Anket

hangi marka hava  filtresi daha iyidir?

k&n
9 (30%)
yed
1 (3.3%)
simota
13 (43.3%)
jsv
2 (6.7%)
pipercross
5 (16.7%)

Toplam Oy Verenler: 30

Gönderen Konu: hava filtresi yardım edebilirmisiniz:)  (Okunma sayısı 7169 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: hava filtresi yardım edebilirmisiniz:)
« Yanıtla #20 : Temmuz 31, 2009, 12:44:30 »
eğer bulduğun chip senin arabadaki sisteme direk yerleştirilemezse (yani boyutları farklıysa), ufak bir modem boyutunda da olabilir. aslında chip küçük bir parça ama senin arabadaki yuvaya oturmazsa, yeni yuvasıyla birlikte takılır, senin arabanın orjinalindeki iptal edilir.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 31, 2009, 12:44:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 31, 2009, 12:52:46 »
birazdan iki adet resim ekleyeceğim; birincisi ilgili çipin bir resmi, ikinci resim ise çip modifiyesi ile alınan değerleri gösteren test sonucu (200 HP'den 270 HP çıkmış)

umarım yardımcı olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 31, 2009, 14:13:04 »
Chip denilen parça sadece Eprom entegredir, içine bilgisayar sayesinde binary kodlarından oluşan bi yazılım atılır ve aracın yakıt emme ve sıkıştırma zamanlarını değiştirerek performansa yönelik artış sağlar, bu benzinli araçlarda motorun asıl gücünün %5 ila %15 i arasında kazanç sağlar, dizel araçlarda  ise bu değer aracın asıl gücünün % 15 ile %30 arasında değişmektedir.

gelelim senin asıl soruna, yaşın nedeni le mesajlarına baktığımda çok heycanlı ve her gördüğün şeyi aracına takmak istermiş gibi bi hava seziyorum, ama dikkatli ol hava filtresi şakaya gelmez kaliteli bir ürün al ve ömürlük kullan, normal hava filtresine her değişimde 50 60 TL veriyorsun zaten 100 TL ver adam gibi K%N, HKS yada Simota marka filtre al ve yanındada hava filtresini temizleme kiti al mutlaka, bende Simota var 5 yıldır kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım bugüne kadar, en azından Simotayı denedim ve tavsiye ediyorum.

Şehir dışında aracım düzgün ve sakin kullanımda 5.5 LT yakıyor bu arada, araçta 3 kişi ve 17 jant 215 taban lastik varken,

Son olarak Corolla başta olmak üzere birçok Japon aracına Chip uygulanamıor bunuda aklından çıkarma, uygulanıyor diyenlerde genelede yalan söylüyor, çünkü japon aracına bilgisayarı bağlar, entegreyi programlarsın ve dyno testine sokarsın, değeler yüksek çıkar, ancak bilgisayarı arabadan söküp aracı kapattığın an Arabanın ECU'su (Elektronic Control Unit) kendini direk hatalı konumuna alıp sıfırlar, sende chip yaptırdım diye, hem boşuna para vermiş olursun hemde hiçbirşey kazanamazsın.  (Bu bilgi bizzat Paşa Tuningten kendim edinmiştim)

