Gönderen Konu: Shell’in yeni yakıtı: Fuelsave kurşunsuz 95  (Okunma sayısı 4411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Shell’in yeni yakıtı: Fuelsave kurşunsuz 95
« : Temmuz 23, 2009, 09:03:57 »
Shell&Turcas Petrol İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis, araç sürücülerinin Shell’in yeni ürünü Shell FuelSave Kurşunsuz 95 ile depo başına 1 litre tasarruf edeceklerini söyledi.  Shell’in yeni yakıtı FuelSave Kurşunsuz 95’in tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Spanoudis, ürünün tanıtımının Avrupa’da Hollanda’dan sonra Türkiye’de gerçekleştirilmesinin kendileri için memnuniyet verici olduğunu kaydetti.
Spanoudis, “Türkiye hala Shell’in yatırım yapmaya devam ettiği ve gelecekte de devam edeceği ender ülkelerden biri” diyerek, 2006 yılında Türkiye’de iki köklü şirketin birleşmesiyle oluşan Shell&Turcas’ın, Royal Dutch Shell tarafından bu gibi ortaklıkları dünya çapında geliştirmek için bir model olarak görüldüğünü anlattı.
Tüm dünyada enerji talebinin giderek arttığını, 40 yıl içinde bugünkü enerji ihtiyacının iki katına çıkacağını, bunu karşılamak için 6 Suudi Arabistan değerinde yeni enerji kaynağı bulunması gerektiğini söyleyen Spanoudis, geleneksel arz kaynaklarının, artan nüfus ve Hindistan, Çin gibi ülkelerde artan talep karşısında tempoya ayak uydurmakta zorlandığını ifade etti.  Spanoudis, uluslararası şirketlerin, alternatif enerji kaynaklarına giderek artan şekilde yatırım yaptıklarını ancak sadece bu alandaki gelişmelerin, gelecekteki sıkıntıların üstesinden gelinmesi için yeterli olmayacağını dile getirdi.
İklim değişikliği çerçevesinden bakıldığında ise yakıt kullanma şekillerinin değiştirilmemesi ve mevcut kaynakların verimli kullanılmaması durumunda dönülmez bir noktaya ulaşılabileceğini vurgulayan Spanoudis, Shell’in yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik araştırma çalışmaları için 1,2 milyar dolar seviyesinde kaynak harcandığını belirtti.
Spanoudis, tanıtımını yaptıkları yeni ürünün motor verimliliğini artırarak, sürüş tarzına göre yüzde 10-15’lik tasarruf sağladığını bildirdi.  George Spanoudis, Shell’in yakıt ekonomisi çalışmaları konusunda bilgi verdiği konuşmasında, dünyanın her yerinden 450 genç ekibin 1 litre yakıtla en uzun mesafeyi gitmek amacıyla yarıştığı Eco-marathon’da bir Türk ekibin yoğun bir katılım gösterdiğini ve 4.’lüğü kazandığını belirtti.

“BU ÜRÜN İÇİN MÜŞTERİLER DAHA FAZLA BEDEL ÖDEMEYECEK”
Yeni FuelSave Kurşunsuz 95’in ellerindeki Kurşunsuz 95 Oktan ürün yerine geçeceğini ifade eden Spanoudis, şöyle devam etti:
“Bu, müşterilerin satın almak için daha fazla bedel ödemesi gereken bir ürün değil. Temel ürünlerimizden biri. Bu ürünü ilk kullandığınızda farkı göreceksiniz. Araç sürücüleri Shell FuelSave Kurşunsuz 95 ile depo başına 1 litre tasarruf edecekler. Bu, yakıt sektöründe oyunun kurallarını değiştiren, önümüzdeki 10 yılın ürünü. Sadece müşteri ihtiyaçlarına değil, toplumun ihtiyaçlarına, karbondioksit sorununa, farklı bir modelle ilerleme ihtiyacına da cevap veriyor.”

