Gönderen Konu: işte benim corollam  (Okunma sayısı 10826 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: işte benim corollam
« Yanıtla #100 : Eylül 30, 2009, 14:20:33 »
Kullanılmış araba alırken: Mavimsi beyaz duman dışında, motordaki yağ lekeleri ve radyatör suyunda yağ damlaları var mı diye kontrol edilmelidir. Ayrıca bence mevcut yağ seviyesine-rengine bakılmalı ve mümkünse bir servise götürüp (mesela bosch servis gibi bir yerde) kompresyon testi yaptırılmalıdır. (50 lira falan)

Kendi arabamız için (Hande Hanım sizin için): Bu gibi belirtiler olmasa bile, sürekli yağ çubuğu ile kontrol etmeliyiz. Her markanın-modelin huyu suyu farklıdır fakat iki yağ değişimi arasında bir litreden fazla tamamlamamız gerekiyorsa veya kısa süre içinde ani bir düşüş olmuşsa, şüphelenmemiz gerekir.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Eylül 30, 2009, 14:20:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Eylül 30, 2009, 21:17:43 »
Güle güle kullanin.

Bunun yesil rengi vardi. 2000'de sifir almistik.
Ve ayni jantlarla. Bunlar opsiyon listesindeydi. OZ Racing üretimidir ve de cok pahalidir.
Tek tek alininca cok yüksek bir fiyat idi.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Eylül 30, 2009, 21:49:41 »
ilk çalıştırdığımda mı yoksa her daim mi?
  Her daim Hande hanım
Mesajımda galiba yanlış yazdım (yağ yakma değil) yağ eksiltip eksiltmediğini cidden alıcı olsak nasıl anlayabiliriz?
işte bende onu diyorum nasıl anlayabiliriz? :)
hakketen yahu nasıl anlayabiliriz bi püf noktası vardır elbet
   Ne kadar etkili olur tam olarak bilemeyeceğim ama arbayı çalıştırıp motor yağ kapağını dikkatli bir şekilde açın.Kapağı dikkatli bir şekilde kaldırın ki eğer motor iyi bir durumda değilse o açtığınız kapaktan aşırı bir üfleme söz konusu olur.Ve bu durumda yüzünüz-gözünüz,üstünüz falan yağ içinde kalır(tecrübe ile sabit :( ).Kapağı açtığımızda normal bir esinti şeklinde üfleme var ise motorun durumu kötü değildir.Ama esinti gibi değilde aşırı bir üfleme var ise ve yağ sıçratıyorsa motor pekte iç açıcı bir durumda değildir.Bu uygulama yağ yakıp yakmadığı konusunda ne kadar bir fikir verir bilemeyeceğim ama motorun durumu hakkında size bilgi verir.Gerçi detay hakkında Ahmet bey bir şeyler yazmış.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Eylül 30, 2009, 22:00:20 »
özcan abi ben arabayı alırken motor ustası vardı bizim bütün arabalara bakan ona götürdüm.adam motorunu çalıştırttı sesini dinle kaçbinde dedi bu 72000 dedik al götür dedi bu arabayı tş gibi motoru.bizim motor bide yağ amlatmafelan yok egzoztan duman felanda çıkmıyor.bazen 2 hafta felan bekleyin çalıştırmadan ilk kontakta az benzin kokusu veriyor fakat bizi diğer araçlarda aynısı yapıyor.
ahmet abi bahsettiğin kapak motor kapağının ortasında bulunan ve üzerinde engine yazan kapak değil mi?
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ekim 01, 2009, 14:46:37 »
abiler benim arabda egzozdan duman felan çıkmıyor.fakat özcan abinin dediği gibi motordaki kapağı açınca hafif üflüyor.bide arabada şuanda yağ seviyesi çok düşük.yağ ufak olanlardan koymuştuk orta seviyenin biraz altında olmuştu.sonra arabayı baya bi zorladık.(babm yokuşta ve araba dolu iken yanlışlıkla 3 vitesde yokuş boyunca 7500 8000 devirde kalkıp ilerledi motordan dman felan çıktı hatta konu açmış olmam lazım.o günden sonra yağ seviyesi düştü.yağ koyunca arba normal kız gibi motorda özcan abinin dediği yerde üfleme felan yok.hondada bu akü arazası sırasında yağ kapağını açtım o daha fazla üflüyordu.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ekim 01, 2009, 15:22:37 »
peki yağ seviyesi normalde hiç düşmemeli mi?

yani diyelim 10.000 km yol katettik yağ seviyesi hiç düşmemeli mi?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ekim 01, 2009, 15:35:44 »

Sağlıklı bir motorda normalde yağ seviyesi hiç düşmemeli. Şayet benim efsanede öyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Ekim 01, 2009, 16:24:40 »

İşte 10000 km aşağı yukarı yağ yenileme periyotu oluyor.. Normal kullanım sonucu da yağ azalır. Yağ tamamlama işi bütçenize uyduğu sürece motorun ekonomik ömrü devam ediyor diyebiliriz. Farkedilmiyecek kadar az olsa da her motor mutlaka yağ eksiltir ve eskidikçe bu miktar artar. Sonra bir noktaya varırsınız ki segman, piston vs. yenileme için ayırmanız gereken paranın banka faiz geliri sizin sürekli yağ masrafınızdan daha az olur :) (Çok bilimsel tanım yaptım) İşte o zaman operasyona karar verirsiniz.
 Yeni gibi olur.. zira :) arabalarda doku uyuşmazlığı falan olmaz..
(Bu işleme de motor yaptırmak deniyor)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Ekim 01, 2009, 16:38:07 »
organ naklinin benzeri diyorsunuz yani...

