Gönderen Konu: pert olmuş araç  (Okunma sayısı 10108 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
pert olmuş araç
« : Mayıs 31, 2009, 22:53:41 »
arkadaşlar merhabalar. Çok ama çok güvendiğim galerici bir arkadaşımdan (çocukluğumdan beri en iyi arkadaşlarımdandı) 2006 model corolla d-4d sol mmt aldım. servise falan da göstermedim. En iyi arkadaşıma nasıl derdim zaten. Ama aldıktan sonra servise götürdüğümde aracın daha önceden pert olduğunu dışarıda toplanıp satıldığını söylediler. Beynimden vurulmuşa döndüm tabi. Aracı satın aldığım insan (ki insan diyerek iltifat etmiş oluyorum) parayı geri vermeye yanaşmadı. kavga gürültü derken elimde kaldı anlayacağınız. Sizden ricam pert olmuş aracın trafiğe çıkmasında herhangi hukuki engel ya da alım satım , sigorta vs.. de engel olunacak bir durum var mı? Aracı mahkeme yoluyla geri vermek istesem herhangi bir hak talep edebilir miyim ya da daha önce benzer mahkemelerle uğraşmış ya da duymuş olan arkadaşlar da tecrübe ya da duyduklarını yazarsa çok sevinirim. Kısaca bu enayilikten en az zararla ayrılabilmem için ne önerirsiniz.
Uzun ve sıkıcı yazı için özür, yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

pert olmuş araç
« : Mayıs 31, 2009, 22:53:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: pert olmuş araç
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2009, 22:57:13 »
aracın hurda belgesı falan varmı kayıtlımı hurda belgesı yoksa trafıge gerı cıkartılır sorunda olacagını sanmıyorum
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Mayıs 31, 2009, 23:00:14 »
hurda belgesi var mı bilmiyorum varsa da bende yok. Gerçi aracın trafik sigortasını yaptım, plakasını yanilettim. Trafiğe çıkış sorun olacak olsa sorun çıkardı değil mi? hiç de anlamam bu işlerden. belli de oluyordur herhalde :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 31, 2009, 23:09:31 »
hurda belgesi var mı bilmiyorum varsa da bende yok. Gerçi aracın trafik sigortasını yaptım, plakasını yanilettim. Trafiğe çıkış sorun olacak olsa sorun çıkardı değil mi? hiç de anlamam bu işlerden. belli de oluyordur herhalde :(
plaka almaya emnıyete bı sorun olsa plaka vermezler bence bu ıslerden once aracı ıyıce ınceletın sasesını falan derım :) bu ısler nasılsa olur
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2009, 23:18:33 »
Geçmiş olsun arada öyle O.. çıkıyor afedersinizzz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2009, 00:02:44 »
pert araba trafiğe tekrar çıkabilir hurda araç çıkamaz,pert aracın trafiğe çıkmasında kesinlikle herhangi bir yasal engel yoktur.plakasını yeniletsenizde pert oldugu çıkar yani illegal bir şey yok ortada sadece yalan var,trafik sigortasını yaptırabilirsiniz fakat kasko işi biraz yaş,şasi nosunu girdiklerinde arabanın bütün geçmişi döküldügünden çoğu sigorta pert aracı kaskolamaya yanaşmaz kasko yapan varsada çok yüksek rakam ister

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 01, 2009, 07:29:18 »
 Aynen Onur'un da söylediği gibi genel olarak sıkıntı yaşamazsınız fakat kasko yaptıramazsınız. Yasal olarak da hiç bi yol sizi kurtaramaz gibi geliyor bana. Eğer servise sokup da sonra böyle bi şeyle karşılaşsanız o zaman olabilirdi. Sonuçta orası kurumsal bir firma. Ama galeriyi bu şekilde suçlu bulup bi işlem yaptıramazsınız...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 01, 2009, 07:49:39 »
  Çok geçmiş olsun.
 Noter satış sözleşmesinde alıcı için ''aracı görerek aldım'' şeklinde bir ifade mevcuttur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Haziran 01, 2009, 11:21:51 »
  Çok geçmiş olsun.
 Noter satış sözleşmesinde alıcı için ''aracı görerek aldım'' şeklinde bir ifade mevcuttur.