Simota ile benim motorumun sesi :) (motorumun diyorum filtre değil, çünkü o sesi filtre değil, motorun dar boğazından geçen havanın sürtünme ile çıkardığı sestir o asıl )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 31, 2009, 14:25:20 »
Bu çiplerin yakıtı sömürdüğünüde ekleyelim.Hava filtresi seçiminde kesinlikle ucuzuna kaçmamak lazım motoru kucaklamak zorunda kalmayın .Ve seçim yaparken aracınıza uyumlu 1600cc ler için olanlar var onları tercih edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Temmuz 31, 2009, 16:14:13 »
bu chip ler   aynen modem kutusu şeklinde olan  bi parçamı? yoksa daha ufak   bir parçamı?  internette gezerken bi arabaya bu modem gibi bir kutu taktılar acaba chip bumu oluyo? ne kadar  olur bu chiplerin maliyeti   gerçi babam bırakmaz ama neyse
senin gördüğün şey piggyback yada standalone benzeri bişeydir...ne çip nede beyin bunlar.....faydaları yanında bi CD ile gelirler ve işi bilenler kendi programını kendi yazar.....tek bi zararı bar bana göre oda fiyatı :D 500-1500$ arası dolaşırlar genelde marka modele göre
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 31, 2009, 16:39:21 »
mesut bey, merhaba. notunuza ek olarak belirtmek istediğim birşeyler var. ancak lütfen ukalalık olarak anlamayın, benim yapmak istediğim, bu formun gereği olarak doğru bilgilendirme noktasında bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmak. her türlü elektronik sistem üzerine oynama yapılabilir. bu araçlarda zaten chip bulunmaktadır. modifiyeyi soft ve hard modification diye ikiye ayırmak lazım. soft modifiye araç üzerinde hiçbir parça değiştirmeden sadece kayıtlı verilerle oynama yoluyla yapılır (daha eski araçlar için - ECU olmayan- dahi olabilir; karbüratör üzerinden hava ve yakıt karışımını değiştirmek gibi) yeni araçlar için bu bir tunning chip uygulamadır. peki niye üretici firma aracı bu şekilde üretmiyor diye sorabilirsiniz. cevap: üretici sadece performans üstüne yoğunlaşmıyor aynı zamanda emisyon değerleri ve kayıt ekonomisini de düşünmek zorunda. sizin de bahsettiğiniz gibi araçların bilgisayarı diyebileceğimiz ECU (electronic control unit), araçlardaki hatalı verileri kaydeder, aynı zamanda araç çalışırken herhangibir yerde problem varsa aracın geçici olarak düzgün çalışması için verileri kaydırır yani otomatik olarak değiştirir. ilk ve en yavaş değişme SFT (slow feul trim - yavaş benzin düzenleyici) ile başlar. işte tuning uygulamada en önemli nokta burada başlar. yeni çip takıldıktan sonra (eğer gönderdiğim resme baktıysanız o da zaten sizin dediğiniz gibi eprom entegredir) ECU daki verilerin bu çip ile uyumlu hale getirilmesi lazım. yani ECU motorun çalışmasındaki densizlikten dolayı yeni bir denge noktası oluşturacaktır. işte tunning uygulamanın da asıl işi budur ki; yeni denge noktasında oluşan verileri ECU'ya normal veriler olarak tanıtacak ve problemi çözecektir.

her türlü ECU'lu araca çip uygulanabilir. çünkü bir araçta çip varsa bunun anlamı bazı verileri çipten okuyor demektir, ve yeni çip ile bazı verilerde değişiklik yapılabilir.

performans üzerine dayanan motor modifiyesi, araç üzerine sadece yeni parça yerleştirmek değildir, işte ustalık bu uygulamayı ne kadar başarılı yaptığı ile ilgilidir.

bu konuyla ilgili herhangibir sorunuz olursa, elimden geldiği kadar yardım etmeye hazırım. saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #26 : Temmuz 31, 2009, 16:41:08 »
zaten alamayızda sadece bilmek istedim   bu arada  bi kaçtane örnek filtre bulduk belki başka alacaklarada yardımcı oluruz:)
 1 k&n--- http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=9683&k_id=1842&kn=UN%DDVERSAL+INTAKE+KIT
 2 pipercross---http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4340&k_id=1842&kn=UN%DDVERSAL+INTAKE+KIT
 3 jsv----http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=6362&k_id=1842&kn=UN%DDVERSAL+INTAKE+KIT
 4 simota--http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=2233&k_id=1842&kn=UN%DDVERSAL+INTAKE+KIT  
 bunlardan 2 nolu olan pipercross almayı düşünüyoruz sizce fiyat makulmu?
TRD_____

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #27 : Temmuz 31, 2009, 16:45:58 »
birazdan iki adet resim ekleyeceğim; birincisi ilgili çipin bir resmi, ikinci resim ise çip modifiyesi ile alınan değerleri gösteren test sonucu (200 HP'den 270 HP çıkmış)

umarım yardımcı olur
   teşekkür ederim
TRD_____

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 31, 2009, 17:12:55 »
önemli değil, uğur kardeş. ben motordan daha yüksek performans almak istediğini varsayarak, birşeyler açıklamaya çalıştım.

Ufuk kardeş, bir de birşey sormak istiyorum; Türkiyedeki fiyatları konusunda hiçbir bilgim yok ancak o kadar pahalı olduğuna emin misin. eğer o fiyata yapıyorlarsa belki buradan oraya gönderip bu işi bile yapabiliriz, iyi para :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 31, 2009, 17:30:38 »
O sesi aracın emiş sesidir filtre çıkarmaz :) sadece hava emişi kutu içinden açık hale getirdiğimiz için ses dışarı duyuluyor.
Biliyorum.Sadece normal filtreye göre açık tip filtreden ses çıkışı daha çok olur onu belirtmek istedim. ;)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #30 : Temmuz 31, 2009, 17:38:53 »
ben yed kullanmıştım çok muhteşem bi sesi oluyor ama performans açısından hiç bi işe yaramadı... şimdi simota almayı düşünüyorum sonuçta simota hondanın desteklediği bir marka...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 01, 2009, 18:59:48 »
canım dostum sana tavsiyem karbon kazan simotadır.şahsen ben kullanıyorum..filtre yakıt tasarrufu sağlar ama sen yüksek devir çevirtirsen acımaz kardeşim bunu sana söyleyeyim.sonra babanla falan papaz olma :) bu simota'nın en sevdiğim tarafı 4000'e kadar iyi ses çıkarıyor.tabi üstüne çıkınca başka bir dünyaya geçersin ama ben 4000'e kadar basınca sokaktaki herkezin kafası dönüyor :)

buda kapalı otoparkta çok kısa çektiğim bir video...

