Gönderen Konu: Rüzgarlı havada aracınız ne kadar savruluyor?(Yeni nesil Corolla)  (Okunma sayısı 14907 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Herkese merhaba,

Ne zamandır yazacağım bir şekilde atlıyorum. 80 ya da 90 km'lik hızın üzerinde iken rüzgarlı bir havada (fırtına değil) aracımın yalpaladığını (rüzgarın sağa ya da sola ittiğini) hissediyorum , yavaşlamak zorunda kalıyorum ve bu bana güvensizlik hissi veriyor. Ayrıca , tekerlekler E5 veya otoban şeritleri üzerinde iken ciddi bir sarsıntı yaşıyorum. Yeni nesil Corolla'larda yaşanan bir problem midir emin olamadım. Fikri ya da bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını rica ediyorum.

Saygılar...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Maalesef aynı sorunu ben de eski kasa Yarisimle yaşıyorum Aytaç hocam. Yandan gelen çok sert rüzgarlarda aracım türbülansa girmiş uçak gibi yalpalıyor :D 80'i geçemiyorum. Ben önceleri bunun aracımın hafif ve yüksek olmasından kaynaklandığını düşünüyordum fakat sanırım bu aracın yere nasıl bastığı ile de alakalı biraz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
merhaba,

aynı sorun diyeceğim ama sorun olmayada bilir,geçen arkadaşın arabayla 100 civarı giderken viyadükde araçın yalpaladığını hissettim,kesin konuşmuyorum ama bende ki bu yalpalama viyadükle alakalı da olabilir...

yazdığınız sarsıntıyı, ses olarak algılıyorum,e5 ve otobanlarda zemini bozulmuş yollar var,arada bi giderken temiz asfalta girdiğinizde ses kesilir, fakat sizde böyle birşey olmuyor da sürekli bir sarsıntı varsa,sorgusuz servise yönlenmenizi tavsiye ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Hakkı Bey "türbülansa girmiş uçak gibi yalpalıyor" kelimesi çok doğru  :) Araç ağır olmasına rağmen bu hissi yaşatması düşündürücü...

Hayır Muhammet Bey ses değil, bildiğiniz sarsıntı. Önceki aracımda (Clio) bile bu kadar sarsıntı yaşamıyordum. 10.000 bakım için servise gittiğimde soracağım ancak sizlerden de bilgi ve yorum almak istedim.
Diğer arkadaşlardan da yorum bekliyorum. Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Maalesef aynı sorunu ben de eski kasa Yarisimle yaşıyorum Aytaç hocam. Yandan gelen çok sert rüzgarlarda aracım türbülansa girmiş uçak gibi yalpalıyor :D 80'i geçemiyorum. Ben önceleri bunun aracımın hafif ve yüksek olmasından kaynaklandığını düşünüyordum fakat sanırım bu aracın yere nasıl bastığı ile de alakalı biraz.

Hakkı abi benim Yaris te aynı yandan gelen rüzgar mahvediyor ama 80 km/h da o kadar rahatsız olmadım bu zamana kadar. Sadece araç sollarken olumsuz şartlar yaratabiliyor. Özelliklede kamyon otobüs sollarken yada onlar beni sollarken :) . Diyorum yanından geçen araç büyük ondan korkuyor sallanıyor :P .
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Hakkı abi benim Yaris te aynı yandan gelen rüzgar mahvediyor ama 80 km/h da o kadar rahatsız olmadım bu zamana kadar. Sadece araç sollarken olumsuz şartlar yaratabiliyor. Özelliklede kamyon otobüs sollarken yada onlar beni sollarken :) . Diyorum yanından geçen araç büyük ondan korkuyor sallanıyor :P .

Ramazan hocam, yandan otobüs veya kamyon gibi ağır bir araç çok hızlı bir şekilde geçerse benim araç da bayağı bir sallanıyor. Onun dışında diğer araçların rüzgarlarından etkilenme gibi bir problem yok çok şükür. Bahsettiğim 80'i geçememe problemi gerçekten çok sert rüzgarlarda oluyor. Örneğin 2 yıl önce yaşadığım bir olayı anlatayım. Arkadaşı şehrin 10 km dışında bir yere bırakacaktım. Aracı kontrol etmekte bayağı zorlandım. 70-80'i geçemedim. Sonradan öğrendim ki, o gün hızı 110 km/h'a kadar çıkan bir fırtına yaşanmış Adana'da :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
benim araçta da var ama 120-130 gibi hızlarda olmuyor (lastikler michelin pilot primacy) daha üst hızlarda oluyor, bahsetceğim hızlar yasal değil ancak araç 1000kmyi yeni geçmişti ve zorlamam gerekiyordu, 140tan sonra 180 civarında vs çok etkileniyor yan rüzgarlardan direksiyonu daha sıkı tutmak gerekiyor..98 corollada da var bu problem 175 tabanlı lastikten 195 tabanlı lastiğe geçince azaldı, aracı yere 3-5 cm yaklaştırsam tamamen bitecek 98 corollada çok yüksek hızlarda bile etkilenmeyecek..2009da da bu sorun böyle çözülebilir, marşpiyel, 3.5cm yaklaştırma..sorununuzun çözümü budur..zaten bildiğim kadarıyla abd gibi ülkelerde corolla bizim ülkemizdekinden 3.5 cm daha alçak
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Adı üstünde yer uçağı olacak o kadar türbülans....!
Şakası tabi gerek rüzgarlı hava özellikle rüzgar yandan vurunca hissediliyor.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Sonradan öğrendim ki, o gün hızı 110 km/h'a kadar çıkan bir fırtına yaşanmış Adana'da :D

