Gönderen Konu: Ön camım çatladı. Kaskom da var, camı değiştirsem mi?  (Okunma sayısı 24252 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Geçen hafta tatildeyken mıcırlı yolda taş geldi, ön camın sağ alt tarafında yaklaşık 3cm çapında çatlak oluştu. Şimdi bu çatlak habire gözüme batıyor. Çatlak daha da büyürse diye korkuyorum da. Sigortacımı aradım, aksigorta anlaşmalı camcıda camı değiştir dedi. Toyota serviste cam değiştirmeyi sigorta tamamen karşılamıyormuş, servise ek ücret ödemem gerektiğini söyledi. Şimdi aracımın camını camcıda değiştirtince orjinalliği bozulur mu? Servislerle aynı camı mı takıyorlar yoksa farklı cam mı? Eğer orjinal cam değil de dandik bir cam takılacaksa bu çatlak haliyle kullanmayı tercih ederim, zaten çatlak olan yer sağ tarafta alt köşede, görüşü hiç bir şekilde engellemeyen, yalnızca kötü görünen birşey.
 :-\ böyle kafam karıştı işte. Ne yapsam ki?
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Ön camım çatladı. Kaskom da var, camı değiştirsem mi?
« Yanıtla #1 : Temmuz 30, 2009, 15:45:20 »
Timuçin bey, ben de şimdi kaskomu yenilemek üzereydim hatta fiyat bile aldım. Toyota sigortaya küçük bir kaç şey soracaktım ki sizin yazınızı gördüm. Kendimle alakalı soruları sorarken sizin durumunuzuda sordum aldığım cevap şöyle "yılda bir kez olmak üzere kırılan cam kasko bozulmadan değiştirilebiliyor" dendi. Bu hepimizin başına gelebilir. Ayrıca çatlak gittikçe büyüyecektir, bir an önce yaptırmanızda fayda var.

Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 30, 2009, 15:46:01 »
öncelikle çok geçmiş olsun timuçin bey...
aksigorta toyota ile özel anlaşması olduğu halde cam için ek para talep ediyorsa ve bu durumu dışardaki bir camcıya yaptırmaya kalkıyorsa bu maduriyet değilde nedir... kendi aracımın axa kaskosu vardı gittim tarabya gedizlerde değiştirdim ve 1 kuruş vermedim...şükür ki aksigorta yapmamışım... neyse bu şekilde cam değiştiren arkadaşlar vardır illaki,yalnız dediğiniz gibi dışardaki anlaşmalı kurum orjinal cam takıyormu? bunu bilmek gerek....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 30, 2009, 15:52:41 »
dışarda da orijinal camı bulabilirsiniz bu nedenle yetkili serviste yada dışarda değiştirmeniz durumunda birşey farketmez. cam noktasında önemli olan ısıl işlem kalitesidir ve piyasadaki birçok üretici (kalite üzerine çalışanlardan bahsediyorum, fiyat rekabeti üstüne çalışanlardan değil) aynı standartları yakaladı. (çünkü ısıl işlemde önemli olan hangi sıcaklığa ne kadar sürede çıkıldığı ve hangi sıcaklığa ne kadar sürede düşüldüğüdür, ve birçok üretici bu veriyi kalite standardının göstergesi olarak açıklıyor)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2009, 15:53:27 »
Timuçin bey, ben de şimdi kaskomu yenilemek üzereydim hatta fiyat bile aldım. Toyota sigortaya küçük bir kaç şey soracaktım ki sizin yazınızı gördüm. Kendimle alakalı soruları sorarken sizin durumunuzuda sordum aldığım cevap şöyle "yılda bir kez olmak üzere kırılan cam kasko bozulmadan değiştirilebiliyor" dendi. Bu hepimizin başına gelebilir. Ayrıca çatlak gittikçe büyüyecektir, bir an önce yaptırmanızda fayda var.

bilgihan bey,kasko bozulmadan cam değiştiriyorlar,fakat orjinal servis yerine dışarıdaki camcıya yönlendirme yapılıyor...dışarıda takılacak camın orjinal olup olmaması dışında bu işi kaliteli yapan kişilerede ihtiyac var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2009, 15:56:06 »
bu noktada camcının tavsiyesini alın, sunuçta o her halikarda para kazanacak (parayı sizden ya da sigortadan almış farketmez). doğal olarak pahalı olan kaliteli malı vermeye çalışacak. çünkü kar oranları maliyetle eşyönlü hareket edecektir. ve camcı ne kadar pahalı mal verirse, kar oran o kadar yüksek olacaktır.

camı değiştirmek en mantıklısı (tabi dışarsına büyümesin diye çerçevede çizdirebilirsiniz) Bu arada büyük geçmiş olsun, camın kople kucağınıza gelmesi de sö konusu olabilirdi. kazasız belasız günlerde kullanmanız dilegiyle
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2009, 16:19:56 »
Muhammet bey, camı servis taktırıyorsa parçanın orjinal ustanında ehil olduğunu düşünüyorum. Sonuçta beni Toyota yönlendirmiş sorumluluk ona ait. Ayrıca Toyotayla çalışmak için kalite ve kriterlerinin Onların istedikleri düzeyde olması gerekir. Bir Toyota tedarikçisi olarak bunu çok iyi bilirim.

