Gönderen Konu: sizce normalmi??  (Okunma sayısı 3410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
sizce normalmi??
« : Haziran 18, 2009, 20:54:10 »
arkadaşlar ae101 imde 75 tl liq benzınle ortalama 250 km felan yaptım sizce nasıl normalmı tabi şehir içinde dur kalk çok olduğu için hız ortalam 80-10 arası 3000-4000 dewir arası kullandım yorumlarınızı bekliyorum...

Toyota Club Türkiye

sizce normalmi??
« : Haziran 18, 2009, 20:54:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: sizce normalmi??
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2009, 21:36:28 »
türkçede w,q gibi harfler yok bir de bazı noktalama işaretleri var , . gibi

soruya gelince bence iyi sayılmaz 100 liraya iyi ihtimalle 330 340 km yapabilir, o da km'de 30 kuruş sınır değer olur yüksek bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2009, 21:40:27 »
kusura bakma msnden alışkanlık oldu acaba bendemi bi sorun var? Yoksa arabadamı proplem var ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Haziran 20, 2009, 20:41:34 »
kimse cevap vermicekmi konuma  3 gündür bir kişi cevap verdi sadece birbildiğiniz varsa söyleyın yane bu konudan çok husursuzum çok yakamaya başladı aracım ne yapmam gerekiyor aracm ae101 96 xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #4 : Haziran 20, 2009, 20:47:19 »
Ortalamanın biraz üstünde ama kendiniz demişsiniz şehir içi trafiği + 3bin 4bin devir arası kullandım diye.4bin devir yakıt tüketimini arttırır :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 20, 2009, 20:52:06 »
Bana sorarsan normal. 75/250= 0,3 TL yani 30Kuruş yakıyorsun kilometrede. Birde aracın 1,3 mü  1,6 mı yazmamışsın.

Eğer doğru hesapladıysan 75 TL 'ye 250 km kesin ise iyi diyebilirim. Bende 1,6 var ş.içi 26 kuruşa kadar düşürdüğüm oldu. Sende düşürmek istiyorsan gaz pedalına ayağının altında yumurta varmış gibi bas. Kuş tüyü gibi... Ani hızlanma yapma, 3000 devirin üstüne çıkma ve 90'ı geçme.

Hemen "4 tırnaklı BOSH" marka buji al. Dikkatini çekerim tek tırnak değil 4 tırnak. Ve hava filitresini yenile. Yağınıda yenilersen güzel olur. Kırmızı ışık yandığında 50TL lik 97 oktan benzin koy ve enjektör temizleyici at depona bir şişe. 1 tam depoda kullanılır yazıyor fakat ben çeyrek depoda kullanmıştım. Faydasını çok gördüm. 2. depoyu doldurduğunda farkı görürsün. Zaten her benzin istasyonunda satılır.

Şimdilik tavsiyelerim bu kadar. Uyarsan memnn olur ve banada dua edersin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Haziran 20, 2009, 21:01:26 »
aracım 1.6 ümit arkadaşım hava filtresi ve yağını yeni değiştirdım benzini 95 alıyoruz hep ama 97 denerim bujide alırım enjektör temizleyicinin markası varmı onuda bana yazarsan iyi olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2009, 21:11:13 »
yok marka falan önemli değil bunlarda gzel büyük bir benzin istasyonundan al zaten yaramaz mal satmazlar. Pompacıya söyle sana hemen gösterir zaten. Hava ve yağ olayı tamam ise bir tek buji ve enjektörleri temizlemek kalır geriye. Aslında tanıdığın motorcu varsa söyle enjektörleri çıkarsın özel ilacı var ounla temizlesin bak o daha bile iyi olur. Pekte para istemez zaten.

