Gönderen Konu: Hangi Kaskoyu Kullanıyorsunuz? Memnun Musunuz?  (Okunma sayısı 10710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Hangi Kaskoyu Kullanıyorsunuz? Memnun Musunuz?
« : Temmuz 03, 2009, 19:54:45 »
Bu konuyu açmamdaki neden, başıma gelen bir olayla alakalı! Toplantıya gelenler bilir, benim Vik Vik'in motorunu yaktım. Onu başka bir konuda anlatacağım. Sonuçta yolda kaldım ve sigortayı aradım. Yolda kaldığımı söyledim. Abuk sabuk bir sürü soru sordu. En son aracın şasi numarasını sorunca dellendim! Yahu çekici getireceğiniz mi getirmeyeceğiniz mi diye biraz çıkıştım! Sonuçta başkasına yönlendirdiler. Ben Anadolu tarafında ikamet etmekteyim. Temden gelirken ikinci köprüye iki sapak kala kaldım yolda. Normalde bedavaya çekiyorlarmış da, araç 10 yaşının üzerinde olduğu için 65 Törkiş Lira alacaklarmış! Hea bir de kıtalararası farkı varmış 45 Törkiş Lira! Etti mi sana 110 Törkiş Lira! El mecbur, yolda kalmışız tamam dedim ama süresi dolsun bir daha da sizden yaptırırsam kaskoyu diye lafımı esirgemedim. KDV dahil 110 Törkiş Lira. Neyse geldi çekici. Benim servisin oraya çektik aracı. Adama verdim 110 lira. Fiş istedim. Adam o zaman KDV farkını alırım dedi! Yahu bana KDV dahil bu kadar olduğunu söylediler dedim. Adam o zaman arayalım şirketi filan dedi. Ben zaten darlanmışım, aman abi tamam neyse al hadi eyvallah dedim yolladım. Bunu yapan Ergoisviçre!
Bilginiz olsun!

Toyota Club Türkiye

Hangi Kaskoyu Kullanıyorsunuz? Memnun Musunuz?
« : Temmuz 03, 2009, 19:54:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Kaskoyu Kullanıyorsunuz? Memnun Musunuz?
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2009, 20:00:03 »
   Vay yav...   >:( >:( >:( 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2009, 20:38:12 »
toyota kasko kullanıyorum bi kere camı patlattılar bozmadan değiştirdiler.
başka bişeye ihtiyacım olmadı ama 25 gün sonra yenilencek hepsi arıyor:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2009, 21:03:18 »
Ray Sigorta, ma muhtemelen bitince Aksigorta ya da Dubai Grup olacak :D İsviçre sigorta benzer durumları 17 Ağustos depreminde Düzce'de de yapmıştı. O zamandan beri uzak dururuz kendilerinden, tekrar geçmiş olsun Dağhan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2009, 21:21:16 »
   10 yaşından büyük araçların mekanik arıza halindeki çekme işlemlerinden hemen hemen bütün firmalar ücret alıyor.Passat'ta AXA,Crafter'da da Ak Sigorta kaskoyu kullanıyorum.Trafik sigortaları iki araçta da Ak Sigorta.Crafter'ın Zorunlu Taşımacılık Sigortası Axa,koltuk sigortasıda Fİ-BA (finansbank) dan yapılı.Yanlız Zorunlu Taşımacılık sigortası yapılırken sigortacımın şöyle abes bir sorusu olsu."Araba doğu ve güney doğuya sefer yapıyormu" diye.Nedeni GÜNEŞ SİGORTA o taraflara araç giderse ve bir hasar falan olursa karşılamıyormuş.Bakarmısınız teminata.TERÖR NEDENİ ile alınmış bu karar.Delirdim çılgına döndüm..Neyseki Axa'dan bu problemide aşmış olduk...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2009, 21:57:45 »