Bu güzeldi hakkı abi :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ramazan hocam, yandan otobüs veya kamyon gibi ağır bir araç çok hızlı bir şekilde geçerse benim araç da bayağı bir sallanıyor. Onun dışında diğer araçların rüzgarlarından etkilenme gibi bir problem yok çok şükür. Bahsettiğim 80'i geçememe problemi gerçekten çok sert rüzgarlarda oluyor. Örneğin 2 yıl önce yaşadığım bir olayı anlatayım. Arkadaşı şehrin 10 km dışında bir yere bırakacaktım. Aracı kontrol etmekte bayağı zorlandım. 70-80'i geçemedim. Sonradan öğrendim ki, o gün hızı 110 km/h'a kadar çıkan bir fırtına yaşanmış Adana'da :D

Hakkı abi Allahtan fırtına havalandırmamış arabayı :) Şu bi gerçekki bizim Yarisler biraz yüksek ve alçaltmak lazım ama maliyet baya tutuyor.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
Ynt: Rüzgarlı havada aracınız ne kadar savruluyor?(Yeni nesil Corolla)
« Yanıtla #10 : Haziran 18, 2009, 13:38:42 »
Bu güzeldi hakkı abi :lol:

Arabanın içinde fazla bir şey hissetmemiştim ama inince anladım ben de yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu :D

Hakkı abi Allahtan fırtına havalandırmamış arabayı :) Şu bi gerçekki bizim Yarisler biraz yüksek ve alçaltmak lazım ama maliyet baya tutuyor.

Rüzgar tam yandan değil de biraz karşıdan vursa eminim uçarak gidebilirdim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Rüzgarlı havada aracınız ne kadar savruluyor?(Yeni nesil Corolla)
« Yanıtla #11 : Haziran 18, 2009, 18:24:47 »
Abi bu bana birazda kişiye göre değişiyor sanırım. Katılıyorum benim aracımda rüzgardan etkileniyor, zaman zaman yavaşlıyorum şiddetli rüzgarlarda ancak bikaç gün önce Adana'dan maraşa dönerken son tünelden çıktıktan sonra araca yandan öyle bir rüzgar çarptıki lastiklerden ses geldi, şerit değiştirmemek için iyice yavaşladım ve bu rüzgar epey bi mesafe sürdü. Bu arada yanımdan bi corolla class geçtiki hoplaya zıplaya -muhtemelen kiralık şirket aracıydı- adam kayboldu gitti şaştım kaldım. Helal olsun dedim kendi kendime sustum kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Auris'te de aynı problem var. Hafif şiddetli rüzgarda bile savruluyor. Direksiyon da yüksek hızlarda sertleşmiyor çok hafif. Auris için standart aksesuarlar arasında olan arka spoiler ve yayları alsam bir faydası olur mu dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
yayın faydası çok fazla olur sorun kesinlikle yüksekliğinden kaynaklanıyor ama altını vurmamak için çok dikkat etmeniz gerekecektir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Arkadaslar arabalar kucuk, karsilikli iki teker arasi mesafe kisa, siddetli ruzgarda arabanin sallanmasi hos olmasa da normal.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Auris'ten önce Focus HB kullanıyordum. Böyle bir sıkıntım olmadı. Auris çok düşük hızlarda çok fazla savruluyor. Bariz fark var. Büyüklükle değil tasarımla alakalı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Araç dolu iken fark etmiyorum ancak sadece eşim ve ben olup ta arka koltuk ve bagaj boş olunca rüzgarlı havalarda aracın altından girip aracın arkasına büyük etki yaptığını hissediyorum. Bir keresinde iyice tırstırmıştı beni. Sanırıma aracın arka  kısmının halif olmasından kaynaklanıyor. Rüzgar vurduğunda o sesi de ayrıca duyduğum oluyordu. Tabi bunlar rüzgarlı havalarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi

Corolla nın bence sadece 2 zaafı var.
1) Yol gürültüsü.
2) Virajda savrulması.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Önceki aracım olan AE101 kasa Corolla ile özellikle TIR ve otobüs sollamalarında sollamaya başlarken, Tır veya otobüs Corollayı mıknatıs gibi çekerken, sollama biterken de oldukça ciddi biçimde iterdi. Yolcuların bile hissettiği şekilde olurdu bu olay.
Primera ile böyle bir sıkıntı yaşamadım hiç, ben araç ağırlıklarından dolayı olacağını düşünmüştüm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Benim burada kendi aracımla ilgili yorum yapmam pek doğru olmaz sanırım. Konu özellikle Corolla için sorulduğundan dolayı böyle düşünüyorum.

Burada önemli olan bir kaç önemli şey var; araç ağırlığı, lastiklerin ebatı, iki lastik arasındaki mesafe, aerodinamik, aracın yüksekliği, amortisör ve yaylar. Sorun özellikle amotisör ve yaylardan kaynaklanıyor, çünkü üreticiler bizim aile aracı diye adlandırdığımız sınıf için konfora yönelik bir sistem kullanıyor, yani daha yumuşak.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem