Gönderen Konu: Toyota carina modifikasyon yardım  (Okunma sayısı 11484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Toyota carina modifikasyon yardım
« : Haziran 05, 2009, 12:46:48 »
arkadaslar 97 model toyota carina aracım var..öncelıkle aracımın lastıklerını degıstırecegım.ama lastık degıstırıken hem jant boyutunu hemde genıslıgını arttırmak ıstıyorum.maksımum yapabılecegım jant,yanak ve taban genıslıgı nedır?su anda uzerınde mıchelın 185*65*14 var..ayrıca hangı lastıgı onerırsınız?benım aklında pırellıp7 cınturado var..sızce hangı lastık ıyıdır?ve modıfıkasyon olarak hem motora hemde dıs gorunume neler yaptırabılırım?tesekkurşler
SUBARU FORESTER 2.0X OTOMATİK-Milano sıralı sistem

Toyota Club Türkiye

Toyota carina modifikasyon yardım
« : Haziran 05, 2009, 12:46:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota carina modifikasyon yardım
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2009, 14:28:24 »
Fazla bişey yapmaya gerek yok bence :) Bu kasaların zaten çok kaslı bir görüntüsü var.
Bi foto gömüştüm. Ön ve yan etek takmışlar. Yandan tam bir BMW görüntüsü oluşmuştu..
Tekerlekler biraz küçük.. Hatta büyütseniz de muhtemelen gövdeye göre küçük kalacak. O yüzden bence tekerlekleri büyük gösteren bir jant tercih edin. (Çubuklu vb)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2009, 11:32:38 »
arkadaslar arabama 16" jant takarsam lastıgın ebadı en fazla ne kadar olabılır?mesela 205*50*16 takaılırmıyım?yada sızce en uygun hangısı olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 28, 2009, 12:58:18 »
205/45 tam oluyor, 195/50 de tam oluyor, bence tabanı çok genişletmeyin ki direksiyonunuz çok sertleşmesin, ivmeniz çok azalmasın..ahmet abinin dediği gibi çok kollu veya 5 kollu bir jant takabilirsiniz, büyük görünür, offsetli jant takarsanız küçük durur yine..bagaj üstüne anatomik spoyler var bu aracın çok çok beğenirim onu, ondan takabilirsiniz, camlara film, tamponlara çok küçük karlık yapılabilir onun dışında çok da ellencek bir araç değil bence :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #4 : Haziran 28, 2009, 17:40:49 »
Fazla bişey yapmaya gerek yok bence :) Bu kasaların zaten çok kaslı bir görüntüsü var.
Aynen katılıyorum Ahmet abiye.Jant, cam filmi, xenon far yeterli derecede güzellik getirecektir arabaya :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 28, 2009, 18:58:56 »
Size jant ve lastik konusunda tek tavsiyem 205/45/R16 ve kumho KU31 serisidir. Fiyatına göre çok performanslı bir lastik. Dün Turanza ER300'ü denedim. İnanın bana KUMHO KU31 daha iyi yol tutuyor. Jant olarakta yerli malı tercih edin. CMS, Dj, KM "KorMetal" idealdir. Türkayımın dediği gibi bu araçlarda çok fazla oynamaya gerek yok. Stoplara kırmızı film çekebilirsiniz. Anaomik rüzgarlık, marşpiyel yeterli olacaktır. Yukarıdaki lastik ebadının aracınıza çok fazla artısı olacakır. Çukurlu yollarda birazcık dikkat etmeniz yeterli. İnanın 185/65/14'e göre çok şey farkedecektir. Birde bütçeniz varsa eğer dört amortisörü değiştirin. Her 3 yılda veya 60,000KM'de amortsiörler değişmelidir. Bu iki kombinasyonu yaparsanız yol tutuşunda gidişinde büyük değişiklikler olacaktır. Bana inanın.... Aşağıdaki hesaba göre 205/45/16 jant-lasiğin size tam olumlu olacağını söyleyebilirim. Ayrıca kırmızı halkaya aldığım yazıda yeni lastiğin çapının eski lastiğe göre yaklaşık %1 daha küçük olacağı yazıyor. Buda büyüttüğünüz taban aracınıza bir hantallık kazandıracak fakat %1 küçüklük bunu dengeleyecek demektir.

