Gönderen Konu: Dikkat! Ankara'da av başladı  (Okunma sayısı 2985 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+

Toyota Club Türkiye

Dikkat! Ankara'da av başladı
« : Haziran 20, 2009, 12:07:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: Dikkat! Ankara'da av başladı
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2009, 12:29:39 »
Ankara da yasayan Arkadaslar trafikte cok dikkat edin
Yukardaki linke goz atmakta fayda var
Sonra adreslerinize 200 tl gibi cezalar gelince sasirmayin
İstanbul eskisehir yollarında cok komik ama 50 km hizi gecenlere ceza yaziliyor
Sanirim hukumet vergi aciklarini bu yolla kapatacak
Ankara da yasayanlar bilir
BAskentte trafik namina hic bir sey yok
Tabelalar yok, yolar cok kotu, aslinda yol bile yok, ustelik bu ceza kesilen yollar sehir ici yol statusunde
BAskentte daha gecen seneye kadar (aslinda bir cok yerde halen oyle) ana yollarda nerden doneceginizi anlamak icin yaklasik 90-100 km ile giderken tabelaya bakmak icin durmanız gerekiyordu
YAni tabelalar o kadar kucuktuki yanına gelip durmadan okunamiyordu
Yollarda inanın cok kotu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2009, 12:47:11 »
ben ankara yollarıyla -sürücü olarak- bu yıl tanıştım, eskişehir yolu sol şeridi 100-120 ile akan bir yol..yani akıyor arkadaş o hızda akıyor.. 50 ile gidilecek bir yol değil!ya ego otobüsleri bile 50 ile gitmiyor bu nasıl saçma bir hız sınırı? hangi arabaya göre ayarlanmış bu hız sınırı? sadece av için..
bir de ankarada kırmızı ışıkta durmak gibi bir alışkanlık yok! onu ayarlasınlar önce  >:( kırmızı ışıkta duruyorum arkamdaki gerizekalılar kornaya basarak küfürler ederek geçmeme neden oluyorlar, sonra onlar da kırmızıda geçiyor..ostimde ferhat bilir kırmızı ışıkta duruyorum, benden başka tek bir kişi bile durmadı biliyor musunuz? trafik polisi geldi, yanımda durdu, yeşil yanmadan kalktı gitti..nasıl sinirlendiğimi anlatamam! şimdi bu habere daha da sinirlendim, kırmızı ışıkta durulmayan bir şehirde, otobüslerinin katil gibi dolaştıkları bir şehirde (there is a killer on the road), dolmuşların içinde 20 kişiyle terör estirdiği bir şehirde bir tek eskişehir yolunda 50km hız sınırına ceza yazmak kalmıştı..kin doluyum ya, nefret doluyum bir gün "radara nasıl girilir" isimli videodaki gibi radar aracına girersem şaşırmayın!!!
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2009, 13:32:20 »
ben ankara yollarıyla -sürücü olarak- bu yıl tanıştım, eskişehir yolu sol şeridi 100-120 ile akan bir yol..yani akıyor arkadaş o hızda akıyor.. 50 ile gidilecek bir yol değil!ya ego otobüsleri bile 50 ile gitmiyor bu nasıl saçma bir hız sınırı? hangi arabaya göre ayarlanmış bu hız sınırı? sadece av için..
bir de ankarada kırmızı ışıkta durmak gibi bir alışkanlık yok! onu ayarlasınlar önce  >:( kırmızı ışıkta duruyorum arkamdaki gerizekalılar kornaya basarak küfürler ederek geçmeme neden oluyorlar, sonra onlar da kırmızıda geçiyor..ostimde ferhat bilir kırmızı ışıkta duruyorum, benden başka tek bir kişi bile durmadı biliyor musunuz? trafik polisi geldi, yanımda durdu, yeşil yanmadan kalktı gitti..nasıl sinirlendiğimi anlatamam! şimdi bu habere daha da sinirlendim, kırmızı ışıkta durulmayan bir şehirde, otobüslerinin katil gibi dolaştıkları bir şehirde (there is a killer on the road), dolmuşların içinde 20 kişiyle terör estirdiği bir şehirde bir tek eskişehir yolunda 50km hız sınırına ceza yazmak kalmıştı..kin doluyum ya, nefret doluyum bir gün "radara nasıl girilir" isimli videodaki gibi radar aracına girersem şaşırmayın!!!

