0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
görkem yol sesini biraz açarmısın lastiklerden kaynaklanıyor olmasın ?birde diğer eş değer markalara göre nedir farkı ?[/quote]Mutlaka lastiklerin de katkısı vardır ama Alman arabalarında böyle bir gürültü duymazsın.
Toyota varsa sorun yok , 2 yıldır yeni kasa corolla kullanmaktayım, orta konsoldan bozuk yollarda bir miktar ses geliyor bunun dışında makina gayet keyifli[/quote]Aynı problem bendede var.nasıl çözeriz sizce.
Her arabanın kötü ve iyi yönleri vardır. Corollada bu durum olumlu. Ben yol sesi, rakiplerine göre zayıf yol tutuş ve fren kabiliyetlerinden sıkıntılıyım. Birde içi biraz daha gösterişli olabilir. İyi yönleri çok fazla zaten saymaya gerek yok.[/quote]Frenden yana sıkıntınız nedir acaba ?
Eskileri kullanmadığım için bilemiyorum. Yol sesi eğer kaplama pütürlüyse kaçınılmaz oluyor. Mertol Ağabey daha iyi yardımcı olacaktır.[/quote]O "pütürlü" yolda BMW 7'nin ses ve titreşim aldığına şahidim. Ona göre değerlendirin.[quote=İsmail H. Timurcioğlu]Eniştemde yeni kasa passat var. "Aşırı uğultu yapıyo başım ağrıyo, arabada seninkinde böyle bir şey yok" dedi. Kendi aracı sürdü ve bu kanaata vardı adam. [/quote]Bu uğultu sanırım lastik ölçüsü ve markasından kaynaklanıyor. Yani doğrudan ses yalıtımı ile ilgili olmayabilir. Bir de süspansiyon burçları daha sert seçilmişse titreşimi sönümlemeden şasiye iletiyor. Dolayısıyla sıfır kilometre ve çok gelişmiş bir araba 10 yıllık eski teknoloji bir arabadan daha uğultulu olabiliyor. Yanlışım varsa düzeltin.