Gönderen Konu: Akay Kavşağı Kapanıyor  (Okunma sayısı 2117 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Akay Kavşağı Kapanıyor
« : Temmuz 14, 2009, 11:28:42 »
Sürücüler kapatmayı kamera şakası sandı

Ankara trafiğinin en yoğun olduğu Akay Kavşağı'nın Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava sonucu kapanacak olması sürücüleri şaşkına çevirdi.
Sürücüler kapatmayı kamera şakası sandı
14 Temmuz 2009 00:29

Ankara trafiğinin en yoğun olduğu Akay Kavşağı, Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava nedeniyle 1 Ağustos'tan itibaren trafiğe kapatılacak. Akay Kavşağı'nın eski düzenine döneceğini duyan, ve önce "Kamera şakası mı?" sorusunu yönelten sürücüler, "Yandık o zaman." tepkisinde bulundu.

Ankara'nın en işlek trafiğinin yaşandığı Akay Kavşağı, Çankaya Belediyesi'nin Ankara 3. İdare Mahkemesi'ne açtığı davayla kapatılacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin trafiği rahatlatmak için yaptığı düzenlemeler, imar planına aykırılık gerekçesiyle iptal edildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bakanlıklar ve Genel Kurmay Başkanlığı gibi kurumların bulunduğu Başkent'in önemli yerlerinden olan bölgedeki Akay Kavşağı hakkındaki açıklamayı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkan Melih Gökçek yaptı.

Gökçek kararı, 'Çankaya Belediyesi'nin Ankara'ya hediyesi' olarak duyururken, kararın uygulanması için Akay kavşağını araç trafiğine kapatmak zorunda olduklarını belirtti. Gökçek, 1 Ağustos'tan itibaren kapatılacak trafik için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in meclis toplantısında sunduğu bilgilendirme yazısı oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre, Akay Kavşağı'nın alt geçitleri dubalarla kapatılacak. Kapatılma gerekçesi ise Akay'ın çeşitli yerlerine ve billboard'lara asılacak ilanlarla duyurulacak.

Konuyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP adına konuşan Yaşar Çatak ise, Akay Kavşağı ile ilgili kararın ilk olmadığını savunarak, hukukun aykırı gösterdiği ilkelerin yapılması gerektiğini söyledi.

SÜRÜCÜLER KAMERA ŞAKASI SANDI

Akay Kavşağı'nda kendisine mikrofon uzatılan sürücüler kavşağın kapatılmasıyla ilgili soruları şaşkınlıkla dinlerken, bunun bir kamere şakası olduğunu düşünenler de oldu. Yolcu bulmak için Kızılay'da sık sık Akay Kavşağı'nı kullanan bir taksici, "Valla, o zaman yandık, kapanırsa. Kararı iyi karşılamıyorum. Akay'ın durumu çok iyi. Yollar düzenli bence. Akay Kavşağı çok güzel. Kapanmamasını isterim yani." dedi. Kavşağın kapatılmasına olumlu bakmayan bir başka sürücü ise, "Niye, herkes alttan sere serpe geçiyor. Bunun bir şeyi yok yani." diye görüş bildirdi.

Kavşağın kapatılmasına sert tepki gösterin bir taksici de, "Her tarafı kapatsınlar. Kendileri geçsin, bizlere yer yok kardeş." diye konuştu. Bir başka sürücü ise bunun kamera şakası olabileceğini düşünerek; "Şaka, kamera şakası mı? Ne yapcaklar ki alt tarafı o zaman. Üzüldüm." karşılığını verdi.

Yapımına 1998 yılında başlanan Akay kavşağı inşaat aşamasında sık sık gerek CHP'li Çankaya Belediyesi gerekse bazı meslek odaları tarafından eleştirilmişti. Tartışmaların odağında tamamlanan Akay kavşağı, Ankara'nın önemli kurumlarının bulunduğu yerde trafiğin rahatlamasını sağladı. Ancak Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava sonucunda mahkeme kavşağın iptal edilmesine karar verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava ile verilen kararı uygulamak zorunda olduklarını belirtti.

