Gönderen Konu: Benzin Göstergesi Problemi  (Okunma sayısı 6198 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Benzin Göstergesi Problemi
« : Haziran 28, 2009, 23:46:52 »
Arkadaşlar benim 97 Corolla'da şöyle bi olay oldu.
Biraz benzinde kullanayım dedim arabayı. Benzinde giderken araba teklemeye başladı. Meğer benzin bitmiş.  :wacko: Ama göstergede kırmızı ışık yanmamıştı. Yani benzinin bittiğini anlamadım. Sanırım göstergede bi sorun var.
Acaba ne olabilir, ne yapmak gerekir, tamiri zahmetli midir?  :hoş: :hoş:
Opel Astra GTC

Toyota Club Türkiye

Benzin Göstergesi Problemi
« : Haziran 28, 2009, 23:46:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '02
Ynt: Benzin Göstergesi Problemi
« Yanıtla #1 : Haziran 28, 2009, 23:49:49 »
Ampulu patlamış olmasın abi :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2009, 00:16:28 »
Valla bilmiyorum ki nasıl anlıycaz :D
Şimdiye kadar 20 TL'den daha fazla benzin almadım bu arada :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 29, 2009, 00:25:55 »
yuh aynı sorun bende de var..bende de kırmızı ışık yanmıyor..46 litre benzin aldım yanmamıştı ışık, hep ışık yanınca 38 litre alırdım en çok 40 almıştım şimdiye kadar..gittim gösterge ampulü aldım sonra söktüm göstergeyi ama benzin göstergesinin arkasında ampul yeri yoktu..bu ışığın nasıl yandığını kim anlatacak bizeee..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Haziran 29, 2009, 00:40:04 »
Benzin göstergesinin arkasında ya da hafif sağ çaprazında var diye biliyorum ben.Göstergenin ampulleri temizledikten sonra oranın ampulünü söküp benzin göstergesini de Full'e getirmeyi düşünmüştüm.(Kendimi avutmak için) :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 29, 2009, 01:53:15 »
:):)
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Haziran 29, 2009, 10:22:14 »
alperenim göstergeyi söktüm ben, arkasında da çağrazında da yok, yakınındakileri söküp baktım hepsi sağlam..benzin göstergesinin arkasında 3 tane vida var..vidalar şase yapıyor, sökünce bir şey çıkmıyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 29, 2009, 17:54:13 »
  Göstergenin arkasında ve o 3 vidanın yanında birde benzin bitme uyarısı veren küçük duylu ampul mevcut. Göstergeyi aydınlatan 3 ampulün dışında ve tam benzin göstergesinin arkasına gelen ampulün ışığı meğilli bir kanal ile turuncu renkli kaplamadan dışarı vurur.
 Göstergeyi sökünce arkada görünür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Haziran 29, 2009, 18:31:37 »
  Göstergenin arkasında ve o 3 vidanın yanında birde benzin bitme uyarısı veren küçük duylu ampul mevcut. Göstergeyi aydınlatan 3 ampulün dışında ve tam benzin göstergesinin arkasına gelen ampulün ışığı meğilli bir kanal ile turuncu renkli kaplamadan dışarı vurur.
 Göstergeyi sökünce arkada görünür.
ben onu göremedim işte hakan abi, hemen söküp bakayım hatta resim çekeyim bana işaretle olmazsa abi onu, ampulü de aldım öyle duruyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Haziran 29, 2009, 18:52:10 »
Evet ya olması lazım.Ben var diye hatırlıyorum :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 29, 2009, 19:36:07 »
Ne mutlu size :D
yakıt göstergesinin bittiğini gösteren ampul patlamış :D
Demek o da patlaya biliyormuş. :D
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 29, 2009, 21:15:26 »
:D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 30, 2009, 00:16:51 »
Şöyle bir durumda olabilir arkadaşlar sürekli az benzin aldığınız için şamandıranın üzerindeki gezinen bakır aşınmış olup ikaz lambasının yanmamasına neden olabilir.Bizim skoda marka aracımızda öyle olmuş idi.Ae101 lerde yakıt göstergesinin ışık sistemi kondansisatör yardımı ile çalışıyor yavaş yavaş yanıyor yavaş yavaş sönüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 30, 2009, 00:21:38 »
ampulü kolay kolay patlamaz ya bunların :D bendede daha farklı bir olay oldu.benzin ibre çeyreğe yakın dı ve bir an lamba yandı söndü şaşırdım :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 30, 2009, 00:39:47 »
Şöyle bir durumda olabilir arkadaşlar sürekli az benzin aldığınız için şamandıranın üzerindeki gezinen bakır aşınmış olup ikaz lambasının yanmamasına neden olabilir.Bizim skoda marka aracımızda öyle olmuş idi.Ae101 lerde yakıt göstergesinin ışık sistemi kondansisatör yardımı ile çalışıyor yavaş yavaş yanıyor yavaş yavaş sönüyor.
ben hep dolduruyorum ama..benzin bitince tamamen dolduruyorum..sadece ankarada son iki ay hep az benzinaldım, hatta bir keresinde ışık yanarak 150 km kadar gittim..o zaman olmuş olabilir mi? öyleyse çözümü nedir ki bunun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 30, 2009, 10:59:39 »
ben hep dolduruyorum ama..benzin bitince tamamen dolduruyorum..sadece ankarada son iki ay hep az benzinaldım, hatta bir keresinde ışık yanarak 150 km kadar gittim..o zaman olmuş olabilir mi? öyleyse çözümü nedir ki bunun?

Bak bu mantıklı. Bizimki de öyle oldu demekki. Gariban 20 TL'den fazla benzin görmediği için olan oldu demekki...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 30, 2009, 11:14:14 »
Çözüm aracınızın yakıt şamandırası sökülecek ve ayarlı direnç üzerinde gezen bakırın yenisi kesilerek oraya uygulanacak veya en garantisi şamandıra komple değişecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 30, 2009, 11:19:23 »
Nedir bu benzinsizlik olayı yahu. Altımızda fıstık gibi arabalar var depomuzda benzin yok iyimi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 30, 2009, 11:47:47 »
Bu yakıt şamandırasının sökülmesi zahmetli bir iş midir? Motor ustasına mı gideceğiz, kim yapar bu işi Tolga? Ben emin olmak için bi 50 liralık benzin alayım. Bakayım kadran hareket ediyor mu? Belki sadece ışık arızası değildir...

@Ümit sorma valla :D LPG çıktı mertlik bozuldu :wacko:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Haziran 30, 2009, 11:55:45 »
bende kadran hareket ediyor, ben 3 depo bitirdim ama ışık hiç yanmadı, ama çok mantıklı o bakır işi, yani şamandıra iniyor, benzin göstergesinin ibresi de iniyor en sonunda şamandıranın dibindeki bakır deponun tabanına değiyor, devre tamamlanıyor ve ışık yanıyor..böyle anladım o bakır meselesini, ama bende öyle bakırın aşınacağı kadar benzinsizlik olmadı yaa..11 yıldır benzin bittiği zaman depoyu tamamen doldurduk hep, sadece bir kez 150km yaptım ışık yanarak..erhan abi aslında dörtnala gitsen orda sadık usta baksa bi, bana da sonucu bildirsen, izmirde hiç güzel toyota ustası bilmiyorum, hep servise gittim izmirde, bunun için de gitmem, şamandırayı komple değiştirirler çünkü