Gönderen Konu: Corolla D4D mmt araç rampada geri kalkmıyor asılı kalıyor!!!!  (Okunma sayısı 5449 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
2007 model Corolla D4D mmt aracımı biraz dik bir rampada geri vitese taktığımda araç yerinden kalkmıyor, kabus gibi rampada asılı kalıyor. :wacko:(Geri vites en güçlü vites diye bilinir.)Bunun bir arızadan kaynaklandığını sanmıyorum, çünkü herşeyi daha yeni garantiden değiştirdiler. Bu ayıp Toyotanın imal ettiği mmt şanzımandan mı kaynaklanıyor yoksa otomatik vitesli dizel diğer markalarda da rastlanan genel bir eksiklikmidir merak ediyorum?
Cevaplarınızı beklerim Saygılarımla? :(
Nâçâr Toyotacı

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla D4D mmt araç rampada geri kalkmıyor asılı kalıyor!!!!
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2009, 15:32:15 »
Levent Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?

Sorunuza gelecek olursak, geri vites en güçlü vites değildir. Bildiğim kadarıyla oranı 1. ve 2. viteslerin arasındadır. Düz vitesle 1. vitesle rahatlıkla kalkış yaptığıunız rampalarda bile bazen geri viteste zorlanabilirsiniz. Konuyla ilgili olarak MMT kullanıcısı arkadaşların tavsiyelerini olabilecektir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2009, 20:31:48 »
corolla D4D mmtler kışın soğuk havada şanzıman soğuk olduğundan ilk harekette geri kalkış yapamaz. ilk önce az bir mesafede olsada ileri gidip daha sonra elfreni yardımı ile geri kalkış yapabilir.
bunun dışında yaz aylarında sıcak günlerde mmt şanzımanda geri kalkışta problem olmaması lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla Dizel Comfort Düz
    • interMEDIA Yazýlým
« Yanıtla #3 : Haziran 22, 2009, 20:45:45 »
corolla D4D mmtler kışın soğuk havada şanzıman soğuk olduğundan ilk harekette geri kalkış yapamaz. ilk önce az bir mesafede olsada ileri gidip daha sonra elfreni yardımı ile geri kalkış yapabilir.
bunun dışında yaz aylarında sıcak günlerde mmt şanzımanda geri kalkışta problem olmaması lazım.
O ne biçim iş olmuş öyle yahu, nedir MM lerin durumu böyle .
forest engineer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Haziran 23, 2009, 09:52:46 »
El freni.. ayak freni.. kar etmiyor!! Hele motor soğukken töbe kalkmıyor yerinden. Ancak motor sıcakken vitesi boşa alıp, frene basıp gaz verdikten sonra, (2500 devir) aniden vitesi geriye atıp ayağınızı frenden çekerseniz (bu manevrayı kendim icat ettim) kalkıyor. Ama bu çok zararlıymış şanzumana seviste öyle dediler. Alırken böyle bir şeyden hiç bahsetmediler.
Benim merak ettiğim bu ayıp sadece Toyota'da mı var.Diğer dizel otomatik (opel astra easytronic, fiat grande punto duologic) gibi modellerde de rastalanan genel bir eksiklik mi?
Nâçâr Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 23, 2009, 10:44:18 »
Tüm tiptronik viteslerde kakış ve kavrama zayıflığı vardır.Fakat bu sorun teşkil edecek şekilde ise, yetkili bir servise gösterin derim ben. Sonuçta aracın kalkmama gibi bir lüksü yok. O araca motor koymuşlarsa vites koymuşlarsa soğuk sıcak gözetmeksizin her koşulda kalkmak zorunda. Kalkmıyorsa serviste her türlü hakkınızı arayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Haziran 23, 2009, 11:19:35 »
İlginize teşekkür ederim Ümit bey.
Ancak servis yetkilileri de bu aracın rampada geri geri  kalkmayacağını itiraf ediyorlar.
Kendi servis binalarının rampasından geri geri çıkmıyor. Ancak bununla birlikte "hiç bir hak iddaa edemiyeceğimi aracın standartlara göre çıkabilmesi gereken rampaları çıkabildiğini "söylüyorlar (Ne kadar doğru araştıramadım daha). Yani ayıbınızla yaşamayı öğreneceksiniz demek bu!!
Nâçâr Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 23, 2009, 11:35:35 »
ALLAH ALLAH çok ilginç yahu serviste kabulleniyor demekki böyle kocaman bir ayıbı. Yazık toyotaya yazık.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #8 : Haziran 23, 2009, 12:13:11 »
MMT şanzımanlar artık beni iyice korkuttu. Yokuşta kalkmayan bir araç, ilk defa duyuyorum.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Haziran 23, 2009, 13:40:00 »
O kadar para verecem ve araç geri geri rampada kalkmayacak  :blink: benzin döküp yakarım o aracı Allah yardımcınız olsun
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 23, 2009, 13:48:28 »
dik yoşuşlarda el freniyle kaldırıyorum ben.sizinki baya bi dik yokuş heralde.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 23, 2009, 13:54:22 »
gerçekten çok kötü ve üzücü bir sorun Allah kullananlara sabır versin:(
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Haziran 23, 2009, 14:16:48 »
O kadar para verecem ve araç geri geri rampada kalkmayacak  :blink: benzin döküp yakarım o aracı Allah yardımcınız olsun