Etiketler: ankara akay kavşağı

(CİHAN)

2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

Akay Kavşağı Kapanıyor
« : Temmuz 14, 2009, 11:28:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A-
Ynt: Akay Kavşağı Kapanıyor
« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2009, 12:15:22 »
Şaka ötesi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2009, 12:33:50 »
"...imar planına aykırılık gerekçesiyle iptal edildi." deniliyorsa eğer karar doğrudur asıl 98 yılında imar planına uyan bir şekilde kavşak inşaa edilmeliydi...
 sorulması gereken neden imar planının dışına çıkıldı birileri bundan rant sağladı mı ???
 yani burda asıl kızılması gereken usulsüz yapılaşmadır eğer ki hukuk karşısında yanlış veya usulsüz yapıldığı kararı alındıysa kapatılması en doğrusudur düşüncesindeyim...
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 14, 2009, 12:45:24 »
İmar planında aykırılık olsa bile insanları mağdur ederek sorun çözülemez diye düşünüyorum.Mahkemeye verenler alternatif yol güzergahlarını da düşünmüştür heralde.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #4 : Temmuz 14, 2009, 12:47:22 »
Bütün bu olanlarda tek suçsuz olan vatandaş, ama hem yapılırken hem de kapanırsa eziyeti çeken ve çekecek olan yine vatandaş.
Şahsen; kapatılırsa o bölgede oluşacak trafik karışıklığını düşünmek bile istemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 14, 2009, 13:09:25 »
FElaket olur tek kelimeyle. Şu anda bile kaldırmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 14, 2009, 14:36:07 »
Aslında iyi tarafından bakacak olursak Kızılay-Ulus istikametinin trafiği rahatlar ve Tunus caddesindeki değnekçiler yok olur :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 14, 2009, 22:12:22 »
İmar planında aykırılık olsa bile insanları mağdur ederek sorun çözülemez diye düşünüyorum.Mahkemeye verenler alternatif yol güzergahlarını da düşünmüştür heralde.

+1
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 14, 2009, 22:22:20 »
İyi de mahkemeye 1998'de kavşak daha temel atma sırasında iken verilmiş.