ee ne varki bunda evet aracı görerek almıştır arkadaş,servise sokup pert veya hasar durumunu sorgulatıp aldım diye bir ibare olmadığı sürece hiçbir yasal hak talep edilemez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 01, 2009, 11:36:47 »
görerek aldım bu bahsedilenleri de kapsar bildiğim kadarıyla, servise sokuldu, sanayiye sokuldu vs gibi şeyler geçmez noter kaydında yasal düzenleme için görerek aldım ölçüttür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 01, 2009, 11:46:38 »
mahkeme yolu olabilir, benzer durumu duymuştum.
alan kişi satanı mahkemeye vermekle tehdit etti. bu işi güzellikle halledelim arabayı geri al dedi.
araç ruhsat değiştiği halde geri verildi.

bence bir avukatla görüşün. sonuçta satan kişi ayıbı gizleyerek satmış.
forumda bahsi geçmişti yine, nakliye sırasında düşen araç tamir edilip sıfır diye satılmıştı.
burda da görerek ve acentadan alıyorsunuz. size söylenmiyor, gizleniyor.

bence hukuki yolu açıktır. tüketici konusunda uzman bir avukatla görüşün.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #11 : Haziran 01, 2009, 11:55:28 »
olmaz olsun böyle arkadaş kafasını gözünü şişirecen bu insanların birdaha yapmasınlar geçmiş olsun osman bey üzüldüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 01, 2009, 12:58:24 »
  Bu işlere ilgilenen bir avukatın daha çok faydası olur büyük ihtimalle, sonuçta işin yasal boyutunun detaylarını bilmiyorum ve avukat hangi noktanın üzerine gider ve iddiayı hazırlar bu tamamen avukatın bilgi ve tecrübe dağarcığı ile ilgili.
 Noterde imzalanan araç kati satış belgesinde her iki tarafın hakları aslında açıkça yazar ve imzalama bunu kabulün göstergesidir. Yani satıcı parayı sayarak ve kontrol ederek aldığını kabul eder, noterden çıkınca para eksikti, sahteydi iddialaraının çok bir geçerliliği olmaz ancak yine bunun bile ayrı hukuki boyutu olabilir, işin uzmanına danışmak lazım. Aynı şekilde alıcıda aracı gördüğüne dahi imza atmakta ve bu aracın genel durumunuda kapsamaktadır, bu konuda yeter bilgiye sahip değilse laracı uzman bir kuruluşa göstermek, kontrolünü yaptırmak yine alıcının mesuliyetindedir diye biliyorum. Tabi bu uzman kuruluş (örneğin yetkili servis) raporunda belirtilen durumların haricinde bir sorun ortaya çıkarsa elbetkide burada kontrolü yapan kuruluşunda sorumluluğu bulunabilir. Doğan'ın söylediği gibi o tabir geneli kapsar. Ama söylediğim gibi işin hukuki boyutu için profesyonel destek almak faydalı olur bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 01, 2009, 23:08:16 »
kasko o kadarda şart degıl yanı normal sıgortası yapılıyorsa tamam. besmelenızı cekın bının aracınıza bence kaskodan once aracın durumu onemlı arac sonradan toplandı ıse ıyıce baktırın araca sase durumuna yürürüne

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Haziran 01, 2009, 23:54:57 »
Burada bir aldatma var, arabanin pert oldugu gizlenerek yapilan bir satis var.Saticinin kusuru var. Her arac alirken alici mutlaka pert mi degil mi arastirmasi yapmak zorunda mi kalacak?

Aracin bir yaninda cizik, gocuk olur, satin alan bunu gormedim, arabayi iade etmek istiyorum derse olmaz, ama burada kasden gizleme var. Kotu niyet var. Kotu niyetin oldugu her yerde hukuk yerini bulur. Bence gec kalmadan tuketici davalarinda gecmisi olan guvenilir bir avukata basvurun, Osman Bey.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 02, 2009, 00:08:48 »
Burada bir aldatma var, arabanin pert oldugu gizlenerek yapilan bir satis var.Saticinin kusuru var. Her arac alirken alici mutlaka pert mi degil mi arastirmasi yapmak zorunda mi kalacak?

