Sabah haberlerde konuşuluyordu, sigaranın Türkiye'ye yıllık maaliyeti 20 milyar dolarmış, 30milyar dolar da fazladan sağlık harcamasına neden oluyormuş. Bu yoklukta paramızı harcadığımız yere bakar mısınız.. akciğer kanseri olmak için para veriyoruz. Sigara şirketleri Türk piyasasını ve özellikle gençleri hedeflediler ve başarılı da oldular. İlkokula kadar inmiş durumda. Dünyada sigara tüketiminin arttığı ender ülkelerden olduk bi ara. Şimdiki durumu bilmiyorum.
Toyota Club TR üyeleri sigara yasağına destek verecek mi?
Tabi ki verecek. Bu bir ulusal bağımsızlık meselesi. Günümüzde artık milletler birbirini pek doğrudan hedef almıyor. Ama ekonomik dünya, ticaret borsaları asıl savaş alanı oldu. Bunun bilincine varmalıyız.
Dogru da, sigaradan devlet ne kadar para kazaniyor onu da sormak lazim. Madem yanlis, zararli bir madde....o zaman uretilmesini, satilmasini da yasaklasin ciddi iseler. Yakin zamana kadar devletin kendisi uretiyordu. Ciddi degiller. Hicbir zaman uretilip satilmasini yasaklamayacaklar. Niye kessinler altin yumurtlayan tavugu? Madem icilmesini yasakliyorsun, uretimi/satisi niye serbest? Ikiyuzluluk, utanmazlik.
Çok doğru fikirler verilmiş bence. Kendi adıma herkesi tebrik ederim.
Bence sorun sigara içmekten çok sigara içenlerin, içmeyenlerin haklarına saygı göstermesidir.
Bende sigara kullanmıyorum. Babam ise iş icabı da ve ben küçükken işte ve gecede 3-4 paket sigara içerdi. Markasıda bellidir hep. Birde Pipo çok kullanırdı. Ancak eve gelince asla sigara vb. içmezdi.
Banada eğer sigara vb. içersen gel karşımda iç, sakın benden gizli içme derdi. Ben birçok değişik marka sigaranın tadını bilirim ama asla kullanmadım. Açıkçası dumanıda, bıraktığı kokusuda beni rahatsız eder.
Bu yasak sanırım sigara içmeyenleri korumaya yönelik ve kısmen destekliyorum. Ancak önemli olan nasıl uygulanacağı, yoksa kanun çıkarmanın bir önemi yok bence.
Unutmayın bu ülkede örneğin havaalanında ve sigara içilmez tabelasının altında sigara içerken resimi yabancı bir turist tarafından çekilen resmi görevlimizin o resmi bakanlığa kadar yollanmıştır. 
Hande hanımında söylediği gibi sigara sadece sağlığı ilgilendiren bir konu değildir. Soyaekonomik ve psikolojik boyutlarıda vardır.
Hakan, benim de oyle bir resmim var.

1-2 saat alanda bekleme, 8-10 saatlik ucak yolculugu, aktarma icin 2 saat havaalaninda bekleme, sigara icilecek bir yer tahsis etmemisler yolculara. Yil 2005. Yer Milano Malpensa havaalani, Italya. Soldaki adamcagiz gorme engelli bir Misirli, resmi ceken Ukrayna asilli ABD'li ve bir Italyan. Masalarda kul tablalari var ama sigara icmek yasak, bir onceki gelisimde kafenin bir kisminda icmek serbestti. Hepimiz ictik birer tane. Bir gorevli sondurun diye uyardi, aksi takdirde polis cagiracakti. Polis gelmeden apar topar ayrildik oradan.
Hande Hn. ne güzel yazmışsınız, klavyenize sağlık. Bir nevi yasak savma aslında bu sigara yasağı. Devlet sorumluluktan bu kadar kolay kurtulamaz, kurtulmamalı. Ayrıca sizi de tebrik ediyorum, o yaşta nasıl başladınız sigaraya
Ben 20 yaşından sonra başlayanı bile pek görmedim 
ben varım abi.faranjitte var ama dayanamıyorum doktor dedi böle giderse daha beter olacaksın ama yola çıktımmı dayanmıyorum.herşey boş arkadaşlar ben babamla kavga ederdim içme üstüm başım leş gibi kokuyor nefes alamıyorum diye sonuç ne 0. nasıl başladım nasıl günde 1,5 paket içiyorum anlamadım vallahi.bazen diyorum içmeyeyim bakim ne kadar dayanacam en fazla 2 saat.hatta bi keresinde hiç içmedim gece rüyamda gördüm uyandım ve içtim...
Hükümetin işe yarayan tek uygulaması bence

