Gönderen Konu: Titreme !!  (Okunma sayısı 5439 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Titreme !!
« : Ekim 31, 2006, 16:03:48 »
Arkadaşlar arabam 2003 model Corolla. 90-100 km/h ve üstü hızlarda frene bastığımda araç titriyor. Titreme direksiyondanda hissediliyor ama sağa sola çekme yok. Bu sadece frenlemede oluyor. Başına gelen ve fikri olan varmı?

Toyota Club Türkiye

Titreme !!
« : Ekim 31, 2006, 16:03:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2006, 17:01:03 »
Fren disklerinde deformasyon var. Bir an önce servise baktır, çünkü zamanla daha da artacaktır bu. Hele yüksek hızlarda sert fren çok titremeye sebep oluyor bu durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Titreme !!
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2006, 17:22:49 »
Günal abi sağol. Aynı dediğin gibi bir durum söz konusu. Çok rahatsız edici birşey. Benimde aklıma diskler geldi çünkü diskler incelmişti ama servis 70.000 de değiştiririz dedi. İnceldiğinden dolayı torna payı kalmamış. Ayrıca ön sağ diskte kanal olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2006, 14:45:53 »
Çok sulak yerlere girildiğinde araçla, zaman içerisinde yamulmalar olabiliyor.
Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2006, 15:57:23 »
Bende 205 in arka disklerini değiştirdim geçen gün çok incelmişti, neyseki parçası bana ucuza mal oluyor, diskleri torna yapmaya 25 YTL istemişledi, Valeo marka diskler 34 YTL.ye mal oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2006, 16:53:31 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
Bende 205 in arka disklerini değiştirdim geçen gün çok incelmişti, neyseki parçası bana ucuza mal oluyor, diskleri torna yapmaya 25 YTL istemişledi, Valeo marka diskler 34 YTL.ye mal oldu
[/quote]
Allah Allah, biz de alalım bu disklerden. Var mı her markaya göre?
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Titreme !!
« Yanıtla #6 : Kasım 02, 2006, 08:46:01 »
Servis diskler değiştiğinde balatalarında değişmesi gerektiğini söyledi. Doğrumudur? Doğruysa balata fiyatları nedir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2006, 09:32:24 »
Diskler değiştiğinde balata değişse iyi olur, yok çok yeni değiştirmicem derseniz, düz bir yüzeye yaydığınız zımpara kağıdı üzerine balatayı sürterek diske temas edecek yüzeyi eşit şekilde düzeltin.

Benim değiştirdiğim disk arka, hava soğutması yok ve küçük dolayısıyla uygun fiyatı. Banada direk toptan fiyatından geliyor.

Fren diskleri Valeo, Bosch gibi markalarda dahil olmak üzere Çin'de üretiliyor, zaten başka disk üreticisi kalmadı gibi Dünya'da. O yüzden fazla para vermeyin boşu boşuna, Valeo işinizi çözecektir. Servistende alsanız %95 çin malıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Titreme !!
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2006, 15:24:01 »
Diskleri kendim değiştirmeyi düşünüyorum. Taktıktan sonra bir ayar işlemi falan varmı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2006, 17:34:18 »
Hayır yok, basit bir işlem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Titreme !!
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2006, 17:41:56 »
Murat abi yanlış hatırlamıyorsam sen yedek parça işinin içindeydin. Bir sorum olacak. Piyasadaki parçacılarda 2003 Corolla için 4 disk + balatayı kaça temin edebiliriz veya sadece diskler. Birde diski değiştirdikten sonra 4 balatanında eşit sıkıştırma yapması için bir ayar gerekmiyormu? (Ben otomotiv bölümü mezunuyum ama otomotiv teknisyenliği yapmıyorum. Yani biraz uğraşsam diskleri kendim değiştirebilirim sanırım. Bu sebepten soruyorum.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Titreme !!
« Yanıtla #11 : Kasım 03, 2006, 02:27:17 »
Geçen hafta bende minik kuşumu 60.000 bakımınına Silivri Maxi Toyota servisine götürdüm. Servis balataların iyi durumda olduğunu fakat ön disk fren aynalarının ikisinde  çizik olduğunu söyledi. Fiyatını sorduğumda 92.15 ytl x 2 = 184.30 YTL fiyat verdi. Bana oldukça pahalı geldi yorumlarınız nedir. Daha ekonomik nasıl çözüm bulabilirim. Birde bu disk aynaları neden çizilir ? Şimdiden verilen değerli ceaplar için tesekkürler. Bu arada 60.000 bakım ücreti 170 YTL tuttu. Ücret içinde birde arka silecek var ücret sizce nasıl ?

