Gönderen Konu: Toyota Club TR üyeleri sigara yasağına destek verecek mi?  (Okunma sayısı 3661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Club TR üyeleri sigara yasağına destek verecek mi?
« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2009, 11:01:25 »
Bugünkü Resmi Gazete'de genelgesi de yayınlandı. Tam metni:

16 Temmuz 2009 PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 27290

GENELGE

Başbakanlıktan:

Konu :      4207 Sayılı Kanun Hükümlerinin Uygulanması.

GENELGE

2009/13

Tütün ürünlerinin tüketilmesi ülkemizde yaygın bir alışkanlık ve ciddi bir halk sağlığı sorunudur. Bu ürünlerin tüketilmesi, kullananların yanı sıra pasif olarak tütün dumanına maruz kalanları da etkilemektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin günlük hayatta tütün ürünü tüketen yetişkinlerle bir arada bulunmaları ve onlara özenmeleri, gelecek nesillerin sağlığını tehdit eder durumdadır.

Bilindiği gibi kişileri ve gelecek nesilleri tütün ürünlerinin zararlarından korumak ve herkesin en temel haklarından biri olan temiz hava soluyabilmesini sağlamak amacıyla 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun yürürlüğe konulmuş, 5727 sayılı Kanunla da önemli değişiklikler yapılmıştır. Bunun sonucunda ülkemiz, tütün ürünlerinin zararlarından korunmak yolunda önemli adımlar atarak bu konuda mevzuat düzenlemesi gerçekleştiren az sayıda ülkeden biri olmuştur.

Vatandaşlarımızın Kanun hükümlerine uyma konusunda oldukça duyarlı olduğu, tütün bağımlılığı olanlar da dahil, tütün ürünlerinin kullanımı konusunda yürütülen çalışmaları samimiyetle desteklediği bilinmektedir. Sigara tüketim oranlarında ve kişi başı sigara tüketimindeki azalma ile kapalı ortamların hava kalitesindeki belirgin iyileşmeler, vatandaşlarımızın bu konuya verdiği desteğin eseridir.

Kahvehane, kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerde ve lokantalarda tütün ürünlerinin tüketilmesine ilişkin olarak 5727 sayılı Kanunla gerçekleştirilen düzenlemelerin 19 Temmuz 2009 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek olması sebebiyle, uygulama birliğinin sağlanması ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması bakımından uyulması gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir:

1- İkamete mahsus konutlar hariç olmak üzere, kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekânlar, dernek ve vakıflara ait lokaller gibi eğlence hizmeti verilen işletmeler ve lokantalar dahil kamu ve özel hukuk kişilerine ait tüm binaların kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketilmeyecektir. Kahvehane, kafeterya, birahane, nargile içilen mekânlar, dernek ve vakıflara ait lokaller gibi eğlence hizmeti verilen işletmelerin ve lokantaların açık alanlarında tütün ürünleri tüketilmesi durumunda diğer kişilerin tütün dumanından etkilenmelerini önleyecek düzenlemeler yapılacak, kapalı alanlara tütün dumanı geçmemesi için gerekli tedbirler alınacaktır.

Sabit veya seyyar bir tavanı veya çatısı (çadır, güneşlik vb. dahil) olan, kapıları, pencereleri ve giriş yolları dışında bütün yan yüzeyleri geçici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış alanlar ile aynı şekilde tavanı veya çatısı olup yan yüzeylerinin yarısından fazlası kapalı bulunan yerler "kapalı alan" olarak değerlendirilecektir.

2- Taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu toplu taşıma araçlarında tütün ürünleri tüketilmeyecektir.

3- Özel eğitim ve öğretim kurumları dahil olmak üzere ilk ve orta öğrenim kurumları ile okul öncesi eğitim kurumlarının, dershanelerin, kültür ve sosyal hizmet binalarının kapalı alanları ile birlikte açık alanlarında da tütün ürünleri tüketilmeyecektir.

4- Yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalarının yatarak tedavi gördüğü birimlerde ve ceza infaz kurumlarında toplam alanın %10’unu geçmeyecek şekilde tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilecektir. Bu alanlardan, bu kuruluşların çalışanları ve ziyaretçiler yararlandırılmayacaktır.

Bu alanlar, koku ve duman geçişini önleyecek şekilde tecrit edilmiş ve standartlara uygun havalandırma tertibatı ile donatılmış, tavanı, kapı ve pencereleri dışında dört tarafı sert zemin veya duvarla kaplı olacaktır. Alanların kapıları, yangın talimatları da dahil olmak üzere, mevcut diğer düzenlemelere uygun, mekanik kapanan kapılar şeklinde olacaktır. Bu alanların duvarlarında tütün ürünleri kullanımının zararlarını anlatan sağlık uyarıları görülebilir yerlere asılmış olacak ve kapılarında tütün ürünlerinin tüketimine mahsus alan olduğunu belirtir uyarı yazıları bulunacaktır.

Şehirlerarası veya uluslararası güzergâhlarda yolcu taşıyan denizyolu araçlarının güvertelerinde toplam alanın %10’unu geçmeyecek şekilde tütün ürünleri tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilecektir. Bu alanlar diğer yolcuların etkilenmesini önleyecek şekilde tecrit edilecek ve girişlerine gerekli uyarı yazıları asılacaktır.

18 yaşını doldurmamış kişilerin bu alanlara girmesine izin verilmeyecektir.

5- Otelcilik hizmeti verilen işletmelerin, tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına tahsis edilmiş odalarında standartlara uygun havalandırma tertibatı bulunacaktır. Tahsis edilen bu odaların mümkün olduğunca aynı kat ve koridor gibi müstakil bölümlerde yer alması sağlanacaktır.

6- Açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerler ile bunların seyir yerlerinde tütün ürünleri kullanılmayacak, bu tesislerde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulması halinde bu alanlar toplam seyir alanının %50’sini geçmeyecek ve ortamda bulunan diğer kişilerin etkilenmesini önleyecek şekilde düzenlenecektir.

7- Tütün ürünleri tüketiminin yasak olduğu alanlarda, kanuni düzenleme ve buna uymamanın cezai sonuçlarını belirten uyarılar mutlaka mevzuata uygun şekilde asılacaktır.

8- 4207 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin 7 nci fıkrası çerçevesinde; Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu ile ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyon ve radyolarda yayımlanmak üzere ilgili kurumlarca hazırlanan programların, Sağlık Bakanlığı’nın uygun görüşü alındıktan sonra Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yayımlanması sağlanacaktır.

9- 18 yaşını doldurmamış kişilere tütün ürünlerinin satışı yapılmayacak ve tüketimlerine sunulması önlenecektir.

10- Sağlık, eğitim ve öğretim, kültür ve spor hizmeti verilen yerlerde tütün ürünlerinin satışı kesinlikle yapılmayacaktır.

11- Kanuna aykırı davrananlar için öngörülen idari yaptırımlar, başta vali ve kaymakamlar olmak üzere tüm ilgililer tarafından adil ve etkili bir şekilde uygulanarak Kanunun amacına ulaşılması sağlanacaktır. Kanunla kendilerine yüklenen görevleri yerine getirmeyen memurlar ve kamu görevlileri hakkında mevzuatta yer alan cezai hükümler ve disiplin hükümleri uygulanacaktır.

Bahsi geçen konularla ilgili olarak www.havanikoru.org.tr web sayfasından ayrıntılı bilgiye ulaşılabilecektir.

16/5/2008 tarihli ve 26878 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 2008/6 sayılı genelge yürürlükten kaldırılmıştır.

Sağlıklı toplum hedefine ulaşmak amacıyla yapılan düzenlemelerin ve alınan tedbirlerin vatandaşlarımız tarafından desteklendiği ve büyük bir duyarlılıkla sahiplenildiği memnuniyetle görülmektedir. Bu itibarla; yukarıda belirtilen hususlara hassasiyetle uyulması ve aksine hareket edenler hakkında Kanun hükümlerinin uygulanması hususunda gereğini önemle rica ederim.

Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan

Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 16, 2009, 11:01:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Temmuz 16, 2009, 11:10:16 »
benden de tam destek... hayatımda ağzıma dokundurmadım bile dokundurmamda işallah... ha bu arada nargile olayı nolacak arkadaşlar :D gerçi ben nargile içmiyorum ama olsun çok para kazanıyor nargileciler...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Temmuz 16, 2009, 11:20:44 »
O kadar zararlı bir alışkanlık ki birgün dünyada tümden yasaklanacaktır. Eğer yaygınlaşmadan önce zararı farkedilseydi diğer uyuşturucu maddelerin yanında yerini alırdı. Tütün ekiminin de özendirilmemesi gerekiyor.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 16, 2009, 11:22:15 »
Recep Tayyip ERDOĞAN 'a benden de +1 :D

(aslında satışlar kısıtlanıp çeşit azaltılsa, arandığında bulunması zor hale girse biraz dahamı etkili olur acaba)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #24 : Temmuz 16, 2009, 11:31:29 »
O kadar zararlı bir alışkanlık ki birgün dünyada tümden yasaklanacaktır. Eğer yaygınlaşmadan önce zararı farkedilseydi diğer uyuşturucu maddelerin yanında yerini alırdı. Tütün ekiminin de özendirilmemesi gerekiyor.
akdeniz bölgesinde çok var ekimi hatta hala yeni ekmeye başlayanlar var... adam ilk başta kendi için üretiyor sonra bi bakıyoruz işi büyütmüş satmaya başlamış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Temmuz 16, 2009, 11:52:04 »
Sabah haberlerde konuşuluyordu, sigaranın Türkiye'ye yıllık maaliyeti 20 milyar dolarmış, 30milyar dolar da fazladan sağlık harcamasına neden oluyormuş. Bu yoklukta paramızı harcadığımız yere bakar mısınız.. akciğer kanseri olmak için para veriyoruz. Sigara şirketleri Türk piyasasını ve özellikle gençleri hedeflediler ve başarılı da oldular. İlkokula kadar inmiş durumda. Dünyada sigara tüketiminin arttığı ender ülkelerden olduk bi ara. Şimdiki durumu bilmiyorum.
Toyota Club TR üyeleri sigara yasağına destek verecek mi?
Tabi ki verecek. Bu bir ulusal bağımsızlık meselesi. Günümüzde artık milletler birbirini pek doğrudan hedef almıyor. Ama ekonomik dünya, ticaret borsaları asıl savaş alanı oldu. Bunun bilincine varmalıyız.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 16, 2009, 13:16:54 »
benim hikayem trajikomik bir hikaye....

32 yaşına kadar çevremde sigara içen herkesin burnundan getirirken 32 yaşında sigara tiryakisi olmayı başarmış bir insanım.... huzurlarınızda önce bir kendimi tebrik ediyorum....

sigara yasağına gelelim....

satışı hiçbir şekilde yasak olmayan bir zehir... devlete vergi münasebetiyle getirisi de oldukça fazla... süper rant sağlayan bir sektör üstelik.....

sigara yasağı ise sigara alışkanlığı ile mücadele değil.... çok basit bir dille "isteyen içsin biz para kazanalım biz içmeyelim içenlerde bizi rahatsız etmesin" mantığı....

böyle mücadele olmaz.... bu sadece içmeyenleri bir nebze korumaya yönelik bir dayatmadır...

oysa toplumda sigara alışkanlığı ile mücadele belli plan program dahilinde yapılmalıdır...

işin bilimsel yanı:

sosyolog psikiatr ve pedagoglardan oluşan bilim kurulunu kurarsın... bir hedef kitle ve bir hedef nüfus belirlersin... bu konu üzerinde çalışmaya başlarsın ki bu yıllar alacak bir program olur... (bildiğim kadarıyla bir zaman başlatılmış ama rant peşinde koşanlar yüzünden sürdürülmemiş bir program vardı)...

