Biz 3 yıl kullandık 2007 mmt elegant. Geri gitmeme durumu hiç başımıza gelmedi.
Geçen yazın 70bin bakımında şanzıman parçalarını değiştirdiler. Yeni hali daha kötü oldu. Rolanti yükselmişti, gazdan çekince düz yolda kendi kendine ilerliyordu, geri kaçmalar azalmıştı. Ama birinci ikinci vites geçişlerinde, Acemi şöförün arabayı hoplattığı gibi oynuyordu araba. Ben ilk deprem oluyor zannettim. Sonra farkettik tekrarlayınca.
Bakım kağıtlarına baktım. Hemen her bakımda vuruntulu vites geçişleri sikayeti yazdırmışız. Hepsine test sürüşüne çıkıldı normal diye yazmışlar.
Oturduk düşündük. O haliyle sahibinden satılık tarzı satılmaz. Göz var nizam var. İkinci elle takas düşündük, caydık. Sonra kontrole gidince servise takas işini sorduk. Havada kaptılar arabayı. 32.000 liraya aldılar 2007 elegant m/m 72.000km, yerine 0 2010 comfort extra a/t aldık. aradaki 11bin lira gibi bir farkı krediyle kapatıyoruz.
Yeni 6 ileri mmt'ler nasıl bilmiyorum. Araba elimizde patlamak üzereydi, verdik kurtulduk. 100.000 bakım fiyatını konuşmuştuk şanzıman değişirken, anormal bir rakam söylemişlerdi onun da bizim için büyük bir etkisi oldu.
Tavsiyem bu yönde otomatik vites istiyorsanız benzinliyle takas yapın. En azından yorulmadan elden çıkarırsınız arabayı, az bişey ucuza gider ama anında elden çıkarırsınız, yeni araba heyecanı da üzüntünüzü unutturur size.