Gönderen Konu: yeni toyota corolla sından memnun olmayan var mı?  (Okunma sayısı 5835 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
yeni toyota corolla sından memnun olmayan var mı?
« Yanıtla #20 : Kasım 07, 2006, 23:21:21 »
Alıntı yapılan: Murat Çelebi
.... Mitsubishi Colt CZT yalan etti hepsini 31m gibi manyak bir rakama sahip bildiğim kadarıyla.
[/quote]

Murat'cim, 31 metreyi duydum ama gercek bir veriye rastlamadim.
Nerede gördün sorabilir miyim? Testi okumak isterim.

Benim Boxster 35,5 metrede duruyor mesela.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 07, 2006, 23:21:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #21 : Kasım 08, 2006, 00:11:46 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
O "pütürlü" yolda BMW 7'nin ses ve titreşim aldığına şahidim. Ona göre değerlendirin.
[/quote]
Peki abicim kızma, 7 serisine binecek paramız yok napalım. Yalnız Mégane'ın bu konuda çok daha sessiz olduğunu biliyorum.

[quote=Selim Tokgöz]
Dolayısıyla sıfır kilometre ve çok gelişmiş bir araba 10 yıllık eski teknoloji bir arabadan daha uğultulu olabiliyor. Yanlışım varsa düzeltin.
[/quote]
Nasıl yani?  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 08, 2006, 08:54:13 »
Murat bir alman testiydi gene ama bulamıyorum şu anda, bir ingiliz forumunda görmüştüm linkini. Golf için Porsche kadar iyi diyorlardı 36m.lik sonucuna. Yakınmış harbiden ama sanırım 911.ler çok daha iyi rakamlara sahiptir.

Corolla HB ile sedan arasında fren mesafelerinde fark varmı bilmiyorum, ancak bizdeki sedan ve gerçekten çok iyi değil frenleri bence. Bu şikayetle defalarca servise gitti normal bir sorun yok dediler.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Kasım 08, 2006, 11:39:40 »
Yağların Efendisi Murat Kardeşim. Senki Corollanda Sorun var ve halledemiyosun o zaman biz ayvayı yedik valla.

Benim aracımdan olan şikayetlerim; Öncelikle 6 Aylık ve 10.000 bakımı 10.900 de yapılmış ve şuan 12.000 de olan Corolla Sedan D-4D olduğunu belirteyim.

*Arka cam açılınca içerde yoğun bi gürültü oluyo. Hele hele yarım açınca. Nasıl bi ses bu Allah'ım diyorum sanki yüksek volumde bi bagaj wofer ını sırtıma bağlamışlar. vob vop vob diye seri bi ses çıkıyo rüzgar akımının içeri dolmasıyla ve buda 60-70 i geçince ortaya çıkıyo ve hızlandıkça artıyo.

Sonuç: Arka camları açamıyoruz.

*Yan hava akımlarından etkileniyo dendi biri tarafından. Buda doğru bi otobüs yada tırı geçerken pek değilde onlar sizi geçiyorsa direksiyonu sıkı tutun. Ben genelde sabit 90 la giderim ve uzun bi araç beni geçtiğinde araba yoldan çıkacakmış gibi sallanıyo.

Sonuç: Yapacak bi şey yok. Direksiyonu sıkı tut. Yada  oseni geçmeden bas gaza hızlan farkı aç.  

*Ön camın ve yan kapı camları arasındaki Tavan Çitaları oldukça geniş. Görüş mesafemi çok kısıtlıyor. Birazda basık tabi cam . Kafamı etrafında gezdiriyorum solumu ve önümü görebilmek için. Koltuk ayarıda yapsanız, ayağada kalksanız kapotun uç noktalarını göremiyosunuz. (Park Ederken Lazım Oluyo)

Sonuç: Yapacak Hiç Bi Şey Yok(Pejo partner yada reno kango alacan). Önlerede Park Sensörü Takdır.

*Camlarda aşırı buharlanma oluyor. Çok ama çok sinir bozucu. Klimayı açıp üfletiyosun hemen çözüyo. Kapatıyosun yine aynı oluyo.

Sonuç: Ne yapacağımı bilmiyorum. Sanırım buhu önleyici solisyon almak lazım.

Direksiyondan kumandalı ses sistemi her araçta olması gereken bir şey. Her modelde. Bu sınıflandırılmamalı. Bu tür emniyet arttırıcı şeyler her araçta olmalı. Ses açıp kapatacam diye az kalsın kaza yapıyodum.