belirli program çerçevesinde işin içine genç nüfus eğitim ve sağlık sektörüde katılarak bu iş halledilir.... bir gün kalkıpta bundan sonra benim yanımda içmeyeceksiniz denilerek olmaz bu iş.....

işin sosyolojik yanı:

sigara alışkanlığından kurtulmak için en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz yazınca gidersin bir doktora.... doktoru bahçede sigara içerken yakalarsın....

okulda öğrenci öğretmenini bahçede sigara içerken görür....

evde çocuk anne babasını sigara içerken görür....

hadi buyur yasakla sen cafelerde sigara içmeyi....

işin ekonomik yanı:

her nekadar pahalı bir alışkanlık gibi görünsede.... inşaatta çalışan işçinin yevmiyesi 20 tl. ya vardır ya yoktur.... adam hergün bunun 3 lirasıyla bir paket sigara alır saat başı bir tane içer.... hem açlık hissini unutur hem beyin ve damarlar üzerine yaptığı etkiden dolayı kendini daha enerjik hisseder... geri kalan parayıda ailesine götürür....

ben devletin bu konuda toplum yararına bir karar aldığına inanmıyorum... önemli olan bunu yasaklamak değil bu alışkanlıkla mücadele etmektir....

devlet önce gelsin benim tüberküloz olmamı engellesin...
devlet önce benim aç kalmamı engellesin...
devlet önce benim insanca yaşamama yardım etsin...
devlet önce bana iyi bir eğitim versin....
devlet önce bana batılı toplumlardaki refah seviyesini sağlasın....

ondan sonra sigaranın satışını yasaklasın ondan sonra kapalı yerde içmeyi yasaklasın...

camele sormuşlar neden zehirliyorsun,camel demişki nerem doğru ki..... :)

destekliyor muyum? evet elbette destekliyorum.... :D

son bir ricam var yurt dışında yaşayan sayın üyelerden.... ben hiç yurt dışında yaşamadım orda ki durum nedir? bize bilgi verebilir misiniz?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #27 : Temmuz 16, 2009, 13:17:50 »
Bende tam destek veriyorum bırakmıştım başlayacam en kısa zamanda :D
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #28 : Temmuz 16, 2009, 13:29:26 »
Bende tam destek veriyorum bırakmıştım başlayacam en kısa zamanda :D
o nasıl bir destek şekli abi öyle yahu  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 16, 2009, 14:02:26 »
Hande Hn. ne güzel yazmışsınız, klavyenize sağlık. Bir nevi yasak savma aslında bu sigara yasağı. Devlet sorumluluktan bu kadar kolay kurtulamaz, kurtulmamalı. Ayrıca sizi de tebrik ediyorum, o yaşta nasıl başladınız sigaraya :D Ben 20 yaşından sonra başlayanı bile pek görmedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 16, 2009, 14:15:02 »
  Çok doğru fikirler verilmiş bence. Kendi adıma herkesi tebrik ederim.
 Bence sorun sigara içmekten çok sigara içenlerin, içmeyenlerin haklarına saygı göstermesidir.
 Bende sigara kullanmıyorum. Babam ise iş icabı da ve ben küçükken işte ve gecede 3-4 paket sigara içerdi. Markasıda bellidir hep. Birde Pipo çok kullanırdı. Ancak eve gelince asla sigara vb. içmezdi.
 Banada eğer sigara vb. içersen gel karşımda iç, sakın benden gizli içme derdi. Ben birçok değişik marka sigaranın tadını bilirim ama asla kullanmadım. Açıkçası dumanıda, bıraktığı kokusuda beni rahatsız eder.
 Bu yasak sanırım sigara içmeyenleri korumaya yönelik ve kısmen destekliyorum. Ancak önemli olan nasıl uygulanacağı, yoksa kanun çıkarmanın bir önemi yok bence.