Kamuda 20 sene çalıştıktan sonra borç harç alabildiğiniz aracı yakmayı düşünmek çok zor. Daha borcu bitmedi. Dava açmayı düşünsen mahkemelerin hali malum. Toyota 'dan ise araç sahiplerini rahatlatıcı hiç bir açıklama yok bu konuda. MMT aldıysan buna katlanacaksın havası çalıyorlar. Bu yüzden Kendime "Naçar Toyotacı " nick'ini aldım
Nâçâr Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Haziran 23, 2009, 14:22:58 »
Levent bey mecaz anlamda kullandım sizi çok iyi anlıyorum 12-13 liralık arabamız varda en ufak çizildiğinde bile canımız sıkılıyor sorun hallolmazsa satın başka bi alternatif düşünün
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Haziran 23, 2009, 14:32:07 »
Zaten sorunda burada başlıyor.Toyota d4d dizel otomobil kendi sınıfında Türkiyenin en beğenilen aracı. Birde otomatik olduğunu düşünün, ikinci elde en iyisi olması lazım. Ama ben bunu satmaya kalktığımda kendim gibi bir enayiyi nasıl bulacağım. Yada düz vitesi verilen paranın çok aşağısında bir bedele satmaya mecbur kalacağım.

Bu da Toyotacılara ders olsun.!!!
Nâçâr Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Haziran 24, 2009, 07:33:39 »
arkadaşlar mmt şanzımanlar hakkında gerçekten bilgi sahibi olmak gerekmektedir. artık yeni nesil araçların hepsinde bilinmesi gereken hep ince detaylar vardır bunları bilmezseniz sürekli  markayı kötüleyip durursunuz.

lütfen şu mmt hakkında sağlam bilgi sahibi olmadan atıp tutmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 24, 2009, 07:44:32 »
arkadaşlar mmt şanzımanlar hakkında gerçekten bilgi sahibi olmak gerekmektedir. artık yeni nesil araçların hepsinde bilinmesi gereken hep ince detaylar vardır bunları bilmezseniz sürekli  markayı kötüleyip durursunuz.

lütfen şu mmt hakkında sağlam bilgi sahibi olmadan atıp tutmayın.

Yücel arkadaşım MMT hakkında bilgin iyi ise Levent beye yaşadığı sorunların cevapları ile ilgili biraz açıklama yapsan iyi olur arkadaşta arabasını satmaktan vaz geçer böylelikle. Bizde ileride MMT almayı düşünürüz :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Haziran 24, 2009, 10:11:14 »
,
Yücel arkadaşım MMT hakkında bilgin iyi ise Levent beye yaşadığı sorunların cevapları ile ilgili biraz açıklama yapsan iyi olur arkadaşta arabasını satmaktan vaz geçer böylelikle. Bizde ileride MMT almayı düşünürüz :)
Çok sağolun Bülent bey. Ben makina mühendisiyim.Toyota servis çalışanları, şefleri, formenleri işi gücü bıraktılar Toyota'dan gelen talimat doğrultusunda, forumlarda mmt şanzımanın ayıplarını kulanıcının bilgisizliğine bağlamak için ter döküyorlar.
Toyota TR geçenlerde mmt şanzumanlı araçların yolda kalma hadiselerine yol açan parçaları bila bedel değiştirdi ve sorunu halletiğini söyledi. Bende aracı aldığımdan beri böyle bir sorun yaşamadım.
Ancak, geri geri rampa çıkma sorununu halledemiyorlar. Belki bir sonraki modelde yepyeni bir şanzumanla halledecekler. Ama bizim durumumuz ne olacak? Bizimkileri değiştirecekler mi? Hiç sanmıyorum. Benimkine düz vites şanzıman taksalar razıyım. Ama yapamayacaklarını söylüyorlar. Bizim mmt'li  modeller arada, ikinci elde tutulmayan gözyazığı araçlar olarak kalacak.
Nâçâr Toyotacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #18 : Haziran 24, 2009, 10:33:27 »
Yücel bey, sizin bildiğiniz ama bizim bilmediğimiz şu ince detayları bizimle paylaşırsanız ben ve bir çok Toyotacı size minnettar kalacak.
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Haziran 24, 2009, 17:39:29 »
Zaten sorunda burada başlıyor.Toyota d4d dizel otomobil kendi sınıfında Türkiyenin en beğenilen aracı. Birde otomatik olduğunu düşünün, ikinci elde en iyisi olması lazım. Ama ben bunu satmaya kalktığımda kendim gibi bir enayiyi nasıl bulacağım. Yada düz vitesi verilen paranın çok aşağısında bir bedele satmaya mecbur kalacağım.

Bu da Toyotacılara ders olsun.!!!
ders mi olur bilmem ama kötü bi durun siz yine bi bakın belki düz vitesle takas filan olur mmt hepsi böyle emin değilim ama sorun büyük toyotanın çözüm bulması gerek