Gönderen Konu: Toyota Club TR üyeleri sigara yasağına destek verecek mi?  (Okunma sayısı 3663 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
   Günün konusu olduğu ve benim de ilgimi çektiği için bir iki satır da ben yazayım dedim.Şimdi durup dururken bu adam bu konuyu nereden açtı diyerek beni buharlaştırmak isteyenler olabilir. :).Olsun doğrular hiç bir zaman buharlaşmaz.Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ Habertürk TV.de bu konu ile ilgili konuşurken yazmak aklıma geldi.
   Uzun yıllar ben de sigara içmiştim.O yıllarda bu hatalı davranışımdan dolayı şimdi bile kendimi yargılıyorum.Hikayesini çok kısa anlatırsam belki sigara içenlere bir örnek olur.
   95 yılında bir gece aniden gece saat 03.00 sıralarında terlemeyle birlikte nefesimde bir darlık oldu ve boğulur gibi olarak uyandım.Bu nefes darlığı 2-3 saat sürüyordu. Bir hafta aynı saatlerde tekrarlayınca Sağlık kuruluşuma giderek röntgen filmi çektirdim.Daha sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin bu konuda ünlü profesörüne gittim.Röntgen filmine bakınca ''hiç bir şey yok'' dedi.Oysa çalıştığım kurum doktoru zatürre başlangıcı olduğunu söylemişti.Hiç bir şey yok diyen doktorum sigara içtiğimden dolayı, nefes borumun sertleştiğini ve daraldığını söyliyerek ''sigarayı bırakmazsanız bir daha bana gelemezsiniz'' dedi. 1 haftalık kortizon tedavisi sonunda 3 Ağustos 95 yılında bütün sigara paketlerini ikiye bölerek yırttım attım ve sigaranın sonu oldu.
   Sigara ile ilgili bazı hikaye başlıkları vardır;
- Eskisi gibi içmiyorum azalttım,
- Bir iki adet bir şey yapmaz,
- Sadece arkadaşımı kıramadığım için yaktım,
- Özel günlerde ve toplantılarda içiyorum,
- Ayyy..bir tane içim çekti bir şey olmaz,
- Çok uğraştım bırakamıyorum,
- Atın ölümü arpadan olsun,
- İnşallah bir gün bırakırım.

Ve sonunda o sizi bırakmadan benim gibi yapın; Bir sabah kalkın ve bütün sigaralarınızı ortadan ikiye bölüp atın.O andan itibaren kesinlikle sigara size değil, siz sigaraya hükmedin ve beyninizde bu işi bitirin.
   Unutmayın arkadaşlar, sizi kimse buharlaştıramaz, ama sigara bir gün gelir buharlaştırır.

Hande ablamız neredesin?
   Şu işe bir destek veriver. :)

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Club TR üyeleri sigara yasağına destek verecek mi?
« Yanıtla #1 : Temmuz 15, 2009, 21:56:14 »
Paylaşım için teşekkürler Kemal Bey. Umarım bu yasak işe yarar.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #2 : Temmuz 15, 2009, 22:02:23 »
Ben sigara içmeme rağmen bu yasağı sonuna kadar destekliyorum :alkis:
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 15, 2009, 22:32:25 »
dedem de aynı sizinki gibi bir anda bırakmış..babam atın ölümü arpadan olsun diyen cinsten..ben başlamadım başlamıcam..bir de bildiğim kadarıyla sigaranın verdiği zarar röntgende çıkmıyor, yani o duman çıkmıyor röntgende, hande hn daha detaylı bilgi verir sanırım bu konuda..bu yasağa en çok kardeşim sevincek sanırım, astımı var ve sigara dumanı olduğu zaman nefes alamamaya başlıyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 15, 2009, 22:40:52 »
 Fosur fosur sigara içen biri olarak inşallah bu yasak olayı tutar diyorum her ne kadar çok ümitli olmasam da, hem bu vesileyle bende belki bırakırım. Ama restoranlarda, eğlence mekanlarında nasıl yasaklayabilecekler hala aklım almıyor. İlerde tamamen ayrı sigara içenler ve içmeyen mekanları oluşur heralde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 15, 2009, 22:48:21 »
dedem de aynı sizinki gibi bir anda bırakmış..babam atın ölümü arpadan olsun diyen cinsten..ben başlamadım başlamıcam..bir de bildiğim kadarıyla sigaranın verdiği zarar röntgende çıkmıyor, yani o duman çıkmıyor röntgende, hande hn daha detaylı bilgi verir sanırım bu konuda..bu yasağa en çok kardeşim sevincek sanırım, astımı var ve sigara dumanı olduğu zaman nefes alamamaya başlıyor
 Sigaranın verdiği zararı bazen yanlış teşhis edebiliyorlar.İlk zamanlarda o duman pek belli olmasa da ileri devrelerde katran renginde belirtileri olabiliyor.Ben de doktorun yalancısıyım.Annem de 30-40 yaşına kadar sigara içti ve astım hastasıydı.Geceleri hastaneye zor yetiştirirdik.Sonra bıraktı.Şu anda 85 yaşında.Devam etseydi.Bu yaşa gelmesi mucize olurdu.