evet türkay katılıyorum sana polisler öyle ışıklarda durmuyolar tabi herkezde görüyo polis geçerse bende geçerim diyo ankaranın trafik durumu vahim
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2009, 15:24:34 »
Ankara ve trafik bir birinden cok uzak iki kelime
Yollarda ne serit var, ne tabele var ne yol var , ne aydınlatma var
Cukurlari yanlisları bol bir trafik var
Trafik kurallari deseniz o da ne ne ise yarar
Eger ankaraya gelip ilk defa araba kullanacaksaniz aman bir daha dusunun derim
OZellikle istanbul yolundaki alt gecitlere dikkat edin de yavas girin
6-8 ayda yapilan bu gecitler lunaparktaki korku tunellerine benziyor
Her gun bir kaza var, sola dogru girip asagi iniyorsunuz, tunel sola donerken cıkısta sag yolla cakisiyor
Girip cikmak bile bir basari
Tabii bu tunellerdeki yolların coktugunu de eklemek gerek, araba gecerken cok zevkli oluyor aslinda ayni roler coaster gibi
Sanirim bu tenellerde 50 km hiza gore ayarlanmis tabii 2 kati hizla gecince boyle oluyor yani hata bizlerde
Ama bu tunellerde otobuslerin dolmuslarin tırların kamyonların sol seritten en az100 km ile gittigini dsunerseniz daha heyecanli oluyor
Ayrica bu istanbul yolundan buyuk kamyonlar gectigi icinde sag seritler tamamen cokmus durumda, yani agirlıktan dolayi iki oluk olusmus sekilde
Gecen bir girdim bu seride tren gibi araba kendi gidiyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2009, 15:35:15 »
alper bey bir de hacettepeye giden yoldaki köprüde çok dikkatimi çeken bir şey var, köprüye girince sol şeritte en az 5 cm yüksekliğinde rögar kapağı var, ama abartmıyorum kesinlikle en az 5cm yüksek, tuzak gibi! ne bir uyarı ne başka bir şey, yolu bilmeyen birisi, gece göremez, sol şeritten giderken ona çıkıp 2 lastiği patlatmak, belki takla atmak, belki eskişehir yoluna fırlamak kuvvetle muhtemel..ondan sonra ordan kurtulmayı başardıysanız kesinlikle hiç bir şekilde uyarı olmayan, keskin viraj tabelaları olmayan 90 derecelik bir virajla karşılaşıyorsunuz, gece çok heyecanlı oluyor, ilk kez girince rögar kapağının şokunu üzerinizden atmadan düz giden yolda 90 derecelik virajı görmek karşınızdaki tepeyle burun buruna kalmak çok eğlenceli, şayet onu da direksiyonu sertçe sola kırarak kurtardıysanız, beton blokları önünüzde görüyorsunuz, onları da sert bir sağa hamle ile kurtardıysanız çay yoluna veya hacettepeye rahatlıkla gidebilirsiniz, bundan sonra çay yolundaki tehlikeli araç sürücülerinden kaçmak dışında tehlike kalmıyor..bir de bilkent köprüsü var -ki beni çok daha fazla ilgilendiriyor- bilkent köprüsüne girip o sert virajdan dönerken, tam da en keskin yerinde 5-6 tane farklı derinlikle çukur, oyuk, yama vs şeylerle karşılaşıyorsunuz, orda viraj içinde bir seçim yapmak zorundasınız, 45 yanak lastiklerinize acımadan çukura girmek mi yoksa sağ sol slalom yarışında gibi çukurlardan kaçmak ve aynı zamanda virajı almak mı..sonra bilkente kadar giden yol var tabii ki..bu forumdan özcan abimizin lastiğini parçaladığı, jantını kırdığı yol..50 ile giderken başına geldi bunlar, üstelik o yolda siz 50 ile çukurlardan kaçmaya çalışırken tamponunuza biri değiyor, yanınızdan biri 150 ile geçiyor vs..ama yok bunlar da dert mi? eskişehir yoluna radar koymak daha önemli..eskişehir yolunda sol şeritten ölüm saçarak giden yüklü bir tır hiç önemli değil ama 56 ile giden adam 195 lira vermek zorunda..anıttepenin ordaki ışıklarda durmak hiç ama hiç önemli değil ama eskişehir yolunda 55i geçmemek çok daha önemli..kar yağdı diye eskişehir yolunun kapanması dert değil, ne gerek var açmaya, zincir taksın herkes, kar lastiği kullansın..ama kuruyunca yollar 55i geçmesin kimse..çok sinirliyim TCT çooook
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2009, 19:58:37 »
Benim anlamadığım Eskişehir yolu gibi Kimsenin 50km/h la gitmediği bir yolda nasıl radar uygulaması yapılabiliyor ki? O zaman o yoldan geçen tüm araçlara ceza kesilmesi gerekmez mi? Yani resmen işimiz şansa mı kaldı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2009, 20:17:23 »
umur zaten radar cihazları ve o kameralar en çok aynı anda 2 arabayı teşhis edebiliyor..bir anda 10 araba geçtiğine göre, işin tamamen şansa kaldı abi..zaten günde 150 araç yakalıyorlarmış, bütün 50yi geçenleri yakalasalar günde değil 150, 500 araç yakalanırdı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2009, 22:04:32 »
yalnız o haberdeki resimlerden birinde radarın önünden belediye otobüsü geçiyor ve radarda 112 yazıyor :)