ben de geçen 26 haziran itibarı ile 2004 model aracı dubai gruptan 747 tl karşılığında sigortalattım. full kasko...apartman komşum sigortacı birkaç gruptan fiyat verdi en uygunu dubai gruptu...isviçre için 1400, axa için 1030 fiyat vermişti...problem çıkmaz dedi bana. ben de güvendim. bakalım, allah kullandırtmaz inşallah....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 04, 2009, 11:55:06 »
öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.
bu sigorta şirketleri bizleri sadece soyulacak kaz olarak görüyorlar gibi geliyor
kaskoyu yaparken şöyle full kasko böyle full kasko diyor sonrada 10 yaşından büyükmüş falanmış filanmış kardeşim ozaman 10 yaşından büyükse yapma kasko neden yapıyosun....(bide yaparken sıfır aracın nerdeyse 2 katı ücret alıyo ya,zaten riskini benden alıyor sonra riski yine bizlere yüklüyo,kaz olmak bazen çok zoruma gidiyor.)
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2009, 13:25:24 »
97'de corollamı sıfır aldım o günden beridir kaskoluydum 12 senede belki bir araba parası ödemişimdir ama kaza halinde değerini anladım kazadan sonra arabadan çıkmadan sigortayı aradım çekici göndermelerini istedim arabadan indim 5 dk. sonra çekici şöförü aradı ve nerede olduğumu sordu mevkiyi söyledim ve kapadım ardından polis geldi tutanak tutulurken arabam çekicinin üzerindeydi ve çekici beni bekliyordu sigorta poliçeleri karşılıklı verildi ve ben çekiciyle plazaya kadar götürüldüm ...  memnunum bir dahaki arabamı da kaskolu kullanıcam :)
(anadolu sigorta) tek sorunum paranın gecikmesi ama zaten 45 günlük süre içerisinde verilmek zorunda o konuda da içim rahat .
 bunun yanında çekiciye vs. hiç bir ücret ödemedim aracım perte çıktı exper tarafından,
 trafikten alınması plaka iptali hurda satışı cart curt hepsini karşılayacak olan da sigorta oldu :)
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Şans hep yanınızda olsun...
  • Araç: Auris
« Yanıtla #8 : Temmuz 04, 2009, 13:26:30 »
Aksigorta'nın Toyata araçlar için 3 farklı poliçesi var. Standart Kasko (fiyat olarak yüksek) Toyota Kasko ve Teminat Değişikliği yapılmış poliçe (örn:mini onarım hizmetini çıkartıyorlar) Toyota Kasko'nun fiyatı makul tüm teminatları içeriyor diye biliyorum. Artı avantajı tüm yetkili servisler anlaşmalı (Sabancı Grup İlişkisi nedeni ile) Hizmet kalitesi ile ilgili olarak da Aksigorta ve Anadolu sigorta belirgin olarak öndeler. Müşterilerine yardımcı olmak konusunda duyarlılar. Müşterinin bariz bir hatası yoksa sorunu pozitif çözmeye çalışıyorlar. Örn. poliçe yapılmış ve peşinat alınmış taksitlerini müşteri ödememiş/geciktirmiş veya acenteye elden vermiş acente tahsilatı merkeze iletmemiş hasarınız olduğunda, gecikmeli tahsilatları yaparak hasarınızı ödüyorlar.  Ben Akbank çalışanıyım ve işim gereği sigorta konusu ile de ilgileniyorum. Size yaşadığım ilginç bir olayı da aktayım. Bir müşterimiz 2001 yılında bir poliçe yaptırmış. 2001 ve 2002 ödemelerini yapmış ama 2003 ve 2004 yılında poliçe ile ilgili tek kuruş prim ödememiş. 2004 'te aracı çalındığında müşteri elindeki eski poliçeler ile gelip benim kaskom vardı hasarın tazmin edilmesini istiyorum dedi. Sonuç mu 2 yıl hiçbir ödeme yapmayan müşterinin araç bedeli ödendi. bir başka olayda ise özel acenteden poliçe yaptıran bir tanıdığım poliçesini ve ödeme makbuzunu almış amaacente parayı şirkete ödemeyi atlamış poliçe aktive olmamış. acentenin kusuru var. müşteriye sorun yaratılmadan ödeme yapıldı. poliçe konusu araç bir kamyondu ve hasar 85.000 TL idi. şirket ödemese acenteyi ciddi olarak sarsardı. Hukuk mücadelesi ve mağduriyet de cabası olurdu. Her ne kadar rakip firma da olsa Anadolu Sigorta (üniversiden arkadaşım genel müdürlüğük birimlerinde yönetici) aynı mantık ile hareket ediyor. Benim tavsiyem hangi poliçeyi yaptırırsanız yaptırın poliçenizi tam olarak okuyun. özellikle teminatlar kısmını. İhtiyari Mali Mesuliyet (İMM) olarak (karşı tarafa verilen hasarlar ile ilgili teminatlar'ı kontrol edin. genelde tüm poliçelerde düşüktür ama küçük bir fark ile ciddi olarak teminatlarınızı yükseltebilirsiniz. ÖR: genelde 15-45-15'tir teminatlar ama bunları toplam priminizi yaklaşık 50 -100 TL arttırarak  50.000-150.000-50.000 ye çıkartabilirsiniz.   Neden mi gerekli derseniz. trafik sigortanız 15.000 (yanlış hatırlıyor olabilirim.) sına kadar olan hasarları karşılıyor. oysa arkadan dokunarak pert olmasına neden olduğunuz araç veya sizin hatanızla başkalarına ciddi maddi hasarlar verdiğiniz durumlarda teminatınızın olmaması/yetmemesi çok üzücü olabilir. ayrıca muafiyet ve teminat dışı durumlar için de dikkatli olunmalıdır.   
