0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sabah haberlerde konuşuluyordu, sigaranın Türkiye'ye yıllık maaliyeti 20 milyar dolarmış, 30milyar dolar da fazladan sağlık harcamasına neden oluyormuş. Bu yoklukta paramızı harcadığımız yere bakar mısınız.. akciğer kanseri olmak için para veriyoruz. Sigara şirketleri Türk piyasasını ve özellikle gençleri hedeflediler ve başarılı da oldular. İlkokula kadar inmiş durumda. Dünyada sigara tüketiminin arttığı ender ülkelerden olduk bi ara. Şimdiki durumu bilmiyorum.Toyota Club TR üyeleri sigara yasağına destek verecek mi?Tabi ki verecek. Bu bir ulusal bağımsızlık meselesi. Günümüzde artık milletler birbirini pek doğrudan hedef almıyor. Ama ekonomik dünya, ticaret borsaları asıl savaş alanı oldu. Bunun bilincine varmalıyız.
Çok doğru fikirler verilmiş bence. Kendi adıma herkesi tebrik ederim. Bence sorun sigara içmekten çok sigara içenlerin, içmeyenlerin haklarına saygı göstermesidir. Bende sigara kullanmıyorum. Babam ise iş icabı da ve ben küçükken işte ve gecede 3-4 paket sigara içerdi. Markasıda bellidir hep. Birde Pipo çok kullanırdı. Ancak eve gelince asla sigara vb. içmezdi. Banada eğer sigara vb. içersen gel karşımda iç, sakın benden gizli içme derdi. Ben birçok değişik marka sigaranın tadını bilirim ama asla kullanmadım. Açıkçası dumanıda, bıraktığı kokusuda beni rahatsız eder. Bu yasak sanırım sigara içmeyenleri korumaya yönelik ve kısmen destekliyorum. Ancak önemli olan nasıl uygulanacağı, yoksa kanun çıkarmanın bir önemi yok bence. Unutmayın bu ülkede örneğin havaalanında ve sigara içilmez tabelasının altında sigara içerken resimi yabancı bir turist tarafından çekilen resmi görevlimizin o resmi bakanlığa kadar yollanmıştır. Hande hanımında söylediği gibi sigara sadece sağlığı ilgilendiren bir konu değildir. Soyaekonomik ve psikolojik boyutlarıda vardır.
Hande Hn. ne güzel yazmışsınız, klavyenize sağlık. Bir nevi yasak savma aslında bu sigara yasağı. Devlet sorumluluktan bu kadar kolay kurtulamaz, kurtulmamalı. Ayrıca sizi de tebrik ediyorum, o yaşta nasıl başladınız sigaraya Ben 20 yaşından sonra başlayanı bile pek görmedim
benim hikayem trajikomik bir hikaye....her nekadar pahalı bir alışkanlık gibi görünsede.... inşaatta çalışan işçinin yevmiyesi 20 tl. ya vardır ya yoktur
Forumda hande hanımdan başka içen yok herhalde
Sigaraya universite bittikten sonra basladim. Kendim sariyorum sigarami. Bu yasagi da bir asirilik olarak goruyorum. Sigara icenlerin, icmeyenler kadar haklari var. Kapali alanlarda sigara icenler icin ozel bolmeler olusturulmali. Hem vergini kupuyle gotur, hem mukellefi hor gor. Olmaz. Doner bu yasak.
İnşaat işçisinin yevmiyesi 50 lira Hande hnm O yüzden Günde 1 paket sigaranın işçiye dokunacagını hiç zannetmiyorum.