Anket

1998-2001 Avensis Alınır mı

alınır
37 (94.9%)
alınmaz diger markaların modelleine bakılır
2 (5.1%)

Toplam Oy Verenler: 39

Gönderen Konu: 1998-2001 Avensis  (Okunma sayısı 14124 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
Ynt: 1998-2001 Avensis
« Yanıtla #20 : Ağustos 22, 2010, 11:10:29 »
Gerçekleri konuşmaktan çekinmeyen bir opel kullanıcısı bile opel gibi toplama bir aracın toyota gibi tamamen entegre bir araçla boy ölçüşemeyeceğini bilir.Benim böyle gerçekçi düşünen birçok opelci arkadaşım var. Ben 4 ay önce 93 model Corona aldım araç 260,000 de ve ne gram yağ ne de su eksiltiyor. Konfor yol tutuş sürüş keyfi mükemmel, Aslında şunu herkes çok iyi bilir ama kimi marka saplantısı olan arkadaşlar söylemekten çekinebilirler: Totota varsa sorun yoktur ve toyota avensis dediğin araç vectranın en fulünü bile birçok konuda sınıfta bırakır ve sınıfta bırakacağı en belirgin özellik ise sağlamlık, sorunsuzluk ve LPG ye mükemmel uyum olur...
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 22, 2010, 11:10:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 22, 2010, 23:42:21 »
Yok diye bir şey yoktur Alperen...
 Bknz. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-avensis-sitede-tek-1998-model-avensis-tdi/detay

araç gerçekten türünün tek örneği, sol arka jant orjinal çelik diğerleri kapak...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #23 : Ağustos 23, 2010, 00:15:10 »
Gerçekleri konuşmaktan çekinmeyen bir opel kullanıcısı bile opel gibi toplama bir aracın toyota gibi tamamen entegre bir araçla boy ölçüşemeyeceğini bilir.Benim böyle gerçekçi düşünen birçok opelci arkadaşım var. Ben 4 ay önce 93 model Corona aldım araç 260,000 de ve ne gram yağ ne de su eksiltiyor. Konfor yol tutuş sürüş keyfi mükemmel, Aslında şunu herkes çok iyi bilir ama kimi marka saplantısı olan arkadaşlar söylemekten çekinebilirler: Totota varsa sorun yoktur ve toyota avensis dediğin araç vectranın en fulünü bile birçok konuda sınıfta bırakır ve sınıfta bırakacağı en belirgin özellik ise sağlamlık, sorunsuzluk ve LPG ye mükemmel uyum olur...
Merhabalar.
Öncelikle şunu belirteyim ki 2010 haziran sonuna kadar 96 vectra cd AT kullandım. Yaklaşık bir aydır da 98 Avensis AT kullanıyorum.
Keskin ve sert konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Vectra ile Avensis kıyaslanır mı? Evet kıyaslanır. Pek çok konuda da berabere kalırlar.
Her iki aracı da LPG ile kullandım ve arada bariz bir fark olmadığını gördüm. LPG kullanımı açısından bir fark yok. Her iki araçta da LPG ile kullanımda herhangi bir sorun (çekiş gücü kaybı, lpgden kaynaklı arızalar vs.) yok. İlk hızlanma ve ara hızlanma değerleri de (en azından benim kullanımımda) birbirlerine oldukça yakındı.
Sağlamlık açısından her iki araç da yeterince sağlam. Konfor açısından her iki araç da yeterince konforlu. Bu arada şunu da belirteyim ki her iki araç da bana geldiğinde 200.000 km civarındaydı.
En iyisi ben gördüğüm farkları yazayım. Arkadaşlara biraz da olsa ışık olsun.
Vectra çabuk ısınan bir araç. Yapısı gereği motoru normalden biraz fazla sıcak çalışıyor. ECOTEC motorun özelliği biraz da. Bu nedenle özellikle klimayı açınca, bir de yokuş çıkıyorsanız gözünüz hararet göstergesinde olmalı. Avensis bu konuda Vectra'dan bariz şekilde üstün. Hiç de ısınma eğilimi yok.
Yakıt sarfiyatı konusunda da birbirlerine oldukça yakın değerler gördüm.
Yol tutuş konusunda Vectra bir adım önde. Direksiyonu biraz daha sert. Bu da özellikle yüksek hızlarda oldukça güven veriyor. Avensis'in direksiyonu Vectra ile kıyaslanınca oldukça yumuşak. Yaptığım slalomlarda da Vectra'nın kesinlikle daha stabil ve güven verici olduğunu söylemeliyim. Vectra'nın virajlarda verdiği güveni Avensis'te asla aramamak lazım.
Avensis bariz şekilde daha az sorun çıkartan bir araç. Vectra bu konuda zayıf kalıyor.
Görüş açıları açısından bakarsak Vectra'nın küçük aynaları başta kullanıcıyı tedirgin ediyor. Ama kullandıkça alışılıyor ve kesinlikle Avensis'ten daha kötü değil. İç aynadan çapraz görüş açısından ise daha iyi. Avensis'te ise sol dış aynanın görüş açısı mükemmel. Bu konuda da Vectra biraz geride kalıyor.
Kişisel tercihlerim sonucu her iki araca da alır almaz park sensörü takdırdım. Bence her ikisinde de geri manevralarda park sensörü zorunlu.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorular olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
Saygılarımla...