Auris 1.4 D4D Elegant M/M Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 04, 2009, 13:39:24 »
turgay bey sanırım sigortacısınız size bir sorum olacak :
 ben yakın zamanda bir kaza geçirdim aracım perte çıktı karşı taraf suçlu vs. neyse sigortanın paramı ödemsi için 45 günü olduğunu biliyorum ama kazadan sonra mı yoksa mutabakattan sonra mı onu bilmiyorum ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Temmuz 04, 2009, 16:22:08 »
Merhaba,  Öncelikle geçmiş olsun.. Maalesef sigortacı değilim. Ticari Portföy Yöneticisiyim ama işim gereği sigorta çok içinde olduğum bir konu. özellikle direkt sigorta şirketi genel müdürlüğündeki arkadaşlar ile bağlantılı olarak çalıştığım için ancak pazartesi günü onlara sorarar sana detaylı bilgi verebilirim. Ama böyle bir süreyi ilk kez senden duyuyorum. Normalde aracın çalınması durumunda 30 günlük bir araştırma süresi vardır ama kesinleşmiş bir hasarı ödemek için bekleme süresi diye birşeyin olmaması lazım. Hasar tazminini kendi sigorta şirketin yapıp karşı taraftan mı tahsil edecek yoksa direkt karşı tarafın poliçesinden mi işlem yapılıyor. Böyle durumlarda karşı tarafın şirketi ödemeyi geciktirmek için abuk gerekçeler öne sürebiliyor. hani bunlar da çoğu zaman yok kaza raporunun aslı gelmedi. yok eskper raporu eksik yada gelmedi. vb nedenler ile dosyayı kapatmıyorlar. ödemeyi yapacak olan şirketin çağrı merkezinden hasar dosya numarası ile de detaylı bilgi alabilir eksik bir belge varsa tamamlayarak dosyanın ödeme onayının alınmasını sağlayabilirsin. en çok karşılaştığımız sorunlar bu yönde benim daha önce bir cam hasarım oldu 2. günde ödeme yapıldı. (hiç üzerinde durulmadığı ve özel işlem yapılmadığı halde. ) ama 1ayda ödeme yapılmayan dosyaları da biliyorum. Araç sahibi hep şirketten haber beklemiş ama dosyanın durumunu hiç takip etmemiş. belge eksikliğinden dosya beklemiş sonrada doğal olarak şirket hasarı geç ödüyor şikayeti doğmuş. Bu konuda şirketlerde hasar ödeme süreleri ile performans ortaya koyduklarından onlar da mümkün olduğunca hızlı işlem yapmaya çalışıyor. Detayı pazartesi öğrenince yazarım. 
turgay bey sanırım sigortacısınız size bir sorum olacak :
 ben yakın zamanda bir kaza geçirdim aracım perte çıktı karşı taraf suçlu vs. neyse sigortanın paramı ödemsi için 45 günü olduğunu biliyorum ama kazadan sonra mı yoksa mutabakattan sonra mı onu bilmiyorum ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 05, 2009, 00:17:49 »
doğrusu bu 45 gün olayını da sigortaacı bir arkadaşımdan öğrendim ... bunun dışında karşı tarafın bir geciktirmesi olduğunu bilmiyoruma ama zaten kaskosu yoktu sadece trafik sigortası vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 05, 2009, 02:03:10 »
Benim tavsiyem hangi poliçeyi yaptırırsanız yaptırın poliçenizi tam olarak okuyun. özellikle teminatlar kısmını. İhtiyari Mali Mesuliyet (İMM) olarak (karşı tarafa verilen hasarlar ile ilgili teminatlar'ı kontrol edin. genelde tüm poliçelerde düşüktür ama küçük bir fark ile ciddi olarak teminatlarınızı yükseltebilirsiniz. ÖR: genelde 15-45-15'tir teminatlar ama bunları toplam priminizi yaklaşık 50 -100 TL arttırarak  50.000-150.000-50.000 ye çıkartabilirsiniz.   Neden mi gerekli derseniz. trafik sigortanız 15.000 (yanlış hatırlıyor olabilirim.) sına kadar olan hasarları karşılıyor. oysa arkadan dokunarak pert olmasına neden olduğunuz araç veya sizin hatanızla başkalarına ciddi maddi hasarlar verdiğiniz durumlarda teminatınızın olmaması/yetmemesi çok üzücü olabilir. ayrıca muafiyet ve teminat dışı durumlar için de dikkatli olunmalıdır. 
   Çok güzel bir konuya değinmişsiniz Turgay bey.Passat ve Crafter'ın ve Crafter'dan önceki araçlar Corolla ve A4'ün kaskolarını en üst limitlerden yaptırmıştım.Dediğiniz gibi standart olana nazaran fazla ödedim ama içim daha rahat.Crafter'da önüme iki rakam konuldu.Biri normal 1410 TL diğeride 1490 üst limit teminatlı.80 TL fazla verip üst limitli olanı yaptırdım.Ak Sigortaya güveniyorum(Ak sigortada koltuk sigortası uçuk bir rakam çıkınca mecbur Fi-Ba'dan yaptırdım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 05, 2009, 13:11:54 »

