Gönderen Konu: Shell’in yeni yakıtı: Fuelsave kurşunsuz 95  (Okunma sayısı 4412 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Shell’in yeni yakıtı: Fuelsave kurşunsuz 95
« Yanıtla #20 : Temmuz 29, 2009, 11:42:08 »
Ahmet Bey, sanırım marjinal verimlilik hesabına göre konuşuyor olsalar gerek : Aklıma başka bir şey gelmiyor :) Mesela önceki ürün, bir öncekine oranla –atıyorum– % 0,8 verimli is ve bu yeni ürün ile önceki oranlar % 1,6 oranından verimlilik sağlanmışsa 2 kat artış sağladık diyebilirler :D
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 29, 2009, 11:42:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 29, 2009, 11:55:37 »
Öyle rakam oyunları her zaman mümkün ama niyet ne? İnandırıcılık iyi bir reklam kampanyasının en önemli niteliği değil midir? Liseyi bitirince, üniversiteyi bitirince, master veya doktora yapınca unutmamamız gereken bişey var. Türk halkının çok zeki olduğu..
Biz iki şey öğrendik diye herkesi cahil olarak görmeye başlamamamız gerekiyor.
Politikada da, reklamda da, halkla ilişkilerde de...
Bir de bütün Türkiye'yi istanbuldan ibaret sanmamamız gerekiyor. Kavacık neresi, mecidiyeköy neresi, havalimanı nerede bana ne..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 29, 2009, 12:09:54 »
Ahmet Bey, halkımızın duygusal zekasına diyecek lafım yok. Belirttiğiniz gibi ister politikada, ister reklamda, ister halkla ilişkilerde olsun neyin ne olduğunu çok iyi anlıyor ve samimi olmayan mesajları çok rahat eleyebiliyor. Fakat, rakamlar söz konusu olduğunda aynı oranda başarılı olduğunu söyleyemem. Basit aritmetik hesaplar için bir şey demiyorum ama rakamlar çok az da olsa çetrefilleşmeye başladığı zaman işler değişiyor. Halkımız bu tür hesapları sevmiyor ve lehine de aleyhine de olsa hep kuşkuyla yaklaşıyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 31, 2009, 12:01:54 »
3 gün önce Shell benzin istasyonundan 20TL'lik benzin aldım. Yeni çıkan Fuel Save benzinden aldım.
Aracımda benzin göstergesi en alt kademe yanıp sönmeye başladığı gibi km göstergesini sıfırlayıp en yakın istasyondan benzin alır ve göstergenin bir sonraki yanıp sönmeye başlayana kadar kaç km gitmişim kontrol ederim. Yine aynı şeyi yaptım, benzin göstergesinin yanıp sönmeye başladığını görünce göstergeyi sıfırladım ve shell'den fuel save benzininden aldım. Önceleri 20TL'lik benzin ile 90-95km kadar yapıyordum. 100km olduğunu hiç görmemiştim, bugün sabah arabaya bindiğimde göstergeye baktım, 90km olmuştu, işe gelirken yolda sürekli dikkatlice baktım ne zaman yanıp sönmeye başlayacak diye, benzin göstergesi ışığı yanıp sönmeye başladığında 101.7km gösteriyordu. Benim 1.0 motorlu Yaris'imde ilk kez bu kadar çok gördüm. Tabi daha önce 20TL'lik benzin aldığmda bu depoda kalanla karışmıştır, bu yüzden bu ilk ölçüm çok sağlıklı bir fikir vermeyebilir ama birkaç kere aynı benzini aldıktan sonra ölçümlerde hep aynı sonucu görürsem bu fuel save dedikleri olaya inanabilirim. Şimdilik normal şüphecilikle test ediyorum...
Bu benzinden deneyen diğer arkadaşlar da görüşlerini belirtirlerse iyi olur. En azından bu reklam aldatmacası mı yoksa gerçek mi görmüş oluruz.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 31, 2009, 12:14:10 »
Ben sürekli kullanıyorum ama detaylı test etmedim. Şimdiye kadar pek bir fark gözlemlemedim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #25 : Ağustos 01, 2009, 00:21:28 »
deneyelim görelim.ilk işim fullemek olacak depoyu.
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 01, 2009, 04:26:41 »
sanırım daha intikal etmemiş istasyonlara
bu arada sahidende  95 ve 97 oktanın fiyatı aynı
ne tezgah dönüyor anlayamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • VVT-İ ---- kaFa RaHaT---
« Yanıtla #27 : Ağustos 02, 2009, 23:42:19 »
benzin olmuş 3.26 TL fuelsave yapsa nolur yapmasa nolur..yapın benzinin litresini adam gibi bir fiyat biz save in alasını yaparız koca koca şirketlerin böyle gereksiz şeyler düşünmesinler =)
Making Difference....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 04, 2009, 12:33:13 »
Evet arkadaşlar bende bugün shell den 95 oktan aldım pompacı hocam istersen 97 oktan vereyim niye dedim fiatlar aynı dedi bende yok 95 olsun dedim sizce 97 mi alsam bundan sonra nedersiniz
sanırım daha intikal etmemiş istasyonlara
bu arada sahidende  95 ve 97 oktanın fiyatı aynı
ne tezgah dönüyor anlayamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 04, 2009, 13:29:47 »
Evet arkadaşlar bende bugün shell den 95 oktan aldım pompacı hocam istersen 97 oktan vereyim niye dedim fiatlar aynı dedi bende yok 95 olsun dedim sizce 97 mi alsam bundan sonra nedersiniz

Arabamı Toyotronic özel servise bakıma götürdüğümde aynı soruyu Mithat ustaya sordum. 95 oktan al, diğerlerinden almaya gerek yok, bu motorlar 95 oktan benzine göre ayarlanmış demişti, ben de hep 95 oktan benzin alıyorum bu yüzden.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ağustos 20, 2009, 13:05:36 »
benim fikrim ne kadar önemlidir sizin için bilemiyorum ama bana fuelsave hiç yaramadı...

kesin rakamlarla konuşmak için birkaç git-gel daha yapmayı bekliyorum birkaç defa alıp net bir fikir sahibi olacağımı düşünüyorum ama ben 97 oktandaki performansı görmüyorum açıkçası....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 20, 2009, 13:43:06 »
ben de şimdi bu konuya yazacaktım, iki araçtaki depoları da bu yakıtla doldurdum (tamamen boştu depolar) şu an 98 tamamen bitti, 2009 da 440km yaptım yarım deponun hemen altında..98 hiç ama hiç farketmedi, 460km yaptım ve bitti depo, 10km bile fark etmedi..2009da da bitince görcem durumu, o araçta inanılmaz sıkıyorum kendimi az yaksın diye, şu an ortalama tüketim 6.2 (şehir içi)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #32 : Ağustos 20, 2009, 21:47:06 »
bence shell ın benzını ii değil çok uçucu dikkat ederseniz benzının çabuk bıttını görürsünüz bence (petrol ofisi)