YILLIK 1,18 MİLYAR KİLOMETRE FAZLA YOL
Shell&Turcas Petrol Pazarlama Müdürü Pınar Mavituna ise yeni ürünün, bir önceki kurşunsuz 95 oktan ürüne göre 2 kat etkili olduğunu belirtti.  Mavituna’nın verdiği bilgiye göre, depo başına 1 litre tasarruf ile Türkiye’de tüm araç kullanıcılarının bu ürünü kullanması durumunda yılda 59,2 milyon litre tasarruf sağlanabiliyor.
Benzinli araç sürücülerinin depo başına ortalama 15-20 kilometre daha fazla yol kat etmelerine olanak sağlayan ürün ile yıllık toplam 1,18 milyar kilometre daha fazla seyahat edilebiliyor. Depo başına elde edilen tasarrufla Yeşilköy Havaalanından Mecidiyeköy’e, Kavacık’tan Küçükyalı’ya ulaşmak mümkün oluyor.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1120324&Kategori=ekonomi&b=Shellin%20yeni%20yakiti:%20Fuelsave%20kursunsuz%2095
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

Shell’in yeni yakıtı: Fuelsave kurşunsuz 95
« : Temmuz 23, 2009, 09:03:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Shell’in yeni yakıtı: Fuelsave kurşunsuz 95
« Yanıtla #1 : Temmuz 23, 2009, 09:23:32 »
normal sürüş standardımıza göre 1 lt nasıl tasarruf olacak kestiremedim... bu arada enerji sektörüne mi girsek ne yapsak anlamadım,en azından iş garanti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 23, 2009, 09:40:51 »
Nasıl bir mantığa dayanıyor anlamış değilim doğrusu, sırf pazarlama gibi geliyor bana. Uzun zamandır bir shell kullanıcısı olduğum için gerçek hayat sonuçlarını zaman içinde paylaşırım artık :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2009, 11:01:31 »
Nasıl bir mantığa dayanıryor anlamış değilim doğrusu, sırf pazarlama gibi geliyor bana.
+1

Neymiş efendim 50 ltlik depo tam boş varsayıldığında, uygun hava ve yol şartlarında mümkün olabiliyormuş. Kullanıma göre farklılık gösterebilirmiş  |-\ Milleti nasıl kandıracaklarını şaşırdılar  >:( >:( >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2009, 14:32:12 »
Pazarlama stratejisinden başka bir numrası yok bunların zaten. Aynı ürünün adını değiştirip iteliyorlar bize :(
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 23, 2009, 15:58:05 »
Benzinli araç sürücülerinin depo başına ortalama 15-20 kilometre daha fazla yol kat etmelerine olanak sağlayan ürün ile yıllık toplam 1,18 milyar kilometre daha fazla seyahat edilebiliyor. Depo başına elde edilen tasarrufla Yeşilköy Havaalanından Mecidiyeköy’e, Kavacık’tan Küçükyalı’ya ulaşmak mümkün oluyor.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1120324&Kategori=ekonomi&b=Shellin%20yeni%20yakiti:%20Fuelsave%20kursunsuz%2095

Zaten milletin benzinine kibrit çakmışsınız, ciğeri yanıyor hala yeni ürün tanıtımı, birde tasarruftan bahsediyorlar. Neye göre tasarruf kaç kırmızı ışık,kavşak, dur kalk var, 1.vites kaç devir 2.vites kaç devir ? hızlanma süresi nedir durma süresi nedir ? neye göre olduğu belirsiz saçma bilgilerle insanları kandırıyorlar, ticari tuzaklar kurup aynı ürünü ıslatıp ıslatıp satarak reklamla kandırıyorlar. Kocaman bir depoda 15-20 KM tasarruf ettirecekseler fiyatları indirsinler... Biz tasarruf yapmayıda bilir, çevremizide sonuna kadar korumayı biliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 23, 2009, 16:23:56 »
denemek lazım
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2009, 20:15:42 »
  Peki akaryakıttaki vergileride düşürecekmiymiş? :)