http://www.facebook.com/home.php?#/video/video.php?v=1116136897445

dışındaki kazan güzel akustik veriyor.tavsiye ederim.daha boğuk çıkmasını sağlıyor sesin.daha fazla yankı yapar
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ağustos 01, 2009, 19:17:22 »
Mehmet bey söylediklerinizi küstahlık yada çok bilmişlik olarak algılamadım :) TR de Toyota hipleriyle oynayıp performansa yönelik düzenliyuebilen hiçbirfirma yok henüz :D keşke olsada bende yaptırsam :) aylarca araştırdım bunu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ağustos 02, 2009, 15:40:44 »
Haklısın mesut abi ya.Malesef bu ayarlarla oynayan kimse yok.Tr dışındaki çoğu ülkede bu eculara adam arabasındaki ecuya bağladığı laptop üzerinden istedği zaman istediği şekilde ayar verebiliyor tabi bu üstün modifiyeli araçlar için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ağustos 06, 2009, 16:37:40 »
eee sonuç ? hangi markada karar kılındı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ağustos 06, 2009, 17:02:59 »
  Güncel toyotalarda (Vvti vs.) Ecu müdehalesi direk program ile olmuyor. Ancak ara bir beyin yardımı ile araç Ecu 'su aldatılabiliyor. Sanırım Vvti larda chip yok. Aynı durum bazı güncel Ford modelleri içinde geçerli ve Ecu programlaması ile bırakın güç almayı daha çok sorun oluşabiliyor. Çünkü beyine her türlü müdahaleyi beyindeki özel yazılımlar sorun olarak algılıyor ve ya aracın çalışmamasına, ya da sorun olarak algıladığını bertaraf ederek çalışmaya neden olabiliyor.
 Yinede konu hakkında daha çok bilgi ve tecrübesi olan arkadaş var ise daha açıklayıcı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ağustos 07, 2009, 10:12:43 »
napıcanız ecu'yu ya egzoz filtre atın yeter işte :D en basit atmosferik modifiye sana ^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ağustos 07, 2009, 10:37:24 »
 Güncel toyotalarda (Vvti vs.) Ecu müdehalesi direk program ile olmuyor. Ancak ara bir beyin yardımı ile araç Ecu 'su aldatılabiliyor. Sanırım Vvti larda chip yok. Aynı durum bazı güncel Ford modelleri içinde geçerli ve Ecu programlaması ile bırakın güç almayı daha çok sorun oluşabiliyor. Çünkü beyine her türlü müdahaleyi beyindeki özel yazılımlar sorun olarak algılıyor ve ya aracın çalışmamasına, ya da sorun olarak algıladığını bertaraf ederek çalışmaya neden olabiliyor.
 Yinede konu hakkında daha çok bilgi ve tecrübesi olan arkadaş var ise daha açıklayıcı olabilir.

hakan abi eğer şöyle dersek sanırım daha açıklayıcı olacaktır. herşey modifiye edilebilir ancak modifye bir bütündür. yani ECU üzerinden yeni proglamlama yoluyla yapılan değişiklik (yada tunning chip = her ikisi de aynı kapıya çıkar; amaç hava ve yakıt karışımı üzerinde oymama yapıp daha iyi performans almaktır) diğer ünetelerle (verilerle) uyumlu olmalıdır. bu nedenle burada yapılacak değişiklik diğer ilgili noktalardaki düzeltmelerle birbirine uyumlu hale getirilir. yani senin dediğin gibi ECU aldatılır. ancak işin sırrı bu aldatmaları ECU'ya normalmiş gibi kabul ettirmektir. ECU'ya bunu normal gibi kabul ettirdiğiniz yer, problemlerin bittiği (hatta ortaya çıkmadığı) yerdir.