Unutmayın bu ülkede örneğin havaalanında ve sigara içilmez tabelasının altında sigara içerken resimi yabancı bir turist tarafından çekilen resmi görevlimizin o resmi bakanlığa kadar yollanmıştır. :)

Hande hanımında söylediği gibi sigara sadece sağlığı ilgilendiren bir konu değildir. Soyaekonomik ve psikolojik boyutlarıda vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 16, 2009, 14:28:55 »
Ayrıca sizi de tebrik ediyorum, o yaşta nasıl başladınız sigaraya :D Ben 20 yaşından sonra başlayanı bile pek görmedim :)

ben kendimi her dakka tebrik etmekle meşgulüm hakkı bey....

bir kendimi duydum bir de 40 yaşında başlayan birini.... okumak cehaleti alır salaklık baki kalır... :)

(aslında bu konu acıklı bir konu ama konuşmaya lüzum yok)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 16, 2009, 14:34:54 »
ben kendimi her dakka tebrik etmekle meşgulüm hakkı bey....

bir kendimi duydum bir de 40 yaşında başlayan birini.... okumak cehaleti alır salaklık baki kalır... :)

(aslında bu konu acıklı bir konu ama konuşmaya lüzum yok)

Estafurullah.. Kendini eleştirme cesareti gösteren birine kimse böyle bir sıfatı yakıştırmaz.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 16, 2009, 14:44:15 »
Estağfurullah Hande Hn.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Temmuz 16, 2009, 14:57:22 »
kelin merhemi olsa başına sürer hocam...
Size faydası olacaksa merhemi de bizden olsun önemli mi?  :D

Gelelim 32 yaşında sigaraya başlamanıza;Kendime göre size hak veriyorum ve sizi sigaraya başlatan gizli nedenler olabilir.Bu nedenle fazla yargılamak haksızlık olur diye düşünüyorum.İnsanlar her zaman iyi ve kötü her çeşit şokla karşılaşabilir.Sizin de en kısa zamanda bu zararlı düşmanınızı içinizden atacağınıza İnanıyorum.Neticede bir hekimsiniz ve zararlarını bizden çok iyi bilirsiniz.
  Bence bizi ilgilendiren önce kendimiz, sonra da karşımızdaki insanlar olmalı.Başımızdaki yöneticiler zehirli dumanı bize zorla yutturmuyorlar.Biz kendi irademizin esiri oluyoruz.Ekonomik ve politik yönü ile bu kararı veremeyiz.
  Önce kendi sağlığımız ve bizden zarar gören karşımızdaki insanların sağlığı önemli değil mi?

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Temmuz 16, 2009, 15:07:34 »

Bence sorun sigara içmekten çok sigara içenlerin, içmeyenlerin haklarına saygı göstermesidir.

Çok önemli. Önce bu saygıyı aşılayan önlemlerin alınması gerekir.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #36 : Temmuz 16, 2009, 16:12:25 »
Hayatta en tahammül edemediğim şey sigara dumanı ve içen insanlar üzerindeki kokusu :(
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Temmuz 16, 2009, 16:19:14 »
Ben dayanamiyorum. Direk mekandan cikiyorum. Cok rahatsiz ediyor.
Uzun süredir bu yasak Almanya'da var. Cok alismisim, gecen sene 6 ay Isvicre'de calistim. Orda herkes, heryerde iciyor.
Kendimden gecmistim. Onlar kesin problemlerden cok, problemsizlikten iciyor. Yapacak is güc yok, ama deli para kazaniyorlar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 16, 2009, 16:25:01 »
Öyle demeyin. Onlarda kimlik bunalımı var.

Kimiz biz.. İtalyan mıyız,
Avusturyalı mıyız, Fransız mıyız,
niye burdayız bu keçiler ne, 
dağın tepesinde işimiz ne...
Herkes parasını neden bize emanet ediyor...  :)

Yabancılaşma sürecine girmişler.
yazık yaa
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 16, 2009, 17:41:45 »
  Birde peynir var orada. :)