Gönderen Konu: yeni toyota corolla sından memnun olmayan var mı?  (Okunma sayısı 5836 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yeni toyota corolla sından memnun olmayan var mı?
« : Ekim 30, 2006, 15:39:04 »
varsa lütfen yazın.
yakıtından mı
performansından mı.
birde sizdekilerin (cd çalar; havalandırma )kısmından ses geliyor mu.
hayat devam ediyor.
TOYOTA Corolla Terra SD 2005

Toyota Club Türkiye

« : Ekim 30, 2006, 15:39:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #1 : Ekim 31, 2006, 02:17:03 »
Tasarımı ve yol sesi dışında ciddi bir şikayetim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #2 : Ekim 31, 2006, 08:04:28 »
görkem yol sesini biraz açarmısın lastiklerden kaynaklanıyor olmasın ?
birde diğer eş değer markalara göre nedir farkı ?
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 31, 2006, 14:01:55 »
Toyota varsa sorun yok  , 2 yıldır yeni kasa corolla kullanmaktayım, orta konsoldan bozuk yollarda bir miktar ses geliyor bunun dışında makina gayet keyifli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ekim 31, 2006, 21:58:53 »
Alıntı yapılan: Serkan Ercan
görkem yol sesini biraz açarmısın lastiklerden kaynaklanıyor olmasın ?
birde diğer eş değer markalara göre nedir farkı ?
[/quote]
Mutlaka lastiklerin de katkısı vardır ama Alman arabalarında böyle bir gürültü duymazsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2006, 09:55:34 »
görkem öyle deme ama araba alacaz bak   ...

peki Eski kasalardan dahamı az dahamı çok ses alıyor içeri biraz moral verin arkadaşlar...
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2006, 10:21:03 »
yol sesi japon'ların ortak sorunlarındandır, Ziebart ses izolasyonu ile önüne geçilmesi mümkündür.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Kasım 01, 2006, 16:39:39 »
Eskileri kullanmadığım için bilemiyorum. Yol sesi eğer kaplama pütürlüyse kaçınılmaz oluyor. Mertol Ağabey daha iyi yardımcı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Kasım 01, 2006, 17:36:03 »
Mertol Abi Duy sesimizi bak buranın duayeni senmişsin
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Kasım 05, 2006, 19:45:50 »
Alıntı yapılan: ahmet küpeli
Toyota varsa sorun yok  , 2 yıldır yeni kasa corolla kullanmaktayım, orta konsoldan bozuk yollarda bir miktar ses geliyor bunun dışında makina gayet keyifli
[/quote]
Aynı problem bendede var.nasıl çözeriz sizce.
hayat devam ediyor.
TOYOTA Corolla Terra SD 2005

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 06, 2006, 10:51:53 »
Arkadaşlar anladığım kadarıyla arabanın alt ses yalıtımı orta düzey bi şey ile geçiştirilmiş , piyasadaki çoğu model ile aynı VW grupda bu konuda biraz daha titiz ama lakin yapılmayacak bi şey değil ve çok masraflıda değil  bu yüzden çok kafaya takmayın en azından Eşşek gibi bağıran bir turbo ve motor yok elinizde 150 ile giderken mutlu mesut olabiliyorsunuz
Keşke benim kalbimde arabamın motoru gibi sessiz çalışsaydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 06, 2006, 11:33:12 »
Her arabanın kötü ve iyi yönleri vardır. Corollada bu durum olumlu. Ben yol sesi, rakiplerine göre zayıf yol tutuş ve fren kabiliyetlerinden sıkıntılıyım. Birde içi biraz daha gösterişli olabilir. İyi yönleri çok fazla zaten saymaya gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 06, 2006, 13:46:06 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
Her arabanın kötü ve iyi yönleri vardır. Corollada bu durum olumlu. Ben yol sesi, rakiplerine göre zayıf yol tutuş ve fren kabiliyetlerinden sıkıntılıyım. Birde içi biraz daha gösterişli olabilir. İyi yönleri çok fazla zaten saymaya gerek yok.
[/quote]
Frenden yana sıkıntınız nedir acaba ?
'06 D4d Toyota Corolla H/B