Bugün haberlerde Doğan Taşdelen vardı telefonda, "Alternatif yol toplu taşımacılığa yatırım yapmaktır" gibisinden yanıtı vardı. |-\
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 14, 2009, 23:08:04 »
  Ankara dışındaki üyelerimiz pek bilmeyebilirler ama çok problemli bir kavşaktır orası.TBMM'nin de dönüş yolu olduğu içinde sabahları orada sadece bir kırmızı ışıkta abartısız 20-30 dakika kadar beklediğimizi hiç mi hiç unutmam.Orda otobüsten iner Nenehatun'a kadar yürüdüm otobüs bana anca o zaman yetişiyordu.Bazen yetişemiyordu bile.
  Akay kavşağının kapatılması Ankara halkı için kesinlikle eziyet ve kötülükten başka hiç bir şey olmayacaktır.Akay kavşağı,şoförlerin birbiri üstünden geçipte birbirlerini göremeden geçtikler tek kavşaktır.Madem şehir planına aykırıydıda bu dava neden bu dönemde onaylandı.11 yıldır uyuyormuydu bu mahkeme.Kapatılacak olan toplam 3-5 km'ye yakın alt geçit yolları ne olacak.Harcanan paralara ve emeklere yazık.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 14, 2009, 23:34:51 »
Yuh diyorum, başka da bir şey söylemeye gerek yok herhalde  >:( İnsanlara eziyet etmekten ne zevk alıyorlar anlamadım |-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 14, 2009, 23:48:21 »
bir de ben hergün o yolu kullanıyorum. Şimdi bittik demektir. İnşallah kısa zamanda çözüm bulunur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 14, 2009, 23:57:53 »
bir de ben hergün o yolu kullanıyorum. Şimdi bittik demektir. İnşallah kısa zamanda çözüm bulunur.
  Yandığının resmidir kardeşim.sen bittin artık.Corolla'yı sat varsa Toyota'nın helikopterini al.Daha rahat gidersin....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 15, 2009, 00:02:16 »
İşin içinde kişisel egolar var maalesef. Yakında Kızılay'a girerken hangi partidensin diye soracaklar.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 15, 2009, 08:36:49 »
  Ankara dışındaki üyelerimiz pek bilmeyebilirler ama çok problemli bir kavşaktır orası.TBMM'nin de dönüş yolu olduğu içinde sabahları orada sadece bir kırmızı ışıkta abartısız 20-30 dakika kadar beklediğimizi hiç mi hiç unutmam.Orda otobüsten iner Nenehatun'a kadar yürüdüm otobüs bana anca o zaman yetişiyordu.Bazen yetişemiyordu bile.
  Akay kavşağının kapatılması Ankara halkı için kesinlikle eziyet ve kötülükten başka hiç bir şey olmayacaktır.Akay kavşağı,şoförlerin birbiri üstünden geçipte birbirlerini göremeden geçtikler tek kavşaktır.Madem şehir planına aykırıydıda bu dava neden bu dönemde onaylandı.11 yıldır uyuyormuydu bu mahkeme.Kapatılacak olan toplam 3-5 km'ye yakın alt geçit yolları ne olacak.Harcanan paralara ve emeklere yazık.
Özcan ben şu senin Arap aygılarından almayı planlıyorum. 1 HP gücünde.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 15, 2009, 09:42:49 »
dün haberlerde gökçeki izleme olanağı buldum herşeyi dava açan tarafa yıkmış ... çok güldüm doğrusu 10 numara göz boyayan bir insan ...
 98 yılında mahkemeye rağmen devam eden inşaatın sorumlusu olan gökçek ki bu gün sorunun temelinde o yatıyor tüm suçu davacı tarafa atarak onların ankara halkına hediyesi olarak yorumladı...
 işin enteresan tarafı imar planına uyulmayan kavşağın yapımında yol benim arsamın üzerinden geçse ben dava açsam ve karar 11 yıl sonra verilse ben de arsama kavuşsam suçlu ben olacağım bu ülke niye böyle anlamış değilim ...

siz değerli arkadaşlarım da şu tür yorumlar yapıyorsunuz ya bu da beni daha çok üzüyor ... gerçi hepiniz daha gençsiniz göreceğiniz çok şey var... ama davacı tarafın böyle bir sorumluluğu yoktur davacı taraf yasaya aykırı bir durum hakkında suç duyurusunda bulunmuş ki bu her vatandaşın hakkıdır bunu geçtim asıl bizim sorgulamamız gereken niye imar planı dışına çıkıldığı niye böyle bir usulsüzlük olduğu ve savcıların niye halen uyuduğu olayların niye araştırılmadığı vs. vs. vs.
 tüm bunları bir yana atarak gökçek'in nedense illede kapatıcam demesinin de tek sebebi kavşağın etrafına pankart asıp kendi parti propagandasını yapmak istemesi diğer partinin de oy kaybetmesini istemesidir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 15, 2009, 09:49:17 »
Evet, "kavşak kapatılsın" diye de karar çıkmadı. "İmar planı iptal edilsin" şeklinde bir karar çıktı. Bu da kavşağın yıkılmasını gerektiriyor, kapatılmasını değil. Ama adım gibi eminim kapatıp öyle bırakacaklar haftalarca, aylarca :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 15, 2009, 10:02:14 »
dün haberlerde gökçeki izleme olanağı buldum herşeyi dava açan tarafa yıkmış ... çok güldüm doğrusu 10 numara göz boyayan bir insan ...
 98 yılında mahkemeye rağmen devam eden inşaatın sorumlusu olan gökçek ki bu gün sorunun temelinde o yatıyor tüm suçu davacı tarafa atarak onların ankara halkına hediyesi olarak yorumladı...
 işin enteresan tarafı imar planına uyulmayan kavşağın yapımında yol benim arsamın üzerinden geçse ben dava açsam ve karar 11 yıl sonra verilse ben de arsama kavuşsam suçlu ben olacağım bu ülke niye böyle anlamış değilim ...

