0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracımdaki çıkan kronik sorunlar yüzünden geçmiştede çeşitli modellerini sorunsuz olarak kulanmış olmama rağmen bu markadan ve özellikle toyotasa dan soğdum ve şu an kara kara bu kadar para vererek almış olduğum aracımdan nekadar masraf yaparak kurtulacağımı düşünüyorum, en şok edici olanı ise şu, garanti kapsamındaki değişen parçalara garanti dahi vermemeleri. ( benim bildiğim yetkili serviste değişen bir parçanın en az 1 yıl garantisi vardı bügüne kadar kullandığım diğer marka araçlarda bu hep böyleydi )malum yeni nesil toyota corolla araçlarda artık kronikleşmiş olan birtakım arızalar var ve bu arızaların giderilmesi için değişen parçalara bir garanti verilmiyor, yani 3 yıl içerisinde ne yapıldı yapıldı, 3 yılın doldurulmasına 1 hafta kala bir sorun yüzünden parça değişse ve siz 2 hafta sonra yine aynı sorunla karşılaşsanız yandınız, garanti ekstra yaptırmış olmama rağmen bundanda ciddi kuşkularım var çünkü arkasında toyotasa garantisi değil aksigorta garantisi var.......
Bence onemli bir yanlislik varİSter Garantiden ister para vererek bir parca degissin fark etmez2 yıl garantisi vardirsadece iscilik 1 yıl garantilidirEger degisen parcaya ilişkin faturanız varsa bu yeterliBunun aksini hic bir firma iddia edemezcunku sanayi bakanligina gore bu garantiyi vermek zorundaBende farı 1 ay kala garantiden degistirdim garanti bitti ama farın daha 1,5 yıl garantisi varCunku takilan parca sifir ve faturası var, zaten serviste soyledi bunuAksi olsa cok sacma olurBEnce onemli bir bilgi eksikligi soz konusu
ergin bey öncelikle geçmiş olsun...aksigortadan bahsetmişsiniz,acaba genell anlamda problemmi çıkartıyorlar,(axa da olan kaskomun yeniletmesini bu hafta aksigortadan yapacaktım,o acıdan soruyorum)
git uzak dur bu adamlardan, 3 kruş fazla ver başka yerden yaptır, benim bu aksigortayı bir ara kullanmam gerekti ve hasarın tamamını ödemediler, gerekçe olarakta şunu söylediler, "sizin satın almış olduğunuz poliçe kredi kartından taksitli olarak çekiliyor ve hala taksitli ödemeleriniz hala bitmediği için kalan taksit tutarı kadar ödemeyi eksik yapıyoruz" dediler, halbuki kredi kartına yapılan taksitleri zamanında zaten ödüyordum, yani gelecek taksitli ödemelerin taksit tarihi hala gelmemişti.genel müdür yardımcılarıydı galiba Rami beyle dahi telefonla görüştüm ama bir sonuç alamadım.....falan filan, anlıycan Akbank, aksigorta , toyotasa bunlardan uzak durmakta fayda var.
neyse uzun lafın kısası yaptık bir yanlışlık ( hele bu yeni nesil corolla yı seçmekle)ve bu marka ve bu markanın arkasındaki duran bu koca holdinge takıldık bir kere, ne yapalım çilesini ve zararını çekeçeğiz, bunlar öyle bir şirket ki kanunları çok ama çok iyi kullanıyorlar, size mantıklı gelen şeyi size yuturuyorlar ve yapacak hiç birşey kalmıyor malesef, diğer markalarda ise "iyi niyet" diye birşey var ama bunun "i" si bile bu toyotasa da yok.Avrupadaki bir arkadaşım bana bu markadan uzak durmamı çok söyledi ama nerdeee, biz ne yaptık hem toyota, hem akbank, hem aksigorta hemde yetmiyormuş gibi toyotasa ya bulaşmış olduk.((((((((((((((((
Evet, işin hukuki boyutu Alper'in söylediği şekilde diye biliyorum ama açıkçası durumun detaylarına halkim değilim ve aslında iyice araştırmak lazım ve mantığınıda bulmak lazım. Eğer durum gerçekten bu şekilde ise orjinal parça kullanmanın nasıl bir anlamı kalıyor o da tartışılır. Ya da parçalar gerçekten orjinal ise neden kendi başlarına garantiye sahip değiller?