Sonuç : Herkes Aynı Fikirde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 08, 2006, 13:33:44 »
Yetkili servisten çıkınca canavar gibi yaparım frenleri ben ama araba satılacak yerine Rav4 gelecek gibi bir ihtimal var, o yüzden şimdilik dokunmuyorum. Bütün olay özel ön disklere, kaliperlere ve balatalara bakar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #25 : Kasım 09, 2006, 09:23:33 »
Arkadaşlar Corolla HB avensis ten yol sesini daha çok mu?  daha az mı ? yoksa benzermi şiddette alıyor ? birde bana yol sesi yada asfalt sesi artık herneyse bu ses oranlarını gösteren bir site adresi verebilecek olan varmı ? benim en tik olduğum konu yol sesidir de bir araştırmak istiyorum...
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Kasım 09, 2006, 13:47:47 »
Serkan, yahu madem HB alacaksın, Auris'i bekle. 6-7 ay sonra Auris çıkar, o zaman Corolla HB'in fiyatı falan da düşer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 09, 2006, 13:57:27 »
Alıntı yapılan: Serkan Ercan
Arkadaşlar Corolla HB avensis ten yol sesini daha çok mu?  daha az mı ? yoksa benzermi şiddette alıyor ? birde bana yol sesi yada asfalt sesi artık herneyse bu ses oranlarını gösteren bir site adresi verebilecek olan varmı ? benim en tik olduğum konu yol sesidir de bir araştırmak istiyorum...
[/quote]
dB olarak verilir, bu da gerçekte ne duyduğun hakkında çok belirleyici değildir. Sesin rahatsız eden kısmı farklıdır. Kapı gıcırtısı çok rahatsız eder ama dB olarak ölçersen tüy gibidir. Kısaca, gürültü rakam cinsinden ifade edilemeyen şeylerden. Yol tutuş gibi, sürüş konforu gibi, müşteri memnuniyeti gibi.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #28 : Kasım 23, 2006, 18:43:55 »
alt yalıtımı kötü,bende sedan var-2005,tasarımında ön farları kötü,frenleri kötü,ön hava ızgaralardan ses geliyor,ama herşeye karşı keyifli bi araba ,yine alsam toyota alırım,..Çevik,seri,oturaklı,rahat kullanımlı,kalite hissi veriyor ve gümüş gri çok güzel bir renk...Benimki gibi...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Kasım 23, 2006, 18:53:19 »
Ben başka bir araba mı kullanıyorum acaba ? Frenleri nasıl kötü bu arabanın bir kaç kere 70-90 km arasında panik fren yaptım denemek için inanamadım. Gerçekten çok iyi frenleri var testlerinde de frenle ilgili övülmüş bir araba zaten .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.bilgeadam.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #30 : Kasım 24, 2006, 14:01:54 »
Alıntı yapılan: Semih Akdemir
Ben başka bir araba mı kullanıyorum acaba ? Frenleri nasıl kötü bu arabanın bir kaç kere 70-90 km arasında panik fren yaptım denemek için inanamadım. Gerçekten çok iyi frenleri var testlerinde de frenle ilgili övülmüş bir araba zaten .
[/quote]

Benim aracım 2002 Corolla HB, içeriye ses çok az geliyor. Ön konsoldan ses gelmiyor. CD çalarım yok. Son derece keyifli bir araç.

Ancak araç sedan'lardan daha ağır( otomatik şanzıman) Ve yol tutuşu kesinlikle çok daha iyi...
Bir Kere To-yo-ta Hep TO-YO-TA :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #31 : Kasım 24, 2006, 18:54:31 »
2006 corolla'nin uzerinde gelen 195/60/15 Bridgestone'lari cikarip Continental Kar lastigi takinca tum lastik sesi kesildi. Hem de kar lastigi olmasina ragmen Inanilmaz bir sessizlik kapladi simdi araci. ozellikle kaymak asfaltta sanki yagda gidiyor. Gurultuden sikayet edenlere lastik degisimini hararetle tavsiye ederim ziebart denemeden once.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #32 : Kasım 25, 2006, 21:03:07 »
2,5 aylık bir toyota ( 2002 Corollo Sol Sedan) sahibi olarak pek fazla bir şey söyleme hakkımın olduğunun bilincinde olarak şunları söylemek isterim ki; İyi ki bu araçı satın almışım, aldıktan sonra o kadar çok şey öğrendim ve kullandığım süre içinde o kadar ısındım ki arabaya başka hiç bir arabayı gözüm görmüyor artık. Ufak tefek kusurları olsa da bunlar, onun, gözümdeki değerine en ufak bir zarar vermiyor.Bu sınıfta bir araba için kendi emsallerinden çok farklı ve güzel bir araç olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 12, 2006, 11:19:04 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
*Yan hava akımlarından etkileniyo dendi biri tarafından. Buda doğru bi otobüs yada tırı geçerken pek değilde onlar sizi geçiyorsa direksiyonu sıkı tutun. Ben genelde sabit 90 la giderim ve uzun bi araç beni geçtiğinde araba yoldan çıkacakmış gibi sallanıyo.

Sonuç: Yapacak bi şey yok. Direksiyonu sıkı tut. Yada  oseni geçmeden bas gaza hızlan farkı aç.  

[/quote]

Yan rüzgardan etkilenmeyi jant ve lastik degisimi bir raddeye kadar düzeltiyor.
Yanagi cok yüksek olan lastikler yan rüzgarlardan cok etkileniyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante