Gönderen Konu: Titreme sorunu  (Okunma sayısı 4155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: Titreme sorunu
« Yanıtla #20 : Haziran 19, 2009, 14:13:07 »
yapmayın ya ben ne yapacağım şimdi.. :(

peki çalışır vaziyetteyken örneğin ışıklarda bir süre durdum sanki stop olacakmış gibi anlık bir titreme olup geçiyor... rölantisi düşüktür dediler şimdi dikkat ediyorum yağ değişiminden sonra olmuyor gibi ne alaka bilmiyorum... :blink: hava ısındığı için tesadüfte etmiş olabilir... ben ankarada henüz sanayide çevre edinemedim bişey olduğunda toyanamı götüreyim başka yeremi bilmiyorum...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 19, 2009, 14:13:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 19, 2009, 14:16:16 »
aslında sanayide çok iyi bir yer biliyorum bu siteden öğrendim ben de..şaşmaz tarafına gidebilirseniz, siteden öğrendiğinizi söyleyip hatta bir de selamımızı söylerseniz çok güzel yardımcı oluyorlar..şaşmaz sanayide yeni dörtnal toyota diye bir yer..test sürüşüne çıkarsınız sorun daha net anlaşılır
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Haziran 19, 2009, 14:49:23 »
aslında sanayide çok iyi bir yer biliyorum bu siteden öğrendim ben de..şaşmaz tarafına gidebilirseniz, siteden öğrendiğinizi söyleyip hatta bir de selamımızı söylerseniz çok güzel yardımcı oluyorlar..şaşmaz sanayide yeni dörtnal toyota diye bir yer..test sürüşüne çıkarsınız sorun daha net anlaşılır

çok teşekkürler türkay bey çok sevindim buna... bir yere not ediyorum hemen.....

de selamı nasıl söyleyeceğim... "meraba size toyotacluptr nin selamı var mı diyim? :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 19, 2009, 15:22:02 »
:D :D burayı toyotaclubtrden öğrendim, türkay söyledi selamı var çok dersiniz ya :D site olarak selam söylemek zor tabi :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 19, 2009, 18:32:57 »
yapmayın ya ben ne yapacağım şimdi.. :(

peki çalışır vaziyetteyken örneğin ışıklarda bir süre durdum sanki stop olacakmış gibi anlık bir titreme olup geçiyor... rölantisi düşüktür dediler şimdi dikkat ediyorum yağ değişiminden sonra olmuyor gibi ne alaka bilmiyorum... :blink: hava ısındığı için tesadüfte etmiş olabilir... ben ankarada henüz sanayide çevre edinemedim bişey olduğunda toyanamı götüreyim başka yeremi bilmiyorum...
Zannedersem araçlarımız aynı kasa.Işıklarda beklerken devriniz 635-640 ile 700-740 arasında değişirken düşük devirde titremesi normal.VVT-I ların özelliği.Düşük devir yüksek tork kavramı geçerli bu durumda.Eğer söylediğim devirler arasında oynuyorsa fazla ve sürekli bir sansıntı olmadığı sürece sorun yok. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Haziran 30, 2009, 11:23:54 »
Zannedersem araçlarımız aynı kasa.Işıklarda beklerken devriniz 635-640 ile 700-740 arasında değişirken düşük devirde titremesi normal.VVT-I ların özelliği.Düşük devir yüksek tork kavramı geçerli bu durumda.Eğer söylediğim devirler arasında oynuyorsa fazla ve sürekli bir sansıntı olmadığı sürece sorun yok. :)

aynı kasa derken benim ki 2000 model ama motor özelliği aynıdır değil mi? verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 30, 2009, 13:09:23 »
konudaki titreme problemini okudum, aracıma nazar değdi.
Motor soğukken rolantide çalışırken bırp bırp diye son egzosttan anlık hızlı hava çıkışı oluyor, egzostçuya gittim hiç bir problem olmadığını söyledi. Gidene kadar motor ısındı gerçi :( :) sorun ne olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 30, 2009, 13:56:27 »
konudaki titreme problemini okudum, aracıma nazar değdi.
Motor soğukken rolantide çalışırken bırp bırp diye son egzosttan anlık hızlı hava çıkışı oluyor, egzostçuya gittim hiç bir problem olmadığını söyledi. Gidene kadar motor ısındı gerçi :( :) sorun ne olabilir

nezamandır ve nekadar süredir oluyor, bu süre içinde hiç benzin aldınızmı veya başka bir benzinlikten benzin aldınızmı ? benim başımada buna benzer bişey geldi hareket halindeyken, sonra aracı sağ çekip egzoza baktığımda egzozun ucunda su birikmişti, benzinlikler benzine su katıyor arada, sorununuz bu olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 30, 2009, 14:02:27 »
hayır almadım depodaki mevcut benzinle sorun çıkmıyordu durduk yere böyle bişey oldu anlamadım, gaza geçtikten sonrada devam ediyor,  aslında 15-20 gündür var sorun. ben belki ateşleme ile ilgili bir teklemeden mi kaynaklanıyordur diye düşünüp bujileride kontrol ettirdim ama değilmiş bujiler sağlam, anlamadım can sıkıcı bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 176000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Temmuz 09, 2009, 23:48:35 »
  Sırasiyla:
    1- Aracın çekişinde düşme oldu ve yakıt sarfiyatında artma varsa bobinleri kontrol ettirmekte fayda var.
    2- Oksijen sensörü temizliği.
    3- kelebek boğazi temizliği  ilk akla gelen sebepler olabilir.
     Sorunsuz sürüşler dileğiyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Türkçemize sahip çıkalım....
« Yanıtla #30 : Temmuz 10, 2009, 10:02:36 »
Arkadaşlar, BORPower MS-250 gerçekten söylendiği kadar etkili mi? Bende kullansam mı acaba ne dersiniz?
Gerçi yağı değiştireli 2000Km oldu, şimdi alıp üzerine eklesem bir sakıncası olur mu?

Çokmu soru sordum?  >:(
Türkçemiz, parmak izi gibidir. Bizimle büyür bizimle ölür. O'nu korumazsak, yıpranır, yozlaşır ve bir MİLLET yok olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 10, 2009, 15:24:35 »
Arkadaşlar bende 2007 corolla terra aldım araç 28 binde ancak araç kalkışlarda titreme yapıyor daha öncede 2006 corolla sol kullanmıştım onda böyle bir sorun yaşamadım. ama şuan böyle bir durum söz konusu yardımcı olursanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 10, 2009, 15:33:22 »
frene basınca da aynı şey oluyorsa veya direksiyona vuruyorsa balataları taşlattırmanız lazım olabilir.

Ceyhun abi, frene basınca titreme yapmasının tek sebebi var oda devrini düşürmesidir frene basınca araç çok güç kaybediyor elektriksel olarak.o yüzden deviri düşüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Temmuz 10, 2009, 18:08:12 »
aynı kasa derken benim ki 2000 model ama motor özelliği aynıdır değil mi? verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...

Siz Türkay'ın dediği yere bir uğrayın, orada Sadık Ustayı bulun (kendisi forumumuzunda bir üyesidir). Özcan'ın ya da Türkay'ın hatta ikisininde selamını iletin mutlaka yardımcı olacaklardır. Adres bilgisine google'dan arama yaparak ulaşabilirsiniz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"