Sonra da durağa 15 metre kala kazık frenle duruyorlar nerden buluyorlarsa bu şoförleri.

Bu arada sabah-akşam kullanırım Eskişehir yolunu ev-iş arası, ve o saatlerde radar uygulamaları mümkün değil. En yavaş giden araç 80'le gider bu yolda. Yani her geçen araca ceza yazmaları gerekir ki bu da günde değil dakikada 150 araç eder.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2009, 22:07:32 »
işte alper her araca yazamıyorlar çünkü o salak cihaz sadece aynı anda 2 tane aracı yakalayabiliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 20, 2009, 22:24:03 »
Relax Türkayım sakin.... Bende çok sinirliyim bursada 265 TL radar cezası ödedim. Herifler yokuş aşağı inen bir yolda tam yokuşun bitme noktasına koymuşlar radarı. Uyanıklar siziii tabi yokuş aşağı aracı boşa bile atsan fazladan 10 KmH kazanıyorsun. Adamlarda bunu fırsat bilir, çek sağa  gel bakayım buraya yapıyorlar. Ahhha   ahhhh Bnede sana relax derken kendim sinirlendim yahu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Haziran 20, 2009, 22:34:01 »
ümit şimdiye kadar hiç radara yakalanmadım ama bunun nedeni hız sınırlarına uymak değil, deli gibi dikkat etmek, mesela öyle yokuş çıkıyorsam inerken çok dikkat ederim orlara yatıyorlar, izmirde zaten hepsinin yeri belli, ankarada da şansım yaver gitti yakalanmadım hiç, ama yok arkadaş bu hız sınırları normal değil..1940lı yıllarda yapılmış limitlere 2000li yıllarda uymamız bekleniyor, 240km kadranlı, 0-100 hızlanması 10.4saniye olan bir araçta 50 ile gitmemiz bekleniyor..ne arabalar 40lı 50li yıllardaki arabalar, ne de yollar o günkü yollar..aydın-izmir otobanı savaş sırasında uçak inebilcek şekilde dizayn edilmiş ama araçlar için hız sınırı 120 :) neden diyorsun cevap süper düşündürücü, çünkü otoban o hıza göre yapılmış..ulan hani uçak insebilsin diye yapılmıştı?? uçak 120 ile mi incek? veya inince asfalt mı çökecek? yine sinirlendim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 20, 2009, 22:49:44 »
Başka bir garipliğe de dikkat çekmek isterim. Havalanı yolu ile Eskişehir yolu nerdeyse bire bir aynıdır. İkisi de altı şeritli, bölünmüş, şehrin içinden geçer. Havalanı yolunda bildiğiniz gibi hız sınırı 90km/s. Niye?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Haziran 20, 2009, 23:12:34 »
alper havaalanı yolu da 50 km değil mi :blink: öyle biliyorum ben..ve havaalanı yolu, eskişehir yolu, konya yolu, istanbul yolu..bunların hiç biri şehir içi değil! bunlar bildiğin şehirler arası yol (adı üstünde) yerleşim alanı içinden geçmiyorlar, yol bağlanmıyor, alt geçitler, üst geçitler vs ile yolun akışı hızlanıyor iyice, ışık yok yavaşlamak yok 6 şehirli..50km nedir ya ? bakanlar emniyet müdürü vs yolu kapatıp 150 ile gitmeyi biliyorlar ama..çok sinirliyim çoook..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 21, 2009, 09:36:26 »
 !!! Amaç araç hızlarının güvenlik sınırları içinde olması mı, toplanması gereken ceza paraları mı? !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Haziran 21, 2009, 09:51:29 »
kesinlikle ama kesinlikle ceza paraları...hakan abi haberin resmini izminle buraya koyuyorum;