Toyota Yaris 2004 1.0 TERRA
Toyota Corolla Sport.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #12 : Kasım 03, 2006, 09:01:43 »
Disklerin fiyatına bakayım bugün içinde yazarım. Eğer diskler çok bitik değilse tornalanarak düzeltilebilir yüzeyi. Kumpasla ölçüp fabrikaca verilen min. değerlerine bakıp karar vermek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #13 : Kasım 03, 2006, 10:58:31 »
Ben bulamadım diskleri, biz genelde Fiat- Renault ve Pug-Citroen grubunda çalışıyoruz, Toyotaların bazı balataları bulunuyor ama disklerini getirmiyoruz. Örneğin corollanın balatası yok ama land cruiser için 50 takım var, böyle saçma durumlar olabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Titreme !!
« Yanıtla #14 : Kasım 03, 2006, 13:07:45 »
Alıntı yapılan: Dinçer Şensoy
Arkadaşlar arabam 2003 model Corolla. 90-100 km/h ve üstü hızlarda frene bastığımda araç titriyor. Titreme direksiyondanda hissediliyor ama sağa sola çekme yok. Bu sadece frenlemede oluyor. Başına gelen ve fikri olan varmı?
[/quote]

Büyük ihtimalle arka disklerinde sorun var bence sağa sola çekme sorunu yoksa sorunun bu olma ihtimali yüksek... Benim sattığım coralladada aynı sorun vardı gerçi benim arkalar kampanaydı ama arka kampananın balatalarını değiştirince sorun çözüldü....
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Titreme !!
« Yanıtla #15 : Kasım 03, 2006, 13:18:40 »
Disklerde torna için pay kalmadığını söylemişti servis 3 ay önce. 70.000 km bakımını bekliyeyim diyorum ama daha 3.500 km var. Çok rahatsız eden bir titreme. Yarın İkitelli organizedeki parçacılara bir bakayım en iyisi. Parçacı olarak tavsiyesi olan varsa orayada bakabilirim.

Murat abi ilgilendiğin için sağol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Titreme !!
« Yanıtla #16 : Kasım 04, 2006, 01:42:07 »
Dinçer merhaba ,

Benim öndisklerde çizik olduğunu öğrendim 60.000 bakımda fakat senin dediğin gibi titreme v.s hatta hiç bir şey yok. Başka bir problemin olmasın ?

Toyota Corolla Sport.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Titreme !!
« Yanıtla #17 : Kasım 04, 2006, 08:49:59 »
Umarım başka bişey değildir ama sanmıyorum çünkü sadece frenleme esnasında oluyor. Birde benim ön diskdeki çizik çizik olmaktan biraz çıkmış durumda (aracın önceki sahibi sağolsun  ) Disklerdeki çizikten değilde deforme olabileceği söylendi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #18 : Kasım 04, 2006, 08:57:42 »
Titremenin sebebi çizikler değil, diskin yamuk olması. Her iki durumda frenleme açısından kötü sonuç doğurur ve her ikisininde çözümü kurtarıyorsa disklerin tornalanması yok incelmişse değişmesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Titreme !!
« Yanıtla #19 : Kasım 04, 2006, 12:36:05 »
aynı sorun bizim volvoda da var..
sebep disklerin yamulması..