Gönderen Konu: Corollalarda Silecek Sorunu  (Okunma sayısı 8833 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Corollalarda Silecek Sorunu
« Yanıtla #40 : Ağustos 23, 2009, 00:03:18 »
silmeyen silecek auris 13 aylık 0 arabanın sileceği..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ağustos 23, 2009, 00:03:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ağustos 23, 2009, 13:26:09 »
AE 101 silecek lastiği çürümüş koptu nasıl değiştiririm? çıkarmaya çalıştım bir tarafı çıktı silecek kolu tarafı çıkmadı, içinde ince bir yassı metal var beraber mi çıkacak yoksa  ayrı mı çıkacak ayrıca ne marka ve model almam gerekiyor? ilk defa değiştireceğim bilmiyorum yanlış bir şey yapmıyalım kaliteli bir şey almak istiyorum cam yeni değiştirdim.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AE 101 cam silecek lastiği değişimi için yardım
« Yanıtla #42 : Ağustos 23, 2009, 21:55:41 »
AE 101 silecek lastiği çürümüş koptu nasıl değiştiririm? çıkarmaya çalıştım bir tarafı çıktı silecek kolu tarafı çıkmadı, içinde ince bir yassı metal var beraber mi çıkacak yoksa  ayrı mı çıkacak ayrıca ne marka ve model almam gerekiyor? ilk defa değiştireceğim bilmiyorum yanlış bir şey yapmıyalım kaliteli bir şey almak istiyorum camı yeni değiştirdim.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Ynt: AE 101 cam silecek lastiği değişimi için yardım
« Yanıtla #43 : Ağustos 23, 2009, 22:00:07 »
Ben Bocsh öneririm .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 cam silecek lastiği değişimi için yardım
« Yanıtla #44 : Ağustos 23, 2009, 22:15:41 »
Bocsh marka tamam   45 / 50 cm olanlardan olacak sanırım, birde söküp takmasını bilen arkadaş varsa püf noktasını anlatsa yeter.
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTANIN HİÇ YOLDA KALDIÐINI GÖRDÜN MÜ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 28000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #45 : Ağustos 23, 2009, 22:35:29 »
Arkadaşlar
Sileceği rahatlatmak için cama su kaydırıcı uygulayabilirsiniz silecek ömrünü oldukça uzatacaktır. eski arabamda denedim hiç silmeyen silecekleri oldukça işlevsel hale getirdi. silecekleride değiştirdiğimde mükemmel hale getirdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ağustos 24, 2009, 08:14:04 »
  O silecek kanadının dibindeki (U) şeklindeki demir parçayı hafif ve kırmadan aç. İçinden silecek lastiğini metalleri ile çıkar. O metaller yine işine yarıyacak, yamultma. Sonra o metalleri yeni lastiğe doğru kanalından geçir ve sırası ile en üstteki kanaldan silecek kanadına geçirmeye başla. En altta gelince silecek lastiğindeki ve metaldeki çentiğin o (U) ya girmesini sağla. (mümkünse ilk önce tek tarafı çıkar ve diğer taraftan örnek alarak yenisini monte et, sonra diğerine geç) Sonra çok az o (U) kısımı sık. Eğer silecek kanatları da deforme oldu ise komple kanatlarla değiştirebilirsin ancak kesinlikle kaliteli silecekler öneririm. Ayrıca lastikleri çok aşınmış silecek kullanmak cam için (çizik) problem oluşturabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #47 : Ağustos 25, 2009, 17:56:02 »
Arkadaslar benim aracımın sağ sileceği pek iyi silmiyor. Serviste değiştirdim 2-3 ay sonra tekrar eski haline dondu acaba neden olabilir bu sorunu benden başka yaşayanlar var mı ?
o silecek lastiğinin kalitesizliğinden oluyor sanayiden sileceklere uygun lastik kestirdim en kalitelisinden (10 tl :) ) 5-6 aydır kullanıyorum ki yaz ayları hiç bir sorun yok, öncesinde aynı sıkıntı bende de vardı orjinal silecek lastiği çok adi ;) ama yeni modellere uygun hazır silecek lastiği yok gidip ona göre kestirmen gerekiyor adamı uğraşştırıyor biraz ama inan değer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #48 : Eylül 09, 2009, 13:36:38 »
Oğuzhan bey, hangi şartlarda gidebileceğini yazdım. Grafit tozunun iki önemli fonksiyonu var, birincisi cam yüzeyde kaymanın rahat olması ikincisi lastiği dış hava şartlarına karşı koruması. Eğer sıcakta daha iyi siliyor diyorsanız demek ki silgeç sertleşmiş, güneşte yumuşatıyor böylece daha iyi siliyor.

Sileceği ilk aldığınızda parmağınızla silgeçe dokunun sonra parmağınıza bakın. Mümkün mertebe silgece bez değdirmeyin. 

[/quote

Bilgi payşalımınız için teşekürler...sayenizde bende yeni birşey öğrendim.
herkez kalbinin ekmeğini yer...