belediye otobüsünün sağ şeritten 112 ile gittiği bir yol...sol şerit 120 ile akıyor, bakın ara sıra bu hıza çıkılıyor değil, 120 ile akıyor hatta sürekli 130-140 gibi hızlarla sellektör yapıp yol istiyorlar, sağınızdan bu hızlarla sizi geçiyorlar..hız sınırı o yolda 90 yapılsın, üstünde gidenlere ceza yazılsın..bu muhteşem güzel ve yerinde bir uygulama olur çoğu sürücü 90ı geçmiyor zaten, geçenler de tehlike yaratıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Haziran 21, 2009, 10:03:13 »

!!! Amaç araç hızlarının güvenlik sınırları içinde olması mı, toplanması gereken ceza paraları mı? !!!

Hakan abi güzel özetlemiş ve iğnelemiş !!! Jandarma trafikte bir arkadaşim vardı bir kaç yıl evvel... Şöyle bir durum varmış bunlarında belirli bir kotaları varmış aysonu veya yıl sonu vs o kota kadar ceza yazmış olmaları gerekiyormuş... Artık hangi garibana denk gelirse...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 21, 2009, 12:43:25 »
alper havaalanı yolu da 50 km değil mi :blink: öyle biliyorum ben..ve havaalanı yolu, eskişehir yolu, konya yolu, istanbul yolu..bunların hiç biri şehir içi değil! bunlar bildiğin şehirler arası yol (adı üstünde) yerleşim alanı içinden geçmiyorlar, yol bağlanmıyor, alt geçitler, üst geçitler vs ile yolun akışı hızlanıyor iyice, ışık yok yavaşlamak yok 6 şehirli..50km nedir ya ? bakanlar emniyet müdürü vs yolu kapatıp 150 ile gitmeyi biliyorlar ama..çok sinirliyim çoook..

havaalanı yolunda hız sınırı 90.  hergün gittiğim yol oldugu iiçin ezberledim artık.hatta çevirmeyi de ülker in önünda yapıyolar.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Haziran 21, 2009, 14:06:30 »
geçtiğimiz yaz 1 ay boyunca staj için çankayadan  başken üniversitesinin oraya gitmek zorunda kaldım sabah 7 de cıktıgım için evden bomboş oluyordu ve armadadan başken üniye 6-7 dk da vardıgımı bilirim gercekten şaka gibi olur sınır 50 ise
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ZZE-112 den sonra makyajlı dizel...
« Yanıtla #19 : Haziran 21, 2009, 14:35:43 »
Ne diyelim artık madem işimiz şansa kaldı bunun başımıza gelmemesini dilemekten başka çaremiz yok yani şimdi o eskişehir yolunda sağ taraftan bile olsa 50 ile gitmek biraz abes kaçar diye düşünüyorum...