aslında açık hava filitresi uygulaması da bununla bağlantılıdır. Tunning chip (yada yeni program; bunlar aynı şey) hava ve yakıt karışımını birlikte değiştirirken, açık filitre sadece hava oranını arttırır. açık hava filitresi niye ECU'da hata kodu yaratmıyor? çünkü ecu bunu algılayamıyor (hacim ve yoğunluk olarak) veya belli bir töleransın içinde kalıyor (yani basınç farklılıkları gibi; arabayı yüksek bir dağda sürüyorken yada sahilde sürüyorken ki otomatik ayarlama gibi). tölerans değerleri düşük olan verileri değiştirirsek, açık hava filitresi uygulamalarındaki gibi hiçbir problemle karşılaşılmaz. kilit nokta ECU ve onun kontrol ettiği her parça bir tek bütündür. bütün içersindeki uyum ise gerçek performanstır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 07, 2009, 17:03:32 »
  Bazı araçlarda açık tip filtrede hata kodunun oluşmasına yol açıyor Mehmet. Aslında açık tip filtre takınca bile Ecu 'nun yine programlanması lazım. Bazı araçlar ise fabrika çıkışı olarak (aynı özelliklerdeki) değişik güçlerde olabiliyor ve aralarında sadece yazılım farkı bulunabiliyor.
 Kimi araçların Ecu 'su anladığım kadarı ile chip içermiyor, daha farklı bir sisteme sahip. Bu durumda da yazılımsal müdahale için ek bir elektronik birim (Ecu aldatıcı) gerekiyor.
 Elbetkide her zaman daha fazla kullanılabilekce töleranslar vardır her cihazda ama ekonomik olarak düşünülecek olursa modifiye ile kazanılacak güce değecekmi diye bir hesaplama yapmak lazım.
 Tabi motor gücünü arttırmanın yanında aracı hafifletmekde performansa ve yakıt tüketimine oldukça katkı sağlayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ağustos 07, 2009, 18:20:58 »
  Bazı araçlarda açık tip filtrede hata kodunun oluşmasına yol açıyor Mehmet. Aslında açık tip filtre takınca bile Ecu 'nun yine programlanması lazım. Bazı araçlar ise fabrika çıkışı olarak (aynı özelliklerdeki) değişik güçlerde olabiliyor ve aralarında sadece yazılım farkı bulunabiliyor.
 Kimi araçların Ecu 'su anladığım kadarı ile chip içermiyor, daha farklı bir sisteme sahip. Bu durumda da yazılımsal müdahale için ek bir elektronik birim (Ecu aldatıcı) gerekiyor.
 Elbetkide her zaman daha fazla kullanılabilekce töleranslar vardır her cihazda ama ekonomik olarak düşünülecek olursa modifiye ile kazanılacak güce değecekmi diye bir hesaplama yapmak lazım.
 Tabi motor gücünü arttırmanın yanında aracı hafifletmekde performansa ve yakıt tüketimine oldukça katkı sağlayacaktır.

hakan abi işte benim demek istediğim de bu. modifiyenin bir bütün olduğu. senin de yazdığın gibi açık hava filitresi (bu genellikle hiç bir sorun çıkarmaz) bile neden olabilir. önemli olan ECU'da kayıtlı olan tölarans aralığıdır.

chip olayına gelinde; burada sözü edilen chipler bir eprom devre olabilir, bir ID chip olabilir yada bir herhangi bir hazıfa kartı olabilir. ve program burada bulunur. bunu iki ana çeşide ayılarım istersen. ECU üzerine entegre chipler (onboard diye adlandırılan devreler) ve taşınabilir devreler (birini çıkartıp diğerini takabileceğin devreler). japon üreticiler genellikle ECU'ya entegre chipler kullanıyor, yani tunning chip işlemi sadece program yenileme ile yapılıyor. eğer gerçek anlamda bir elektronikçi olursa değişimini de yapabilir. taşınabilir devreye sahip olan arabaların modifiyesi çok daha kolaydır. içersinde zaten modifiye edilmiş bir program bulunur, eski çipi çıkarıp yenisini takarsınız, hepsi bu. burada da aslında chip aynı chiptir fark chip içersine yüklü programdadır. aracın genel performansını arttırmak için sizin de dediğiniz gibi farklı yollar uygulanabilir; hafifliği azaltmak gibi....

abi belki ilerde konuyu biraz daha toplayınca ayrı bir başlık altında konu açabiliriz, çünkü konu hava filitresi ile başladı biz şu anda ECU ve chip uygalaması konuşuyoruz :) fısat buldukça ben bu tür konuları elimden geldiğince açıklamaya çalışacağım, ancak şu anda sitedeki geçmiş konuları inceliyorum. gereksiz yere aynı konuyu tartışmanın anlamı olmaz diye

ayrıca ben kendi arabama hiç bir şekilde modifiye yapmaktan hoşlanmıyorum. bende ki mantık; eğer bu araçlar yüzlerce mühendisin elinden geçtikten sonra bize ulaşıyorsa, olduğu gibi kullanmak lazım. daha spor bir araç istiyorsam, orijinal olarak spor olanı seçerim. aynı modeldekine gücüm yetmiyor mu? daha düşük modelini alırım. çünkü modifiye daha öncede bahsettiğim gibi bir bütündür. bütünü bozarsan, bir yerden kazanıyorken diğer yerden kaybedersin