0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet, garantisi olmak zorunda ve Fatura bunda belirleyici oluyor. Fakat öğrendiğim kadarı ile eğer serviste parça ücretsiz olarak değişiyorsa yani garanti kapsamında bozulan parçanın yerine garantili olarak ve ücretsiz olarak değişiyorsa eski bozulan parçanın kalan garanti süresi kadar bir garanti süresine sahip oluyor yeni parça, ancak ücret mukabili bir değişim söz konusu ise bu durumda yeni parçanın garanti süresi kenine has ve yeni baştan başlar şekilde (2 sene olması lazım) oluyor yanlış bilmiyorsam. Söyleyebileceğim tek şey, eğer durum gerçekten böyle ise ilginç.
Bende bastan oyle dusunmustum ama mantiken kanunda bosluk varUretici bize 3 yil garanti diyorsa bu 3 yil icerisinde arabanın her sorununu garanti edecem demekYani garanti bitimine 1 ay kala bir parca degistiginde bunun garantisi 1 ay oluyorAma para vererek bu parcayi alirsak 2 yil oluyorEvet sacma ama burada uretici 3 yillik sozunu tutmus oluyorSorun su eger degisen parca onemli bir parca ise ve cabuk bozulursa o zaman bu baslangicta ki 3 yillik garantinin bir anlami yokAyrica sorunlu ve kalitesiz bir arac dusunun her parca degistiginde degisen parcanin garantisi sifirdan baslarsa o zaman bu garanti yillarca bitmezYani her seferinde 2 yil uzarsa 10 yil garanti surer ve yeni bir araba kadar maliyeti olurSAnirim bizler toyota bazli dusundugumuz icin (yani sorunu olmamasi acisindan) bu onemli noktayi atliyoruz Bunun tek cozumu garanti extra yaptirmak arkadaslarBen yaptirdim,
git uzak dur bu adamlardan, 3 kruş fazla ver başka yerden yaptır, benim bu aksigortayı bir ara kullanmam gerekti ve hasarın tamamını ödemediler, gerekçe olarakta şunu söylediler, "sizin satın almış olduğunuz poliçe kredi kartından taksitli olarak çekiliyor ve hala taksitli ödemeleriniz hala bitmediği için kalan taksit tutarı kadar ödemeyi eksik yapıyoruz" dediler, halbuki kredi kartına yapılan taksitleri zamanında zaten ödüyordum, yani gelecek taksitli ödemelerin taksit tarihi hala gelmemişti.genel müdür yardımcılarıydı galiba Rami beyle dahi telefonla görüştüm ama bir sonuç alamadım.....falan filan, anlıycan Akbank, aksigorta , toyotasa bunlardan uzak durmakta fayda var.
ARKADAŞLARTüm bu çelişkiler üzerine üşenmeyip Ankamall'in içinde bulunan Yenimahalle tüketici ma1sasına gidip sordum ve şu cevapları aldım1- Her ne olursa olsun fiş veya fatura ile satılan ve sanayi odasından belgesi olan malın en az iki yıl garanti süresi olmak zorundadır.2- Garanti kapsamında değişen bir malın önceki maldan bağımsız olarak iki yıl garantisi vardır.3- Bir mal veya ürün garanti süresi boyunca değişimden hariç 3 den fazla tamir görmüşse tüketicinin koşulsuz ücretin tamamını geri isteme hakkı vardır.4- Promosyon veya çekilişle kazanılan mallarda da garanti olmak zorundadır.