Gönderen Konu: satsam mı satmasam mı?  (Okunma sayısı 2390 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
satsam mı satmasam mı?
« : Haziran 29, 2009, 22:25:22 »
Arkadaşalr arabamı çok yeni aldım alalı 10-15 gün oldu öylesine arabamın ilanını internete vermiştim.14000 ben aldım ama bana gelen telefonlarda arabamı 15500 satma imkanım var acaba satsam mı satmasam mı diyorum ancak arabamdan çok memnunum ve araba yeni olduğu için hiç hevesimi alamadım.arabayı satarsam bir daha araba alacağımı düşünmüyorum ev alarım diye düşünüyorum.acaba ne yapmalıyım....???
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Toyota Club Türkiye

satsam mı satmasam mı?
« : Haziran 29, 2009, 22:25:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: satsam mı satmasam mı?
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2009, 22:29:45 »
ev almayı düşünüyorsan sat ama arabanın daha iyisini alırımdiyorsan satma çünki bulmak zor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2009, 22:34:14 »
Şimdi Atakan dostum... Yaşını bilemiyorum prrofil bilgilerini girmediğin için !!!  Yaşına göre ev mi arabamı diye yardımcı olmaya çalışırdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2009, 22:50:40 »
Ev alma gibi bir plan varsa 1 dk. bile düşünmeyin derim, sonuçta aldığınızdan yüksek bir fiyata satıyorsunuz, genelde zarar ediyor insanlar bildiğiniz gibi bu işten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2009, 23:13:31 »
kendime ait bir evim var birikimimle birazla kredi bide bu arabanın parası ile ev alim diyorum ama araba almadan önce kendime şunu demiştim bi daha mı dünyaya gelicem hazır evim varken arabamda olsun arabamı aldım ama işde
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2009, 23:20:21 »
Ben olsam satmazdım.Zaten kendinizde belirtmişsiniz ilanı internete öylesine vermiştim diye.Farzedin ki aracınıza değerinden daha düşük bir bedel verdiler veya hiç kimse arayıp sormadı, o zaman zaten aracınızı satmayacaktınız.Ev alacaksanız belki düşünülebilir diyecektim ama ben olsam arabanın hevesini 1-2 ay alıncaya kadar satmayı düşünmezdim.Ama yine de karar da sizin gelecek de.Hayırlısı neyse o olsun.  :)
Ama zaten bir evim var demişsiniz.Bu devirde hem arabayı satıp hem kredi çekmenin sağlıklı bir fikir olmadığı kanaatindeyim.Paranızı bankaya atın faizi üresin :D

Edit : Ekleme
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2009, 23:28:37 »
hocam bu zamana kadar üç kuruşum vardı aman bir şey olur diye çıkarmadım faiz geldi geldi oda komik miktarlar para bankada boşuna yattı bende dedimki ulan bankayı zengin ediyoruz bari bi araba alalım evide askıya aldım heralde allah şükür evim var arabam var bu zamanda bi işimde var macera aramaya gerek yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2009, 23:35:52 »
Macera aramaya gerek yok tabi dediğiniz gibi Atakan bey, kendinize bence şu soruyu sorun pişman olur muyum? bunun cevabını kesin verebiliyorsanız o cevaba göre hareket edin bence, geçenlerde ben de bu ikilemde kaldım çünkü, arabamı kafa kafaya başka bir arabayla takas edecektim çokta sevdiğim bir araba olmasına rağmen istemedim çünkü pişman olacaktım adım gibi eminim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2009, 00:07:49 »
ben şöyle düşünüyorum bu arabamı satsam yerine ev arıcam ama toplam paramla biraz zor gibi kredi çekmem lazım oda bu zamanda uzun vadeli yüksek miktarlarda kredi çekmek nekdar mantıklı olmadı elde ettiğim karla daha iyi bir araç araç arıyacağım onudabenim şuanki arabam kadar temizini bulacağımı sanmıyorum paramla yine ortada kalacağım gibi görünüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2009, 00:59:03 »
Daha iyisini aabileceksen sat, yoksa uğraştığına değmez.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 30, 2009, 01:09:00 »
işte o sorun var daha iyisini en fazla 1 milyar fazllaya bulabilcekmiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 30, 2009, 01:23:36 »
Kısa vadede 1500 tl iyi ama, alacağınız araba hazırda yoksa, belki birazda üzerine ekler daha iyisini alırım diyorsanız ve acelem yok diyorsanız iyi bir fırsat aslında... Ama hiç gerek yok arabamdan memnunum ne gerek var sonuçta alacağımda bunun benzeri olacak dersenizde hak veririm :) kolay gelsin. Bir tane eviniz varken ikinciyede büyük miktarlarda kredi çekip yıllarca bankalara faiz ödemenizi hiç tavsiye etmem. Nacizane fikrimdir...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 30, 2009, 01:27:30 »
teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 30, 2009, 12:10:42 »
Ben olsam 1 dakika durmam satarım :D Eğer maliyeti (alım satım dahil) 14000 ise, 15 günde 1500 TL iyi para :D Acele etmezsen 1.6 olanı bile düşer bence ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 30, 2009, 13:27:33 »
1.6 olan iyide benim zaten 1.4 almamım neden az yakması alım satımı ile beraber araba bana 15000 patlıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 30, 2009, 14:17:59 »
1.6 olan iyide benim zaten 1.4 almamım neden az yakması alım satımı ile beraber araba bana 15000 patlıyor
emin ol uzun yolda 1.6 seninkinden az yakar :D Ayrıca alım satım dahil 15000e malolduysa birşey demeye gerek yok, değmez satmaya ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 01, 2009, 02:48:17 »
ben fazla hızlı kullanmam hatta arabayı aldığımdan beri en fazla 120 yaptım oda otobanda bi denim dedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 01, 2009, 02:49:04 »
bide ben hep şehir içinde kullanıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 01, 2009, 08:32:44 »
Atakan arkadaşım bırak satma Dünya'ya bir daha mı geleceksin? İnan herşey gençikte daha zevk veriyor insan çevremdeki ileri yaşlarda olan insanları görünce bunu anlıyorsun.
  Bende ilk evimi yaptırdım 5 yıl ödeme yaptım sonundada evin için yaptırmam gerekiyordu (geçtiğimiz kış) Kooperatife sürekli ödeme yaptığım içinde elimde birikim yoktu. Arkadaşlar , eş, dost sat arabayı evin içini yaptır 1 yıl sonra tekrar alırsın dediler. (Bu arada ilk evim olacak) Kesinlikle olmaz dedim ev için Corollamın lastiğini bile satmam Allaha büyük konuşmayayım bu Corolla bu kapıdan ancak daha yeni bir varisi geleceği için gider dedim. Hatta eşim biraz ısrar etti satmam için.
    Hanim dedim bak evi satarım gider Sıfır Corolla alırım evde gider çok zorlama istersen deyince bir delilik yaparım diye ısrarından vaz geçti. Ha bu arada evin içinide borç harç yaptırdım çok şükür bitti.
    Neyse uzatmayalım Çok sevdiğim bir arkadaşımın bir Lafi var. ''Kardeşim gençlikte binmeyecemde istediğim araca (affınıza sığınarak yazıyorun) popomun kılları ağırınca mı binecem,  varsa imkanınm gençlikte binerim çatır çatır bakarım keyfime'' Yarına çıkacağımız bellideğil der hep.
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 01, 2009, 08:48:42 »
ya atakan hocam daha iyisini bulduysan hazırsa niye satmayasınki
bi de sen arabasız duramazsın artık  ::)
şuanki aracım "tabanvay"