0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İmar planında aykırılık olsa bile insanları mağdur ederek sorun çözülemez diye düşünüyorum.Mahkemeye verenler alternatif yol güzergahlarını da düşünmüştür heralde.
bir de ben hergün o yolu kullanıyorum. Şimdi bittik demektir. İnşallah kısa zamanda çözüm bulunur.
Ankara dışındaki üyelerimiz pek bilmeyebilirler ama çok problemli bir kavşaktır orası.TBMM'nin de dönüş yolu olduğu içinde sabahları orada sadece bir kırmızı ışıkta abartısız 20-30 dakika kadar beklediğimizi hiç mi hiç unutmam.Orda otobüsten iner Nenehatun'a kadar yürüdüm otobüs bana anca o zaman yetişiyordu.Bazen yetişemiyordu bile. Akay kavşağının kapatılması Ankara halkı için kesinlikle eziyet ve kötülükten başka hiç bir şey olmayacaktır.Akay kavşağı,şoförlerin birbiri üstünden geçipte birbirlerini göremeden geçtikler tek kavşaktır.Madem şehir planına aykırıydıda bu dava neden bu dönemde onaylandı.11 yıldır uyuyormuydu bu mahkeme.Kapatılacak olan toplam 3-5 km'ye yakın alt geçit yolları ne olacak.Harcanan paralara ve emeklere yazık.
dün haberlerde gökçeki izleme olanağı buldum herşeyi dava açan tarafa yıkmış ... çok güldüm doğrusu 10 numara göz boyayan bir insan ... 98 yılında mahkemeye rağmen devam eden inşaatın sorumlusu olan gökçek ki bu gün sorunun temelinde o yatıyor tüm suçu davacı tarafa atarak onların ankara halkına hediyesi olarak yorumladı... işin enteresan tarafı imar planına uyulmayan kavşağın yapımında yol benim arsamın üzerinden geçse ben dava açsam ve karar 11 yıl sonra verilse ben de arsama kavuşsam suçlu ben olacağım bu ülke niye böyle anlamış değilim ...siz değerli arkadaşlarım da şu tür yorumlar yapıyorsunuz ya bu da beni daha çok üzüyor ... gerçi hepiniz daha gençsiniz göreceğiniz çok şey var... ama davacı tarafın böyle bir sorumluluğu yoktur davacı taraf yasaya aykırı bir durum hakkında suç duyurusunda bulunmuş ki bu her vatandaşın hakkıdır bunu geçtim asıl bizim sorgulamamız gereken niye imar planı dışına çıkıldığı niye böyle bir usulsüzlük olduğu ve savcıların niye halen uyuduğu olayların niye araştırılmadığı vs. vs. vs. tüm bunları bir yana atarak gökçek'in nedense illede kapatıcam demesinin de tek sebebi kavşağın etrafına pankart asıp kendi parti propagandasını yapmak istemesi diğer partinin de oy kaybetmesini istemesidir...
Sonuçta halk yararına olan bir kavşağı usulsüzdür diye kapatmak kim ne derse desin bana saçma geliyor.Trafiğin felç olacağını anlamamak için kör olmak lazım.Mahkeme nasıl böyle bir karar verir aklım almıyor. Hergün o kavşaktan geçiyorum, mecburmuyum eziyet çekmeye.Yıkılınca ne olacak herşey hemen düzelecek mi? Yıkılıp yeniden yapılması için harcanacak trilyonlar bizim verdiğimiz vergiler değil mi? Trafikde gereksiz yere sıkışıklık ve zaman kaybı olacak.Şu önyargılarımızı bir kırabilsek herşey çok daha güzel olacak.