Gönderen Konu: Ön Kaputa çarpan küçük taşlar...  (Okunma sayısı 15960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön Kaputa çarpan küçük taşlar...
« Yanıtla #20 : Mayıs 27, 2016, 12:37:53 »
Burak bey siz herşeye sinir oluyorsunuz bu aralar.Bütün insanlar tek profil degil.Ayni düşünmek zorunda da değil.Yorum yapiyorsunuz da okuyani da biraz düşünün.Sizin yazdiginiza  diyecek yazilacak bir şey yok.
Neyse adil abi aslinda boy boy isteğine göre filmin kalitesine göre yapılıyor.
Aracin yeni abi hem çizikler hem taş izleri fazlalistirmadan kaputa film çektirmeyi bence iyice düşün.
Ben film çektirirken borusan dan  teslim olacak bir bmw 5.20 geldi acele alinacak diye.
Firma sahibi de bana rica etti sizin araci birakip buna gecebilirmiyiz diye.bende zamanim vardi olur dedim.Firma sahibi sonra sizo beklettik kusura bakmayin dedi araciniza 50 cm kaput filmi var hediye edeceğim dedi bende olur dedim.Belese geldi abi.
Ama gecen sene abi arkadas sıfır passatina 600 tl tam boy sonax ta birde en kalini tam şeffaf olanini yaptirmisti.
Kaput filmlerinde hafif sari tam şeffaf kalınlığı farkli bir sürü ürün var

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 27, 2016, 12:37:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 27, 2016, 12:53:09 »
Burak bey siz herşeye sinir oluyorsunuz bu aralar.Bütün insanlar tek profil degil.Ayni düşünmek zorunda da değil.Yorum yapiyorsunuz da okuyani da biraz düşünün.Sizin yazdiginiza  diyecek yazilacak bir şey yok.
Neyse adil abi aslinda boy boy isteğine göre filmin kalitesine göre yapılıyor.
Aracin yeni abi hem çizikler hem taş izleri fazlalistirmadan kaputa film çektirmeyi bence iyice düşün.
Ben film çektirirken borusan dan  teslim olacak bir bmw 5.20 geldi acele alinacak diye.
Firma sahibi de bana rica etti sizin araci birakip buna gecebilirmiyiz diye.bende zamanim vardi olur dedim.Firma sahibi sonra sizo beklettik kusura bakmayin dedi araciniza 50 cm kaput filmi var hediye edeceğim dedi bende olur dedim.Belese geldi abi.
Ama gecen sene abi arkadas sıfır passatina 600 tl tam boy sonax ta birde en kalini tam şeffaf olanini yaptirmisti.
Kaput filmlerinde hafif sari tam şeffaf kalınlığı farkli bir sürü ürün var

Zaten kimse benle aynı düşünmek zorunda değil. Ama karşı fikrimi de beyan etme hakkına sahibim. Bu tip şeylere takılmıyorum şahsen.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 27, 2016, 13:03:09 »
Biz sadece ön kaput diyoruz. Araç kiralama firmaları son model arabalarına komple şeffaf film kaplıyor. Bu hafta Dünya İnsan Zirvesinde görevliydim. Makam arabası olarak kiralanan Siyah Mercedeslerin tamamı şeffaf film kaplıydı. 2 sene sonra satmaya kalksalar boyada kılcal çizik dahi olmayacak. Bana çok mantıklı geldi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 27, 2016, 13:20:05 »
Biz sadece ön kaput diyoruz. Araç kiralama firmaları son model arabalarına komple şeffaf film kaplıyor. Bu hafta Dünya İnsan Zirvesinde görevliydim. Makam arabası olarak kiralanan Siyah Mercedeslerin tamamı şeffaf film kaplıydı. 2 sene sonra satmaya kalksalar boyada kılcal çizik dahi olmayacak. Bana çok mantıklı geldi.

Mantıksız geldi bana. Neden mi? Evine koltuk aldın diyelim. Kirlenmesin diye üzerini örtüyorsun ve hiç göremiyorsun o koltuğun kumaşını. 
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 27, 2016, 13:38:56 »
Koltuğu oturuyoruz, aracın kaportasına oturuyor muyuz, dokunuyor muyuz? Orası filmli olsa nolacak, olmasa nolacak? Bize bir zararı olacak mı, konfor anlamında?

O nedenle Mehmet abi bana da çok mantıklı geldi. Fakat film kaplatmanın zararı var mıdır? Bir aralar kaputu tamamen kaplanan bmw nin film çıkarıldığında boyayı da beraberinde aldığını okumuştum bir yerde.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 27, 2016, 14:55:51 »
 Bunda öncelikli problem yollarda bence. Yollar daha temiz olmalı. Traktör araziden yola çıkarken, hafriyat kamyonları vs daha kontrollü olmalı. Sonuçta insanlar sadece otomobil kullanmıyor, motosiklet ve yayalar da var. Şehirler arası yolların temizliği önemli.

