Gönderen Konu: Titreme sorunu  (Okunma sayısı 4154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Titreme sorunu
« : Haziran 18, 2009, 19:25:35 »
Daha önce başıma gelmeyen bir olayı anlatmak istiyorum...

Şehirlerarası yolda 120 yi geçtikten sonra motordan sanki dizelmiş gibi çok olmasada bir ses geliyor ayrıca direksiyon titriyor birkaç defa denedim hep aynı oluyor aynı araç bu yıl ankara eskişehir yolunda 170 le giderken tüy gibi gidiyordu şimdi böyle oldu acana neden olabilir

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Toyota Club Türkiye

Titreme sorunu
« : Haziran 18, 2009, 19:25:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Titreme sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 18, 2009, 21:47:30 »
Balanssızlıktan olabilir.
Birde bunu hangi araç için diyorsunuz.İmzanıza baktığımda 96 ve 09 model olmak üzere iki corolla yazmışsınız. yeni corollolar için VVT-I motorun özelliğidir ses belli bir hızdan sonra ses gider.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 18, 2009, 22:11:00 »
rot balans ayarından olabilir.jantlarda eğrilik, dolayısıyla lastiklerde eğilme olabilir.kısacası bi rot balansa girmenizi tavsiye ederim.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Haziran 19, 2009, 00:22:16 »
96 icin diyorum belli bir hızdan sonra olması beni korkuttu açıkcası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
« Yanıtla #4 : Haziran 19, 2009, 00:32:24 »
120 den sonra titreme balans ayarından.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2009, 00:39:03 »
120 den sonra titreme balans ayarından.

peki abi en yakın zamanda yaptırıcam saolasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 19, 2009, 00:39:18 »
kesinlikle balans ayarından..bende de vardı 120-160 arası deli gibi titriyor 120 altı ve 160 üstü tüy gibi..balans ayarını yaptırın her hızda tüy gibi olsun :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Haziran 19, 2009, 00:41:43 »
Eyvallah Türkay yaptırıcam hemen bu arada Ferhat abiyede ugruyacam 10 gun sonra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 19, 2009, 00:44:14 »
O hizlardaki titreme balans ayarindan diyelim, araba hareket halinde degilken olan titreme neden olur acaba? Benim arabada direksiyondan hissediyorum biraz, sadece arac park halindeyken ya da hareket etmiyorken.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Haziran 19, 2009, 00:54:49 »
Eyvallah Türkay yaptırıcam hemen bu arada Ferhat abiyede ugruyacam 10 gun sonra
bol bol selamımı söyle fiyat konusunda üzmesin seni :D

O hizlardaki titreme balans ayarindan diyelim, araba hareket halinde degilken olan titreme neden olur acaba? Benim arabada direksiyondan hissediyorum biraz, sadece arac park halindeyken ya da hareket etmiyorken.
motor sarsıntılı çalışıyordur ahmet abi hatta motor silk koyunca geçer diyesim var ama geçmezse rezil olurum o yüzden hiç söylemeyim böyle birşey ama bu şekilde söylemiş de olayım geçerse sevinirim :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2009, 01:12:03 »
Motorsilk'i dun ekledim, yag/filtre degisimiyle birlikte, Turkay.

Dururken olan titreme hissedilir derecede azaldi. Borpower konusunda soylemistin, 'cekis artiyorsa kork' diye. Artik cekisten mi bilmiyorum, ama araba cok daha rahat gider oldu. Problem yoktu gidisinde, sikayetim de yoktu. Ama artik gaza yuklenmeden bile (sukur) araba gidiyor. Yag gibi :) Bu arada bu Motorsilk beyaz/krem rengi yagli sut kivaminda bir sivi. Dokmeden once calkalayin diye yaziyordu kutuda. Eklerken yag giris yerinde bile yapisti metale, beyazlastirdi. Abartiyor muyum diye dusunerek, kontrol ederek yaziyorum, Turkay. Ama bir fark hissediliyor, orasi kesin. Artik motorun eski ve yipranmis olmasina isaret etse bile memnunum. :) Daha yakit tasarrufu iddiasini test edecek kadar binmedim arabaya, depo bitince bakacagim. Ilk defa Mobil marka bir yag kullandim bu sefer. Onun da etkisi olabilir. Ama onceki yag degisimlerinden sonra boyle bir fark hissetmemistim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2009, 01:45:38 »
frene basınca da aynı şey oluyorsa veya direksiyona vuruyorsa balataları taşlattırmanız lazım olabilir.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2009, 01:59:11 »
Türkay bu arada borpower koydurttum arabaya bakımda motor sesi azaldı konyaya 20 litre gazla geldim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2009, 02:15:22 »
frene basınca da aynı şey oluyorsa veya direksiyona vuruyorsa balataları taşlattırmanız lazım olabilir.

Frene basinca olmuyor Ceyhun. Araba hareket halinde degilken, parkta iken (frene basili degil) direksiyonda hissediyorum, herhalde motor da titriyordur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2009, 02:19:10 »
olabilir. ama ben daha önce böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım. pek bi mantık yürütemiyorum açıkçası. belkide basit bi sorun.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2009, 07:49:43 »
  Motor kulaklarını bir kontrol et Ahmet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2009, 10:38:26 »
Motorsilk'i dun ekledim, yag/filtre degisimiyle birlikte, Turkay.

Dururken olan titreme hissedilir derecede azaldi. Borpower konusunda soylemistin, 'cekis artiyorsa kork' diye. Artik cekisten mi bilmiyorum, ama araba cok daha rahat gider oldu. Problem yoktu gidisinde, sikayetim de yoktu. Ama artik gaza yuklenmeden bile (sukur) araba gidiyor. Yag gibi :) Bu arada bu Motorsilk beyaz/krem rengi yagli sut kivaminda bir sivi. Dokmeden once calkalayin diye yaziyordu kutuda. Eklerken yag giris yerinde bile yapisti metale, beyazlastirdi. Abartiyor muyum diye dusunerek, kontrol ederek yaziyorum, Turkay. Ama bir fark hissediliyor, orasi kesin. Artik motorun eski ve yipranmis olmasina isaret etse bile memnunum. :) Daha yakit tasarrufu iddiasini test edecek kadar binmedim arabaya, depo bitince bakacagim. Ilk defa Mobil marka bir yag kullandim bu sefer. Onun da etkisi olabilir. Ama onceki yag degisimlerinden sonra boyle bir fark hissetmemistim.

ahmet abi çok sevindim gerçekten de, bor power da öyle beyaz süt gibi bir şey koymadan önce 3dk çalkalayın yazıyor üstünde, motor gerçekten çok daha rahat çalışıyor ve yakıtta da farkediyor sanırım..kesinlikle değer bence verilen para, güle güle kullan abi ;)
Türkay bu arada borpower koydurttum arabaya bakımda motor sesi azaldı konyaya 20 litre gazla geldim :)
motor sesi çok bariz azalıyor, bendeki yakıt sendeki kdar farketmedi ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2009, 12:59:48 »
normalde 24-25 yakıyordu  bu sefer böyle oldu gercı 110 u gecmemeyte calıstım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Haziran 19, 2009, 13:47:02 »
bende de benzeri bir hadise var ama titreme ayağımın altında gaz pedalında çok belirgin bana da yardım lütfen...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Haziran 19, 2009, 13:57:30 »
direksiyonda olsa balans derdim de gaz pedalındaysa motor kulaklarından olma ihtimali yüksek gibi..