Anket

Arabada Alman mı? Japon mu? yada başka ülke arabaları mı sizce daha iyi, kriterler sizin düşüncelerinizle sınırlı, fiyat, ömür,servis, 2.el ,motor, kaporta,garanti,vs.vs.vs.,

Alman
Japon
Fransız
Amerikan
Diğer (hangisi - Neden ??? )

Gönderen Konu: alman mı japon mu?  (Okunma sayısı 37879 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: alman mı japon mu?
« Yanıtla #60 : Haziran 08, 2009, 00:44:18 »
Fatih, hata orada, neden Mercedes'in kalitesi hakkinda negatif bir sey soylemez diyorsun? Son on yilda Mercedes'in kalitesinin bataklikta oldugu gazete, dergi makalelerine, haberlerine, internet koselerine bile dustu. Mercedes'in kalitesi yerlerde geziniyor.Kalite yok, bolca eziyet ve masraf var, ustune de ilk alis fiyati yuksek. Tamam Broadway alirsin, adi olunca sineye cekersin ama bu kadar parayi sayip da aptal yerine konmak iyi muamele olmasa gerek. Yikalim bu isim/marka etrafinda olusmus tabulari. Mercedes kaliteli falan degil, sadece pahali, cok bozulan, surucuye verdigi kullanim zevkinden kat ve kat fazlasini eziyet seklinde geri alan bir marka.
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 08, 2009, 00:44:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Haziran 08, 2009, 07:59:09 »
  Buna malesef katılmıyorum Ahmet. Mercedes çok fazla teknoloji üreten bir marka ve basti bir akü şarj azlığı bile elektronik sorun olarak istatistiklere geçerken verileri iyi değerlendirmek lazım.
 Broadway'in değişik model yıllarına ait versiyonları yakın çevremde bir çok kişi tarafından kullanılmıştı ve hepsi araçlarından azami derecede memnundu, hiç bir sorun çıkarmamıştı, tasarım olarakda oldukça kibar duruyordular bence. Üstelik az yakan ve iyi giden araçlardı.
 Vakumlu kapanan bir Mercedes kapısı gerçekten konforu çok üst seviyeye çıkaran bir özelliktir bence. :) Pre-Safe (kaza öncesi koruma) keza öyle. Ancak ben Mercedes'te özellikle 80 lerin sonları ve 90 larda üretilen 190 ve 200 kasaları Mercedes kalitesine yakıştırmamışımdır. Bence o dönemde Japon furyasına adapte olmaya çalışmıştır Mercedes ve doğal olarak bu sırada aslını bozmuştur. Daha sonra bence yine kendi özüne dönmüştür. Ayrıca bir parçası değişirken bence en az sorun çıkaran markalardan biri Mercedestir, tabi bunlar benim düşüncelerim.
 Tüm bunların yanında bir araç sahibi tarafından alındığında bence artık sadece o marka olarak anılmaz, birazda sahibinin kişiliğince anılır (Ahmet'in Corolla gibi :) ). Yani 10 yaşındaki ve 100bin km. deki aynı marka model iki araç farklı ellerde farklı durumda olabilir ve bu da gayet doğaldır. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 08, 2009, 10:34:51 »
Bence halen farkli kalite kriterlerini konusuyoruz.

