0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracınızın motor hacmi nedir acaba? düz vites mi yoksa mmt mi?
Düz vites, 1.3 motor.
Vites E de yokuş aşağı inerken vites boşa atmış gibi olur biran ama boşda değil vitesde tabi.ayrıca servisde kalibrasyon yaptırmanızı tavsiye ederim.kalibrasyondan sonra çok daha az sarsıntı,daha seri kalkış ve daha iyi çalışan kalkış destek sistemi.
mmt hakkın da yazdıklarımdan hiçbirini yaşamamışsınız sanırım. peki düz yolda giderken gaza yüklenince hemen vites küçültüyormu? benim aracımda çok ani basmam gerekiyor.birde çok merak ettiğim bir konu var, sizin otomobilinizde 1.0 mmt olduğu için soruyorum, sabah motor soğukken vites geçişleri yaklaşık hangi kmlerde olduğuna hiç dikkat ettiniz mi?
MMT ilk başta tuhaf geldi ama alıştım.Düz yolda ya da yokuş yukarı 5. vitesle 60-70km hızla giderken gaza sonuna kadar basarsam vitesi hemen 3'e indiriyor ve hızlanıyor. Eğer hız 80-90 gibiyse vitesi 3'e değil 4'e indiriyor. Tek sorun dik yokuşlarda. Geçen hafta Çamlıca tepesine çıktık, oranın yokuşlarında Es tuşuna basılı şeklinde pek zorluk çıkarmadı, biraz yüksek devirde çalıştı tabi ama bu motorla ancak bu kadar olur. Arabada 5 kişiydik. Çok çok dik yokuşlarda vitesi manuele alıyorum bazen ama unutsam da farketmiyor.Motor soğuk ya da sıcakken farketmiyor, yaklaşık 20Km hızda ikinci vitese atıyor. Daha sonraki viteslere dikkat etmemiştim, ilk yola çıktığımda bakayım.
herkeze tekrar merhabalar,2006 yeni kasa 1.3 yarisim var, yeni şöförüm tecrübem az ama müsadenizle benimde söyliyecek 2 kelamım var yaris hakkında.Pozitif yönleri ; 1.si kendi arabamı ataklığı anlamında birçok arabayla kıyaslama fırsatım oldu, megane 2 1.4 ve 1.5 dizel kullandım kesinlikle her ikisindende daha seri hele 1.4 benzinli rezalet. Yaris gerçekten çok seri, bunun yanında hergün işyerime 10km yol gidip geliyorum yumuşak kullandığım söylenemez ve yakıt sarfiyatım 6.1 lt ve 5 ışık geçiyorum bu mesafede, yani şaşırtıcı derecede ekonomik. İçi yine şaşırtıcı derecede geniş bagajıda akıllı kullanılırsa bence az değil.Ses sistemi yeterli,mp3 çalması büyük artı.Kliması bence mükemmel derecede etkili.Çok kısa alanlarda dönebiliyor dönüüş çapına hayranım.Negatif yönlerine gelince çok büyük rahatsızlık vermesede 2000 devirlerde vites değiştiririken debriyajı ne kaadar sakin bıraksanda bir sarsıntı yapıyor, 2500 devire kadar sabrederek bunu kendimce aştım böyle yapınca hiç anlaşılmıyor bile vites değişimi, bir diğer sıkıntım debriyajın çok altta kavraması ama arabam daha 20000 kmde yani balatanın yeni olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.Sonuncusuda 3000 devirden sonra motor sesi çok geliyor içeri.selamlar
Es tuşu işe yarıyor demek benim yaris te yok. 2005 model olduğundan heralde. sabah soğukken benim aracım 20 km'lerde 2. vitese atıyor ve 40'a kadar 3'e atmıyor. 42-43 olsun hemen 4'e atıyor. bunu servise anlatamadım. o nedenle kmleri sordum. bakabilirseniz çok sevinirim.