Gönderen Konu: internetle ne zaman tanıştınız???  (Okunma sayısı 2360 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
internetle ne zaman tanıştınız???
« : Haziran 24, 2009, 11:21:10 »
hemen hepimizin zaman geçirdiği bu internet denilen dünya artık hayatımızı fazlasıyla kaplamaya başladı... çok yararlı olması yanısıra kimi zaman zarar da verebilecek internet biz istesekte istemesekte artık heryerde....

internetle ne zaman ne sebeple tanıştınız?

kazanımlarınız oldu mu? yada pişmanlık duyduğunuz anlar oldu mu?

neler yaşadınız internetle ilgili???

(konulara göz gezdirdim ama mevcut başlıksa özür dilerim)

Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

internetle ne zaman tanıştınız???
« : Haziran 24, 2009, 11:21:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Ynt: internetle ne zaman tanıştınız???
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2009, 11:28:14 »
       İnternetle en tanışmamam gereken dönemde samimi oldum ÖSS hazırlık sürecinde... O gün bugündür hayatımdaçok büyük bir yer kaplıyor... Ben içki ve sigara kullanadığım için ölümüne yeşilay :D ayrıca cafe ve ya kahve gibi ortamlarıda pek sevmediğim için ailemden arta kalan zamanlarda ya arabayla vakit geçiririm ya da nette.

Bana zararı olmadımı oldu birazda spor yapıp ve ya hareket edip bu kadar kiloyu almayabilirdim... Ancak faydasının zararından çok olduguna inanıyorum....

Zaten en büyük yararı burası oldu henüz forumda 8. ayım olmasına rağmen hep buralardayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Altı Yere Yakın Olandan Korkacaksın
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2009, 11:48:26 »
1999 yılından beri internetleyim.çok büyük rahatlık alısveris olsun bankacılık islemleri olsun yararlanıyorum.tek kötü yanı bagımlılık yapması :)
1998 Toyota Corolla 1.3 XL Zeytin Gri
GaLaTaSaRaY
Nokia E71

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2009, 12:00:01 »
1998 yılında tanıştım sonra hiç kopamadım. Çok işime yaradı. Aktif olarak da interneti kullanıyorum. İşim gereği çok kullanıyorum.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2009, 12:37:24 »
Hande Hn. güzel bir başlık açmışsınzı tebrikler. Fakat kendiniz ne zaman tanıştığınızı belirtmemişsiniz :)

Ben internetle 1995 yılında tanıştım üniversitede okurken. Herhalde Türkiye'de interneti ilk kullananlardan sayılırım. Mail hesabım bile vardı. 1996 yılında kişisel web sayfası bile yapmak zorunda kaldım işgüzar bir hocamız yüzünden. Murat Küden, bu hocayı iyi tanır :) Tabi o yıllarda internet inanılmaz derecede yavaştı. 150 kb'lık bir fotoğrafı upload ederken yaşadığım sıkıntıyı size şöyle tarif edeyim. Upload tuşuna bastıktan sonra lavaboya gidip gerekli yağ değişimini yaptım :) Sonra kantine indim bir çay aldım. Çayı içerek tekrar bilgisayar laboratuvarına çıktım. Bilgisayarın başına geldiğimde upload işlemi bitmek üzereydi :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2009, 12:49:53 »
koptummm... :D :D neye koptum... upload ı bu kadar iyi anlatan olmamıştı.... :D :D

ben 2004 yılında tanıştım diyebilirim üstelikte hiç ilgi duymuyordum kardeşim ve eniştem bilgisayarı zorla alıp zorla internet bağlattılar bana :D ayrı şehirlerdeydik rahatça görüşürüz gerekçesiyle....

sonra msn forumlar derken alıştım biraz... bir forumda moderatörüm orayı da çok seviyorum (en az burası kadar) 2004 ten beri forumda tanışıp görüştüğüm pek çok dostum var... buluşmalar düzenlerken artık sürekli görüşür hale geldik (şehirlerarası)... birkaç yıl önce yüzyüze görüşmediğimiz halde babamın hastalığında hastaneye koşup kan veren can dostlarım bile var internet sayesinde...

kalite iyi olunca o kadar da korkulacak birşey değilmiş sanırım forumlar... (bu sitenin farkı kalitesi diye düşünüyorum)

bankacılık işlemleri faturalar vs. açısından da iyi oluyor ama bu benim korkulu rüyam, çünkü bildiğim kadarıyla hala çokta güvenli değil internet bankacılığı....

tek sorunum buraya üye olduğumu ve yazdığımı çevremdekilere tepki alacağımı bildiğim için söyleyememek....:) (bayansın ne işin var orda)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2009, 12:53:29 »
1996 sonu veya 1997 başında tanışmış olsam gerek. Hatta bu tanışma Atina'daki Amerikan Lisesinde oldu. Okula ilk kez internet gelmişti ve kütüphanedeki bir bilgisayara kurmuşlardı. Herkese böyle 5 dakika falan kullandırıyorlardı. Ben de herhalde ilk yahoo'ya girmiştim öylesine :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2009, 12:59:51 »
Bu tam olarak belki internet sayılmaz ama arkadaşla hiç bi bilgi birikimimiz yok ken nfs3 de o kendi evinden ben kendi evimden telefon hattı üzerinde oyun oynamıştık çok hoşumuza gitmişti sene olarak 1998 de yaptığımızı düşünürsek sanki bi keşif yapmıştık  :D kendi çapımızda
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2009, 13:12:57 »
Bu tam olarak belki internet sayılmaz ama arkadaşla hiç bi bilgi birikimimiz yok ken nfs3 de o kendi evinden ben kendi evimden telefon hattı üzerinde oyun oynamıştık çok hoşumuza gitmişti sene olarak 1998 de yaptığımızı düşünürsek sanki bi keşif yapmıştık  :D kendi çapımızda