- Aracin ürün kalitesi (malzeme, gelistirme,
- Aracin üretim kalitesi

Birimiz arizalardan konusuyor, digerimiz genel ürün kalitesinden konusuyor.
Ariza bence tamami ile üretim kalitesi ile ilgili.
Arabayi kullanirken hissettigin vs ürün kalitesi.
Bence farkli seyler.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #63 : Haziran 08, 2009, 15:26:34 »
  Arızaya ürün kalitesinin yanında denenmiş teknoloji ile yeni geliştirilen teknolojinin etkisinide eklemek lazım bence.
 Konu çok fazla değişkeni olan ve bence hiç birinin diğerine mutlak üstünlük sağlayamayacağı bir durum. Ayrıca tüm bunlara ek olarak yukarıda da belirttiğim gibi aracı alan kişilerin öznel karakterleride aracın genel durumu üzerinde zaman içinde etkisi oluyor. Kimi tüketici profili her sene aracını yenielrken, kimisi uzun seneler kullanmak istiyor, kimisi küçük problemleri kendisi çözmeye çalışırken, kimisi aracının silecek suyu deposunun yerini bilmeyebiliyor.
 Sonuç olarak bence önemli olan nihai tüketicinin kazanmasıdır. Bunuda rekabet sağlar, yani hepsinin bence piyasada olması çok güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 08, 2009, 16:56:28 »
Aslında bu sohbette, herkesin söylediğinde bir parça gerçek var. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Haziran 08, 2009, 21:14:11 »
Turkiye'de bir enistem bir amcam Broadway ve Spring kullaniyorlar, memnunlar da, Hakan. Demek istedigim tonla para sayip Mercedes almak var, o Mercedes'in parasina bir duzine Broadway almak var. :)

Murat, Mercedes, kaliteki malzeme kullaniyor, dedigin gibi urun kalitesi yuksek. Ama gel gelelim, bunu uyumlu bir sekilde bir araya getirme sanatinda bir aksaklik var. Bunu duzeltmesi lazim Mercedes'in.

ABD'deki 3 buyuk oto ureticisi ise hem cogunlukla adi malzeme kullaniyor, hem de bunlari dogru durust bir araya getirip uyumlu bir butun olusturamiyor.

Ahmet adas agabeyimizin algilayisi dogru :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #66 : Haziran 09, 2009, 08:07:26 »
  Evet, bu gelir düzeyi ve vergi politikaları ile de ilgili malesef. Buna rağmen Mercedes ve Bmw'nin Almanya'dan sonra en çok sattığı ülkenin Türkiye olduğuda bir gerçek. Gerçekten kimi durumlarda beklentiler ile tüketici davranışları uyuşmayabiliyor. Buna etken bir nebzede olsa imaj olabilir bence. Mercedes 70 lerdeki 280-350 sel modelleri ile çok etki bırakmıştı, Toyota keza AE92 ve 101 ile. Sanrıım biraz bunların mirasıda etkiliyor insanları. Opel için kötü fikir verebilecek insanlar olmasına rağmen etrafta çok sayıda ve her modelde Opel görüyorum ve alanlarda genel olarak memnun. Her markanın kendine göre üstünlükleri ve noksan olduğu taraflar mevcut.
 Sonuçta tüketici kazansın (güvenlik, ekonomiklik, konfor vs. olarak) benim dileğim o olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 09, 2009, 15:54:58 »
Mercedes dünya çapında prestişli bir marka olmakla beraber Türk halkının üzerinde bıraktığı hayranlık başlı başına bir fenomendir. İsmini söylemek bile ağzımızda hoş bir tat bırakıyor.. :)
deneyin bakın..
M e r c e d e s
M e r c e d e ssss . :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Haziran 09, 2009, 16:59:10 »
Bizi hipnotize mi edeceksiniz Ahmet Bey :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Haziran 09, 2009, 17:33:27 »
Bizi hipnotize mi edeceksiniz Ahmet Bey :D
:) Yok öyle bir niyetim. Gerekli bilinçaltı yapılanmaya zaten sahibiz. Onu göstermeye çalışıyorum.. Mercedes'e çatsak bile biraz bu gizli hayranlığımızdan kaynaklanıyor. Milli karakterimize uyan araba bu.. Bunu biz üretmeliydik..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Haziran 09, 2009, 18:29:37 »
japonun bakışı almanın  sarısı  :rofl:
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Haziran 09, 2009, 19:03:25 »
Murat, Mercedes, kaliteki malzeme kullaniyor, dedigin gibi urun kalitesi yuksek. Ama gel gelelim, bunu uyumlu bir sekilde bir araya getirme sanatinda bir aksaklik var. Bunu duzeltmesi lazim Mercedes'in.

ABD'deki 3 buyuk oto ureticisi ise hem cogunlukla adi malzeme kullaniyor, hem de bunlari dogru durust bir araya getirip uyumlu bir butun olusturamiyor.

