0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Proses ile de ilgili bir durum olabilir, bakmak lazim. Tuketici olarak cok makul bence soyledigin Aydin.Bir de Yalin Uretim kulturu bazen yanlis anlasiliyor, o da ayri konu.
110 mikron normal sınırlar içerisinde ama 190 mikron bana göre kabul edilebilir değer içerisinde değil. Boyanın altında macun var gibiVw Crafter'ı aldığım gün aracın bütün boya değerlerini kontrol ettiğimde 80 yada 90 mikron değer çıkmıştı karşıma. Otomobile göre daha ince boya vardı
Abi 2 araçta sıfır. Macun olsa değerler bölgesel değişirdi
Bir örnek daha vermek gerekirse, aynı boya ölçüm cihazı ile ölçüm yapıyorum, Golf^te çıkan değer; 190 , Corolla^da çıkan değer; 110. 2 araçta 2015 model. GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi 2 araçta sıfır. Macun olsa değerler bölgesel değişirdi.
Arabayı aldığımda 2 sene önce Ziebarttan yaptırdığım tam boy kaput koruma 200 mikron kalınlığında idi.Yani en kalın olanıydı.Ancak bu yaz söktürücem artık.Rengi iyice sarıya döndü.Pasta Polish geçip eski rengine döndürürüz diyolar ama çok sıcak bakmıyorum.Sonuçta ömür boyu kalacak şeyler değil.Maksimum 3 sene diye biliyorum altındaki boyaya zarar vermeden sökülmesi için.Kabaca bir hesap yapalım.Aracı 12 yıl kullansak--> 3 senede bir söktürsen-->toplamda 4 kere kaput koruma filmi değişecek demektir--> filmin yam boy fiyatı kalın ve iyisi 600 tl desek--> 600 tl*4=2400 tl eder.12 yıl sonunda araçta hiç kaput koruma yaptırmasaydık ne gibi fayda veya zarar olabilirdi sizce?
Dün Ziebarta götürdüm arabayı.Niyetim öndeki tam boy kaput koruma filmini söktürmekti aslında.Gittim konuştum,bize bir fırsat verin sararmasını düzeltelim,sonra söktürmek isterseniz yine sökeriz dediler.İkna oldum tamam dedim ve tüm işlem boyunca aracın başında durdum.Araba bu arada 3 aya yakın bir süredir yıkatmıyorum zamanım olmadığından.Kaportayı nemli bezle önce sildiler bir baktımki sol kısımda kocaman bir Reçine lekesi.Eyvahh dedim içimden.Sellülozik Tinerle sildiler ettiler ama resmen Folyo filmin üzerinde yanık gibi kocamam leke kaldı.Ardından sararmayı düzeltmek için 10 dakika pasta polish yaptılar ve önemli ölçüde gitti sararması.Reçine denk gelen alanada yoğun şekilde uğraştılar ama çıkartamadılar.Eve döndüğümde gözüm devamlı orda kaldı.Sonra bagajımda duran Saf İzopropil Alkol geldi.Fiber bezin üzerine az bir miktar döküp reçineli alana uyguladım ve sonuç harikaydı.En ufak bir leke kalmadı ve folyoyuda yakmadan,delmeden hallettim olayı.İPA bagajınızda her daim bulunsun derim.Ancak kullanırken kullanım alanına göre sulandırmayı unutmayın.Folyo sayesinde Kaportadaki boya Reçine yanığından korundu,işte bu tip durumlar için 160-200 mikron arası Filmler çok iyi iş görüyor gerçekten...
Kaput filmi yaptırmak istiyorum.Aracı bir ay önce aldım servis 625 lira demişti, dışarıda ucuz olduğunu biliyordum araştırdığımda dışarıda 3M marka film +2 çamurluk (20 şer cm.) 350 tl.ancak yapılmışını gördüm bayağı belli oluyor kalınlık var.Serviste takılanı gördüm çok ince idi nerde ise belli olmuyordu markası başka ancak 5 yıl garanti veriyor film+ 2 çamurluk (20 şer cm.) 550 ye indiler, serviste yaptırmak daha mantıklı geldi,adeta belli bile değil, taktıran arkadaşlardan fikir alabilirmiyim.
Amaç ön kaputu taş çarpmalarına karşı korumak ve uygulanan filmin çirkin durmaması, değil mi?Bahsettiğiniz rakamlar bana çok geldi. Yerinizde olsam kaputu (ya da uygulamak istediğiniz herhangi bir alanı) şeffaf plasti-dip ile kaplardım. Bauhaus'ta satışa sunulmuş, 44 lira. Yeni aldım ve iki arabanın da kaputunu kaplayacağım. Plasti-dip hakkındaki her şey şurada gösterilmiş;https://www.youtube.com/watch?v=7J6rRj98A5s
Talat zaten İpa'yı benim kullandığım miktar şişe kapağının dörtte biri kadar çok küçük bir miktardı.İpa'yı plastik aksamda kullanıldığında bir süre sonra matlaşma yapıyor.Boya yüzeyinde ise benim görüşüm saf olarak büyük yüzeylerde kullanılmasını mantıklı bulmuyorum.Bir leke veya başka bir boya üzerindeki artefakt için çok küçük veya saf miktarlarda kullan derim.Eğer bagajda İPA olmasaydı bı sabah işyerinde 1:5 oranında Etil Alkol hazırlayıp sürmeyi düşünmüştüm.Sellülozik Tiner dediğiniz şey KSİLEN+TOLUEN+ASETON ve METANOL'den oluşan bir karışımdır.İpa'ya göre tabiki daha çok yıpratıcı etkisi var.Ancak Alkol dediğin şeyde emin ol çok saf veya masum birşey değil.Ben halen Master yaptığım programda hafta sonları labarotuarda emin ol devamlı Alkol ve türevleri bazende Tiner ve Asit ile çalışmalar yapıyorum.Çözücü güçlerini birebir gözlerimle test yaparak görüyorum.
Bekir be benim araçda kaporta kısımlarında martı pisliğinden dolayı yer yer lekeler (YANMALAR) var. etil alkolla temizlesem çıkar mı veya etil alkol kaportaya zarar verir mi. 1/5 oranında mı inceltiyim.