Bujiye dikkat diyorum. 4 tırnaklılar perf. bujisidir. Çalışma mantığı ise şöyle: Enjektörden gelen benzin miktarının yaklaşık %98'ini yakarak daha büyük yanmaya sebep olur. Daha yüksek voltajlıdır. Tek tırnaklı ise yaklaşık %90 ını yakar. Sen gaz pedalına dokunduğun zaman tek tırnakta %90 performas alırsın. Dört tırnakta performansın %98 olur. E buna görede belirli bir hıza gelmek için tek tırnakta 10 birim gaz pedalına yüklenirken dört tırnakta yaklaşık 9 birim gaz pedalına basarsın. Buda yakıt tüketimini doğrudan azaltır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Haziran 20, 2009, 21:18:38 »
tamam arkadaşım saolasın sence yenı bujimi alayım yoksa dediğin gibi temizleteyımmi  ? tanıdığım motorcu abilerim var onlardan rica ederim onlar yaparlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 20, 2009, 21:23:26 »
Bujiler temizlenmez ufukçum Enjektörler temizlenir ama. Tanıdığında varsa bak ne güzel git yaptır. Parçacıdan kendin al bujileri sonra motorcu abilerine gidipte taktır. Daha ucuza mal edersin. Ben bilirim o abileri tanıdık kaz.. atarlar adama.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 20, 2009, 21:26:10 »
ufuk aslında normal sayılacak bir değerde yakıyorsun, kullanım stilini değiştir doğrudan azalacaktır tüketimin..enjektör temizleyicisi yerine (depodan konan yerine) carbon clean öneririm, çok daha güçlü bir temizleyici
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Haziran 20, 2009, 21:30:01 »
doğru dıosun aslında hepsi çıkarları peşinde dost kazığı atıolar bujileri ben kendım takabilirmiyim yada bilen anlayan arkadaşlarım var onlar takabilirmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Haziran 20, 2009, 21:41:45 »
bu carbon clean dediğin şeyi nasıl yaptırabilirim türkay arkadaşım kaça mal olur ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Haziran 20, 2009, 21:44:49 »
yok ya taktır sen riske atma..5 liradan fazla da verme :)
bu carbon clean dediğin şeyi nasıl yaptırabilirim türkay arkadaşım kaça mal olur ?
bosch car service ler yapıyor fiyat çok değişken 50 diyen de var, 100 diyen de var.ben 80e yaptırdım çok memnun kaldım, bosch car service te yaptırdım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Haziran 20, 2009, 21:47:00 »
edirnede öle bi yer olduğunu sanmıyorum ama genede araştırırım yoksa gene arkadaşın sölediği gibi enjektör temizleyici kullanıcaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 20, 2009, 21:59:54 »
Sanayide motorcular yapıyor olması lazım. Edirnede sanayi sitesine git yapan vardır mutlaka. Enjektörleri motorcuda temizletmenin maliyeti daha düşüktür. Ben uğraşma diye depoya atarsın demiştim enjektör temizleyicisini. Tabi Enjektörleri en güzel ustalar çıkarıp ilaçla temizler. Carbon cleanında fiyatını yaklaşık 200 tl civarında olduğunu duymuştum. Pahalı olduğu için önermedim ama 50-80 arasında bir fiyata yaparlarsa birinci tavsiyem carbon clean olur. Kafan karıştı belki ama dediğim gibi faiş bedeld yapmıyorsa carbon clean yaptır enjektörü temizlemeye gerek kalmaz. Bujilerini değiştir. Faydasını çok görürsün. :)

Not: Aklıma yeni geldi, yakıtı aman aman düşürmez ama ayrıca "boğaz kelebeği"nide motorcuya temizlettir. Yakıt sistemin temiz olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Haziran 20, 2009, 22:12:01 »
abi 200 lira nedir ya, ankarada en pahalı 100 lira dediler, 50 diyen bir çok yer var ben onlara güvenemedim diye boschta 80e yaptırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 20, 2009, 22:16:19 »
Vallahi yalnış olmasın ama Türkayım öyle bir fiyata yaptırmıştı mahalleden bir ağabeyimiz. Bende hiç yanaşmadım bu carbon cleana. Benim yakıt sisteminde sorun yok ama bir kaç bin km den sonra bende yaptırırım o zaman. Sağolasın fiyat konusunda bilgilendirdiğin için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Haziran 21, 2009, 15:32:28 »
türkay arkadaşım açılan konularda senin ultrasonic buji aldığını gördüm netten banada performans bujisi almamı tavsiye ettiniz senın aldığından bende netten alsam olurmu ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Haziran 21, 2009, 22:01:11 »
ufuk ben çok ciddi faydasını gördüm, ankaraya dönerken yine alcam yaz sonunda, kesinlikle öneririm, araçtaki farkı çok çok net hissedeceksin emin ol, yakıt da ciddi anlamda azalıyor o bujilerle