0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Maalesef aynı sorunu ben de eski kasa Yarisimle yaşıyorum Aytaç hocam. Yandan gelen çok sert rüzgarlarda aracım türbülansa girmiş uçak gibi yalpalıyor 80'i geçemiyorum. Ben önceleri bunun aracımın hafif ve yüksek olmasından kaynaklandığını düşünüyordum fakat sanırım bu aracın yere nasıl bastığı ile de alakalı biraz.
Hakkı abi benim Yaris te aynı yandan gelen rüzgar mahvediyor ama 80 km/h da o kadar rahatsız olmadım bu zamana kadar. Sadece araç sollarken olumsuz şartlar yaratabiliyor. Özelliklede kamyon otobüs sollarken yada onlar beni sollarken . Diyorum yanından geçen araç büyük ondan korkuyor sallanıyor .
Sonradan öğrendim ki, o gün hızı 110 km/h'a kadar çıkan bir fırtına yaşanmış Adana'da
Ramazan hocam, yandan otobüs veya kamyon gibi ağır bir araç çok hızlı bir şekilde geçerse benim araç da bayağı bir sallanıyor. Onun dışında diğer araçların rüzgarlarından etkilenme gibi bir problem yok çok şükür. Bahsettiğim 80'i geçememe problemi gerçekten çok sert rüzgarlarda oluyor. Örneğin 2 yıl önce yaşadığım bir olayı anlatayım. Arkadaşı şehrin 10 km dışında bir yere bırakacaktım. Aracı kontrol etmekte bayağı zorlandım. 70-80'i geçemedim. Sonradan öğrendim ki, o gün hızı 110 km/h'a kadar çıkan bir fırtına yaşanmış Adana'da
Bu güzeldi hakkı abi
Hakkı abi Allahtan fırtına havalandırmamış arabayı Şu bi gerçekki bizim Yarisler biraz yüksek ve alçaltmak lazım ama maliyet baya tutuyor.