Aramızda cam tecrübesi yaşayan biri varsa ve bizimle paylaşırsa bir çok soruya cevap olacaktır. Kim bilir her an hepimizin başına gelebilir.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 30, 2009, 16:33:21 »
Muhammet bey, camı servis taktırıyorsa parçanın orjinal ustanında ehil olduğunu düşünüyorum. Sonuçta beni Toyota yönlendirmiş sorumluluk ona ait. Ayrıca Toyotayla çalışmak için kalite ve kriterlerinin Onların istedikleri düzeyde olması gerekir. Bir Toyota tedarikçisi olarak bunu çok iyi bilirim.

bence ilk cümlede söylediğiniz gibi düşünmeyin derim,kaskocu diyor ki git dışarda anlaşmalı bir firmada yaptır,genelde xxxx kasko firmalarıyla anlaşma yapmak çok basit,bunu iyi yapanda,kötü yapanda yapıyor... 5-6 ay sonra cam su almaya başladığında çok sıkıntı yaşanır...

timuçin bey, servisin söylediği  aradaki fark ne kadar? çok uçuk bi rakammı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Temmuz 30, 2009, 16:57:27 »
Kesinlik serviste degistirin, gerekirse parada verin ustune
Disarda yapilan islemden dolayi yarin oburgun bir sorun oldugunda servis kabul etmez
Ayrica bunu aksigorta karsilamak zorunda, ah oldu da karsilamadi lutfen buraya yazin
O zaman bakalim bir daha aksigorta musteri bulabiliyor mu?
Ben daha yeni sifir arac aldim ve araci galeriden cikarmadan aksigorta ile kasko yaptim
Toyota kasko yani, zaten herkes plazada mecburen yaptiriyor
zaten ikisi ayni sirkete bagli yani sabanci
Buna ragmen karsilamazsa, hemen sigortami iptal ederim
hatta buradan cagri yapiyorumi hep birlikte hareket edelim
Kaliteli bir sirket olan aksigorta eminim gerekeni yapacaktir
Ayrica sunuda belirtmeliyim, acentalari araya sokmayin
direk aksigortayi arayin, cunku acentalar kendi islerine gelmediginden yanlis bilgi verebiliyorlar (en azindan bazilari boyle)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 30, 2009, 17:09:42 »
Aksigorta ve digerlerini karsılastıran bir tablo buldum
Goruldugu gibi kaspam acisindan en iyisi aksigorta aslinda, ama uygulamada bilemem
http://www.kaskopolice.com/urun-icerigi-karsilastirma.asp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Temmuz 30, 2009, 17:26:29 »
Muhammet bey, eğer söylediğiniz gibi camın yapılacağı yeri kasko firması tarif ediyorsa haklısınız. Ama anlayamadığım benim camım hasar almış, sigortaya değil servise giderim serviste kendisi yapar yada bir adres verir. Ama sorumluluk ona aittir. Sonra servis kaskoyla hesaplaşır. Prosedürün böyle olması gerekir diye mantık çerçevesine düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
Ama ben de olsam serviste halletmeye çalışırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 30, 2009, 17:38:14 »
Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.
Sigorta poliçem şu anda yanımda değil. Yarın poliçemi de yanıma alıp Toyota Servise gideceğim ve durumu göreceğim. Aksigorta'yı direkt arayınca bakalım ne diyecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 30, 2009, 17:40:23 »
Muhammet bey, eğer söylediğiniz gibi camın yapılacağı yeri kasko firması tarif ediyorsa haklısınız. Ama anlayamadığım benim camım hasar almış, sigortaya değil servise giderim serviste kendisi yapar yada bir adres verir. Ama sorumluluk ona aittir. Sonra servis kaskoyla hesaplaşır. Prosedürün böyle olması gerekir diye mantık çerçevesine düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum?
Ama ben de olsam serviste halletmeye çalışırdım.

bilgihan bey çok doğru söylüyorsunuz ama ilerleyen zamanda gelecek hasar olursa  sorumlu kişi bulmada servis+sigorta şirketi+camcı arasında çok sıkıntı yaşanır, bence bu konuda aranacak kişi toyota servislerinin hasar bölümündeki kişilerdir,onlar daha sağlıklı ve daha güncel bilgilere sahiptirler. en azından yönlendirme yapabilirler veya referanslı yerler gösterebilirler... sanırım 150,00 tl gibi bi fark alınıyor diye duymuştum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Temmuz 30, 2009, 17:48:37 »
Muhammet bey, aynen katılıyorum.

Timuçin bey, durumu burada yazarsanız iyi olur çünkü hepimiz birer potansiyel cam mağduruyuz. Hepimizin başına gelebilir, geldiğinde yapmamız gerekenleri biliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Temmuz 30, 2009, 18:00:05 »
bu arada bi bilgi paylaşmak isterim, aracımın camını 13/06/09 da değiştirdim ve kaskomun bitmesine 1 hafta vardı... acentedaki kişi ile olan ahbablığımızdan dolayı 3-5 ay önce değiştireceğim dedim ve bana bu konuda dediği şuydu, seni çok rahatsız etmiyorsa kaskonun bitmesine 30 günden az bi süre kaldıkdan sonra ve ben aracın için kasko yenileme teklifi oluşturdukdan(kaskonun bitmesine 30 günden az bi zaman kaldığında yeni teklif oluşturuluyor) sonra değiştir dedi. nedenini sorduğumda kasko her nekadar ücretsiz cam değişimi yapsada yeni kasko teklifini oluştururken cam değişimi yaptıysan hasarsızlığını düştükden snra 150 ile 200 tl gibi bi rakamı senin yeni poliçene ekliyormuş...adam açık açık diyor toyota camı 800-900 tl den aşağı değil ve kasko bu şekilde camın bi bölümünü senden karşılıyor diye... bende kasko acentamı değiştireceğimden camı değiştirdim ve öyle geçtim...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 30, 2009, 22:12:13 »
Aracımda Toyota Kasko mevcut  ocak ayında ön camımı toyota yetkili servisinde hiçbir ücret vermeden ve hasarsızlık
bozulmadan değiştirttim. Aksigorta ile bazı kapsamlar farklı olabilir. Poliçelerde biraz karışık olmakla birlikte cam hasarları
ve hasarsızlık klozlarında sigortanın kapsamlarını ve istisnalar yazıyor. Benim araç 99 model  sigorta şirketine 850 ytl civarı fatura kesmişler.

Camınızı değiştirmek istemezseniz. 3 cm çatlak için mini hasar kapsamında Aksigorta ile anlaşmalı olan Auto King'te tamir olma ihtimali varmı diye sorabilirsiniz.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 31, 2009, 00:07:54 »
Aracımda Toyota Kasko mevcut  ocak ayında ön camımı toyota yetkili servisinde hiçbir ücret vermeden ve hasarsızlık
bozulmadan değiştirttim. Aksigorta ile bazı kapsamlar farklı olabilir. Poliçelerde biraz karışık olmakla birlikte cam hasarları
ve hasarsızlık klozlarında sigortanın kapsamlarını ve istisnalar yazıyor. Benim araç 99 model  sigorta şirketine 850 ytl civarı fatura kesmişler.

Camınızı değiştirmek istemezseniz. 3 cm çatlak için mini hasar kapsamında Aksigorta ile anlaşmalı olaun Auto King'te tamir olma ihtimali varmı diye sorabilirsiniz.

aslında toyota kasko,aksigorta kapsamında olan sigorta,yani bi nevi toyota kaskoyuda aksigorta garanti altına alıyor,kasko ile ilgili konularda da dediğimiz gibi demekki poliçe içeriği çok önemli...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Aksigorta
  • Araç: ---
« Yanıtla #17 : Ağustos 10, 2009, 14:09:21 »
Merhaba Timuçin Bey,

Cam değişim işlemi konusunda yardımcı olmak isteriz. Bize aşağıdaki şekilde ulaşabilir ya da irtibat bilgilerinizi paylaşırsanız dönüş sağlayabiliriz.

Ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili her türlü öneri, soru, şikayet ve talebinizi www.aksigorta.com.tr internet sitemize, bilgi@aksigorta.com.tr e-mail adresimize veya 444 27 27 no’lu telefondan Hizmet Merkezi’mize iletebilirsiniz.

Saygılarımızla,

AKSİGORTA
Hizmet Merkezi Müdürlüğü
Aksigorta Hizmet Merkezi
Tel: 444 27 27

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 10, 2009, 14:33:22 »
Merhaba Timuçin Bey,

Cam değişim işlemi konusunda yardımcı olmak isteriz. Bize aşağıdaki şekilde ulaşabilir ya da irtibat bilgilerinizi paylaşırsanız dönüş sağlayabiliriz.

Ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili her türlü öneri, soru, şikayet ve talebinizi www.aksigorta.com.tr internet sitemize, bilgi@aksigorta.com.tr e-mail adresimize veya 444 27 27 no’lu telefondan Hizmet Merkezi’mize iletebilirsiniz.

Saygılarımızla,

AKSİGORTA
Hizmet Merkezi Müdürlüğü

Telefon numaramı size özel mesajla gönderdim. Aramanızı bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 10, 2009, 15:11:53 »
  Bu durumda ilgileri için Aksigorta'yı kutlamak gerekir. Teşekkürler.