Toplam Oy Verenler: 39
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bence vectra bizde coralla almadan önce bitane cdx bakmıştık 2.0 vergisi fazlaydı vazgeçtik ama mükemmel bi araba yol tutuşu ve gidişi tabi vergisini unutma arkadaşım
kardeş vectra kaç modeldi ve fiatı neydi bilgi verebilirmisin ? ve vergisi ne kadardı normal cd lere göre bu cdx lerin vergisi dahamı pahalı ?
Araçlardan alınan MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) aracın cd, cdx, comfortline, elegance gibi donanımlarına bakılmaksızın Yaş ve silindir hacimlerine göre alınır. Yaş grubu hususi otomobillerde 1-3, 4-6, 7-11,12-15 ve 16 ve yukarısı şeklindedir. Silindir hacimleri ise 1300 ve aşağısı, 1301-1600, 1601-1800, 1801-2000, 2001-2500, 2501-3000, 3001-3500, 3501-4000, 4000 ve yukarısı şeklindedir.
cdx in bazıları 2.5 motordur. onun için vergisi fazladır. Şimdi yaş dolayısıyla biraz düşmüştür. Ancak opelin en iyi modeli, toyotanın en kötü modeliyle bile kıyaslanamaz. Bora larında kronik direksiyon kutusu sorunu olduğunu ve fiyatının 5-6 bin civarında olduğunu duymuştum. Yani her zaman heryerde toyota. Avensis ler araştırdığım kadarıyla sorunsuz araçlarmış. Konfor ve sağlamlık 10 nomara yani. Ancak, 2001-2002-2003 modellerinden birinde d4 - 150 bg motor varmış. Araca lpg takılamıyormuş. Bu avensis lerin ilk kasasına bende hastayım. Efsane me kıyabilsem vergi mergi düşünmeden alacam.
aynı konuyu opel forrmunda açtım ordakilerde tam tersini söylüyorlar opel toyotayla kıyaslanamaz diye ....işin içinden çıkamıyacagım galiba ...yokmu forumda hiç bu ilk kasa avensis kullanıcısı + ve - yönlerini tam anlamıyla yazabilecek
Demek onlarda anlamışlar opelle toyotanın kıyasalanamayacağını Kardeş opelin yanına bile yaklaşılmayacak araba olduğunu anlamak için çevrende bir opel kullananın olması lazım. Eskiden tofaş kullananlar şimdi opele terfi ettikleri için, opel onlara mercedes gibi geliyor. Onun için opele çok iyi diyorlar. Benim kardeşimde ve an yakın 2 arkadaşımda opel vardı. hemde en çok tutulan modeli olan astra. Arkadaşım en fazla 1 yıl dayanabildi. Her hafta bir sorun. Üstelik çözülemeyen sorunlar. En sonunda sattı kurtuldu. Gittik 2005 corolla aldık. şimdi çok memnun. En önemlisi de herkesin ve bütün ustaların hemfikir olduğu bir konu ise, eğer lpg li kullanacaksan opeli kesinlikle tercih etme. Lpg de en çok sorun çıkaran araç opel dir. Hemde tescilli.
Vw Bora'yla kıyaslanmaması gerek bence.Sonuçta Avensis üst sınıf araç.Bora C sınıfı Bora'nın o sınıftaki rakibi Corolla'dır.Bora kötü araba mıdır ? değildir ama, sınıf farkı var sonuçta.
osman abicim araçaların kasko degerlerine bi bakın isterseniz http://www.tsrsb.org.tr/tsrsb/Kasko%20Deger%20Listesi.bizim baktıgımız 2000 modeldi ve gerçekten güzel bi araçtı yıllık vergisi 785 lira civarındaydı hatırladıgım kadarıyla kasko degeriyle ilgili bi hesaplama yapılıyor.
selam herkese 1998 model 2000 d4d dizel avansis nasıl bir araçtır bilgi si olan arkadaşlar varsa tavsiye ve yorum almak istiyorum