ben poliçeye baktım da benim ihtiyari mali sorumluluk altında

şahıs başına bedeni      10.000
 kaza başına bedeni       30.000
 kaza başına maddi        10.000

her halde bu en düşüğü....yani şimdi ben allah göstermesin bir kazaya karışsam ve kusurun 8/6 sı bana ait olsa karşı tarafın aracı da pert olsa benim kasko en fazla 10 bin tl sini mi karşılayacak...geri kalan cepten mi verilecek...peki bu trafik sigortası da devreye girmiyor mu o zaman. yada şöyle diyelim. trafik sigortası kusur oranına göre hasarı karşılıyor bildiğim kadarı ile, benim trafik sigortasında araç başına maddi 15 bin lira teminat var hangisi devreye girer...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 05, 2009, 21:06:55 »
Aksigorta'yı kullanıyorum. İki hafta önce ilk kez kullanma gereği hissettim. Yeni yağan yağmurdan dolayı, çok süratli olmasam da direksiyon hakimiyetimi kaybedip önce kaldırıma, ardından da elektrik direğine yandan vurdum. Kaldırıma çıktım ve iki lastik patladı. İki lastik gittiğinden çekici istedim, 45 dakika içerisinde çekici gelir dediler ve hakikaten de geldi (Ankara'nın dışı, Etimesgut'ta olduğu için kaza). Kaza tutanağı tutmama gerek olmadığını, beyan ile de halledebileceğimi söylediler ve gerçekten de dedikleri gibi oldu. Yani ilgileri kesinlikle çok iyiydi ve ay sonunda kaskoyu tekrardan yenileteceğim kendilerine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 05, 2009, 23:37:06 »
Vay anasını... Bende zorunlu trafik sigortasını geçenlerde Ergoisviçreden yaptırdım. Neyseki trafik sigortası çok kapsamlı bi olay değil. Kasko yaptıracak olursak dikkat ederiz...

