamponu boyuyor servislerde lokal boya yapamıyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
auto king bence böyle küçük işlerde başarılı olduklarını duydum.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Kan Grubu: B+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Valla bence ayırt bile edemezsiniz eğer itina gösterilirse ne Audiler Mercedesler aynı şekilde boyadılar isterse mercekle incelesinler içiniz rahat olsun araştırın yaptırın müsterih olun Antalyada kefil olabileceğim bir boyacı var ancak Ankaradasınız
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
yukarda arkadaşlarımızında bahsettiği gibi, tampona boya atılması araç satışında problem çıkarmıyor. ancak boya zaman içersinde güneş, yağmur vs. gibi etkenlerle renk değişimine uğruyor. servisin size vereceği boya aracınızın orjinal boyası olacaktır, ancak zaman içersindeki etkenlerden dolayı aracınızın renginde biraz solma olacağını hepimiz biliyoruz. bu nedenle rütüş için aracın mevcut moyasına göre bir karışım yaptırırsanız, renk farklılığı olmayacaktır.

ayrıca resimden anlayabildiğim kadarıyla aracınız metalik boyalı, metalik boyalarda, bu boyanın yapısından dolayı rütuş işlemleri çok başarılı olmamaktadır (hem ton farkı çok açık seçiliyor, hemde zaman içersinde dökülme oluyor) servisin lokal boya yapmak istememesinin nedeni de budur. çünkü hangi servis olursa olsun yaptığı işin tamircilerden daha kaliteli olduğunu ya da olması gerektiğini iddia ediyor. ama metalik boyada lokal olarak tamir sorunu çözmediği için servis işçiliğine olumsuz bir durum olarak yansıyacaktır ve kötü bir imaj servisler için hoş bir şey değildir.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ücretsiz olarak servislerden temin edebilirsin Hazım ;)

Arkadaşlar ben yinede bütün tamponu boyatma taraftarı değilim,siz değerli arkadaşların değerlendirmelerinide göz önüne alarak o bölgeyi lokal boya yaptırcam, ancak ankarada  önerebileceğiniz bir yer varmı yada servis lokal boya yaparmı birde tampondaki çıkıntılar tekrar yerine takabiliniyormu lütfen bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Servise gidip boyanızı kesinlikle oradan almanızı tavsiye ederim. En az 250 gr satıyorlar diye biliyorum uygulama boyasını. Ancak boyanın uyumsuzluğu,tutmaması gibi bir durum söz konusu değil. Eğer tamponu komple boyamak konusunda servis ısrarcıysa veya işçiliği çok istiyorsa sadece boyayı alıp,dilediğiniz yerde uygulama yaptırabilirsiniz. Ayrıca eğer tamponun braketi (içten tutucu plastiği,küçük ve ucuz bir parça) kırıldıysa (ki yüksek ihtimal) yenisini alıp monte ettirmeniz daha doğru olacaktır, yok ben illa hiç söktürmeden halletmek istiyorum diyorsanız silikonla köşeleri yapıştırabilirsiniz ;) (yalnız en kaliteli, siyah silikonu kullanın)...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ayrıca eğer tamponun braketi (içten tutucu plastiği,küçük ve ucuz bir parça) kırıldıysa (ki yüksek ihtimal) yenisini alıp monte ettirmeniz daha doğru olacaktır, yok ben illa hiç söktürmeden halletmek istiyorum diyorsanız silikonla köşeleri yapıştırabilirsiniz ;) (yalnız en kaliteli, siyah silikonu kullanın)...
 Braket sadece serviste satılıyor.En fazla 28 TL'dir.Üçgene benzeyen bir yapısı var ve siyah bir parça (tecrübeyle sabit :) )
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  İç taşıyıcılarda kırık varsa onlarıda değiştirmek iyi olur. Bunun yannda parça boyada asıl sakınca boyanın zamanla dökülmesi şeklinde olur. Plastikte boya dökülme yapabiliyor. Bu yüzden komple tamponu boyatmak daha iyi olabilir.