0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yusuf beyin kullandığı aracın kasası ile benim kullandığım aracın kasası aynı ve çok iyi biliyorum ki iridyum bujiler ama biir parantez açmak isterim (lpg li araçların kaç bin km buji değiştiriliyor bilmiyorum)yoksa normal olarak 100,000 km değişir Ertan kardeşim
cevaplarınız için teşekkür ederim. 1ZR-FE motora görsel olarak bakınca aracımın motoruna benziyor. aracımın motorunun ne olduğunu en net nasıl öğrenebilirim.
arkadaşlar biraz önce servisi aradım. 100 bin km de değişen iridyum bujiymiş. uzun ömürlü bujinin ömrü bize patladı 240 TL dedi fiyata da. indirim kampanyası ile biraz indirim olacakmış. iyice korkmaya başladım bu 100 bin km bakımı kaça patlayacak
kitapçıkta yazanlar aşağıdaki gibi.Buji4ZZ-FE Motor Ürün DENSO K16R-U11 Boşluk BOSCH FR8KCU DENSO 1.1 mm BOSCH 1.0 mm1ZR-FE Motor Ürün DENSO SC20HR11 Boşluk 1.1 mmUYARInetten araştırınca DENSO SC20HR11http://www.ebay.com/ctg/DENSO-SC20HR11-Spark-Plug-/74965122yaklaşık 49 $
http://www.ozenticaret.com.tr/asp/product/1109/Denso-Iridium-Buji-Takimi buyurun tek buji fiyatı 42 lira olarak veriliyor.
46 tl satan görmüştüm sizin site daha uygun iyi oldu teşekkürler. sitemizde Ufuk Bey var onunla iletişime geçmeye çalışıyorum mail attım. Ondan da fiyatlar alıp muhtemelen de Yeni Dörtnal Servisinde parçaların değişimini yaptıracağım.
onca eski yeni araba kullandım , bu güne kadar hiç buji değiştirmedim
İridyum Buji konusu benimde kafamı karıştırdı.Kitapta, 24 ay (2yıl) veya 100.000km'de değiştir diyor.Yabancı kaynaklı önerilerde performansının düştüğü zaman olarak 45.000km görünüyor.Değişimi biraz masraflı ama 45.000km'den itibaren performansı düşük buji ile fazladan yakılacak yakıt tutarı daha fazla olabilir yada EGR tıkanabilir.İridyum buji değiştirenler, kaç km'de değişim yaptı.? çıkan bujideki gözlem neydi?Bugün Toyota'ya uğradım, henüz iridyum buji değişimi yapılmadığını ama 100.000km'de değiştirilmesinin normal olduğunu söylediler.Banada mantıklı geldi, bu bujiler için 2 yıl çok erken olur, belki 2 yılda bir (i) kontrol edin şeklinde yazılması gerekirdi.Yinede iridyum buji değiştiren olursa, görüşlerini paylaşırsa çok iyi olur.
iridyum bujiler geçen hafta değişti aracımda, 135000 de.ama değişim periyodu benzinli araçlarda 100.000km, cikanlara baktım bariz bişey yok kararma dışında. Fakat ateşleme elemanlarının belirtilen zamanda degismesi gerekli.