Boya sertliği vs.yi de Japon vs. şeklinde genellememek lazım, bulduğum genel bir listede örneğin Subaru farklı bir grupta, araştırmak lazım başka kaynaklarda neler var diye;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mayıs 27, 2016, 15:05:44 »
Koltuğu oturuyoruz, aracın kaportasına oturuyor muyuz, dokunuyor muyuz? Orası filmli olsa nolacak, olmasa nolacak? Bize bir zararı olacak mı, konfor anlamında?

O nedenle Mehmet abi bana da çok mantıklı geldi. Fakat film kaplatmanın zararı var mıdır? Bir aralar kaputu tamamen kaplanan bmw nin film çıkarıldığında boyayı da beraberinde aldığını okumuştum bir yerde.
Valla orjinal boyaya zararı olacağını pek sanmıyorum. Kimileri aracın renginden sıkıldığı için sürekli farklı renklere kaplatıyorlar arabasını. Hatta dün bir golf gördüm yanarlı dönerli kırmız kaplatmış sırf o renk için o arabaya binilir. Gören dönüp bidaha bidaha bakıyordu. Hiç yoktan trafikte gören arkandan almış kiralık şirket arabasını boş boş geziyor demez.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 27, 2016, 16:49:46 »
Valla mutlu hocam tam boy olursa iyi kalitede orjinal araca zarar vereceğini düşünmüyorum.Yarim boylarda kaplanmayan diger tarafta cizikler ezik sonra boyada bakimsiz olursa matlasiyor onlar olur.Kalitesine gore farkli.
burak bey dusuncelerinize katilmiyorum.Kaput koruma filmini yaptiracak kişi aracinin boyası ni korumak için yaptiriyor.Devamli sökülen dokunulan bir yer degil.Kendi zevki.Çokta farkli yerlere cekmeye gerek yok.
Aydin abi arabayi satmayi düşünmüyorsan( çünkü senin sagin solun belli olmuyor hemen fiyati gördünmü satiyon) araca tam boy kaput koruma yaptir .

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 28, 2016, 12:10:40 »
Konunun ilk açıldığı Zaman yorum yapmıştım
Crafter'a tam boy kaput filmi yaptırmıştım. Kullandığım 2,5 senelik sürede de işimi gördü. 3M marka yaptırmıştım ve kalındı. Arabaya cila yaptığım zaman kaputu da cilalıyordum ve temizliğine de özen gösteriyordum. Her türlü iklim (kar, yağmur, dolu, tipi, Antalya ve Gaziantep güneşleri gibi) koşullarında kullandım hiç sorun yaşatmadı bana
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 28, 2016, 13:35:48 »
Araç ilk alındığında ön kaput ve çamurlukların yarısını kapatan kaplama yapılırsa bunu birçok marka ve firma yapıyor kaliteli olması uzun süre sorunsuz kullanmanıza yardımcı olur . Benim aracımın ön kaputunda da epeyce vat artık bu saatten sonra yaptırmanın bir anlmaı yok diyorum . Eski efsane kasa aracımız varken artık o kadar fazla hale gelmişlerdi ki babam rotüş yapmayı bırakıp komple boyattı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 28, 2016, 13:55:16 »
Bunda öncelikli problem yollarda bence. Yollar daha temiz olmalı. Traktör araziden yola çıkarken, hafriyat kamyonları vs daha kontrollü olmalı. Sonuçta insanlar sadece otomobil kullanmıyor, motosiklet ve yayalar da var. Şehirler arası yolların temizliği önemli.

Boya sertliği vs.yi de Japon vs. şeklinde genellememek lazım, bulduğum genel bir listede örneğin Subaru farklı bir grupta, araştırmak lazım başka kaynaklarda neler var diye;

Listede OPEL yok  :(
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 28, 2016, 13:56:40 »
Sonradan yapılan boya orijinal boyaya göre daha çabuk yara alıyor
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mayıs 28, 2016, 14:18:14 »
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 28, 2016, 15:22:42 »
Benim tampon ve kaput taş iziyle dolu. Taş sıçraması sonucu 2 kez sol far camı patladı  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 28, 2016, 16:23:31 »
En sinir olduğum konudur bu. Taş vs. fırlaması değil, bunun önüne nasıl geçeriz mantığı. Arabanı çıkartmayacaksın o zaman parktan. Olay budur. Sende yolda giderken özellikle şehirler arası yolda giderken arkada ki arabaya taş sıçratıyorsun. Ya da yoldan herhangi bir şey fırlıyor. Ayrıca o izler benim hoşuma gidiyor.
Burak abi, haklısın hiç bir şey canımızdan önemli değil, önce can sonra mal, lakin işte insan kıyamıyor böyle şeyler olunca, bir de insan mükemmelliyetci bir ruha sahipse zor. Ben uzun yol çok yapmaya başladım eskiye nazaran, bazen hafta da 2500KM yapıyorum, onun için derdime bir çare arıyorum abi. Önce canımıza sonra arabalarımıza birşey olmasın. [emoji106]