Bu konuyu açmamdaki neden, başıma gelen bir olayla alakalı! Toplantıya gelenler bilir, benim Vik Vik'in motorunu yaktım. Onu başka bir konuda anlatacağım. Sonuçta yolda kaldım ve sigortayı aradım. Yolda kaldığımı söyledim. Abuk sabuk bir sürü soru sordu. En son aracın şasi numarasını sorunca dellendim! Yahu çekici getireceğiniz mi getirmeyeceğiniz mi diye biraz çıkıştım! Sonuçta başkasına yönlendirdiler. Ben Anadolu tarafında ikamet etmekteyim. Temden gelirken ikinci köprüye iki sapak kala kaldım yolda. Normalde bedavaya çekiyorlarmış da, araç 10 yaşının üzerinde olduğu için 65 Törkiş Lira alacaklarmış! Hea bir de kıtalararası farkı varmış 45 Törkiş Lira! Etti mi sana 110 Törkiş Lira! El mecbur, yolda kalmışız tamam dedim ama süresi dolsun bir daha da sizden yaptırırsam kaskoyu diye lafımı esirgemedim. KDV dahil 110 Törkiş Lira. Neyse geldi çekici. Benim servisin oraya çektik aracı. Adama verdim 110 lira. Fiş istedim. Adam o zaman KDV farkını alırım dedi! Yahu bana KDV dahil bu kadar olduğunu söylediler dedim. Adam o zaman arayalım şirketi filan dedi. Ben zaten darlanmışım, aman abi tamam neyse al hadi eyvallah dedim yolladım. Bunu yapan Ergoisviçre!
Bilginiz olsun!
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 05, 2009, 23:40:27 »

şahıs başına bedeni      10.000
 kaza başına bedeni       30.000
 kaza başına maddi        10.000

her halde bu en düşüğü....yani şimdi ben allah göstermesin bir kazaya karışsam ve kusurun 8/6 sı bana ait olsa karşı tarafın aracı da pert olsa benim kasko en fazla 10 bin tl sini mi karşılayacak...geri kalan cepten mi verilecek...peki bu trafik sigortası da devreye girmiyor mu o zaman. yada şöyle diyelim. trafik sigortası kusur oranına göre hasarı karşılıyor bildiğim kadarı ile, benim trafik sigortasında araç başına maddi 15 bin lira teminat var hangisi devreye girer...
 Umut bey 3. şahıslara verdiğiniz zararlarda Zorunlu trafik sigortanızın teminatı zararı karşılamaya yetmiyor ise işte tam burada kasko'nuz devreye girer ve aradaki farkı karşılar.Poliçeler yanımda olmadıgı için değerleri yazamayacağım ama en üst limitlere sahip kaskolarımız.koltuk sigortasıda aynı durumda yüksek değerlerde...