Ali hocam, Allah'dan o yıllarda telefon görüşmeleri ucuzdu. Yoksa size sağlam bir fatura gelirdi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Haziran 24, 2009, 13:25:06 »
Yok Hakkı bey bir iki kere oynadık sonra oynamadık çok yavaş oluyordu
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 24, 2009, 13:42:16 »
süper bir konu..1999 yılında tanıştım internetle, ama hiç bir işime yaramıyordu, saçma sapan sitelere gidiyordum fıkra falan okuyordum :) sonra grafi 2000 çıktı, o sitede takılıyordum hep..flash berk falan..çok iyi hatırlarım 3mblık bir şarkı tam yarım saatte iniyordu, orjinal albüm almak daha ucuza geliyordu..o yıllardan kalma bir sürü yabancı albümüm var, yabancı albümler 10 lira, yerliler 5 liraydı..yani milyon :) sonra ödevler konusunda yararlanabilceğimi farkettim, yazıcı aldık hemen, hp 640c isimli yazıcı hala durur saklarım :) o gün bugündür hep internetteyim..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 24, 2009, 13:55:10 »
1996 yılının ikinci yarısı iş nedeni ile modem denen cihaz ile tanıştım. Bu tanışıklık internet denen nesne ile tanışmamıza vesile oldu. Çevirmeli ağ ile ODTÜ üzerinden internete çıkardık. O zaman hatlar yavaş olduğu için çoğu zaman browser'ın resimleri gösterme özelliğini kullanmak zorunda kalırdık. Netscape kullanıdırk o zamanlar, IE kesmezdi bizi :) hatta E-Kolay ömür boyu internet aboneliği sattığında sazan gibi atlayıp almıştım hemen :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 24, 2009, 13:57:57 »
1996 yılının ikinci yarısı iş nedeni ile modem denen cihaz ile tanıştım. Bu tanışıklık internet denen nesne ile tanışmamıza vesile oldu. Çevirmeli ağ ile ODTÜ üzerinden internete çıkardık. O zaman hatlar yavaş olduğu için çoğu zaman browser'ın resimleri gösterme özelliğini kullanmak zorunda kalırdık. Netscape kullanıdırk o zamanlar, IE kesmezdi bizi :) hatta E-Kolay ömür boyu internet aboneliği sattığında sazan gibi atlayıp almıştım hemen :)

Yanlız değilsin Ali hocam, ben de Veezy almıştım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 24, 2009, 14:13:36 »
Ben ilk ICQ amaçlı tanışmıştım sanırım:))))))))))))) Sonra baktım oltaya takılan yok, takılanlar da mideye oturur, daha verimli şeyler için kullanmaya başladım:)))))))))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Haziran 24, 2009, 14:15:10 »
Ben ilk ICQ amaçlı tanışmıştım sanırım:))))))))))))) Sonra baktım oltaya takılan yok, takılanlar da mideye oturur, daha verimli şeyler için kullanmaya başladım:)))))))))))))))))))))

MIRÇ dururken ICQ'ya takılırsan tabi midene oturur :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 24, 2009, 14:59:56 »
MIRÇ dururken ICQ'ya takılırsan tabi midene oturur :D
Yemin et??? Yıllarım boşa geçmiş desene:))))))))))))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 24, 2009, 15:03:42 »
ICQ güzeldi be, doğum günü olan kişi olursa doğum günü melodisi çalıyordu. ICQ'dan vaz geçtiğimden beri kimsenin doğum gününü hatırlayamıyorum :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 24, 2009, 15:08:09 »
ICQ güzeldi be, doğum günü olan kişi olursa doğum günü melodisi çalıyordu. ICQ'dan vaz geçtiğimden beri kimsenin doğum gününü hatırlayamıyorum :D
Boşver zaman Facebook devri...Hem önceden fotoyu gördüğünden süprizler yaşanmıyor:))))))))))))))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 24, 2009, 15:12:33 »
Ben 1992 de bilgisayar kullanmaya başladım. windows 3-1  vardı o dönemde ilk bilgsayarım 8086 idi  256 kb ram, 256 kb ekran kartı 40 mb hdd si vardı. hiç unutamam ama monitör güzeldi 0,39 14" svga idi arızalı olmasına rağmen 300 dolar vermişlerdi.
Tabi 5 çeyreklik disketleri de unutmamak lazım. Dos kullanılıyordu. win3,1 i de sonra yükletmiştim.
 Sonraları internete merak sardım. Sene 98 de fax/modemle internete girip ilk mail hesabımı aldım ve hala kullanıyorum.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 24, 2009, 15:26:33 »
Vay be Hazım hocam, o zaman sen 286dx de kullanmış olabilirsin :) Ben 94'de 386dx ile başladım. Dos vardı o zamanlar. Sonra Windows 3.1 kullandık. Çok geçmeden 486dx'ler çıktığında vay be demiştik. Hemen ardından Pentium 1 çıktığında "Yok artık" dediğimi dün gibi hatırlıyorum. Şimdi kuruyemiş dükkanı gibi bilmem kaç çekirdekli işlemciler benim için hiç bir şey ifade etmiyor :D