Gönderen Konu: Ses sistemini güçlendirebilir miyim?  (Okunma sayısı 2512 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ses sistemini güçlendirebilir miyim?
« : Temmuz 23, 2009, 09:26:54 »
Arkadaşlar geçen gün bir arkadaşımın aldığı yeni Jetta'ya bindim beni ilk etkileyen müzik sistemindeki doğal ve tok ses oldu. Yaşımız kırkı geçti artık yüksek ses bana eziyet geliyor, tahammül sınırlarımı aşıyor. Dolayısıyla yüksek sesten çok doğal ve tok ses istiyorum yani beni konser salonunda hissettirecek müzik sistemi alt yapısında ne gibi bir değişiklik yapmam gerekir? Aracım 2003 Corolla Terra. Kendi orjinal teybini değiştirmek istemiyorum, anfiden falanda anlamam yanlızca kolonlarla işi çözebilir miyim?
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Toyota Club Türkiye

Ses sistemini güçlendirebilir miyim?
« : Temmuz 23, 2009, 09:26:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Ses sistemini güçlendirebilir miyim?
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2009, 09:34:16 »
Bence anfi  olmadan  sadece  kolonları  değiştirerek  istediğiniz  verimi  alamazsınız.  Tamam teybe  lafım  yok ama amfiye neden sıcak bakmıyorsunuz. Gizli  olur görünütü kirliliği  yapmaz,  anfi koyarak ve kolon değişimi  ile hoş bir  sistem elde edebilirsiniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2009, 09:41:59 »
VW'lerin kapı izolasyonları çok iyi. Bu yüzden ses güzel geliyor ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2009, 10:06:01 »
VW'lerin kapı izolasyonları çok iyi. Bu yüzden ses güzel geliyor ;)

Bak bu arabayı değiştirmek için iyi bir sebep, bence hiç uğraşma arabayı değiştir :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2009, 10:16:53 »
Ali bey, mendile göre takım elbise almak gibi bir şey. Ama yinede değerlendireceğim.

Alper bey, yanlızca kapı izolasyonuyla işi çözebilir miyim?

Osman bey, anfi filan derken iş çok büyüyor ve çığrından çıkıyor. Bu işin sonu yok, birde çok para harcamak istemiyorum. 
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2009, 10:41:19 »
Ali bey, mendile göre takım elbise almak gibi bir şey. Ama yinede değerlendireceğim. 

Hocam benim söylediğim işin şaka tarafı, fakat bizim araçların ciddi bir izolasyon problemi olduğunu ve bunun sadece kapı içlerinde değil aracın birkaç noktasında olduğunuda biliyoruz. Yüksek sesle müzik dinlememek için aracınızın epey sessiz ve içeriye ses almıyor olması gerek ama malesef toyota bu konuda yeterince iyi değil.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2009, 10:43:52 »
Bilgihan Bey,
Kaliteli ama keyifli müzik için, bu işi ölçülü, hesaplı yapan bir oto ses sistemci bulup bence bir danışın.

İlk aracım şahin s 'te de bu tip bir isteğin olmuştu, teyp zevke kalmış.. Ses sistem ve tesisatı teyp hariç 220 tl'ye bomba gibi birşey yaptırmıştım. Birde Pioneer cd-mp3-usb çalarlı en ucuz modelini almıştım. Şu var piyasada aşırıya kaçmış araçlar görüyoruz, bagajlar bitmiş, aracın dışında bile hoparlörler vs :) zaten tasvip etmiyorum.. Benim için yüksek ses değil, sesteki kalite çok çok ön planda.

!!! Yüksek ses şiddeti kulağınıza zarar verebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2009, 11:25:54 »
Ama sadece kolonları değiştirmek isteğinizi  karşılamaz. Örnek olarak  ben  bu  forumda da  anlatmıştım, sadece  elimdekileri  değerlendirdim, anfi yerine  bilgisayarımın 4+1 sistemini  taktım yanına  da  bir  pioneer ana ünite  aldım. Şimdi dışarıya  müzik dinletemiyorum ama  arcımın  içinde temiz  bass, kaliteli  müzik  dinliyorum, kısaca  bana  fazlasıyla  yetiyor. Size aynısını  yapın demiyorum,  ama sizin müzik ünitenizin  tek başına  verebileceği kaliteyi, gücü, toyota  sonuna  kadar  kullanmıştır  zaten. Yeterli  gelmiyor ise (ki gelmiyor)  o zaman  ilave  ekipman  şart. Yani birşeyler alabilmek için biraz fedakarlık lazım.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2009, 13:20:06 »
Valla Ali, inanmayacaksın ama sırf bu yüzden Golf alan birini tanıyorum :)

Alper bey, yanlızca kapı izolasyonuyla işi çözebilir miyim?
sırf izolasyon ile belirgin fark duyabileceğinizi sanmıyorum. Kaliteli yükseltici ve komponent şart bence.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Temmuz 24, 2009, 01:10:09 »
Konuyu ilk açtığım yazımda da belirttiğim gibi  "Yaşımız kırkı geçti artık yüksek ses bana eziyet geliyor, tahammül sınırlarımı aşıyor. Dolayısıyla yüksek sesten çok, doğal ve tok ses istiyorum" diye belirtmiştim, amacım etrafa müzik dinletmek değil. Zaten şu yürüyen düğün salonları herkes gibi beni de rahatsız eder.  :)  Fakat yazılanlardan anlaşıldığı gibi para harcamadan kaliteli bir ses almak imkansız gibi.

