Gönderen Konu: Benzin Göstergesi Problemi  (Okunma sayısı 6094 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: Benzin Göstergesi Problemi
« Yanıtla #20 : Haziran 30, 2009, 12:08:24 »
şamandırayı komple değiştirirler çünkü
Bunu yapcaklarından adım gibi eminim :D
SIU Corolla T-Sport

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 30, 2009, 12:08:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 30, 2009, 12:21:36 »
Türkay Dörtnal'ın yeri nerdeydi. İster burdan ister özelden bana bi yollar mısın adres ve telefonu.

bende kadran hareket ediyor, ben 3 depo bitirdim ama ışık hiç yanmadı, ama çok mantıklı o bakır işi, yani şamandıra iniyor, benzin göstergesinin ibresi de iniyor en sonunda şamandıranın dibindeki bakır deponun tabanına değiyor, devre tamamlanıyor ve ışık yanıyor..böyle anladım o bakır meselesini, ama bende öyle bakırın aşınacağı kadar benzinsizlik olmadı yaa..11 yıldır benzin bittiği zaman depoyu tamamen doldurduk hep, sadece bir kez 150km yaptım ışık yanarak..erhan abi aslında dörtnala gitsen orda sadık usta baksa bi, bana da sonucu bildirsen, izmirde hiç güzel toyota ustası bilmiyorum, hep servise gittim izmirde, bunun için de gitmem, şamandırayı komple değiştirirler çünkü
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 30, 2009, 23:34:45 »
erhan abi şaşmazda ben detam tarif edemem ki ya :( dükkanın numarasını vereyim: 0312 278 59 69
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Temmuz 01, 2009, 00:17:26 »
Bu yakıt şamandırasının sökülmesi zahmetli bir iş midir? Motor ustasına mı gideceğiz, kim yapar bu işi Tolga? Ben emin olmak için bi 50 liralık benzin alayım. Bakayım kadran hareket ediyor mu? Belki sadece ışık arızası değildir...

@Ümit sorma valla :D LPG çıktı mertlik bozuldu :wacko:
Öncelikle arka koltuğun oturulan kısmını kompile yerinden çıkartın ve sol tarafta bir kapak göreceksiniz sızdırmaz siyah bir yapışkan ile yapıştırılmışş.Onu düz geniş bir tornivida ile yerinden kaldırın dikat edin sıcaka eriyen bu yapışkan malzeme koltuklara yapışmasın yoksa çıkmaya bilir.
Daha sonra 8 veya 10 lokma yardımı ile oradaki vidaları yerinden sökün daha sonra şamandırayı çıkartıp hareketli bakırın gezdiği kısmı kontrol edin.Eğer çıkartamaz iseniz şamandıran motora giden yakıt hortumlarının rekorlarınıda sökün ben sökmüştüm çünki. Aklımda yanlış kalmadı ise bir tane geniş  besleme soketi olacak o yakıt deposundan motora yakıt göndermesi için  ve ayriyetten 4 tane tek jack lı kablolar olacak 2 si yakıt seviye göstergesi için 2 side yakıt seviye göstergesindeki lamba içindi.Aklımda kalanlar bunlar.(Bahsettiğim araç 1997 1.6 Enjeksiyonlu Toyota corolla.1.3 karbüratörlü Toyotalar da yakıt pompası yakıt deposunun içinde olmaya bilir.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 01, 2009, 09:11:59 »
erhan abi şaşmazda ben detam tarif edemem ki ya :( dükkanın numarasını vereyim: 0312 278 59 69

Sağol Türkay. Telefon yeterli bulurum ben orayı :)

Tolga açıklamalar için teşekkürler. Ama ben bunu yapmaya kalksam elime yüzüme bulaştırırım :) En iyisi iyi bi ustaya gitmek. :)
Opel Astra GTC