0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
5/30 senin arabaya ince gelir castrol fst 5w40 kullanırsanız rahat edersiniz.
Teşekkür ederim Atilla Bey. Bir iki araç daha var merak ettiğim cevaplarsanız çok memnun olurum.1- Hali hazırda kendi kullandığım accorduma (2004 model 286bin km de lpgli 2.0 motor) son 3 yıldır 5-30 yağ kullanıyorum. Aynı yağla devam mı edeyim yoksa değişeyim mi?2- Dayı oğluna verdiğim opel astra araç için (1999 model 155bin kmde lpgli 1.6 motor) hangi yağı önerirsiniz?3- Ve son olarak Bacanağmın 2015 model astra j aracı için 1.6 motor 20bin kmde hangi yağı önerirsiniz?Çok mu oldum ne
Euro 5 motorlarda kalın yağın DPF sistemini tıkadığını söylüyorlar. Ayrıca toyotanın resmi sitesinde 0 viskozitedeki yağ için partikül filitreli araçlar için uygun denilmiş.Ben aracıma 5W30 Castrol Magnetec koydum aracın DPF lambası yandı ve halen yanıyor. Tüm bunları birleştirince 5W30 Yağ koydurduğuma pişman oldum. Halbuki işi yapan usta gel etme 0W20 koyalım dediği halde.
ayni aracin 2006 model 60000 de olanina hangi yagi tavsiye edersiniz?
Selman kardeşim bacanağının astrasına castrol fst 5w30 diğer iki arabayada 5w40 kullanmanı tavsiye ederim.
Mehabalar aracın yağ değişiminden sonra sürekli olarak anahtar resmi öıkıyordu bende arada bir uyarı lambasını söndürüyordum. Bu gün OBDII çihazı ile hata kodlarına baktırdım. P252F hatasını vermiş Engine Oil Level Too High (yağ seviyesi yüksek) yağ çubuğunu kontrol ettiğimde üstteki çizgini 1 Cm kadar üzerinde olduğunu gördüm .7000 KM kadar bu halde kullanmışım aracı .2014 1.4 D 68 binde şu anda .Kafama takıldı motora zarar vermiş olabilirmiyim. Normalde hiçbir belirti yok teşekkürler.
Serdar kardeşim turbolu motorlarda en dikkat edilecek şeylerden biri asla fazla yağ koymamak ikinciside motoru stop etmeden önce birdakika çalışmasını devam ettirip sonra motoru kapatmaktır. yapacağın derhal fazla yağı çektir, bir zarar olduğunu tahmin etmiyorum.
Corolla 14.dizel 2014 içinde 0w20 yi tavsiye eder misiniz ? sürekli 5w30 Castrol yağ kullandım ama bugün 0w20 Eneos koydurdum. iklim olarak iç anadolu ikliminde kullanıyorum.Teşekkürler
Farkettim Anıl Bey aklımda 0w20 kalmış aldım verdim ustaya oda uyardmadı ?Fikrilerniz nedir ? Yeniden mi değiştirsem ? Değiştirme durumunda yağ filteresinide değişmeli mi ? Boşa masraf çıktı gibi tüh...