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 15, 2009, 22:50:56 »
Fosur fosur sigara içen biri olarak inşallah bu yasak olayı tutar diyorum her ne kadar çok ümitli olmasam da, hem bu vesileyle bende belki bırakırım. Ama restoranlarda, eğlence mekanlarında nasıl yasaklayabilecekler hala aklım almıyor. İlerde tamamen ayrı sigara içenler ve içmeyen mekanları oluşur heralde.
  Bence geç kalmadınız.Bırakmanın en güzel yaşı. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 15, 2009, 22:54:36 »
  Şu anda kanaltürk'te Prof.Orhan Kural aynı konuyu dile getiriyor.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 15, 2009, 22:57:33 »
 Valla geç kalmadığımın bilincindeyim hatta defalarca denedim, 2 karton sigarayı daha 2 ay önce tek tek kırdım bırakacam diye ama hala içiyorum malesef, sıkıntıdan içtiğimi bahane ediyorum hep ( sanki içince sıkıntım geçiyor...)
 Bana esas koyan nokta içmem değil 9 sene spor yaptıktan sonra üniversitede 3. sınıfta başlamış olmak.

..ben başlamadım başlamıcam..
Umarım bu dediğine uyarsın Türkay, bende aynen senin gibi diyordum ama başlamış bulunduk bi kere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2009, 23:05:02 »
  Şu anda kanaltürk'te Prof.Orhan Kural aynı konuyu dile getiriyor.
Paylaşım için teşekkürler Kemal Bey. Umarım bu yasak işe yarar.
  Bence yasaklar çok yerde delinir.Bir müddet sonra da unutulur.Önemli olan bireylerin bilinçli ve iradeli davranarak eski alışkanlıklarından vazgeçebilmeleri.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 15, 2009, 23:08:40 »
Bana esas koyan nokta içmem değil 9 sene spor yaptıktan sonra üniversitede 3. sınıfta başlamış olmak.
şu an spor yapma dönemindeyim :D inşallah sigaraya başlamam ama hiç sanmıyorum kokusu çok itici geliyor bana
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2009, 23:12:59 »
Şu yaşıma kadar kullanmadım. Kullanmam inşallah. Sonuna kadar destek veriyorum.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 15, 2009, 23:17:06 »
şu an spor yapma dönemindeyim :D inşallah sigaraya başlamam ama hiç sanmıyorum kokusu çok itici geliyor bana
Başımdan geçen bir olay anlatim o zmn :)
Bende aynen senin gibi tiksinirdim, kokusu midemi bulandırırdı çok ciddi şekilde, bir keresinde babam balkonda sigara içerken yemekten sonra içme içme içme baba diye diye dilimde tüy bitti, aldım paketi attım aşağı ( ne cesaret ama  ::) ) akabinde gelen sert bakışlar sonrası gittim tıpış tpış yeni bir paket aldım babama  :D
Özetle ne kadar tiksinirsen tiksin bi şekilde başlayabiliyorsun, sporu sakın bırakma ben bıraktığım sene başladım, şimdi 10 dk koşsam dilim sarkıyo, nerde eski günler peyyyyy ısınmak için 1 saat koştuğumuz günler  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 15, 2009, 23:27:38 »
Gökmen bazı bünyeler istese de sigara içemiyor. vücut kabul etmiyor sigarayı. Babam da bir anda bıraktı sigarayı günde 1 paketten fazla içerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 15, 2009, 23:32:29 »
Abi zaten biranda bırakan bırakıyor, öyle azaltim mazaltim bırakırım işi hikaye .
Darısı bana diyorum başka bişey diyemiyorum valla. Yasak etkili olur inşallah :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 15, 2009, 23:36:06 »
Bak ıraktıktan sonra kesinlikle içmeyeceksin. Ne kadar zaman geçerse geçsin bir dal dahi içsen tekrar hiç bırakmamış gibi olursun. Bunu unutma. Bir anda sigara bırakılınca başarı oranı %70-80 lerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 15, 2009, 23:40:59 »
  Biliyorum abi :) 8 ay içmemiştim ne güzel bıraktım diye seviniyordum, bi bara gitmek bitirdi işi....
Sağlık elden gitmedikçe kıymetini bilmeyen türdenim bende kesin. Karşımda örneği de var halbuki.
Daraldım yine, sigara konusu açılınca canım sıkılıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 16, 2009, 01:02:44 »
19 Ocak 2009 tarihinde saat 22:20'de son sigaramı söndürdüm ve o tarihten bu yana sigara ile olan 13 yıllık dostluğum bitti... Bıraktıktan sonraki ilk bir kaç haftada sıkça rastlanılan ve insanın burnunun deliklerini şişiren sigara içme depreşmelerinde inatçı olun ve içtiğiniz (bir zaman benim de zıkkımlandığım) meretin insanı ne hale soktuğunu bir düşünün... Benim ev 4. katta... Nefes nefese kalırdım bazen, halı sahaya gider 10 dakikada yorulur şişer kalırdım... Şimdi maşallahım var... Arada çok fark var dostlar... İhtiyacınız olan şey sadece birazcık inat...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 16, 2009, 01:45:11 »
Sigaraya universite bittikten sonra basladim. Kendim sariyorum sigarami. Bu yasagi da bir asirilik olarak goruyorum. Sigara icenlerin, icmeyenler kadar haklari var. Kapali alanlarda sigara icenler icin ozel bolmeler olusturulmali. Hem vergini kupuyle gotur, hem mukellefi hor gor. Olmaz. Doner bu yasak.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 16, 2009, 10:27:20 »

Hande ablamız neredesin?
   Şu işe bir destek veriver. :)

kelin merhemi olsa başına sürer hocam...

çarşı sigaraya karşı....
ama
çarşı yasaklara da karşı.....

şu hastalar azalsın hikayemi ve fikirlerimi paylaşacağım...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."