Başka yardımcı olacağım konu varsa seve seve .... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 28, 2009, 19:03:41 »
Türkay bee senden birşey rica etsem yaparmısın? Yaparsın dimi :D

Bak diyorumki şu avatarını değiştir. Arabanın siyah ve pis tamponlu kıçını göstermekten vazgeçsen çok mutlu olurum. Eminimki birçok arkadaşta mutlu olur. Aracın yeterince karizmatik, karizmatik bir fotoğrafını koysan daha iyi olur. Dimi arkadaşlar???

Not: "KIÇ" bir terimdir. Denizcilikte çok kullanılır. Argo tabir gibi algılansa da aslında argo değildir.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2009, 19:15:51 »
ümit pis resmi değiştiririm ama siyah tamponuma laf ettirmem :D bu kadar para harcayana kadar o tamponları 50 kez boyatırdım :D ben bu siyah tamponlu halini çok çok daha fazla seviyorum ;) ama güzel bi resim ayarlayım tamam ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 28, 2009, 19:19:11 »
Eyvallah  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 30, 2009, 17:30:51 »
türkay abi yeni resmin süper olmuş bu arada +1 ^^
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2009, 09:40:19 »
arkadaslar yardımlarınız ıcın tesekkur ederım..bırde jantlarda offset ne demek bunu jantı satın alırken nasıl anlayacagım,off set olursa faydası yada zararı ne olur?bırde angel far carınalar ıcın olanı var mı,ya da xenon takabılırmıyım?takarsam xenon hangı marka ve modelını tavsıye edersınız?tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
« Yanıtla #11 : Temmuz 17, 2009, 19:39:53 »
Size jant ve lastik konusunda tek tavsiyem 205/45/R16 ve kumho KU31 serisidir. Fiyatına göre çok performanslı bir lastik. Dün Turanza ER300'ü denedim. İnanın bana KUMHO KU31 daha iyi yol tutuyor. Jant olarakta yerli malı tercih edin. CMS, Dj, KM "KorMetal" idealdir. Türkayımın dediği gibi bu araçlarda çok fazla oynamaya gerek yok. Stoplara kırmızı film çekebilirsiniz. Anaomik rüzgarlık, marşpiyel yeterli olacaktır. Yukarıdaki lastik ebadının aracınıza çok fazla artısı olacakır. Çukurlu yollarda birazcık dikkat etmeniz yeterli. İnanın 185/65/14'e göre çok şey farkedecektir. Birde bütçeniz varsa eğer dört amortisörü değiştirin. Her 3 yılda veya 60,000KM'de amortsiörler değişmelidir. Bu iki kombinasyonu yaparsanız yol tutuşunda gidişinde büyük değişiklikler olacaktır. Bana inanın.... Aşağıdaki hesaba göre 205/45/16 jant-lasiğin size tam olumlu olacağını söyleyebilirim. Ayrıca kırmızı halkaya aldığım yazıda yeni lastiğin çapının eski lastiğe göre yaklaşık %1 daha küçük olacağı yazıyor. Buda büyüttüğünüz taban aracınıza bir hantallık kazandıracak fakat %1 küçüklük bunu dengeleyecek demektir.

Başka yardımcı olacağım konu varsa seve seve .... :)

205-45-16 lastikleri asla tavsiye etmem atarabasına biniyon arabayamı belli değil çok yol yapıyorsanne az yanak kalınlığını 50 veya 55 al

ayrıca benim gibi dere tepe kullanırsan bol lastik yararsın

aldıktan 10 gün sonra 10cm lik bir tümsek te yarıldı namussuz lastik

değiştirdim 10 gün oldu lastiklerimi

205-55-16 91 h hankook ucuz diye aldım taktırınca arka çamurluklar sürtmeye başladı kaportacıda ufak bi ayar geçtik
artık sürtme diye bi sorun yok

205-55-16 da araç biraz hantallaştı ama 45 mi 55 mi derseniz 1000 defa 55 deri ilk kalkış ve 2 vites kalkışı bira hantal ondan sonrasını ise motor hallediyor 30 km hızdan sonra bi fark kalmıyor hız göstergesi %6 oranında düşük gösteriyor onuda hesaplamak lazım

ama 45 yanak ta performans lastiği şöyle iyi böyle iyi diye taktırdık biz sen taktıracaksan bi düşün derim bencee  2005-55-16 yı taktırınca aracın çamurlukları doldu ve görünüşü gü<elleştii
14 jantla arbada lastik uydurma gibi duruyor

teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 17, 2009, 21:51:38 »
Gerçek isminizi söyler misiniz Conqueror Rose. Rumuzla üyelik forum kurallarına aykırıdır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
« Yanıtla #13 : Temmuz 18, 2009, 18:04:29 »
Gerçek isminizi söyler misiniz Conqueror Rose. Rumuzla üyelik forum kurallarına aykırıdır.