Aracin bir yaninda cizik, gocuk olur, satin alan bunu gormedim, arabayi iade etmek istiyorum derse olmaz, ama burada kasden gizleme var. Kotu niyet var. Kotu niyetin oldugu her yerde hukuk yerini bulur. Bence gec kalmadan tuketici davalarinda gecmisi olan guvenilir bir avukata basvurun, Osman Bey.

saat 22.00 gibi TRT2 de tüketici konusunda bir program vardı. emekli bir hakim ve gazi üniden 2 akademisyen bilirkişi konuktu. bir örnek verildi:

araç fabrikada bir sebepten ya da taşınma sırasındaki bir kazadan dolayı kısmen boyanmış. müşteriye satılmış. müşteri de belli bir zaman sonra aracı yenilemek istemiş aynı acentaya geldiğinde takasta kullanılacak bu araç boyalı olduğu gerekçesiyle düşük değer verilmiş. sahibi ben bununla hiçbir kaza vb. yapmadım. araç tamamen sizin serviste bakım gördü vs..

emekli hakim şöyle bir yorum yaptı. siz sıfır araç alırken boyalı mı değil mi diye kontrol etmezsiniz, burda gizlenmiş bir kusur mevcut. ister fabrika tarafından isterse de bayi tarafından. bu gibi durumlarda zaman aşımı 10 yıldır dedi. yani araç 10 yaşında olsa bile bayiden zararını karşılamasını isteyebilir dedi. ve yanlış anlamadıysam bu durum müşteri lehine sonuçlanmış.

burdan görülüyor ki; aracın bir kusuru gizlenmiş, size belki sadece lokal boya var demiştir. bence bulunduğunuz kaymakamlıktaki tüketici mahkemesine başvurun.

930 tl yi geçince tüketici mahkemesi, altında ise tüketici heyeti bakıyormuş. mahkeme kısmında yazışmalar vs için 50 tl gibi bir dosya masrafı oluyormuş. bilirkişilik bir durum olduğunda bilirkişi ücreti sizden peşin alınıyor ve haklı olduğunuzda ücret satıcıdan tahsil ediliyor.
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 02, 2009, 00:12:42 »
Murat, ilk once saticiya iade etmek istedigini aksi takdirde mahkemeye gidecegini soylerse alici, belki dava bile acmadan arabayi iade edebilir.
Insallah kisa zamanda hak yerini bulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Haziran 02, 2009, 00:18:21 »
Murat, ilk once saticiya iade etmek istedigini aksi takdirde mahkemeye gidecegini soylerse alici, belki dava bile acmadan arabayi iade edebilir.
Insallah kisa zamanda hak yerini bulur.

zaten ben ilk başta bu yorumu yapmıştım ahmet.
adam kabul etmezse hukuki yol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Haziran 02, 2009, 02:26:58 »
başınıza  gelen tatsız olay gibi çok olayla karşılaştım çok olay duydum,trt 2 deki örnekle sizin başınıza gelen çok ama çok farklı bir olay,ordan siz bu aracı 0 olarak alıyorsunuz 0 araç nedir hasar görmemiş boyanmamış vs,fakat siz 2.el almışsınız bu aracı ve 2.el alım satımlarda böyle birşey yok sonuçta kullanılmış ürün satan kişi noter tastikli bu araç pert veya çalıntı değildir yazan bir kağıdın altına imzada atmamış bildiğim kadarıyla.satan arkadaşınız belli ki kötü niyetli nolur siz mahkemeye gidersiniz ağzı azıcık laf yapıyorsa haklı bile çıkar ''ben demiştim ona pert olduğunu sonradan pişman oldu der bana geri vermek için benim söylemediğimi idda ediyor'' misalen,kısacası gece gece moralinizi bozmak istemem ama istediğinizi yapın bu arkadaşınız paranızı geri ödemediği sürece hiçbirşey olmuycak malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Haziran 02, 2009, 04:57:27 »
Noter tasdikli 'bu arac pert veya calinti degildir' diye bir belgeye gerek yok ki Onur. Yasa disi isin belgesi olur mu? Pert ise oyle oldugunu belirterek satacak. Zaten calinti arac satilmasi yasal degil.Satisi yapan kimse zimnen bu ise yetkili/ehil. Satisa konu olan mal zimnen yasal.