Sallanan uçakta ateist kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #24 : Ağustos 23, 2010, 01:49:19 »
Yok diye bir şey yoktur Alperen...
 Bknz. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-avensis-sitede-tek-1998-model-avensis-tdi/detay
İstisnalar kaideyi bozmaz.
Toyota, dizel araçlarını Türkiye'ye kötü yakıttan dolayı 2006'ya kadar getirmemişti.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 23, 2010, 08:29:29 »
İstisnalar kaideyi bozmaz.
Toyota, dizel araçlarını Türkiye'ye kötü yakıttan dolayı 2006'ya kadar getirmemişti.
Toyota getirmese de getiren varmış demek ki, yani yok diyemeyiz di mi Alperen? :)
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 23, 2010, 08:44:43 »
Arkadaşlar yetiştim.
Mehmet Şimşekgeldi nin yorumları gayet yerinde.Çok doğru tespit etmiş.
Bende 0 km aldığımız 92 Vectra kullanıcısı (11 sene bindim) iken 2004 yılında 2000 model bir Avensis aldım.Araç hala duruyor,babam biniyor.
Vectra kesinlikle daha iyi yol tutuyor.Avensis 'in arkası biraz daha yüksek.Zannedersem Japonlar Türkiye yol şartlarına uyum sağlasın diye orjinalden daha yüksek gönderdi bu araçları.Arabayı fazla zorlayanlar için (bende bu gruptaydım) çok ideal bir araç değil.
Vectra nın ara ivmelenmesi daha iyi.Avensis biraz daha geride kalıyor.
Ancak Avensis'in sürüş rahatlığı ,problemsizliği kesinlikle taktire laik.Araç şu an 10 yaşında olmasına rağmen tek bozulan merkezi kilidin sol kapısı,onu da üzerine düşüp yaptırmıyoruz.Bu kasanın D4 lerini pek tavsiye etmiyorlar (Mithat usta yorumudur).
Buna karşılık Vectra her ay bize ufak tefek masraflar çıkarıyordu.Bence kesinlikle Avensis daha iyi bir araç.Zaten bu kanıdan sonra gittim kendime de 2005 Avensis aldım.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 23, 2010, 10:05:11 »
yorumlar güzel, sanırım her iki araçta tecrübesi olan iki arkadaşın birleştiği bir nokta var, vectra daha iyi yol tutuyor, avensis sanayiyi sevmiyor. 96 vectranın kasasını bilmiyorum tam olarak, 92 ile aynı mı? eğer aynıysa yorumların birbirine bu kadar benzemesi çok normal, ama 96 uzay kasa tabir edilen bir yeni kasa ise Mehmet bey gerçekten çok şanslı bi arkadaşımız. çünkü bildiğim kadarıyla opelin bitmek tükenmek bilmeyen sorunları yeni kasayla başladı...

Şimdi baktım 96 da iki kasa da var, sizinki hangi kasadan dı mehmet bey...

bir de ümit bey, d4 motorun tutulmamasının tek sebebi LPG uyumsuzluğu, yoksa bence süper araba...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #28 : Ağustos 23, 2010, 11:29:28 »
Toyota getirmese de getiren varmış demek ki, yani yok diyemeyiz di mi Alperen? :)
E tabi yani, benimde cümlemde yanlışlık var.
Toyota, Türkiye'ye o kasayı getirmedi, bulmanız zaman alabilir yazsam olabilirdi :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #29 : Ağustos 23, 2010, 23:09:02 »
Şimdi baktım 96 da iki kasa da var, sizinki hangi kasadan dı mehmet bey...
Benimki Vecta B (uzay kasa) idi.
Sallanan uçakta ateist kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #30 : Mayıs 19, 2013, 16:53:05 »
ben kullanıyorum aracım 212 bin de aracı 190 binde almıştım ve şu ana kadar hiçbi sorunla karşılaşmadım