bu olaya cok sevındım özelliklede alışveriş merkezlerinin restorant kısımları çok berbat oluyordu bu pislikten kurtulmuş oldum(k).
Ahmet bey doğru tespit yapmışsınız fakat sorduğunuz sorunun cevabı her devlet için farklı. Vergi almak gibi naif bişey ile bence açıklanamaz. Bir belgeselde söylemişti Patates bugün keşfedilseydi ekimine amerikan sağlık bakanlığı izin vermezmiş (yumrularında zehirli bir madde var). Yani bazı şeylerin tarihsel nedenleri oluyor. Amerika'daki neden sigara endüstrisi lobisinin gücü. Türkiyede ise sanayiciyi kimse takmaz (elinde medya kuruluşu falan olmadığı sürece). Fakat tütün üreticisini madur etmek istemeyeceklerdir. Bir de yasaklamak herhangi bir kültürel altyapı çalışması olmadan aniden yapılırsa, kaçakcılığı (dolayısıyla mafya ve terör örgütlerini) körüklemekten başka bir işe yaramıyor. (Bakınız amerikan içki yasağı) Ve "Türk tütünü" bir dünya markası olduğu için bazı sözde milliyetçi nedenler öne sürülebilir.. Ama işte dünya ile birlikte (hatta biraz daha hızlı) bu işten çekiliyoruz.. Bu işin yavaş ama ciddi yapılması en sağlıklısı.
Yoksa evet vergi alıyor devlet ama vergi koymak kaldırmak zaten onun elinde. ÖTV Möteve bişey koyarlar onun yerine.. Olmadı sigara kullanmayanlara bir "temiz hava vergisi" koyarlar
Çok şükür 2005 senesinden beri triyakisi olduğum mereti ağzıma koymuyorum.

İnsan içerken anlamıyor nasıl bir pisliğe bulaştığını.

Dünyaları verseler bırakmam diyordum zamanında, şimdi içilen alanda bulunmamak için elimden geleni yapıyorum
İçen arkadaşlardan ricam
*Küçücük alanlarda sigara içmeyin.
*Özeliklede hamile bayanların ve küçük çoçukların yanında içmeyin, içirmeyin.
Forumda hande hanımdan başka içen yok herhalde
hep destek .... tam destek..
benim hikayem trajikomik bir hikaye....
her nekadar pahalı bir alışkanlık gibi görünsede.... inşaatta çalışan işçinin yevmiyesi 20 tl. ya vardır ya yoktur
İnşaat işçisinin yevmiyesi 50 lira Hande hnm O yüzden Günde 1 paket sigaranın işçiye dokunacagını hiç zannetmiyorum.
Forumda hande hanımdan başka içen yok herhalde
yazılanları pek okumuyorsunuz heralde
Sigaraya universite bittikten sonra basladim. Kendim sariyorum sigarami. Bu yasagi da bir asirilik olarak goruyorum. Sigara icenlerin, icmeyenler kadar haklari var. Kapali alanlarda sigara icenler icin ozel bolmeler olusturulmali. Hem vergini kupuyle gotur, hem mukellefi hor gor. Olmaz. Doner bu yasak.
Şimdi Ahmet abi devlet düşünmüş taşınmış bakmış millete halkına.
halkın cebinde para yok.para biriktirme gibi bir maaşları gelirleri yok.demişler bunlar neye boyle gereksiz gibi gorunen ama cok kullanılan bir seye para yatırıyor?Hııı sigaraya.demekki şimdi biz bu halka sigara yasağını koyarsak halkıon cebinde daha fazla para kalacak bir nevi halkın sağlığında koruyacaz en önemlisi de yakıta vergilere halkın cebinde para kalacağı için daha rahat zam yapabileceğiz.En sonunda ssigara yasağını koydular.Şimdi gelecek zamları bekleyin.

-Ayrıca sigara yasağına "Hep Destek Tam Destek!"
İnşaat işçisinin yevmiyesi 50 lira Hande hnm O yüzden Günde 1 paket sigaranın işçiye dokunacagını hiç zannetmiyorum. 
desenize benden çok kazanıyorlar...
Ohooo Abla ne demek iyi kazanıyolar yevmiyesi 90-100 lira olanları var günlük. Tabi aldıkları işe bağlı. Biz boşuna okuduk diyorum bazen
bende çok şükür içmiyorum.Fakat babamın bırakması için elimden geleni yaptım paketini attım yaktığı zaman ağzından alıp söndürdüm işe yaramadı.En sonunda yanımda içerken bende aldım yaktım yanında.Ne yapıyorsun dedi.Bende madem bırakmıyorsun bende başlarım faydalı birşeyki bırakmıyorsun dedim ben söndürdüm babamın sigarasınıda söndürdüm.Sonuç olarak artık sigarayı çok azalttı ve 1 paket 1 hafta falan gidiyor ve yavaş yavaş azaltıyor inş tamamen bırakır
İnşallah Mustafa. Keşke bırakısa herkes. Ben arabamda kimseye içirmiyorum. Özellikle dolmuşa otobüse binerken sigarayı atıp biniyorlar ve iğrenç kokuyor.
Eskiden hatırlarım şehirler arası otobüslerde serbestti. İçerisi duman altı olurdu. Şimdi harika oldu.
bence az bile yapıldı, tamamen yasaklasınlar.
karşı daire komşum sigara içiyor. banyo havalandırmasından bizim banyoya geliyor kokusu.