o zaman evet benim arabam bir miktar yağ eksiltiyor zira yağ değişiminde yağ seviyesi maksimumda olmuyor.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ekim 01, 2009, 18:48:49 »
abi bu km sıfır olmuyor değil mi?bide ben daha adam gibi yağ koymadım daha arabaya bir kere küçük olandan eklettim.ozamandaseviye yarının birazdaha azı olmuştu.sonra bahsettiğim olay oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #110 : Ekim 02, 2009, 15:20:04 »
Bende her değişiminde bakıyorum 1 gr bile eksik görülmüyor sürekli full çizgisinin orda ne aşağıda ne yukarıda Hande hanım aslında çok ciddi düşünüyorum sizin araçınızın kasasından ama sırf bu yağ eksiltme sorunu geri durmama neden oluyor
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Ekim 02, 2009, 16:35:28 »
bundan önceki hyundai 1000 kilometrede minumuma inerdi neredeyse buna da şükür diyorum... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #112 : Ekim 02, 2009, 16:42:59 »
Bende bir alıntı yapayım :)

Turbo göbegi dagıttıysa motora emme manifoltu yoluyla pistonların yanma odasına yag gönderir + yağın kullanım kilometresi doldugundan veya motor aşırı toz emdiginden piston gömlek ve segmanlarda cok fazla aşınma oldugundan yagı yakar. motorunuzda yag kacagı olabilir uzun zamanlı park alanınızdan ayrılmadan aracınızın altına egilin gözle bakın yag kacagı gözlemlediyseniz en yakın servisinize götürün aksi taktirde motorunuz yagsızlıktan kilitleyebilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Ekim 03, 2009, 19:53:52 »
damalama felan yok araba 1 hafta hiç kullanılmadı garajdaydı bende kontrol ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Ekim 10, 2009, 20:20:31 »
Ablacım yeni gördüm konuyu utanıyorum kendimden.  Kızma sakın. :( :( :( :( :( :(   
Jantlar süper güzel tam istediğim gibi.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Ekim 11, 2009, 14:25:07 »
Hazım atı alan Hakkari'yi bile geçti.Utan utan kendinden.bir tane ablamız var zaten bari ona yapma bunu :D 2003 Corollam 24 bin km'de yarım litreden az bir miktar yağ eksiltmişti :) şimdi ne yapıyor acaba.Serkan benim verdiğim değeri ve özeni gösteriyormudur acaba.Onunda yeni sahibi Hande ablası gibi bir doktor :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Ekim 11, 2009, 18:44:05 »
Bende bir alıntı yapayım :)

Turbo göbegi dagıttıysa motora emme manifoltu yoluyla pistonların yanma odasına yag gönderir + yağın kullanım kilometresi doldugundan veya motor aşırı toz emdiginden piston gömlek ve segmanlarda cok fazla aşınma oldugundan yagı yakar. motorunuzda yag kacagı olabilir uzun zamanlı park alanınızdan ayrılmadan aracınızın altına egilin gözle bakın yag kacagı gözlemlediyseniz en yakın servisinize götürün aksi taktirde motorunuz yagsızlıktan kilitleyebilir..
O modelde turbo besleme yok,,
Motor yaptırınca km sıfırlamak pek dürüst bir davranış olmuyor bence. Yapıldığını duymuştum..
Yağ seviyesi min'e yaklaşırsa yarım litre kadar eklemek iyi olur.
Aşırı olmadığı sürece telaşlanacak bişey yok
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Ekim 19, 2009, 14:51:05 »
hazım bey çok feci küstüm inan ki..... :( kalbim kırık artık nasıl düzelir bilmiyorum..... :(

ahmet bey evet haklısınız aşırı olmadığında sorun olmuyor sanırım.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Ocak 17, 2010, 19:51:38 »
Tüüüüüüüüüüü    beeeeeeee   muhabettin kralını kaçırmışım yaaaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Mart 24, 2010, 15:27:17 »
arabanız çok hoşuma gitti ya , satarsanız direk alıcıyım. (bir akrabam için)

Aaaa benim jantların aynısı :o :o , Bu arada jantlar OZRacing , Kolay bulunan bir jant değil , Aracı alırken katalogdan bakıp özel istetmek gerekiyor , katalogdaki en pahalı jant.
Bide nedende sizin arabanızında benimki gibi ön taraf çok kalkık duruyor , Atakanınki falan öyle değil mesela , yada benim gözümmü yanılıyor?

Xenon olarakda ;    2 çeşit xenon var , biri sadece ampul gibi takılıyor diğeri için ise Mercekli , bizim araçlarımızın orjinalinde mercekli olmadığı için , farı arkadan kesip mercek monte etmek gerekiyor. Dolayısiyle Pek tavsiye edilmiyor. Ama ampul olarak takılan xenonlar güzeldir , beyaz ışık verir.  Yinede bana sorarsanız gereksiz şeyler bunlar.

Editt;; Benimkide bir kaç defa yağ eksiltti , ama 800 km yol yapmıştık uzun bir bölümüde virajlıydı. Sırf ondan dolayı satmayı düşünsemde sonradan kıyamayıp satmaktan vazgeçtim. :)