O kadar cok oyuncak var ki Mercedes'te biri bozulmasa digerinin bozulma olasiligi yüksek.
Onun disinda aslinda konusmadik ama problem ciktiginda bunun nasil cözüldügüde önemli.
BMW bu konuda cok basarili. Müsteri iliskileri ve satis sonrasi hizmetleri muhtesem.
Toyota bile yaninda sinifta kalir.

Bir arkadasta 320td compact vardi. 2004 de sifir almisti ve 1 yil sonra Fransa'da tatildeyken araba bozuldu.
Telefon'la BMW Almanya'yi aramis. Hemen bir cekici ayarlayip göndermisler.
Telefon'da Almanca'si cok düzgün olmadigi icin hemen bir Türk cagri merkezi elemani bulmuslar ve onunla iletisim kurmus.
Daha sonra Fransiz'larla anlasabilmesi icin bir Fransizca bilen bir eleman bunun adina BMW Fransa ile konusmus.
Tamir sirasinda buna araba ayarlandi, tamir bitince arabayi gelip oteline teslim etmisler. Tek kurus para ödemedi.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #72 : Haziran 09, 2009, 19:14:46 »
   :alkis:
 Bende bazı firmaların servisleri hakkındaki şikayetlerini çok ciddiye aldıklarını ve hatta kimilerinin, gerekli görüklerinde servisi kapattıklarını dahi biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Haziran 09, 2009, 19:46:37 »
BMW hakikaten bu konularda cok iyi.
Satis konusunda da etno-pazarlamaya cok önem veriyorlar.

Ben bir ara Z4 almaya niyetlenmistim. Bana bir Türk satis elemani buldular. Onunla konustum hep.
Sonra vazgectim, ama hep arar. Yeni X5 ciktiginda konusalim demistim. Not etmisler. Eve kataloglar geldi.
Aradilar; bir araba verelim test edin, cuma alin, pazartesi birakirsiniz seklinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Haziran 09, 2009, 20:04:45 »
Olmasi gereken, her otomobil ureticisi/saticisi/servisinin ornek almasi gereken bir uygulama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Haziran 09, 2009, 21:22:16 »
Konuyla ilgili bir fıkra :D

Vakti zamanında dünya çapındaki otomobil üreticilerinin CEO'larının (BMW, AUDI, SAAB,CHEVROLET vs.) katılımıyla bir toplantı düzenlenmektedir. Her firmanın CEO'su sırayla kürsüye gelerek kendi firmalarının ve arabalarının üstün özelliklerinden, otomobil sektörüne getirdikleri yeniliklerden bashetmektedirler.
Kürsüye en son çıkan Mercedes'in CEO'su olmuştur ve dinleyicilere şöyle hitap eder: "Hepinize konuşmalarınız ve açıklamalarınız için teşekkür ederim. Ben sizlere markamızın herkes tarafından kabul gören pek çok özelliğinden tek tek bahsetmek yerine sadece tek bir şey sormak isterim; toplantıya gelirken hangi araba markasını tercih ettiniz?"   :P  :P  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #76 : Haziran 10, 2009, 07:55:30 »
  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Haziran 10, 2009, 10:03:10 »
Benim bir tanıdık var. Tarım ilçe müdürü. Geçenlerde gitti 33000 liraya sıfır astra aldı. Şimdi de niye Toyota almadım diye dövünüp duruyor. Toyota olaydı da ikinci el olaydı diyor. Her ne kadar moral versek de çok işe yaradığını söyleyemem.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Haziran 10, 2009, 13:10:12 »
Benim bir tanıdık var. Tarım ilçe müdürü. Geçenlerde gitti 33000 liraya sıfır astra aldı. Şimdi de niye Toyota almadım diye dövünüp duruyor. Toyota olaydı da ikinci el olaydı diyor. Her ne kadar moral versek de çok işe yaradığını söyleyemem.
eee kendi düşen ağlamaz dimi.  :)
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TRD
« Yanıtla #79 : Haziran 10, 2009, 13:20:15 »
katagorileri farklı bence. her araç için ayrı ayrı mesela bmw karşısına suprayı çıkarsak lükse lüks ?
toyota corolla linea luna AC special