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Kasım 06, 2006, 16:19:47 »
Valla bence ses yalıtımı çok iyi. Benimki dizel olmasına rağmen. Motorun sesini, dışardaki sesleri pek duyamıyorum bu yüzden camı 1 parmak kadar aralıyorum. Basit örnekler vereyim. Eniştemde yeni kasa passat var. "Aşırı uğultu yapıyo başım ağrıyo, arabada seninkinde böyle bir şey yok" dedi. Kendi aracı sürdü ve bu kanaata vardı adam. İkincisi geçenlerde arkadaşla arabanın yanında konuşuyoruz. Telefonuma araç tutacağı aldım dijital klima göstergesi var, onun üzerine yapıştırdım. telefon orda çalıyo. arkadaşım dirseğini aracın üstüne koymuş öyle konuşurken aracın içine gözü gitti ve dediki telefon çalıyo herhalde ekranı yanıp sönüyo. kapıyı açtım ve dışarı bir cırıltı geliyoki telefondan inanamazsınız. (sony ericsson W800i Ses ayarı 7 de). Arkadaş şok oldu ve "bu ne ya 1 gr ses dışarı gelmiyo vay be adam ne araba yapmış" dedi. hepsi gerçek ister inan ister inanma programından alıntı değildir  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 06, 2006, 16:32:18 »
Frenle ilgili şikayetlerim ABS.nin çok fazla devreye girmesi, ( fren konusunda başarılı olan Continental lastikler ve yetkili serviste komple fren bakımı sonuç vermedi) Birde viraj içinde falan sert fren yapmak zorunda kalınca arabanın tuhaf davranışlar sergilemesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Kasım 07, 2006, 09:57:23 »
Absnin devreye girmesi arabanın kızaklama anında olur yanni sen kaymaya başlarsan abs devreye girerki bunun bi sürü nedeni vardır yolun yağışlı olması veyahut az bir yağmur yağıp toz birikintisinin çamur olmadan önceki hali gibi kısımlarda abs daha fazla devreye girer bence toyotanın ele alınması gereken en büyük sorunlarından biri yan rüzgar hassasiyeti, Yüksek hızlarda yan rüzgarlar etkili olabiliyor , Toyota hala en kısa mesafede duran araçlardan biri EuroNCAP testlerine bakabilirsiniz. Ayrıca sık yapılan bir hatayıda burda paylaşmak isterim Abs devreye girince insanlarda bir panik anı oluşuyor ve fren pedalına yapılan baskı azaltılıyorki bu vahim bir hatadır eğer arabanız kızaklamaya başladıysa ve abs devreye girdiyse yapacağnıız tek şey fren pedalına daha fazla yüklenmektir . Malesefki bir çok sürücü bunu bilmeyip fren pedalının titremesi sonucu korkar pedaldan ayak larını çekmekteler yada baskıyı azalmaktalar . Saygılar sunar hörmetle eğilriim
Keşke benim kalbimde arabamın motoru gibi sessiz çalışsaydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 07, 2006, 10:15:48 »
Kötü frenler, kalitesiz disk-balata ikilisi, sorunlu süspansiyonda ABS.nin devreye girmesine sebep olur.  Corolla için hep söyleniyor bu en iyi durma mesafesi falan ama ben başka arabamı kullanıyorum diye düşünüyorum. Bununla ilgili link varmı merak ediyorum gerçekten ve hiç bir yerde öyle Corolla çok iyi durur şeklinde bir test raporu görmedim. Golf baya iddalıydı bu konuda, Continental Premium Contact lastiklerle 36m.de duruyordu, sonra Mitsubishi Colt CZT yalan etti hepsini 31m gibi manyak bir rakama sahip bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Kasım 07, 2006, 20:05:10 »
Murat Çelebi'ye biraz katılıyorum. Panik frenlerde, ABS devreye girince sanki araba durmayacakmış gibi bir his oluyor. Ancak ABS devreye girmediğinde frenler çok iyi duruyor ve dozlama hassasiyeti çok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Kasım 07, 2006, 20:18:20 »
Murat mahvettin corollayı bitirdin vallahi yukardaki sözlerinle içimizi kararttın ne diyeyim ben sana artık..

www.arabam.com sitesinde test lerde ben gördüm durma mesafesi testi mesela al linkinide koyayım bari...

http://arabam.e-kolay.net/testarsiv3.asp?p...364&yil=2002/03

üzüldüm vallahi düşüncelerin için
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 07, 2006, 21:48:22 »
Alıntı yapılan: Görkem Baytekin
Eskileri kullanmadığım için bilemiyorum. Yol sesi eğer kaplama pütürlüyse kaçınılmaz oluyor. Mertol Ağabey daha iyi yardımcı olacaktır.
[/quote]
O "pütürlü" yolda BMW 7'nin ses ve titreşim aldığına şahidim. Ona göre değerlendirin.

[quote=İsmail H. Timurcioğlu]
Eniştemde yeni kasa passat var. "Aşırı uğultu yapıyo başım ağrıyo, arabada seninkinde böyle bir şey yok" dedi. Kendi aracı sürdü ve bu kanaata vardı adam. [/quote]Bu uğultu sanırım lastik ölçüsü ve markasından kaynaklanıyor. Yani doğrudan ses yalıtımı ile ilgili olmayabilir. Bir de süspansiyon burçları daha sert seçilmişse titreşimi sönümlemeden şasiye iletiyor. Dolayısıyla sıfır kilometre ve çok gelişmiş bir araba 10 yıllık eski teknoloji bir arabadan daha uğultulu olabiliyor. Yanlışım varsa düzeltin.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan