Gönderen Konu: 98 corollama klima taktırmak istiyorum. mümkünmü?  (Okunma sayısı 27063 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
98 corollama klima taktırmak istiyorum. mümkünmü?
« : Haziran 29, 2009, 15:45:46 »
arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. uzun zamandır yoktum. nerdeydim tabi ki tatilde. herşey çok güzeldi çünkü tatile corollamla çıktım tek eksikliğini hissettiğim ise klimaydı. 98 model xei corollam var. ona gözüm gibi bakıyorum. performans harika çünkü 114 hp. 4 kişi, dolu bagaj  oratama 0,140 tl yaktı. sizce nasıl. asıl sorun ise klima taktırmak istiyorum. tahminim 2000 lirayı bulur.  degermi değmezmi, ne kadar verimli olur bilmiyorum. satıp 2002 üstü alamyı düşünüyorum hep param yok hem arabama kıyamıyorum. çünkü bundaki performans 2002-2006 kasalarda yok. yani "klima taktırma-satıp yanisini alma-klimasız devam" üçgeninde kaldım. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi...

Toyota Club Türkiye

98 corollama klima taktırmak istiyorum. mümkünmü?
« : Haziran 29, 2009, 15:45:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Ynt: 98 corollama klima taktırmak istiyorum. mümkünmü?
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2009, 16:23:13 »
Aynı sorunu ben boya konusunda yaşıyorum bende de klima yok ama sadece klima için hayatta aracımı değiştirmezdim onu söyleyebilirim ama değişik boyutlarda sorununuza yaklaşacak arkadaşlar vardır
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2009, 16:31:54 »
1.kural, eğer taktırmayı düşünüyorsan yan sanayi taktırma çin malı. 2.el çıkma orjinal taktır veya servisten sıfır taktır, hiç sorun yaşamazsın.ne kadar bütçe ayırırsın bilemiyorum ama, serviste orjinal klima 2500 tl civarında... çıkma orjinalide 1500 civarında bulabilirsin.çıkma bulursan iyice baktır kontrol et derim, 2.el %60 oranında risk taşıyor.3 ay kullandıktan sonrada bozulmasın :) sonra büyük üzüntü yaşama, bence kendi kuralın uygula derim, "klima taktırma , bu aracı satıp yenisini alma, klimasız devam et" :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2009, 17:20:32 »
Metin abiye katılıyorum. Yalnız TC sınırlarında 120 azami hızdır. Forumdada 120 üstü hız yasaktır. Yöneticilerden uyarı alırsın sonra. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2009, 17:40:43 »
 Kurallar konusundaki arkadaşların hassaslıklarından dolayı onları tebrik etmek istiyorum. Lütfen gerekli uyarıları kendi yazımızda dahi olsa belirgin şekilde ve doğrusunu göstererek yapalım. Böylesi herkes için daha düzenli olur kanısındayım.

Bence taktıracağınız sıfır orjinal klima bu araç için çok maliyetli olur. Ya arkadaşların dediği gibi çıkma ancak özellikle kompresöründe herhangi bir sorun yaşanmamış olan ya da kaliteli bir yan sanayi klima taktırabilirsiniz. Aracınızda klimanın her türlü ön hazırlığı mevcuttur. Bu yüzden takma maliyetleri ve süreside çok zaman almamaktadır. Ancak yan sanayi klima tercih edersenizde bunlarında kendi içinde kalite olarak birbirlerinden ayrılabileceğini ve ona göre araştırma yapmak gerektiğini unutmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #5 : Haziran 30, 2009, 10:41:09 »
uyarı için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #6 : Haziran 30, 2009, 10:50:25 »
metin beyin fikri bende de ağır basıyor. yeri gelmişken bir şey daha diyeyim. benim araçta debriyaja uzun süre basıldığında (boşa almadan durma durumları- zaten yapmam) vites geçişlerin de ayağımı debriyajdan biraz geç çektiğimde 4 lüler yanıyor. bazen şehiriçinde sıkıntı bile oluyor. yani hatalı kullanımlar da 4 lü ile uyarıyor. ve bu durumu yenilerde görmedim. acaba bu efsanelerin genel özelliğimi yoksa benimkine sonradan yapılmış bişeymi çok merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2009, 11:02:12 »
Taktır klimanı paşa paşa kullan arabanı hocam ;)
Dediğin gibi bu aracın verdiği zevki çoğu arabada bulmak zor. Aracınızdan da memnunsunuz anlaşılan. O yüzden klima taktırmak mantıklı. Servis tuzlu oluyor. Çıkmacılardan 1000 Lira'ya klimayı bulup 300 liraya falan da işçiliği halledebilirseniz 1500'ü bulmaz bile.
Saygılar.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2009, 11:17:16 »
metin beyin fikri bende de ağır basıyor. yeri gelmişken bir şey daha diyeyim. benim araçta debriyaja uzun süre basıldığında (boşa almadan durma durumları- zaten yapmam) vites geçişlerin de ayağımı debriyajdan biraz geç çektiğimde 4 lüler yanıyor. bazen şehiriçinde sıkıntı bile oluyor. yani hatalı kullanımlar da 4 lü ile uyarıyor. ve bu durumu yenilerde görmedim. acaba bu efsanelerin genel özelliğimi yoksa benimkine sonradan yapılmış bişeymi çok merak ediyorum.

Abi ilk defa böyle birşey duyuyorum eminimki hiçbir ae101'de ve diğerlerinde böyle bişey yoktur. Bir oto elektrikçisine göstersen iyi olur, belki kısa devre vardır belki bilerek yapılmıştır ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2009, 11:20:33 »
bende duymadım, karşılaşmadım, görmedim..Teknik bir elektrik arızası gibi duruyor bahsettiğiniz problem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 30, 2009, 11:26:37 »
internette 1000 TL ye çıkma klimalar var ne kadar güvenilebilir bilmiyorum.
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 30, 2009, 11:49:30 »
Soner sana katılıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #12 : Temmuz 01, 2009, 11:00:45 »
bak şimdi kafama takıldı bu dörtlü işi. klimada ikinci planda kaldı. ama uygun fiyata ve güvenilir birşeye rastlarsam düşünüyorum. arabayı ilk aldığımda debriyaja uzun süre bastığımda 4 ler yanıyordu. arabada uzaktan kumanda ve alarm mevcut. arabanın huyunu anlayıncaya kadar bir geçti zaten. işi çözdüğümde ise alarmın darbe sensörü iptal edilmiş, sadece kaplar açılırsa alarm çalıyo ve ayrıca ayak debriyajda uzun süre kalınca, vites atarken de dahil 4 lüler yanıyor. bu özelliğe kendimce çok iyi bir buluş işte toyota farkı demiştim. bir uzmana danışmam gerekecek galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 01, 2009, 11:22:19 »
Aydın hocam ;

Alarmı taktırdığın yere geçici bir süreliğine iptal ettirip denedinmi aynı problemi, ben alarm sisteminle ilgili bir kısa devre kokusu alıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 01, 2009, 11:50:19 »
ben klima konusunda şunu diyebilirim bi klima için severek bindiğin aracını değiştirme, birde takıldığım konu senin kasa 2002 -2006 dan dahamı performanslı şimdi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #15 : Temmuz 01, 2009, 14:21:22 »
ben klima konusunda şunu diyebilirim bi klima için severek bindiğin aracını değiştirme, birde takıldığım konu senin kasa 2002 -2006 dan dahamı performanslı şimdi ?

bende değştirmeye pek sıcak bakmıyorum şimdilik. soruna gelince konfor hariç bazı konularda daha iyi.  mesela; virajlarda, şehiriçi kullanımda, 114 hp ve daha hafif (1060 kg) olduğundan kalkışlarda ve hızlanmada çok iyi, görüş açısı da yine 2002-2006 lara göre daha iyi. tabiki karda ve buzda da rakipsiz. yani 2005 kasa 110 hp, 1998 kasa 114 hp ye göre biraz hantal kalıyo. 93-98 'in adının efsane olması da bundan kaynaklanıyo tabiki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #16 : Temmuz 01, 2009, 14:24:06 »
metin bey aslında ben arbama hiç bişey yaptırmadım. herşey aldığımda vardı. alarmda galiba sonradan takmadır. ama burda ustalar hiç bişey anlamıyo. bu birazda toyotayla pek karşılaşmadıkları için oluyo galiba. ben genelde böykle ufak tefek işleri kendim çözmeye çalışıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #17 : Temmuz 02, 2009, 15:13:18 »
bugün Gaziantep'teki sucular klimayı aradım. orijinal çııkma klimaya 1000 ytl diyor.
işlemin bir gün sürdüğünü söyledi. düşünüyorum bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 02, 2009, 15:20:37 »
bugün Gaziantep'teki sucular klimayı aradım. orijinal çııkma klimaya 1000 ytl diyor.
işlemin bir gün sürdüğünü söyledi. düşünüyorum bakalım.

kararınızı verince lütfen bizlerle paylaşın, bu arada garanti veriyorlarmı. klima orjinal çıkmamı ? sıfır yan sanayimi ? montaj dahil fiyatmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 toyota corolla
« Yanıtla #19 : Temmuz 02, 2009, 15:37:25 »
fiyata herşey dahil. kısa bir dönem için garanti veriyor ve orijinal olduğunu söyledi. inşallah söyledikleri doğrudur.  :D  birde servisten fiyat alacam bakalım nolacak.