0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tiptronic demek istedin herhalde Tiptronic Porsche tarafından bulunan bir şanzıman. VW tarafından kullanılıyor. Kullanım tarzı olarak Multimode ile aynı. Ancak farkı Tiptroniğin geleneksel tork konvertörlü otomatik vites olması, Multimode'un ise otomatikleştirilmiş düz vites kullanması.[/quote]merhabalar , MM ve tiprtonik arasındaki farkı şu şekilde açıklayabilirim;MM düz şanzıman üzerine konumlandırılmış otomatik şanzıman,Tiptronik ise otomatik şanzıman üzerine konumlandırılmış düz şanzıman,Görev olarak aynı görevi görüyorlar diyeilirz ama yapı olarak farklılar.MM in tek dezavantajı otomatik vites seçeneğindeyken yoğun trafikte debryajın ısınması ve arasın ikaz sinyali vermesi çünkü araç hep viteste olduğu için debryj balatası çabuk ısınıyor zaten bu gibi tragiklerde düz vites seçeneğinde kullanılması tavsiye ediliyor.
iyi de, düz vites modunda da viteste olmuyor mu? yoksa boşa alınabiliyor mu?[/quote]araçta debriyaj pedalı yok,debriyaj görevini gören bir debriyaj motoru var ama tabiiki bizim göremediğimiz bir yerde bu sistem.düz vites kullanımlarda bu debriyaj motoru görev yapıyor.düz vites modundayken araç durursa debriyaj motoru vitesi boşa alıyor ondan otomatik vitesteki debriyaj balatasının ısınması gibir bir durum ortaya çıkmıyor.
Değilüdur...Tiptronikler bildiğimiz klasik otomatik vites kutusuna sahipler. Modern tüm otomatiklerde olduğu gibi onlarda elektronik olarak kontrol ediliyorlar. Ve aynı devre vites değişimlerini sizin manuel olarakta kontrol etmenize izin veriyor... Yukarıdaki mesaj ile alakasız ama kişisel tercihim herzaman tiptronikten yana olur.. Öyle servo motorla kontrol edilen vites falan bozar beni...[/quote] yani tiptronic şanzıman benim dediğim açıklamya uymuyor mu ?? "otomatik üzerine konumlandırılmış düz şanzıman"[quote=metin kam]mmt demek manuel sanzıman ama bazı motorlar sayesınde debrıyaj merkezı ve pedalı devre dısı bırakılmıstır.ve vıtes gecıslerını sekromenc sıstemı uzerınde bulunan motorlar yardımı ıle yapılır.kalkısı zayıftır.almanızı tavsıye etmem.bıkez sokuldukten sonra bır daha aynı randımanı almanız cok zor.allah sukur sokmuslugum vardır oyuzden dıyorum..saygılar[/quote]yakıt tasarrufu konusunda katılıyorum,çünkü toyota da MM şanzımanlarda düz vitesli araçlara oranla daha az yakıt tüketimi var.tabi kalkışlarda çok büyük bir performans bekleyip gazı köklemezseniz