Gönderen Konu: Rüzgarlı havada aracınız ne kadar savruluyor?(Yeni nesil Corolla)  (Okunma sayısı 14906 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Yeni kasa corollalara ufak bi yay operasyonu şart bence.Biraz yüksekce olduğu için fazla etkileniyor olabilir.
...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
Aynı şeyden bende şikayetçiyim 100 le girdiğim virajda araba savurdu zor topladım yoksa bariyerlerde buluyodum kendimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Kan Grubu: ---
bendede vardı fakat sorun lastıklerin değişimi ile ilgili yere tutunmalarda orjınal lastıklerın işe yaramadığı ebatlarınında kucuk geldiği aşikar fakat ruzgarlı ve marjbiyelinde etkısı buyuk. benım bi sorunum var bu konuda yardımcı olursan sevinirim lastıklerımı buyuttum fakat camurluğa dokunuyor kasıslerde yaylanınca arka taraf. sence ne uapmalıyım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Herkes rüzgar etkilyor diyor.Ae101 e12 e13 çıkan kasaların hepsi yolda tutunmakta zorlanıyor..Benim aracımda rüzgralı havalrda yolda ttuunmakta zor oluyor ama öyle hızımda 80 90 oldugu zaman  fazla sarsmıyor..Hafif bir araçta degil 1175 kilomu ne..Bence süspansiyon ve şase ile ilgili.Focusların bu konuda daha iyi oldugunu duydum yol tutuşunda..Tasarımda yeniden düşünülmesi lazım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
arabanın rüzgardan etkilenmesi yerden yüksekliği ve amortisörlerin yumusaklıgından kaynaklanmaktadır arabayerden nekadar yükselir amotisörüde nekadar yumusak olursa etkilenme kacınılmazdır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Automatic transmission
Nazım bey çamurluklarınızı genişlettirin :d Body kit :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
eski corona kullanıcısıyım ama bir coronayı yoldan cıkarmak imkansız gibidir okadar araba kullandım corona gibi yoltutan bir arac tanımadım kullanan bilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
altı vuruyor diye aracları yerden yükseltiyorlar konforlu olsun diyede amortisörü yumusatıyorlar ondan kaynaklanıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Eger yumusak amortisorler sebep oluyorsa KYB'yi denemek cozum olabilir.Cunku Tokico'ya gore daha sert.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
selam  bu konu önemli bence...bende E-5 te kullanırken 120 yi rahat görmekteyim ve genelde bu hızdan sonrada pek kasmadan ayağımı çekerim..genelde de 100 le giderim.marmara da lodos olunca ki iki gündür var..sanki biri oyuncak araba ile oynar gibi 30-40 cm sağa sola ittiriyor aracımı.yaris 1,33.hemen 80 e iniyorum özellikle tepeye doğru çıkınca bi anda rüzgar geliytor sanki uçucak gibi ama 90 dan aşapı indiğinde böle bi problem yok çok sağlam yere basıyo ve virajlarda da bi prob.hissetmedim açıkcası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Hmm evet
Yan rüzgar varsa Corona'lar da çok sallanıyor. ağır tabi ama.. Sanırım profil alanı geniş. (alçak yer yüksek tavan)
 Çeşme otobanında bayağı bir hissetmiştim. Rüzgar da beni hissetti mi bilmem . :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
bendede wardı fakat sorun lastıklerin değişimi ile ilgili yere tutunmalarda orjınal lastıklerın işe yaramadığı ebatlarınında kucuk geldiği aşikar fakat ruzgarlı ve marjbiyelinde etkısı buyuk. benım bi sorunum var  bu konuda yardımcı olursan sewinirim lastıklerımı buyuttum fakat camurluğa dokunuyor kasıslerde yaylanınca arka taraf. sence ne uapmalıyım

Nazım Bey, yazarken Türkçe yazım ve imla kurallarına dikkat edelim lütfen. Sorunuz için Mekanik Sohbet bölümünde ayrı bir başlık açabilirsiniz. Ya da arama fonksiyonunu kullanıp bu konuda daha önce açılmış olan sayısız başlığı inceleyebilirsiniz. Bayağı bir paylaşılmıştı bu sorun forumumuzda.

arabanın rüzgardan etkilenmesi yerden yüksekliği ve amortisörlerin yumusaklıgından kaynaklanmaktadır arabayerden nekadar yükselir amotisörüde nekadar yumusak olursa etkilenme kacınılmazdır

eski corona kullanıcısıyım ama bir coronayı yoldan cıkarmak imkansız gibidir okadar araba kullandım corona gibi yoltutan bir arac tanımadım kullanan bilir

altı vuruyor diye aracları yerden yükseltiyorlar konforlu olsun diyede amortisörü yumusatıyorlar ondan kaynaklanıyor

Ümit Yaşar Bey, nokta, virgül gibi arkadaşları hayatımızdan çıkarmayalım lütfen :) Çok sevdiğim bir şairin adını taşıyorsunuz, hiç olmazsa onun adına layık olmaya biraz gayret edin lütfen.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
marşbiyel+yay sorunu halledecektir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Bende bu bahsedilen sorun hiç ama hiç yok :D :D aracımda Cooper zeon ZPT 215 / 35 / 17 lastikler 17 inç jantlar, 3,5cm Eibach marka spor yay mevcut, bence lastik tabanı genişletilip spor yay takılırsa bu sorun ortadan kalkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
efsane kasalar yeniler kadar savrulmuyor bence
Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım.