0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
anahtarı yukarı kaldırdığımızdan dolayı olmasın )benim araç maşallah 100 metreden falan alıyor... cepde yanlışlıkla basarsak yandık
bizde yanlışlıkla bassak bile hiçbir kapı açılmadığı zaman 30 sn sonra kendisi kilitliyor,hilüxtede öyle olması lazım?
evet evet öyle. yine de sakat 30 sn 30 sndir
Her söylenene inancımız vardır. Yorum olarak söyleyim bence saçma, zaten belirli bir mesafede karşılıklı olarak açma kapama işlemi gerçekleşiyor. Elekrtonik cihazlarda frekansına göre işlem yapıyor. İnsan üzerinden extra bir frekans kazandırmak tabiki mümkün değildir.Birde bir zamanlar aracın kapasını cep telefonu ile açma yöntenmi vardı. Onu da denediniz mi ?
30 saniyede donuna kadar soyarlar arabayı burada:)))))
pin pon topu olayının açıklık kazanmasını istiyorum şahsen
ben de bebeyken cine 5 şifresini çözmek için röntgen filmine 2 mm aralıklarla çizgi çekip onla bakmıştım:)))))))))))))))))))))))tabi hangi programı çözmeye çalıştığımı söylemeyeyim burada:)))))))))))))
pinpon topu olayı elektrikli merkezi kilitlerde çalışmaz.şimdi diyeceksiniz ki "merkezi kilit başka nasıl olur"..şöyleki;eski model arabalarda kullanılan (belki yeni arabaların bazılarında da vardır bilmiyorum) merkezi kilitler sanayide "havalı tip" diye geçen ve bir şekilde havayla çalışan merkezi kilitlerdi. hatta ilk modellerinde sadece şöför tarafındaki kilitten kilitlerseniz tüm kapılar kilitlenir ya da açılır,diğerlerinden bu işlem yapılamazdı.daha sonra tüm kapılara da uygulamaya başladılar..özellikle mercedes kullanırdı bunları. kilit sistemi daha marşa basar basmaz hava ile dolar.anahtarı çevirdiğin anda o basınçlı hava anahtarın çevriliş yönüne göre kapı kilitlerindeki kilit çubuklarını hareket ettirir.işte pinpon topu bu sistemde kullanılır.pinpon topuna iğne ile delik açılır. o delik anahtar deliğine gelecek şekilde pinpon topuna bastırılıp diğer elle sertçe vurulur.böölece pinpon topunun içindeki hava aniden anahtar deliğinden girer ve sanki anahtar sokmuşsun gibi kilidi yukarı attırır. bütün kapılar da açılır.dediğim gibi elektriklilerde yemez. basket topu da koysan açamazsın.. havan topuna garanti veremem ama