Osman bey şu 4+1 ilgimi çekti nasıl yapılabileceğini kısaca yazarsanız çok memnun olurum. 

Ali bey, mendil hikayesinde ben de işin şaka tarafındaydım. Ama aracımı değiştirdiğimde arayacağım kriterlerin sonuna mendilide yazacağım. İzolasyon konusunda herkes kadar ben de şikayetçiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Temmuz 24, 2009, 09:39:49 »
Aslında size Vectra'ya kurduğum sistemi dinletmek isterdim. Her anfi kullanılan sistem düğün salonuna çevirmiyor arabayı. Ses sistemlerinde iki düşünce tarzı vardır, ve bu tarzlara göre ekipmanlar.

İlki SPL dediğimiz, ses basınç gücüne önem veren ve mahalleyi ayağa kaldırmak isteyenlerin rağbet ettiği sistemdir. Büyük subwooferlar, büyük kutular, iptal olan bagajlar vs vs.

İkincisi ise SQ dediğimiz, ses kalitesine önem veren sistemlerdir. Bunlarda yukarıda bahsettiklerimin hiçbiri yoktur. Kaliteli komponent hoparlörlerler, ses işlemcileri, aktif crossover'lar kullanılır. Ayrıca küçük subwooferlar (10" hatta 8") tercih edilir.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Temmuz 24, 2009, 09:57:34 »
Bilgihan bey,  anlatım  burada  http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/araca-41-sistem-nasil-takilir-resimli-anlatim/

Ama dahada geliştirdim,  mesela  öndeki  direksiyonun altındaki uzaktan kumanda  alıcı gözünü  gizledim  orada da hiç  kablo ve karışıklık kalmadı şu an.

Ayrıca Alper bey, SQ sistemde  bahsi  geçen 8" lik subwooferler  hani  şu 4+1 veya 5+1 ses sistemlerinde kullanılan küçük subwooferler  var 30-40-50 watt   gibi  onlar mı ? Çünkü  onlarda epey  küçük  oluyor da. Ama  sesleri mükemmel çıkıyor kaliteli  olanlarının.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 24, 2009, 10:24:00 »
Aslında 4+1 ve 5+1 sistemlerindeki küçük subwooferlar genelde 5.25" veya bazen 6.5" oluyor :) Bir tek logitech'in bir modeli var 10" kullanan. Çünkü ev ortamında genelde yeterli oluyor.

Araçlarda kullanılan 8" subwooferlar bile baya kaslı kalıyor bunlara oranla. Benim Vectra'ya eklediğim subwoofer 10"lik bir ev sistemi subwooferı aslında, tamamen ses kalitesi için tasarlanmış bir cihaz ve çok güzel çalıyor.

Genelde 4+1'ler deki subwooferlar arabaların kapılarında kullanılan komponentlerden daha güçlü değiller. Ama portlu ve kutuda olduklarından düşük frekansları kapı hoparlörlerinden daha iyi üretebiliyorlar.

Bu ise sınıfında tek, dünyanın en küçük subwoofer'ı (5.25", 30W):

Amerikadan getirttim, evdeki sisteme ekleyecektim (evdeki 5+1'de bu boyutta subwoofer var) ama gümrükte kaldı :(
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 136 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 24, 2009, 10:31:43 »

Amerikadan getirttim, evdeki sisteme ekleyecektim (evdeki 5+1'de bu boyutta subwoofer var) ama gümrükte kaldı :(

Üzüldüm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 28, 2009, 16:18:30 »
niye gümrükte kaldı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 28, 2009, 16:21:24 »
Bilgihan abi, aracının ses hoparlörlerini değiştir arkalarınada tabiri zaizse kase gibi birşey koyuyorlar neyden yapıldığını bilmiyorum.Hem sesi toklaştırıyor hemde dışarıya giden ses miktarını azltıyor ve kapılarada izolasyon yaptırısanız tam olur diye düşünüyorum.O kase tipi şeyleri araştırdım nette ama bulamadım bizim eniştenin arabasında vardı en kısa zamanda soracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #16 : Temmuz 28, 2009, 16:58:57 »
bence bi mid takımı yeter :)
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 31, 2009, 15:17:20 »
sordum oda valla doğkan(teyze oğlu)adanada çıkmacılardan bulmuş şekliikitane iç içe geçirilmiş kase gibi içteki delikli arkadakiyle aralarında boşluk var ve o boşluk aracın içine açılıyor hopalörün önündeki deliklerden.(bunun için normalden daha küçük hoparlör takmışlar)