0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ümit'in verdiği ölçülerde km/hız ibresinde fazla bir oynama da olmuyor.Passat 16" orjinal jantın yerine 18" var.Hız sabitleyici 90 km gösterirken analog gösterge 89 km gösteriyor.Sadece 1 km/hız fark var.Onuda radarla muhattap olmamak için sabitleyiciyi 98 km ayarlıyorum problem kalmıyor.185/65/14'e 205/45/16 0,9 çok iyi bir oran.Gerçi bu durum da da konfordan ödün vermiş olacak ama birde şöyle bir değer var.Mevcut olan 185/65-14 olan ölçüyü 215/50-15 ölçülü bir jant-lastik ile değiştirirse bu sefer aradaki fark %-0,9 yerine %-0,0 olacak.Buda ideal bir ölçü.Artık Erol bey ne zaman online olur bilinmez ama bir şeyler yapmışsa yapılanları da görmek isteriz.
Erol bey , 195 60 15 uygulamışsınız sanırım lastikten okuyabildiğim kadarıyla , arabanın yüksekliğinde değişme oldumu acaba ? bende jand değişimi düşünüyorum ama arabamın alçalmasını hiç istemiyorum malum yollarımız köstebek yuvası gibi , LPG de olunca arabanın altını vurdurmak kabus gibi benim için... Bu jant değişiminden sonraki yakıt tüketiminiz nasıl?
Jant konusundaki bilgilendirmeniz için teşekkür ederim Erol bey ... ilk Lpg yi taktırdığım da şehirdışı kullanımda 21 krş değerine ulaştım , sonrasında şehir içi ve dışı karma tüketim 25 krş oldu. Buradaki LPG fiyatı 2,29 . Sizin jant uygulamanız yakıt tuketimini değiştirmemiş.