fatih gül

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 18, 2009, 23:06:03 »
Anatomik rüzgarlık, marşpiyel yeterli olacaktır.
bagaj üstüne anatomik spoyler var bu aracın çok çok beğenirim onu, ondan takabilirsiniz,
   Carina modellerinde zaten Antomik Spoiler varki.Bknz alttaki örnekler :)

Bu araca yapılabilirse eğer mercekli xenon uygulaması,kaliteli ve koyu olmayan bir cam filmi ve sıkı bir müzik tesisatı yeterli olacaktır.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 20, 2009, 10:58:35 »
Bence de çok fazla oynamaya gerek yok ama çelik jant uygulamasını denemekte fayda var. Bu arada lastik önerisindeki detaylı açıklaması için Ümit'e teşekkür ederim.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 20, 2009, 15:41:08 »
  Ümit'in verdiği ölçülerde km/hız ibresinde fazla bir oynama da olmuyor.Passat 16" orjinal jantın yerine 18" var.Hız sabitleyici 90 km gösterirken analog gösterge 89 km gösteriyor.Sadece 1 km/hız fark var.Onuda radarla muhattap olmamak için sabitleyiciyi 98 km ayarlıyorum problem kalmıyor.185/65/14'e  205/45/16 0,9 çok iyi bir oran.Gerçi bu durum da da konfordan ödün vermiş olacak ama birde şöyle bir değer var.Mevcut olan 185/65-14 olan ölçüyü 215/50-15 ölçülü bir jant-lastik ile değiştirirse bu sefer aradaki fark %-0,9 yerine %-0,0 olacak.Buda ideal bir ölçü.Artık Erol bey ne zaman online olur bilinmez ama bir şeyler yapmışsa yapılanları da görmek isteriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Temmuz 20, 2009, 16:50:55 »
  Ümit'in verdiği ölçülerde km/hız ibresinde fazla bir oynama da olmuyor.Passat 16" orjinal jantın yerine 18" var.Hız sabitleyici 90 km gösterirken analog gösterge 89 km gösteriyor.Sadece 1 km/hız fark var.Onuda radarla muhattap olmamak için sabitleyiciyi 98 km ayarlıyorum problem kalmıyor.185/65/14'e  205/45/16 0,9 çok iyi bir oran.Gerçi bu durum da da konfordan ödün vermiş olacak ama birde şöyle bir değer var.Mevcut olan 185/65-14 olan ölçüyü 215/50-15 ölçülü bir jant-lastik ile değiştirirse bu sefer aradaki fark %-0,9 yerine %-0,0 olacak.Buda ideal bir ölçü.Artık Erol bey ne zaman online olur bilinmez ama bir şeyler yapmışsa yapılanları da görmek isteriz.

Şehirler arası hız sınırı 90 km ve bazen 95-97 gibi hızlara ceza yazıldığını dumuştum. Jandarma radarına denk gelirsen 91 ile ceza yersin haberin olsun.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 22, 2009, 12:56:23 »
Şehirler arası hız sınırı 90 km ve bazen 95-97 gibi hızlara ceza yazıldığını dumuştum. Jandarma radarına denk gelirsen 91 ile ceza yersin haberin olsun.
   Kimin ne iş yaptığı nasıl yaptığı belli değil ki ! Crafter'da ki takograf D karayolu için 88 (%10 pay dahil),otoban içinde 110 (%10 pay dahil) km hız'a ayarlı.Ankara-K.Hamam yolunda da sürekli 86-88 civarında giriyorum radara durduran yok.Bazen hız sınırını aştın deyip durdurma gibi durumlarıda yok değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Temmuz 22, 2009, 23:46:06 »
   Kimin ne iş yaptığı nasıl yaptığı belli değil ki ! Crafter'da ki takograf D karayolu için 88 (%10 pay dahil),otoban içinde 110 (%10 pay dahil) km hız'a ayarlı.Ankara-K.Hamam yolunda da sürekli 86-88 civarında giriyorum radara durduran yok.Bazen hız sınırını aştın deyip durdurma gibi durumlarıda yok değil :)

Hocam dikkatli olmak lazım, o gün hanımı ile kavga etmiş bir memur arkadaşa denk gelirsen, Allah muhafaza :D