Gönderen Konu: kapıları kumandayla daha uzaktan açıp kapatmak..  (Okunma sayısı 4516 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Ynt: kapıları kumandayla daha uzaktan açıp kapatmak..
« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2009, 00:27:33 »
dediğin doğru daaa hırsız deyip geçme..
adamlar en ucuza en uygun çözümü bulmuş işte :)
bu kadarını hangi mühendis yapabilir ki? :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 04, 2009, 00:27:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Haziran 04, 2009, 01:26:35 »
Uzaktan kumanda ile araba çalıştırma sistemi var bi de aslında güzel ama aracın vitesi boşta bırakılması gerekiyor.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 04, 2009, 01:38:25 »
ilginç ama gerçek...
Bu olayı herkesin denemesini tavsiye ederim..(inşallah daha önce işlenmemiştir)
aracınızı park edin ve kumandanın çalışacağı bir mesafe açıldıktan sonra kumandaya basın.kapılar kilitlendi..
sonra bu işlemi her seferinde bir adım geri çekilerek tekrarlayın.taa ki kumanda kapıları açıp kapatmayıncaya kadar..
şu anda durduğunuz mesafede kapılara ve alarma hükmedemiyorsunuz..
ve işte bomba..araca olan mesafenizi değiştirmeden anahtarın metal kısmını (kontağa giren kısmını) dik bi şekilde(kontağa sokuyomuş gibi) şakağınıza dayayın ve düğmeye basın..kapılara da alarma da hükmedebilirsiniz..
bu olay sadece bir kaç otomobil markasında ve belli model yılları üzerinde oluyor.
toyotanın 2002 ve üst modellerinde kesin çalışıyo.daha önceki modellerde durum ne bilmiyorum..
mesela renault'ta bu olay yemiyo..
bi deneyin bakalım..çok yararlı oluyo yaf.. :)
ilginçç...
şuanki aracım "tabanvay"

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Haziran 05, 2009, 02:48:34 »
Anıl Bey,deniyecektiniz ne oldu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #24 : Haziran 19, 2009, 02:25:14 »
Arkadaşın dediği sistemi ben sürekli kullanıyorum. Özellike kumandanın pili bitmek üzere iken. Yalnız bu olay tahmin ettiğim kadarıyla anahtar ve kumandanın tek parça olduğu sistemlerde çalışıyor. Bizzat Nat Geo da yayınlanan "I didn't know that" programında anlatmışlardı. Vücudumuz iletken olduğu için anten vazifesi görüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #25 : Haziran 19, 2009, 16:17:35 »
ilginç ama gerçek...
aracınızı park edin ve kumandanın çalışacağı bir mesafe açıldıktan sonra kumandaya basın.kapılar kilitlendi..
sonra bu işlemi her seferinde bir adım geri çekilerek tekrarlayın.taa ki kumanda kapıları açıp kapatmayıncaya kadar..
ve işte bomba..araca olan mesafenizi değiştirmeden anahtarın metal kısmını (kontağa giren kısmını) dik bi şekilde(kontağa sokuyomuş gibi) şakağınıza dayayın ve düğmeye basın..kapılara da alarma da hükmedebilirsiniz..
bu olay sadece bir kaç otomobil markasında ve belli model yılları üzerinde oluyor.
toyotanın 2002 ve üst modellerinde kesin çalışıyo.daha önceki modellerde durum ne bilmiyorum..
nedeni belli anahtarın metal kısmı anten vazivesi görüyor siz tenınıze değdirince anten seviyesi yükselmiş oluyor bunu alnınıza dayamadanda yapabilirsiniz elinizle metali tutun yeterli...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #26 : Haziran 19, 2009, 17:03:55 »
evet alnına dayama olayı apartman önünde yapılmıyor görenler adam kafayı yemiş yada intihar ediyor sanabilir. :) :) :)
yeşil SİS avenSİS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #27 : Haziran 19, 2009, 23:31:24 »
evet alnına dayama olayı apartman önünde yapılmıyor görenler adam kafayı yemiş yada intihar ediyor sanabilir. :) :) :)
bende taksim meydanına çıkıp anahtarı alnıma dayasam taleplerimi sıralasam yoksa basarım leynnnn düğmeye desem acaba yerlermi :D :D :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 20, 2009, 00:45:00 »
geçikmeli oldu ama... galiba yan komşu sizi duydu,pinpon topuyla kapıyı zorluyor  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #29 : Haziran 23, 2009, 10:47:08 »
İlginç.Ama denemeye değer...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Haziran 23, 2009, 11:14:34 »
ilginç ama gerçek...
aynı şekilde şakağa değil de çenemin altına koyarak yaptığımda çekim yapmayan yerden kumanda alıyor...çok ilginç geldi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 23, 2009, 11:32:35 »
Ben de bir gün amuda kalkıp denemeyi planlıyorum :) Beyine daha çok kan gelirse, frekansı daha da yükseltmiş olurum diye düşünüyorum :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 23, 2009, 11:37:27 »
Anladığım kadarıyla vucüt anten görevini görüyor. Yoksa sihirli birşeylermi anlatıyorsun Ender hoca?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Haziran 23, 2009, 11:54:00 »
Ben de bir gün amuda kalkıp denemeyi planlıyorum :) Beyine daha çok kan gelirse, frekansı daha da yükseltmiş olurum diye düşünüyorum :D
  :lol:

amuda kalkmadan ve anahtar eldeyken; sağ ayak sola 45 derecelik açıda, sol ayak diz kapağından bükük ve sol el yola paralel  vaziyette basarsak daha hızlı açıyor  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 23, 2009, 13:36:17 »
yalnız vücut gerçekten anten görevi görüyor :) gülmeyin ama radyo az çekiyorsa ae101de anteni tam açıp anteni tutuyorum daha iyi çekiyor :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Haziran 23, 2009, 13:45:05 »
yalnız vücut gerçekten anten görevi görüyor :) gülmeyin ama radyo az çekiyorsa ae101de anteni tam açıp anteni tutuyorum daha iyi çekiyor :)

Aynen :D

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : Haziran 30, 2009, 21:34:58 »
bayaadır uğrayamıyodum..vevap yazan arkadaşlara teşekkürler..ben bu işi elle denemiştim olmuyodu..ya da ben beceremedim bilmiyorum..
ama izlediğim programda şööle bi açıklama getirmişlerdi..vücuttaki en çok elektriksel faaliyetin olduğu yer beyin dolayısıyla kafamız. elektriksel faaliyetin olduğu yerde de manyetik alan vardır. Bu manyetik alan da anahtarın metal kısmını kafanıza değdirdiğiniz için kumandanın etki alanını genişletiyo..ben programın yalancısıyım. :)
ama sebep çok umurumda değil sonuç umurumda ve iş görüyo valla:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
« Yanıtla #37 : Temmuz 18, 2009, 01:10:42 »
bu konu hala devam ediyormu hayret yani
amcamın bir lafı vardı, Her Şeyim Hıyar Diyenin Peşine Bir Avuç Tuzla Koşma Oğlum ...
bakıyorumda ortalık tuzluk kaynıyor.ya arkadaşlar bırakın şu yok beyine dayamayı yok parmağa dayamayı.
konu komediye dönmüş vallahi... :D
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Temmuz 19, 2009, 16:43:48 »
bu konu hala devam ediyormu hayret yani
amcamın bir lafı vardı, Her Şeyim Hıyar Diyenin Peşine Bir Avuç Tuzla Koşma Oğlum ...
bakıyorumda ortalık tuzluk kaynıyor.ya arkadaşlar bırakın şu yok beyine dayamayı yok parmağa dayamayı.
konu komediye dönmüş vallahi... :D

şaban bey,bende ilk başta farklı gibi algıladım ama yinede deneyim dedim, 50-60 mt geçtikden sonra kumanda algılamıyo,inanırmısın araçı görecek şekilde,abartısız aşağı yukarı 200 mt uzakdan denediğimde kumanda çalışıyor,anlamş değilim ve çok enteresan geldi bana... telsizcilerin konuşmaları daha net alıp daha uzağa iletmek için kullandığı sinyal arttırıcı takozlar vardı,vucutta bu şekilde destekleyici bi etki yapıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 19, 2009, 19:58:33 »
''Hesap döner sap döner, gün olur devran döner'' Şaban Bey, konu saçma gelebilir ama doğruluğu kanıtlanmıştır. Birgün kumandanız çekme mesafesinin dışına çıkarda kapıları açmanız icab ederse sizde bu yöntemi deneyin faydasını göreceksiniz...
şakak, el ,gırtlak vs. hepsi aynı sadece derisi ince olan yerlerde iletkenlik daha iyi olur, bir şekilde vucüttan güç alıyor, eski tip pilli radyolarda da oluyordu. Radyo Frekans ( RF ) sinyali ile çalışan bütün cihazlarda da olur bu olay... iyi paylaşımlar
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]