siz değerli arkadaşlarım da şu tür yorumlar yapıyorsunuz ya bu da beni daha çok üzüyor ... gerçi hepiniz daha gençsiniz göreceğiniz çok şey var... ama davacı tarafın böyle bir sorumluluğu yoktur davacı taraf yasaya aykırı bir durum hakkında suç duyurusunda bulunmuş ki bu her vatandaşın hakkıdır bunu geçtim asıl bizim sorgulamamız gereken niye imar planı dışına çıkıldığı niye böyle bir usulsüzlük olduğu ve savcıların niye halen uyuduğu olayların niye araştırılmadığı vs. vs. vs.
 tüm bunları bir yana atarak gökçek'in nedense illede kapatıcam demesinin de tek sebebi kavşağın etrafına pankart asıp kendi parti propagandasını yapmak istemesi diğer partinin de oy kaybetmesini istemesidir...
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 15, 2009, 10:25:24 »
Sonuçta halk yararına olan bir kavşağı usulsüzdür diye kapatmak kim ne derse desin bana saçma geliyor.Trafiğin felç olacağını anlamamak için kör olmak lazım.Mahkeme nasıl böyle bir karar verir aklım almıyor. Hergün o kavşaktan geçiyorum, mecburmuyum eziyet çekmeye.Yıkılınca ne olacak herşey hemen düzelecek mi? Yıkılıp yeniden yapılması için harcanacak trilyonlar bizim verdiğimiz vergiler değil mi? Trafikde gereksiz yere sıkışıklık ve zaman kaybı olacak.

Şu önyargılarımızı bir kırabilsek herşey çok daha güzel olacak.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 15, 2009, 10:45:23 »
Sonuçta halk yararına olan bir kavşağı usulsüzdür diye kapatmak kim ne derse desin bana saçma geliyor.Trafiğin felç olacağını anlamamak için kör olmak lazım.Mahkeme nasıl böyle bir karar verir aklım almıyor. Hergün o kavşaktan geçiyorum, mecburmuyum eziyet çekmeye.Yıkılınca ne olacak herşey hemen düzelecek mi? Yıkılıp yeniden yapılması için harcanacak trilyonlar bizim verdiğimiz vergiler değil mi? Trafikde gereksiz yere sıkışıklık ve zaman kaybı olacak.

Şu önyargılarımızı bir kırabilsek herşey çok daha güzel olacak.

asıl saçma olan 98 yılında açılan bir davaya aldırış etmeyerek usulsüz bir şekilde kavşak yapmak ...
bundan 11 yıl sonra çıkan kararı davacı tarafa yıkmak ve halkın gözünü boyamak gerçekten saçma :(
 doğrusu biraz düşünün arkadaşlar niye imar planının dışına çıkılır ?
hani bilmesek neyse de eğer imar planı dışına çıkılıyosa birilerinin arsası satın alınıyodur ve o birileri gani gani sizin verdiğiniz vergilerle zengin oluyodur  |-\

bunların dışında bir arkadaşımız belirtmiş çıkan karar "imar planı iptal edilsin " doğrultusunda yani kavşağın yıkılması dahi söz konusu değilken olayı davacı tarafa yıkıp bu işi siyasete döken hatta propagandaya döken zihniyet bana saçma geliyor.
yıllarca nicesini gördük gerçi evimizin önündeki asfalt dahi yıl içersinde 3 kez değişiyor biz böyle bir ülkede yaşıyoruz belediye başkanlarımız mafya olmuş durumda halk tabiki her zaman madur ama hak arayanı karalamak veya bir yanlışı ortaya çıkarmak için çabalayanı haksız çıkarmak beni çileden çıkarıyor doğrusu ...
 lütfen daha geniş bakalım olaylara düz mantık yürütüp dava açılmasaydı kapanmazdı gibi bir fikir çıkarmayalım :(