Gönderen Konu: Bujiler ne zaman değişmeli ?  (Okunma sayısı 59112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: Bujiler ne zaman değişmeli ?
« Yanıtla #40 : Haziran 10, 2013, 16:34:16 »
yusuf beyin kullandığı aracın kasası ile benim kullandığım aracın kasası aynı ve çok iyi biliyorum ki iridyum bujiler ama biir parantez açmak isterim (lpg li araçların kaç bin km buji değiştiriliyor bilmiyorum)yoksa normal olarak 100,000 km değişir Ertan kardeşim
1ZR-FE motor ise 100000 benzinli araç için verilen değer.Eğer bu değer doğru ise 70000 civarındada tüpte değişmek lazım.Tabi öncesindede kontrol edilmeli.

cevaplarınız için teşekkür ederim.
1ZR-FE motora görsel olarak bakınca aracımın motoruna benziyor. aracımın motorunun ne olduğunu en net nasıl öğrenebilirim.
http://www.toyodiy.com/ buradan bakabilirsiniz tam olarak
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 10, 2013, 16:34:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 10, 2013, 16:38:54 »
arkadaşlar biraz önce servisi aradım. 100 bin km de değişen iridyum bujiymiş. uzun ömürlü bujinin ömrü bize patladı  :( 240 TL dedi fiyata da. indirim kampanyası ile biraz indirim olacakmış. iyice korkmaya başladım bu 100 bin km bakımı kaça patlayacak  :wacko:
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 10, 2013, 16:40:59 »
arkadaşlar biraz önce servisi aradım. 100 bin km de değişen iridyum bujiymiş. uzun ömürlü bujinin ömrü bize patladı  :( 240 TL dedi fiyata da. indirim kampanyası ile biraz indirim olacakmış. iyice korkmaya başladım bu 100 bin km bakımı kaça patlayacak  :wacko:
fatih aksarayda sorduğum fiyatlar tanesi 40 lira idi
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Haziran 10, 2013, 16:42:47 »
Doğrudur,60 lira civarıdnaydı teki çünkü 4 tane var 240 lira.Diğer normal 40000 km giden buji 4 tanesi 35 lira civarında serviste.40000 km normal ömrü var.Yani eğer uyumluysa (tırnak aralığı vs) bu bujiler daha ekonomik.Sonuçta aracınızda tüp var bu ömrüler dahada kısalıyor ister istemez.Kirapçığında yazar buji markası birde dışarıdan araştırın o bujiyi bakalım kaç lira.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Haziran 10, 2013, 16:50:19 »
kitapçıkta yazanlar aşağıdaki gibi.

Buji
4ZZ-FE Motor Ürün DENSO K16R-U11 Boşluk  BOSCH FR8KCU  DENSO 1.1 mm  BOSCH 1.0 mm

1ZR-FE Motor Ürün DENSO SC20HR11  Boşluk   1.1 mm

UYARI

netten araştırınca DENSO SC20HR11

http://www.ebay.com/ctg/DENSO-SC20HR11-Spark-Plug-/74965122

yaklaşık 49 $

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Haziran 10, 2013, 16:56:36 »
kitapçıkta yazanlar aşağıdaki gibi.

Buji
4ZZ-FE Motor Ürün DENSO K16R-U11 Boşluk  BOSCH FR8KCU  DENSO 1.1 mm  BOSCH 1.0 mm

1ZR-FE Motor Ürün DENSO SC20HR11  Boşluk   1.1 mm

UYARI

netten araştırınca DENSO SC20HR11

http://www.ebay.com/ctg/DENSO-SC20HR11-Spark-Plug-/74965122

yaklaşık 49 $
   http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1109/Denso-Iridium-Buji-Takimi  buyurun tek buji fiyatı 42 lira olarak veriliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Haziran 10, 2013, 17:16:18 »
   http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1109/Denso-Iridium-Buji-Takimi  buyurun tek buji fiyatı 42 lira olarak veriliyor.

46 tl satan görmüştüm sizin site daha uygun iyi oldu teşekkürler. sitemizde Ufuk Bey var onunla iletişime geçmeye çalışıyorum mail attım. Ondan da fiyatlar alıp muhtemelen de Yeni Dörtnal Servisinde parçaların değişimini yaptıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Haziran 10, 2013, 17:23:38 »
46 tl satan görmüştüm sizin site daha uygun iyi oldu teşekkürler. sitemizde Ufuk Bey var onunla iletişime geçmeye çalışıyorum mail attım. Ondan da fiyatlar alıp muhtemelen de Yeni Dörtnal Servisinde parçaların değişimini yaptıracağım.
Evet bende tam Ufuk Bey'i söyleyecektim size.Birde ondan fikir alın ayrıca size linkini verdiğim siteden baya bir şeyler aldım sıkıntı olmadı yani.Parçaları(yağ filtresi,hava filtresi,karter contası) servisten alıp dışarıda yaptırmak en iyisi,hem orjinal parça hemde uygun fiyata işçilik oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Haziran 10, 2013, 17:58:46 »
onca eski yeni araba kullandım , bu güne kadar hiç buji değiştirmedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 10, 2013, 18:53:02 »
onca eski yeni araba kullandım , bu güne kadar hiç buji değiştirmedim
Bende bir kere degistirdim, fiyati cok uygundu bende degistir dedim ustaya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 22, 2015, 13:05:13 »
İridyum Buji konusu benimde kafamı karıştırdı.

Kitapta, 24 ay (2yıl) veya 100.000km'de değiştir diyor.

Yabancı kaynaklı önerilerde performansının düştüğü zaman olarak 45.000km görünüyor.

Değişimi biraz masraflı ama 45.000km'den itibaren performansı düşük buji ile fazladan yakılacak yakıt tutarı daha fazla olabilir yada EGR tıkanabilir.

İridyum buji değiştirenler, kaç km'de değişim yaptı.? çıkan bujideki gözlem neydi?

Bugün Toyota'ya uğradım, henüz iridyum buji değişimi yapılmadığını ama 100.000km'de değiştirilmesinin normal olduğunu söylediler.

Banada mantıklı geldi, bu bujiler için 2 yıl çok erken olur, belki 2 yılda bir (i) kontrol edin şeklinde yazılması gerekirdi.

Yinede iridyum buji değiştiren olursa, görüşlerini paylaşırsa çok iyi olur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Kasım 23, 2015, 16:29:40 »
İridyum Buji konusu benimde kafamı karıştırdı.

Kitapta, 24 ay (2yıl) veya 100.000km'de değiştir diyor.

Yabancı kaynaklı önerilerde performansının düştüğü zaman olarak 45.000km görünüyor.

Değişimi biraz masraflı ama 45.000km'den itibaren performansı düşük buji ile fazladan yakılacak yakıt tutarı daha fazla olabilir yada EGR tıkanabilir.

İridyum buji değiştirenler, kaç km'de değişim yaptı.? çıkan bujideki gözlem neydi?

Bugün Toyota'ya uğradım, henüz iridyum buji değişimi yapılmadığını ama 100.000km'de değiştirilmesinin normal olduğunu söylediler.

Banada mantıklı geldi, bu bujiler için 2 yıl çok erken olur, belki 2 yılda bir (i) kontrol edin şeklinde yazılması gerekirdi.

Yinede iridyum buji değiştiren olursa, görüşlerini paylaşırsa çok iyi olur.

Daha önceki Alfa Romeo'm da ve su anki aracimda iridyum buji kullaniyorum. 60bin km veya 6 yilda bir degistirmek yetiyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '06
  • 7 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Kasım 23, 2015, 17:47:48 »

iridyum bujiler geçen hafta değişti aracımda, 135000 de.ama değişim periyodu benzinli araçlarda 100000 km.lpg yi bilemem.cikanlara baktım bariz bişey yok kararma dışında. Fakat ateşleme elemanlarının belirtilen zamanda degismesi gerekli.
 yaşadığım bir olay vardı. ustanın dükkanında 2000 model bi avensis vardı, nesi var dediğimde buji  kabloları değişecek dedi.kablolarda görünürde bir şey yoktu.araci  çalıştırıp ışıkları kapattığı nda kablolardan  geçen elektrik akımı kablo üzerinden sağa sola atlıyor ve araç tekliyordu.
 100000 km bakımı 1000 tl yi bulabilir.
Otomobilleri iyi,kötü diye ayırmayın. Herbiri farklı bir amaç için üretilmiştir. Onları iyi ve kötü kullananlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Kasım 23, 2015, 18:29:10 »
iridyum bujiler geçen hafta değişti aracımda, 135000 de.ama değişim periyodu benzinli araçlarda 100.000km, cikanlara baktım bariz bişey yok kararma dışında. Fakat ateşleme elemanlarının belirtilen zamanda degismesi gerekli.

Evet, kitapta 100.000km diyor ama 24 ay ibareside var.

Örneğin: iridyum buji kullanılan bir markada 6 yılda bir ama diğer markada 4 yılda bir değişim yapıldığından bahsediyor, Murat Küden arkadaşımız. Dolayısiyle anlık start - stop gerçekleştiğinden dolayı Hybrid sistemde bujilere normalden daha fazla yüklenilmekte olduğunu düşünürsek kitaptaki 2 yıl göz önüne alınabilir mi? aynı antifriz gibi 96 ay veya 160.000km olarak gösterilmektedir.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 23, 2015, 19:04:29
Denso'nun sitesinde   http://densoiridium.com/faq.php - How long will Iridium Last?
şu açıklamayı okudum: Denso olarak iridyum bujilerin 30.000 miles (50.000km) de değiştirilmesini tavsiye ederiz.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)