0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fazla bişey yapmaya gerek yok bence Bu kasaların zaten çok kaslı bir görüntüsü var.
Size jant ve lastik konusunda tek tavsiyem 205/45/R16 ve kumho KU31 serisidir. Fiyatına göre çok performanslı bir lastik. Dün Turanza ER300'ü denedim. İnanın bana KUMHO KU31 daha iyi yol tutuyor. Jant olarakta yerli malı tercih edin. CMS, Dj, KM "KorMetal" idealdir. Türkayımın dediği gibi bu araçlarda çok fazla oynamaya gerek yok. Stoplara kırmızı film çekebilirsiniz. Anaomik rüzgarlık, marşpiyel yeterli olacaktır. Yukarıdaki lastik ebadının aracınıza çok fazla artısı olacakır. Çukurlu yollarda birazcık dikkat etmeniz yeterli. İnanın 185/65/14'e göre çok şey farkedecektir. Birde bütçeniz varsa eğer dört amortisörü değiştirin. Her 3 yılda veya 60,000KM'de amortsiörler değişmelidir. Bu iki kombinasyonu yaparsanız yol tutuşunda gidişinde büyük değişiklikler olacaktır. Bana inanın.... Aşağıdaki hesaba göre 205/45/16 jant-lasiğin size tam olumlu olacağını söyleyebilirim. Ayrıca kırmızı halkaya aldığım yazıda yeni lastiğin çapının eski lastiğe göre yaklaşık %1 daha küçük olacağı yazıyor. Buda büyüttüğünüz taban aracınıza bir hantallık kazandıracak fakat %1 küçüklük bunu dengeleyecek demektir.Başka yardımcı olacağım konu varsa seve seve ....
Gerçek isminizi söyler misiniz Conqueror Rose. Rumuzla üyelik forum kurallarına aykırıdır.
Anatomik rüzgarlık, marşpiyel yeterli olacaktır.
bagaj üstüne anatomik spoyler var bu aracın çok çok beğenirim onu, ondan takabilirsiniz,
Ümit'in verdiği ölçülerde km/hız ibresinde fazla bir oynama da olmuyor.Passat 16" orjinal jantın yerine 18" var.Hız sabitleyici 90 km gösterirken analog gösterge 89 km gösteriyor.Sadece 1 km/hız fark var.Onuda radarla muhattap olmamak için sabitleyiciyi 98 km ayarlıyorum problem kalmıyor.185/65/14'e 205/45/16 0,9 çok iyi bir oran.Gerçi bu durum da da konfordan ödün vermiş olacak ama birde şöyle bir değer var.Mevcut olan 185/65-14 olan ölçüyü 215/50-15 ölçülü bir jant-lastik ile değiştirirse bu sefer aradaki fark %-0,9 yerine %-0,0 olacak.Buda ideal bir ölçü.Artık Erol bey ne zaman online olur bilinmez ama bir şeyler yapmışsa yapılanları da görmek isteriz.
Şehirler arası hız sınırı 90 km ve bazen 95-97 gibi hızlara ceza yazıldığını dumuştum. Jandarma radarına denk gelirsen 91 ile ceza yersin haberin olsun.
Kimin ne iş yaptığı nasıl yaptığı belli değil ki ! Crafter'da ki takograf D karayolu için 88 (%10 pay dahil),otoban içinde 110 (%10 pay dahil) km hız'a ayarlı.Ankara-K.Hamam yolunda da sürekli 86-88 civarında giriyorum radara durduran yok.Bazen hız sınırını aştın deyip durdurma gibi durumlarıda yok değil