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 28, 2016, 16:30:09 »
Valla mutlu hocam tam boy olursa iyi kalitede orjinal araca zarar vereceğini düşünmüyorum.Yarim boylarda kaplanmayan diger tarafta cizikler ezik sonra boyada bakimsiz olursa matlasiyor onlar olur.Kalitesine gore farkli.
burak bey dusuncelerinize katilmiyorum.Kaput koruma filmini yaptiracak kişi aracinin boyası ni korumak için yaptiriyor.Devamli sökülen dokunulan bir yer degil.Kendi zevki.Çokta farkli yerlere cekmeye gerek yok.
Aydin abi arabayi satmayi düşünmüyorsan( çünkü senin sagin solun belli olmuyor hemen fiyati gördünmü satiyon) araca tam boy kaput koruma yaptir .

Tuncay'cım bende bu kaput koruma filmini araştırayım izmirdeki arkadaşlardan, dediğin gibi tam boy olması önemli, çünkü, ilk aldığım 2011 corolla da yarım boy vardı, sonra ben söktürdüm.onu, toyota.bayisi kaput boyalı dedi, dedim ki film vardı vs, ki boya yok kaputta, öyle bir yorum yapmışlardı, dediğin gibi ileride ton farkı ve başka sürprizlerle karşılaşmamak için tam boy en iyisi. Bu arada zaten ben sattığım araçları mükemmelestiresiye kadar uğraşıyorum sonra satılıyor mubarekler. Satsamda yaptığım masrafa acimiyorum. Ama bak yine şu sıralar kafamda yeni passat kafamı çok kurcalamaya başladı. Yine kanımda hareketlenmeler var. [emoji1] [emoji1]
Bilgiler için de çok teşekkür kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 28, 2016, 16:32:36 »

Hakan hocam teknik doküman için teşekkürler.
Ama piyasa da söylenen ve boya ustamın da dediği gibi,Toyota'nın boyası zayıf, eminim bize gelen o taşlar bir vw ye gelse o denli zarar vermeyecektir. Toyota'nın bu uygulamasının amacı ne acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Mayıs 28, 2016, 19:49:40 »
Bu dogru gorunuyor listeye gore Aydin, yumusak boya grubunda listelenmis. Ama Subaru sert. Bazi markalar da sert boyadan orta sinifa gecmis.
Ahmet yonetucimiz detayini daha iyi bilir. Kimyasal acidan ise; boya bir bilesim. Cok degisik maddeler katiliyor icine. Boya ozu bile (Pigment) basli basina bir sey. Belki bazi ulkelerde bu tarz problemler pek olmadigi icin orta sinifa gerek gormuyorlardir. Ayrica boya uygulama teknigi ile sertligi arasinda da baglanti olabilir.

Sifir araca, boya tam anlami ile kurumadan kaplama yapmak da sakincali olabilir, arastirmak lazim bu konuda uzman bir yerden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Mayıs 28, 2016, 20:12:25 »
Bu dogru gorunuyor listeye gore Aydin, yumusak boya grubunda listelenmis. Ama Subaru sert. Bazi markalar da sert boyadan orta sinifa gecmis.
Ahmet yonetucimiz detayini daha iyi bilir. Kimyasal acidan ise; boya bir bilesim. Cok degisik maddeler katiliyor icine. Boya ozu bile (Pigment) basli basina bir sey. Belki bazi ulkelerde bu tarz problemler pek olmadigi icin orta sinifa gerek gormuyorlardir. Ayrica boya uygulama teknigi ile sertligi arasinda da baglanti olabilir.

Sifir araca, boya tam anlami ile kurumadan kaplama yapmak da sakincali olabilir, arastirmak lazim bu konuda uzman bir yerden.
Sonuçta şu an ki corolla bizim ülkemizde üretilmekte, en azından orta segmente geçiş yapilsaydı bari. Bunları fabrika degerlendirebilirdi kanısındayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #39 : Mayıs 29, 2016, 09:55:54 »
Sonuçta şu an ki corolla bizim ülkemizde üretilmekte, en azından orta segmente geçiş yapilsaydı bari. Bunları fabrika degerlendirebilirdi kanısındayım.

Proses ile de ilgili bir durum olabilir, bakmak lazim. Tuketici olarak cok makul bence soyledigin Aydin.
Bir de Yalin Uretim kulturu bazen yanlis anlasiliyor, o da ayri konu.