Aksigorta'yı kullanıyorum. İki hafta önce ilk kez kullanma gereği hissettim. Yeni yağan yağmurdan dolayı, çok süratli olmasam da direksiyon hakimiyetimi kaybedip önce kaldırıma, ardından da elektrik direğine yandan vurdum. Kaldırıma çıktım ve iki lastik patladı. İki lastik gittiğinden çekici istedim, 45 dakika içerisinde çekici gelir dediler ve hakikaten de geldi (Ankara'nın dışı, Etimesgut'ta olduğu için kaza). Kaza tutanağı tutmama gerek olmadığını, beyan ile de halledebileceğimi söylediler ve gerçekten de dedikleri gibi oldu. Yani ilgileri kesinlikle çok iyiydi ve ay sonunda kaskoyu tekrardan yenileteceğim kendilerine.
  Sİzede büyük geçmişler olsun Özgür bey.Aracınız 10 yaş ve üstü ise ve mekanik bir arıza söz konusu ise çekici yardımından Dağhan'ında başına geldiği gibi yararlanamazsınız.Onun dışında ki tüm hallerde çekici sorunu yaşamazsınız.En kolay çözümlenen işlerden biridir bu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 06, 2009, 00:05:04 »
Ben Genel Sigortadan yaptırdım, geçen sene Ak Sigorta'dan yaptırmıştım. Kazadan sonra araç çekici ile gelmediği için kiralık araç vermediler. Yalnız nereye yaptırırsanız yaptırın poliçenizi okuyun, bilmediğiniz yerleri mutlaka başkalarına sorun ve IMM'yi mutlaka üst limitlerle yaptırın, kombo imm lafına dikkat edin.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Temmuz 06, 2009, 19:48:57 »
Öncelik Trafik sigortasındadır. 15.000 TL sına kadar olan hasar oradan karşılanır. 15.000'in üzerindeki hasarda kasko poliçeniz 10.000 tl daha öder. toplam 25.000 tl sına kadar olan hasarlar poliçe tarafından karşılanır. ancak hasar 25.000'in üzerinde ise ve siz kusurluysanız karşı taraf veya onun sigorta şirketi eksik kalan tutarı şahsınızdan talep eder.

şahıs başına bedeni      10.000
 kaza başına bedeni       30.000
 kaza başına maddi        10.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Temmuz 06, 2009, 20:06:03 »
Bugün edindiğim bilgiye göre; (Aksigorta ve Anadolu Sigorta için geçerli diğerlerini bilmediğim için yorum yapmıyorum.) Kasko poliçesi sahibinin aracı pert olur ve kaskodan talepte bulunulursa; Dosya açılması, eksper raporu ve diğer belgeler (alkol raporu, poliçeler ödeme makbuzları, kaza raporu falan, ) tamamlandıktan sonra eksper raporuna istinaden pert kararı verilir ve pert için mutabakat sağlanırsa, aracın trafikten çekme, satış için vekalet vb 2. aşama evrakların tamamlanmasının ardından 60.000 tl sına kadar olan hasarlarda en geç 8 gün içinde 60.000 tl üzeri ise 10 gün içinde hasar ödemesi yapılmaktaymış. Daha öncede belirttiğim gibi hasar dosyasının son durumunu güncel olarak takip etmen gerekiyor. ilk iş olarak hasar dosya numarasını alıp ilgili şirketin müşteri hizmetleri numarasını aramalısın senin tamalayabileceğin evrak varsa zaman kaybetme çünkü eksper, sigorta şirketi ve acente genel olarak hep evrakların tamamlanmasını bekler. Sende sorup araştırmazsan zaman kaybedersin. (bu arada dip not; görüşmelerde olumsuz tepkiler maalesef işinizi hızlandırmak yerine yavaşlatabilir. Sakin olmak ve pozitif yaklaşmak, işleri hızlandırmanın acil ihtiyaçtan olduğu yönünde tavır sergilemek yardım almak açısından da son derece yararlıdır. (sonuçta işlemleri yapanlar memur. Şirketin sahibi veya sizin düşmanınız değil.) 
doğrusu bu 45 gün olayını da sigortaacı bir arkadaşımdan öğrendim ... bunun dışında karşı tarafın bir geciktirmesi olduğunu bilmiyoruma ama zaten kaskosu yoktu sadece trafik sigortası vardı.