Gerçek koşullarda test etmek lazım. Bakalım gerçekten etkilimiymiş? Gerçi bu değer ancak laboratuvar koşullarında farkedilir ama durum gerçekten böyle ise bence oldukça iyi bir gelişme olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2009, 23:24:36 »
  Peki akaryakıttaki vergileride düşürecekmiymiş? :)

Hiç güleceğim yoktu Hakan :D
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 27, 2009, 08:19:14 »
 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 27, 2009, 10:42:32 »
ben deneyeyim sonucu paylaşayım.....

ne kadar fedakar bir insanım yarabbim...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 27, 2009, 11:12:02 »
Energy Saver lastiklerden sonra birde Fuelsave çıktı başımıza iyimi hehe :)
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 27, 2009, 11:14:13 »
Forum, bu fedakarlığınızı asla unutmayacak Hande Hn  :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 27, 2009, 11:20:14 »
Energy Saver lastiklerden sonra birde Fuelsave çıktı başımıza iyimi hehe :)

Piyasalar canlansın diye daha ne icatlar çıkar yeni isimlerle. Durmak yok beklemeye devam :D :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 27, 2009, 11:28:09 »
Forum, bu fedakarlığınızı asla unutmayacak Hande Hn  :D

amacım sizleri hüzünlendirmek değil hakkı bey bilakis benim de bir katkım olsun maksadıyla yapacağım bu fedakarlığı... :lol:
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 27, 2009, 16:31:17 »
Şöyle benzinli aracı mazotla çalışcak hale getiren bi teknoloji geliştirselerde işimize yarasa bari :)

Çok saçma bişey olmuş bu Fuelsave mevzusu. Uygun şartlar olursa demişler. Acaba Türkiyenin hangi bölgesinin şartlarına uygun bu yakıt. Sanırım bunlar test yaparken aracı lifte kaldırıp denemişler. Ben Yarisi hep devirli kullanayım gelsin o yakıt bana tasarruf yaptırsın yok böyle bir saçmalık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 29, 2009, 01:53:21 »
Şöyle benzinli aracı mazotla çalışcak hale getiren bi teknoloji geliştirselerde işimize yarasa bari :)

LPG bu iş için değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 29, 2009, 10:02:46 »
Ali abi mazotta olsa kötümü olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 29, 2009, 10:45:43 »
Ali abi mazotta olsa kötümü olur :)

Kötü olmaz ama dünya üzerinde bir çok yerde mazot fiyatları benzinden pahalı ya da hemen hemen aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 29, 2009, 11:24:16 »
"Shell&Turcas Petrol Pazarlama Müdürü Pınar Mavituna ise yeni ürünün, bir önceki kurşunsuz 95 oktan ürüne göre 2 kat etkili olduğunu belirtti. "
Pazarlama müdürleri neden teknik açıdan daha iyi bilgilendirilmiyor? Neden bu kadar "vitrin odaklı" yaklaşılıyor pazarlamaya???
Hatta bir sürü bu tarz (teknik detaylarla ilgilenmeyen) genel müdür var biliyor musunuz.
Misyon, vizyon, empati, sinerji falan filan çok iyi ama ürünün kendisi yeterince detaylı biliniyor mu?
(İki kat daha etkili yakıt nasıl olur? Ne bakımdan daha etkili??) Daha kibar veya daha açık yazamayacağım ama bir sürü mühendis işsiz geziyor patronların işe alma konusundaki öncelikleri iştah açıcı değil.
Bir fikir: Ürün tanıtımında araba firmaları gibi işini çok iyi yapan mankenler kullanılabilir. İşler kolaylaşır. Böylece pazarlama müdürleri, halkla ilişkiler müdürleri, vesair müdürler  tanıtım için daha az yorulurlar ve teknik konularda daha fazla kendilerini geliştirebilirler diye düşünüyorum. Yani ben patron olsam öyle yapardım. Her işin uzmanını bulur, böylece iş yükünü azaltırdım.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac