0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Burak bey siz herşeye sinir oluyorsunuz bu aralar.Bütün insanlar tek profil degil.Ayni düşünmek zorunda da değil.Yorum yapiyorsunuz da okuyani da biraz düşünün.Sizin yazdiginiza diyecek yazilacak bir şey yok.Neyse adil abi aslinda boy boy isteğine göre filmin kalitesine göre yapılıyor.Aracin yeni abi hem çizikler hem taş izleri fazlalistirmadan kaputa film çektirmeyi bence iyice düşün.Ben film çektirirken borusan dan teslim olacak bir bmw 5.20 geldi acele alinacak diye.Firma sahibi de bana rica etti sizin araci birakip buna gecebilirmiyiz diye.bende zamanim vardi olur dedim.Firma sahibi sonra sizo beklettik kusura bakmayin dedi araciniza 50 cm kaput filmi var hediye edeceğim dedi bende olur dedim.Belese geldi abi.Ama gecen sene abi arkadas sıfır passatina 600 tl tam boy sonax ta birde en kalini tam şeffaf olanini yaptirmisti.Kaput filmlerinde hafif sari tam şeffaf kalınlığı farkli bir sürü ürün varLG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biz sadece ön kaput diyoruz. Araç kiralama firmaları son model arabalarına komple şeffaf film kaplıyor. Bu hafta Dünya İnsan Zirvesinde görevliydim. Makam arabası olarak kiralanan Siyah Mercedeslerin tamamı şeffaf film kaplıydı. 2 sene sonra satmaya kalksalar boyada kılcal çizik dahi olmayacak. Bana çok mantıklı geldi.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Koltuğu oturuyoruz, aracın kaportasına oturuyor muyuz, dokunuyor muyuz? Orası filmli olsa nolacak, olmasa nolacak? Bize bir zararı olacak mı, konfor anlamında? O nedenle Mehmet abi bana da çok mantıklı geldi. Fakat film kaplatmanın zararı var mıdır? Bir aralar kaputu tamamen kaplanan bmw nin film çıkarıldığında boyayı da beraberinde aldığını okumuştum bir yerde.
Bunda öncelikli problem yollarda bence. Yollar daha temiz olmalı. Traktör araziden yola çıkarken, hafriyat kamyonları vs daha kontrollü olmalı. Sonuçta insanlar sadece otomobil kullanmıyor, motosiklet ve yayalar da var. Şehirler arası yolların temizliği önemli. Boya sertliği vs.yi de Japon vs. şeklinde genellememek lazım, bulduğum genel bir listede örneğin Subaru farklı bir grupta, araştırmak lazım başka kaynaklarda neler var diye;
Listede OPEL yok
En sinir olduğum konudur bu. Taş vs. fırlaması değil, bunun önüne nasıl geçeriz mantığı. Arabanı çıkartmayacaksın o zaman parktan. Olay budur. Sende yolda giderken özellikle şehirler arası yolda giderken arkada ki arabaya taş sıçratıyorsun. Ya da yoldan herhangi bir şey fırlıyor. Ayrıca o izler benim hoşuma gidiyor.
Valla mutlu hocam tam boy olursa iyi kalitede orjinal araca zarar vereceğini düşünmüyorum.Yarim boylarda kaplanmayan diger tarafta cizikler ezik sonra boyada bakimsiz olursa matlasiyor onlar olur.Kalitesine gore farkli.burak bey dusuncelerinize katilmiyorum.Kaput koruma filmini yaptiracak kişi aracinin boyası ni korumak için yaptiriyor.Devamli sökülen dokunulan bir yer degil.Kendi zevki.Çokta farkli yerlere cekmeye gerek yok.Aydin abi arabayi satmayi düşünmüyorsan( çünkü senin sagin solun belli olmuyor hemen fiyati gördünmü satiyon) araca tam boy kaput koruma yaptir .LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu dogru gorunuyor listeye gore Aydin, yumusak boya grubunda listelenmis. Ama Subaru sert. Bazi markalar da sert boyadan orta sinifa gecmis.Ahmet yonetucimiz detayini daha iyi bilir. Kimyasal acidan ise; boya bir bilesim. Cok degisik maddeler katiliyor icine. Boya ozu bile (Pigment) basli basina bir sey. Belki bazi ulkelerde bu tarz problemler pek olmadigi icin orta sinifa gerek gormuyorlardir. Ayrica boya uygulama teknigi ile sertligi arasinda da baglanti olabilir.Sifir araca, boya tam anlami ile kurumadan kaplama yapmak da sakincali olabilir, arastirmak lazim bu konuda uzman bir yerden.
Sonuçta şu an ki corolla bizim ülkemizde üretilmekte, en azından orta segmente geçiş yapilsaydı bari. Bunları fabrika degerlendirebilirdi kanısındayım.GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi