Gönderen Konu: Titreme !!  (Okunma sayısı 5440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Titreme !!
« Yanıtla #20 : Kasım 04, 2006, 14:35:45 »
Arkadaşlar peki çizilen diskleri yetkili servis torna ile düzeltiyormu ? Bana hiç bir şekilde servis böyle bir bilgi vermedi..! Sadece disklerin çizik olduğunu fakat çok derin olmadığını ve değişmesinin iyi olacağını söyledi.
Toyota Corolla Sport.

Toyota Club Türkiye

Titreme !!
« Yanıtla #20 : Kasım 04, 2006, 14:35:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Titreme !!
« Yanıtla #21 : Kasım 04, 2006, 21:05:17 »
dostum dısk olcusu tutarsa arac ustu torna yapıyor servısler.. bıde balata degıstır canavar gıbı olur.garantı sana..

ZZE1123L.. 3ZZ-FE ENGINE A/T SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #22 : Kasım 04, 2006, 23:22:05 »
Disklerin kalınlığı ölçülüyor her arabanın min değeri var eğer bu değerim 1.5-2 mm üzerindeyse diskin kalınlığı torna yapabiliyorlar, eğer min değer altına inerse disk çok kolay yamulmaya başlıyor anlamsız oluyor vede riskli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Titreme !!
« Yanıtla #23 : Kasım 04, 2006, 23:23:56 »
murat abi ben ön  balataları 3 ay önce değiştirdim frenleme esnasında cıyyyk diye kütü bir ses çıkartıyo 2000 km falan yaptım corolla mı her zaman kullanmıyom fazla km yapmadım yerine oturunca keser sesi dediler fakat hala kesmedi frenleme muhteşem en azından eski kasa için ne yapmamı önerirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Titreme !!
« Yanıtla #24 : Kasım 04, 2006, 23:24:20 »
Peki 2004 yaris 1.0 ların disk değeri nedir ?
Toyota Corolla Sport.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #25 : Kasım 05, 2006, 01:13:51 »
Sesin bir çok sebebi olabiliyor, disk yada balatadan kaynaklanabilir. Genellikle balatadan oluyor ama. Ses balatanın garantiden yada müşteri memnuniyetinden değişmesi için yeterli sebeptir, yani bana bir müşteri bu balata ötüyor benim paramı geri ver dediğinde geri çevirmiyorum.

Önerim balataları söktürün, aldığınız yere gidin, bunlar ötüyor bunları ötmeyen yumuşak balata ile değiştirin diyin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #26 : Kasım 05, 2006, 10:49:15 »
Torna işinin büyük hassaslıkla yapılması gerekiyor. Torna yaptırıp da memnun kalan var mı? Ben farklı arabalarda iki kere yaptırdım, ikisinde de yeterince düzelmediler.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Titreme !!
« Yanıtla #27 : Kasım 05, 2006, 11:40:05 »
peki murat abi eskiden bu kadar iyi frenleme yapmıyordu aracım şimdi sanki daha iii bu balaraların sert olmasındanmı kaynaklanıyo sert balataların bi zararı varmı disklere?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
Titreme !!
« Yanıtla #28 : Kasım 05, 2006, 14:35:15 »
Torna konusunda ben hiç sıkıntı yaşamadım, aracın üzerinde yapılması gerekiyor, yoksa poryada ufak bir yamukluk varsa işe yaramıyor.

2004 yarisin min. disk kalınlığına pazartesi bakarım.

Yumuşak balata iyi frenleme yapar, çabuk biter ama iyisi yumuşak balatadır. Sert balata kitlenmeye neden olur, ses yapar ve yüksek hızlarda fren özelliğini kaybeder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Titreme !!
« Yanıtla #29 : Kasım 05, 2006, 14:40:42 »
sağ ol murat abi teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Titreme !!
« Yanıtla #30 : Kasım 05, 2006, 16:15:36 »
Alıntı yapılan: M.Hakan KOŞCAN
Peki 2004 yaris 1.0 ların disk değeri nedir ?
[/quote]
selam 1,0 yaris için disk min değeri 18 mm den yukarı olmalı.salgısı ise 0,05 den aşşağı olmalı çok hassas diskler en ufak salgıyı direksiyon ve fren pedalı na iletir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Titreme !!
« Yanıtla #31 : Kasım 05, 2006, 22:51:37 »
Alıntı yapılan: Mehmet Çelenk
selam 1,0 yaris için disk min değeri 18 mm den yukarı olmalı.salgısı ise 0,05 den aşşağı olmalı çok hassas diskler en ufak salgıyı direksiyon ve fren pedalı na iletir.
[/quote]
Teşekkürler hocam. Açıkçası şuan ne titreme var nede frenlerde bir problemim var. Sadece servis öndisklerde çizik var dedi bendede takıntı oldu.  Bir süre kullanım bakalım içime şüphe düşerse komple yenisini takarım.
Toyota Corolla Sport.